Policie Modrava – temná tvář Šumavy: herci, poslední díl, celé díly online

Divácky oblíbený krimi seriál Policie Modrava už má na kontě čtyři série, a přesto neztrácí na oblibě. Jaké je obsazení seriálu, kde ho lze sledovat online a dočkáme se nových dílů?

HERCINOVÉ DÍLYCELÉ DÍLY ONLINERECENZE

Tisková konference k závěrečné řadě seriálu Policie Modrava Foto: Profimedia

Hodnocení seriálu Policie Modrava: 9,2/10

  • v době vysílání každou neděli od 20:20 na TV Nova
  • v současné době ke zhlédnutí na Voyo

Policie Modrava

První díl seriálu se natočil už v říjnu roku 2011, jenže pak bylo natáčení s finančních důvodů ukončeno. Další díly se začaly tvořit až v dalším roce a k nám na televizní obrazovky se dostaly teprve v roce 2015. Navzdory těmto nejistým začátkům se tahle vizuálně atraktivní kriminálka přinejmenším uchytila a diváci nepřestávají bažit po nových dílech. Klikněte zde a sledujte seriál Policie Modrava na Voyo zdarma.

Policie Modrava herci – hvězdné obsazení

V hlavní roli jsme tu poznali Soňu Norisovou, původem slovenskou herečku, kterou jsme do té doby mohli vidět třeba v seriálu Přešlapy, v nichž si zahrála po boku své mladší sestry Zuzany Norisové, s níž se herecky střetla i při natáčení hitu Filipa Renče Rebelové.

Po boku Soni se v seriálu objevuje oblíbený herec Jaroslav Satoranský, jehož jsme viděli v nepřeberném množství českých klasik jako třeba V zámku a podzámčí a jako děti jsme ho milovali v roli Kuby z Krkonošských pohádek.

V kašperském týmu je také mladý nadějný por. Kamil Sedláček v podání Filipa Tomsy. Toho má asi většina diváků spojeného s muzikálem Miriam a Daniela Landových Kvaska a v poslední době jsme ho mohli vídat například v seriálu Slunečná po boku Evy Burešové.

Policie Modrava: Petr Gabriel a další herci v seriálu Policie Modrava

V první řadě (která ale měla dvojnásobný počet dílů než ostatní řady) se prostřídaly více jak dvě stovky herců. Kromě hlavního trojlístku jsme v prostředí zelené Šumavy pravidelně vídali Janu Bouškovou nebo uniformované policisty v podání Jaroslavy Bobkové-Stránské, Zdeňka Palusgy a Matěje Dadáka.

V seriálu si zahráli i nám nepříliš známí slovenští herci jako například Róbert Halák, který se ujal role majora Dostála, a postavu Němce Petra Gabriela ztvárnil německý herec Florian Stadler.

Zajímavost: Některé postavy v seriálu byly inspirované skutečnými osobnostmi, které na Šumavě žijí nebo žily. To platí například pro postavu recepční Marie Bláhové, jejíž postava je inspirovaná recepční z hotelu Srní.

Policie Modrava: režisér Jaroslav Soukup

Spoluscenárista a režisér Jaroslav Soukup začal pracovat na seriálu už roku 2007. Zpočátku seriál provázely nezdary, za něž byla odpovědná finanční krize, v níž hrozilo, že se TV Nova ocitne, a proto některé projekty odkládala nebo rovnou rušila. Natočil se tedy pilotní díl a pak následovala dlouhá pauza, než se diváci dočkali pokračování. Ve hře byla i varianta méně nákladného natáčení v ateliérech a v exteriérech kousek za Prahou, ale Soukup tuhle možnost razantně odmítl s tím, že „výsledek by za moc nestál“.

Policie Modrava díly – epizody a jejich sledovanost

Když se seriál Policie Modrava začal vysílat, dočkal se vysoké sledovanosti a na oblíbenosti získal nejspíš nejen obsazením. To, co ho odlišuje od ostatních kriminálních seriálů, je určitě prostředí Šumavy, která je stejně krásná jako temná, a tak ačkoli vám za slunečného dne přijde nepravděpodobné, že by na tak úchvatném místě někdo vraždil, Šumava a její lesy mají i svou odvrácenou tvář a stejně tak její obyvatelé.

Nejen to přitáhlo v době vysílání k obrazovkám spoustu diváků, podívejte se sami, jaká byla sledovanost první řady:

Policie Modrava – sledovanost první řady

Název a pořadí dílu

sledovanost
1. díl – Za lepších okolností 1 773
2. díl – Ranč 1 989
3. díl – Letenka do Ria 1 847
4. díl – Případ Strnad 1 995
5. díl – Pretty woman z Dlouhé vsi 2 072
6. díl – Mrtvý v řece 2 290
7. díl – Kovbojův návrat 1 944
8. díl – Vražda za úplňku 2 204
9. díl – Cigaretový kouř 2 196
10. díl – Případ Kocoura Mikeše 2 307
11. díl – Čertův mlýn 2 241
12. díl – Pohřešovaná 2 178
13. díl – Vražedné esemesky 2 181
14. díl – Jak málo stačilo 2 318
15. díl – Blondýnka na hřbitově 2 177
16. díl – Případ ukradené krasavice 2 216

14. díl s názvem Jak málo stačilo byl vůbec nejsledovanější za celou existenci seriálu.

Seriál byl v roce 2015 nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál, cenu ale nakonec získala minisérie Vladimíra Michálka Mamon.

Policie Modrava 4 – obsazení

Začátkem září minulého roku odstartovala čtvrtá a nejspíš úplně poslední série. V rámci té jsme sledovali osm dílů a poslední z nich byl odvysílaný koncem října. Policie Modrava si udržela všechny hlavní postavy ve stejném složení a obsazení, čímž se může pochlubit málokterý seriál o tolika řadách. Seznam castingu čtvrté série je ale o dost kratší, než tomu bylo v letech předchozích. V porovnání s druhou řadou, která má stejný počet dílů, byl počet herců u čtvrté série třetinový.

Zajímavost: Ve čtvrté řadě si zahrála také žena režiséra Jaroslava Soukupa – Petra Martincová

Policie Modrava – nové díly

Možná i s tím souvisí rozhodnutí režiséra a spoluscenáristy Jaroslava Soukupa seriál čtvrtou řadou ukončit. Je za tím obava, aby seriál postupně nevyčpěl a aby diváci nedospěli časem k závěru, že už to není to, co to bývalo. Vyjádřil se pro TV Nova, že je to jeho „pevné rozhodnutí“ a že páté řady se určitě nedočkáme. Ve víkendové Snídani s Novou se k tomu vyjadřovali i dva z hlavních představitelů Jaroslav Satoranský a Filip Tomsa, kteří prohlásili, že by si pátou řadu přáli, ale zároveň mají pochopení pro Soukupovo rozhodnutí a celou situaci brali s humorem: „Těch mordů na tý Šumavě bylo dost,“ řekl se smíchem Jaroslav Satoranský. „Už tam nikdo nezbejvá,“ doplnil ho Filip Tomsa.

Policie Modrava – poslední díl

Pokud režisér Jaroslav Soukup dodrží slovo, úplně poslední díl nese název Případ neznámé ženy a byl odvysílaný 23. října 2022. Nenechalo si ho ujít 1 722 lidí a není divu, bylo se na co dívat. Hned na začátku epizody se totiž našlo tělo mladé ženy, zakopané v mělkém hrobě, a protože vrah chtěl očividně za každou cenu zabránit svému dopadení, polil obličej ženy kyselinou, aby policii znesnadnil identifikaci. A tak se jedinou stopou pro kašperskou partu stává tetování na jejích zádech, a jakmile se vyšetřovatelům podaří zjistit její totožnost, musí rozluštit, který z tří hlavních podezřelých měl největší motivaci ji zabít.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Policie Modrava: Ladislav Mrkvička a Emil Kintzl

Jednou z postav, kterou si scenáristé takříkajíc nevycucali z prstu, byla postava Emila Kintzla. Tento skutečný a legendární obyvatel Šumavy byl pedagogem, spisovatelem a průvodcem a jedinou postavou, které bylo ponecháno reálné jméno. Emil Kintzl ale ještě před premiérou čtvrté řady nečekaně a tragicky v osmaosmdesáti letech zemřel poté, co se na sjezdovce srazil s dalším lyžařem. V průběhu natáčení seriálu zemřel v nedožitých dvaaosmdesáti letech i jeho představitel herec Ladislav Mrkvička.

Policie Modrava 1, 2, 3, 4 – všechny díly online zdarma

Veškeré díly lze zhlédnout na platformě TV Nova Voyo, kde můžete kromě Policie Modrava sledovat další pořady a seriály z dílny TV Nova, jako jsou:

Abyste mohli sledovat pořady a seriály TV Nova, ale také zahraniční seriály a filmy, stačí se jen zaregistrovat na stránkách Voyo – pak si můžete službu vyzkoušet na sedm dní zdarma.

Pokud se chcete o seriálu dozvědět víc, na stránkách tv.nova.cz můžete k pořadu najít bonusová videa zahrnující cyklus Dokument Policie Modrava Jaroslava Soukupa, kde se dozvíte, jak celý seriál zamýšlel režisér Jaroslav Soukup, konkrétně například proč se v seriálu nedočkáte akčních scén se střelbou.

Policie Modrava – ČSFD hodnocení a recenze

Seriál láká nejen svou krásnou přírodou, ale také zajímavým hereckým obsazením. V recenzích na Česko Slovenské filmové databázi se sice dočtete i nějakou tu kritiku, ale i tak se všichni shodnou, že je Policie Modrava v dobrém smyslu specifická zasazením do úžasného prostředí, které mnohdy ostře kontrastuje se zločiny, které jsou místní vyšetřovatelé nuceni řešit. Diváci často seriál připodobňují anglickému kriminálnímu seriálu Vraždy v Midsomeru.

Podívejte se na nedávný a velmi osobní rozhovor s jedním z hlavních herců Policie Modrava Jaroslavem Satoranským:

#️⃣Kde se natáčela Policie Modrava?

Policie Modrava se natáčela na mnoha místech po celé Šumavě, například v Kašperských horách, Anníně, Klatovech, Srní, Sušici, Prášilech, Radešově, Dlouhé Vsi, na Kvildě a v dalších oblastech.

#️⃣Bude 5. řada Policie Modrava?

Režisér Jaroslav Soukup prohlásil, že čtvrtá řada je poslední a že si za tím pevně stojí. Důvodem je to, že chtěl skončit v nejlepším a nedostat seriál do stádia stagnace.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Je to jeden z nejlepších seriálů.Půvab Šumavy,umění herců,chválím pana režiséra.Lidský pan Satoranský,krásná p.Norisová.moc bych si přála další díly,nebo alespoň opakovaní co nejdříve.Anns

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Aneta Krejčíková alias Gábina Pumrová

Ulice seriál na TV Nova: herci, postavy, novinky a epizody online zdarma

Seriál Ulice nás na obrazovkách TV Nova provází už nějaký ten pátek. Co všechno se změnilo, jací herci jsou v seriálu nejdéle a co je v...

Ordinace v růžové zahradě 2

Ordinace v růžové zahradě 2: Kde sledovat epizody zdarma?

Ordinace v růžové zahradě se stala během již více jak patnácti let diváckou stálicí. Kolik má populární Růžovka epizod? Jak se změnilo...

Rod draka

Rod draka: epizody, herci, postavy, kniha a recenze

Od srpna můžeme sledovat prequel veleúspěšné fantasy série Hra o trůny. Rod draka nám v deseti epizodách ukáže začátek konce rodu...