Jakub Štáfek životopis – kariéra, filmy, přítelkyně a dcera

Většina z nás ho asi prvně zaregistrovala v roli pubertálního Matěje Jordána v nekonečném seriálu Ulice. Od té doby ukázal, že je talentovaný v mnoha oblastech. V jakých filmech a seriálech ho v dohledné době uvidíme, jak mu to klape v soukromém životě a jak to dopadlo, když se rozhodl porvat v kleci?

SERIÁLYFILMYMMA A BOXPŘÍTELKYNĚDCERA

Štáfek Jakub Foto: Martin HyklCzech News Center / CNC / Profimedia

Jakub Štáfek: životopis, věk, výška a další základní informace

Jakuba Štáfka jsme poznali v seriálu Ulice, v současné době už toho má za sebou hodně a možná vás překvapí, čemu všemu se věnoval nebo věnuje.

Většina herců si odskakuje z divadla do televize, Jakub to má ale jinak, protože v divadle nehraje – prý hlavně proto že je s ním spojen velmi nabitý diář a herec je nucen se časově přizpůsobit.

Možná jste také netušili, že měl co dočinění s natáčením reklam, kde si vyzkoušel, jaké to je sedět na režisérské stoličce, a tyto zkušenosti nedávno využil během natáčení filmu Vyšehrad.

Jakub Štáfek – základní info
datum narození 22. května 1990 (32)
výška 190 cm
vzdělání Střední soukromá škola umění a managementu
koníčky MMA, fotbal, lyžování, pc hry

Jakub Štáfek: Ulice

Prvně jsme se s ním na televizních obrazovkách potkali v nekonečném seriálu Ulice v roli Matěje Jordána po boku svých seriálových rodičů Báry a Tomáše v podání Terezy Brodské a Petra Vacka a sestry Terezy, kterou ztvárňovala Patricie Pagáčová (kdysi Solaříková). V Ulici jsme ho sledovali pěknou řádku let, což mu nepochybně odstartovalo hereckou kariéru a poté, co z tohoto rozjetého vlaku vystoupil, hrnula se mu jedna role za druhou.

Jakub Štáfek seriály: Případy 1. oddělení, Devadesátky, Kriminálka Anděl, Specialisté a další kriminálky

Od té doby, co se rozhodl jít o dům dál a opustil Ulici, se objevil v řadě seriálů – ve většině případů kriminálních. Například ve Specialistech jsme ho vídali mezi lety 2017 – 2021 pravidelně v hlavní roli a viděli jsme ho ve více jak stovce dílů. V některých kriminálkách si pro změnu střihl epizodní roli jako třeba v Případech 1. oddělení, tam si zahrál roli Dominika Paclíka. Ve velmi oceňovaných Devadesátkách si střihl roli zastřeleného Jiřího Jívy.

Jakub Štáfek – seriály

Jediný ze seriálů, který se značně odchyluje od jeho ostatních rolí, je Vyšehrad. Ten je počinem internetové televize Obbod.tv. Tam Jakub hraje hlavní roli trochu arogantního, nepříliš bystrého fotbalisty Julia „Laviho“ Lavického, kterého kvůli jeho bujarému životnímu stylu vyrazí ze Sparty a je nucen začít hrát za méně prestižní klub SK Slavoj Vyšehrad. Seriál se dočkal obrovského úspěchu a na jeho základě dokonce vznikla značka oblečení a doplňků JL10.

Jakub Štáfek – filmy

Jeden z prvních filmů, kde jsme Jakuba viděli, byl Probudím se včera, komedie s Jiřím Mádlem a Filipem Blažkem v hlavních rolích. V roce 2014 jsme ho viděli ve filmu Tomáše Vorla Vejška a o rok později ve filmové adaptaci divadelní hry Petra Kolečka Padesátka.

Jakub Štáfek a Štěpán Kozub na Netflixu

V roce 2021 jsme ho viděli po boku Štěpána Kozuba – kterého můžete znát také z divácky úspěšného koronavirového počinu sKORO NA mizině – v komedii o youtuberech, kteří se snaží zachránit svou nalomenou reputaci.

Film Shoky a Morthy: Poslední velká akce se dokonce dostal na streamovací platformu Netflix, což je určitě samo o sobě úspěch. Toho se koneckonců snažili dosáhnout i hlavní hrdinové filmu a nikdo nečekal, že se to nakonec povede v reálu.

Jakub Štáfek, Lavi a Vyšehrad: Fylm

Po úspěchu seriálu Vyšehrad z fotbalového prostředí přišel v dubnu minulého roku do kin i film. Tentokrát se Jakub Štáfek podílel i na tvorbě scénáře a na režii. Tentokrát se Lavi dostane do nejedné prekérní situace, obzvlášť když zjistí, že po světě běhá osmileté dítě, které je jeho a o němž doteď netušil. Snaží se tedy zachránit nejen svou kariéru, ale také soukromý život a úplně čerstvý svazek s přítelkyní Lucií.

zajímavost: Film vznikal celé čtyři roky a Štáfek přiznal, že bylo docela složité na projekt Vyšehrad: Fylm sehnat peníze.

Hodnocení filmu Vyšehrad: Fylm: 9,7/10

  • pořádná dávka humoru
  • skvělé obsazení

Film Vyšehrad dokazuje, že Je jakub Štáfek také talentovaný scenárista a režisér. Zajímavé je, že kdysi prý také natáčel reklamy, ale protože se často jeho představy rozcházely s představami klientů, přestal se tomuto povolání věnovat.

Jakub Štáfek dnes – v čem ho uvidíme v roce 2023?

Na jaře se můžeme těšit na „trochu ostřejší komedii“ Petra Kubíka – režiséra a scenáristy, který má v portfoliu například úspěšnou pohádku Princezna zakletá v čase – Zatmění, kde si Jakub zahrál v hlavní roli po boku Jana Zadražila a Jána Jackuliaka. Ukázky slibují pěknou porci zábavy, napětí a akce, která se za záře krvavého měsíce pořádně vyostří. Film jde do kin 2. 3. 2023. Jakuba bychom také měli vidět v novém seriálu Extraktoři, který bude pojednávat o týmu české zpravodajské služby.

Jakub Štáfek: sourozenci

Jeho seriálovou sestrou byla Patricia Solaříková (dnes Pagáčová), která v Ulici hrála roli Terezy Jordánové. Sourozence hráli tolik let, až tak skutečně působili, ve skutečnosti jsou ale jen kamarádi. Jakub má ale sestru i v reálném životě, a jakmile se o ní media dozvěděla, okamžitě se jim dostala do hledáčku. O Denise Štáfkové se ale psalo jen v dobrém, protože jde o skutečně hezkou mladou ženu.

Jakub Štáfek – přítelkyně, svatba a novopečení rodiče

Celkem nedávno si Jakub Štáfek vzal svou dlouholetou přítelkyni, krásnou a sympatickou Dominiku. Dominika sice není herečka, ale tak říkajíc z branže trochu je, živí se jako vizážistka a s Jakubem se seznámila během natáčení seriálu Specialisté.

Svatbu chtěli mít sice klidnou, v kruhu rodinném a aniž by o to věděla veřejnost, Vašek Matějovský byl ale ze štěstí svého velmi dobrého kamaráda tak naměkko, že sdílel na svém profilu několik fotek, z nichž jasně vyplývalo, že jde o svatební den Jakuba a Dominiky.

Jakub Štáfek – dcera Olívie

Zasnoubili se, ale ještě než se stačili vzít, povedlo se jim přivést na svět holčičku, které dali krásné jméno Olívie. Jakmile se jeho dcera narodila, Jakub Štáfek prohlásil, že rozhodně plánují svatbu v nejbližší budoucnosti.

Když mu přítelkyně oznámila, že je těhotná, prý si zpočátku představoval, že budou mít kluka. Dnes svou holčičku ale miluje a prý ho má už teď, jak sám řekl v jednom z rozhovorů, „omotaného kolem prstu“.

Jakub Štáfek: box

Jakub si první boxerský zápas odbouchal v roce 2018 proti mladému Štěpánu Vrbovi v rámci každoročního předsilvestrovského galavečera v Lucerně. Navzdory nejistému prvnímu kolu se Štáfkovi nakonec podařilo vyhrát na body a během zápasu předvedl i technicky pěkné údery.

Jakub se měl utkat také s MMA zápasníkem Gáborem Borárosem, který si měl k boxu jen odskočit. Zápas se ale odkládal kvůli koronavirové pandemii tak dlouho, až ho Jakub definitivně odpískal.

Jakub Štáfek: MMA

Prý lituje, že s bojovými sporty nezačal už dřív. Přivedl ho k tomu pocit nutnosti naučit se vlastnostem, které postrádal a které jsou s bojem spjaté: pokoře a respektu. Kromě toho mu prý ale pravidelný trénink vnesl do života více řádu a disciplíny, protože je kvůli nucen jít dvakrát týdně spát brzy, aby byl schopen vstát půl páté ráno.

Než se v něm probudila touha po tom s někým poměřit síly, trénoval zhruba čtyři roky. První zápas si užil rovnou v O2 areně v rámci Oktagonu 15. Jakub „mediální chcanka“ Štáfek nastupoval na písničku Heleny Vondráčkové, čímž pobavil celou arénu. Peter Benko se k Jakubovi okamžitě vrhnul a pokusil se o takedown, který Štáfek ustál. Štáfek zápas ani ne v půlce prvního kola ukončil KO.

Pokud jde o bojové sporty, hodlá o sobě dát v budoucnu ještě vědět, musí si to ale časově sednout s jeho nabitým harmonogramem. Více si o jeho plánech přečtěte ZDE.

Jakub Štáfek
výška 190 cm
váha 84 Kg (v době zápasu)
váhová kategorie střední váha
gym Reinders MMA Team
trenér André Reinders

Jakub Štáfek: Wikipedie, ČSFD, Instagram

O Jakubovi se lze leccos dočíst na Wikipedii, a pokud jde o jeho filmografii, tu najdete kompletní na Česko Slovenské filmové databázi. Ta dokazuje, že Jakub Štáfek pracuje nejen na projektech, které ho baví, ale také na takových, které se vyznačují určitou kvalitou.

Jakuba samozřejmě také najdete na sociálních sítích. Sám o sobě tvrdí, že spoustu lidí s***e, k čemuž přispívá fakt, že je typ člověka „Co na srdci, to na jazyku“. To je znát i na jeho účtech na sociálních sítích, kde se neváhá k lecčemu vyjádřit.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová - partneři, rodina, vzdělání, kariéra a děti

Agáta Hanychová je nejen dcera slavných rodičů, ale také influencerka, moderátorka a především matka. Čemu se v současné době věnuje?

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová

Jaromír Soukup životopis: podnikání, majetek, partnerky

Známe ho především jako mediálního magnáta, bez jehož tváře už si nedokážeme TV Barrandov představit. Kdo je Jaromír Soukup, jaké má...

Jaroslav Vajgl

Těhotnej kuchař: český TikToker - životopis, recepty a videa

Stal se fenoménem české internetové scény. Kdo je Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař a jak celý nápad s krátkými videorecepty vznikl?