Ordinace v růžové zahradě 2: Kde sledovat epizody zdarma?

Ordinace v růžové zahradě se stala během již více jak patnácti let diváckou stálicí. Kolik má populární Růžovka epizod? Jak se změnilo obsazení a kde lze sledovat celé díly online?

profimedia-0367240953.jpg Foto: Foto: Profimedia

Nové díly ordinace Ordinace v růžové zahradě 2 – nová 20. série

S novým rokem přinesla televize Nova, respektive její online platforma Voyo, novou sérii populárního seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Budeme sledovat, jak dopadne vztah Aleny a Čestmíra, nebo kdo nahradí Leoše Máru na pozici primáře.

A letošní série nabízí i jednu příjemnou novinku: letos se nemusíme v létě s Růžovkou loučit, protože televize Nova se rozhodla tentokrát vysílat celoročně. Jak už je dobrým zvykem, s novou sérií přichází i nové tváře – se stávajícími pořádky zamává nová postava lékaře Braňa, jehož hraje mladý herec Vladislav Plevčík, Yveta v podání Kateřiny Brožové nebo sestra Evy Kalinové Johanka.

sipka Klikněte zde a sledujte nové díly Ordinace v růžové zahradě.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Ordinace v růžové zahradě 2: díly

Tento divákům televize Nova důvěrně známý seriál přinesl fanouškům neuvěřitelných 19 sezon a momentálně běží 20. Řadí se totiž mezi takzvané nekonečné seriály, v roce 2021 ale na moment hrozilo, že se budou muset diváci se svým oblíbeným programem rozloučit. Nakonec se však televize Nova rozhodla směle vyjít vstříc budoucnosti a seriál jen přestěhovat na platformu Voyo. Klikněte zde a sledujte nové díly Ordinace v růžové zahradě.

Kolik má Ordinace v růžové zahradě 2 dílů?

Každá z odvysílaných 19 řad Ordinace měla jiný počet dílů. Do dnešního dne jsme měli možnost zhlédnout přes 1 100 epizod. Kolik bude mít aktuálně startující, dvacátá řada, je zatím ve hvězdách. Počet dílů na každou sérii každopádně klesá a v rámci devatenácté řady jsme zhlédli oproti ostatním řadám pouhých 16 epizod. Dvacátá řada seriálu odstartovala 26. prosince 2023.

Herci: stálice, bez kterých si to neumíme představit

Kromě představitele Čestmíra Mázla je seriálu věrná i výborná herečka Zlata Adamovská, kterou známe jako Bělu Páleníkovou-Valšíkovou. Stejně tak už si diváci nedovedou Ordinaci představit bez jejího seriálového manžela doktora Valšíka, kterého hraje Petr Štěpánek. Mezi další stálice patří Zdena Suchá, kterou ztvárňuje Dana Morávková. A co teprve seriálový syn Čestmíra Mázla Jakub, který spolu se seriálem dospěl? „Díky natáčení jsem si mohl vyzkoušet spoustu věcí, takže si nesmyslím, že by mi to vzalo dětství,“ uvedl jeho představitel Ladislav Ondřej v jednom z rozhovorů. Téměř každý z herců si ze seriálu aspoň jednou na chvilku odběhl – až na jednu výjimku, tou je Ivana Jirešová ztvárňující Lucii Vágnerovou. Ta je se seriálem doslova od začátku do konce.

Zajímavost: Představitelé manželů Valšíkových jsou manžely i ve skutečném životě.

Obsazení: příliv nových hvězd

Každá řada s sebou nesla jakýsi upgrade, pokud jde o obsazení, díky čemuž jsme mohli sledovat úplně nové dějové linky a lidské osudy. V osmnácté řadě se do seriálu vrátil Jáchym Kalina v podání Lukáše Hejlíka a s ním i tři noví medici. Například postava Ondřeje Berkovce v seriálu pořádně zamíchá kartami, protože se zamiluje do čerstvě osamělé Aleny Mázlové. Další nové, svěží tváře přibyly v podobě mediček Bianky Kaštánkové, kterou představuje mladá herečka Rosálie Malinská, a Dominiky Vaňkové, již hraje Tereza Těžká, kterou známe z dokumentárního filmu V síti, kde svou roli ztvárnila tak důvěryhodně, že si vysloužila nominaci na Českého lva.

Jaký je poslední díl Ordinace v Růžové zahradě?

V posledních odvysílaných dílech jsme se dozvěděli, že jedna z nejoblíbenějších postav seriálu, gynekolog Čestmír Mázl žije. Po nebezpečné misi v Mexiku, kde se měl stát obětí drogových kartelů, se vrací ke své rodině a zápasí se svým traumatem. Takový zvrat nikdo nečekal, nicméně se tato populární postava po více jak půl roce bude znovu objevovat po boku Michaely Badinkové alias Aleny Mázlové. A co na to jeho představitel Petr Rychlý? „Jsem zvědavý, jak na to diváci budou reagovat, jestli mu budou fandit, nebo je to bude iritovat,“ prohlásil v rozhovoru pro televizi Nova. V devatenácté řadě se ale přihodí i další kotrmelce. Bianka Kaštánková se zamiluje do známého influencera a Táňa a Leoš se snaží o dítě, zatímco se Táňa citově upíná k novorozeněti, které mají dočasně na starost. Jak se postavám podaří s jejich problémy vypořádat se budeme postupně dozvídat následujících osm týdnů až do začátku prosince, kdy se v prozatím úplně poslední epizodě dočkáme rozuzlení.

Ordinace v růžové zahradě 2: postavy

V seriálu jsou postavy, které nás provází většinu existence seriálu – některé byly už od začátku tahouny děje, jiné spíše vedlejší, další nás provázely jen určitým obdobím a pak nadobro zmizely. Někdo přišel, odešel a zase přišel a někdo s námi pobyl jen krátce, ale zato intenzivně. Představíme vám dvacítku postav, které pobyly v seriálu nejdéle a časem se staly jeho neodmyslitelnou součástí:

Ordinace v růžové zahradě 2: nejdůležitější a nejdéle působící postavy
Postava Působení v  seriálu Role v  seriálu
MUDr. Čestmír Mázl 2005–2022 Jeho osudy sledujeme už od začátku, oplakali jsme s ním jeho ženy a nedávno po krátké pauze oslavili jeho návrat.
MUDr. Jakub Mázl 2005–2022 Tato postava se seriálem doslova dospěla. Působí v něm od začátku a kromě 17. řady jsme ji vídali po celou dobu.
Lucie Vágnerová 2005–2022 Jediná postava, se kterou jsme se nemuseli loučit.
MUDr. Běla Valšíková 2006–2022 Původně byla lékařkou soukromé pediatrické ordinace, později primářkou dětského oddělení v  nemocnici.
Prof. MUDr. Eduard Valšík 2008–2022 Představil se nám v roli ředitele nemocnice vracejícího se z Francie.
Jindřich Valšík 2008–2021 Švagra Běly Valšíkové už sice nevídáme, rozhodně si tu ale zaslouží vzhledem k délce působení v seriálu být.
MUDr. Petr Hanák 2009–2022 Připojil se k seriálu ve třetí řadě a můžeme ho vídat dodnes.
MUDr. Zdena Suchá 2009–2022 Než si vzala Davida Suchého, znali jsme ji jako Zdenu Tichou, byla i ředitelkou nemocnice.
MUDr. David Suchý 2010–2022 Představil se nám jako primář chirurgie, později se stal manželem Zdeny Suché.
Babeta Hessová 2010–2022 Bez svérázné vrchní sestry Babety si to už nedokážeme představit.
MUDr. Ota Kovář 2010–2022 Ota Kovář přišel, odskočil si do Počátků a pak se zase vrátil.
MUDr. Bohdan Švarc 2011–2022 Zprvu nám svými intrikami pil krev, později ale začal bavit.
MUDr. Darek Vágner 2011–2022 (jaro) V poslední době už ho sice nevídáme, i tak byl dlouho součástí kamenické nemocnice.
Tien Nguyen 2012–2022 Málokdo si to uvědomuje, ale tahle postava je v seriálu také už pěknou řádku let.
Lada Hrůzová 2015–2022 Nesmělou sestřičku jsme si oblíbili, a tak ji můžeme vídat dodnes.
Vilík Brouček 2016–2022 V sedmnácté řadě své několikaleté působení v seriálu na chvíli přerušil, pak se ale zase vrátil.
MUDr. Alena Mázlová 2016–2022 Poznali jsme ji zhruba v půlce seriálu, původně jako Alenu Rytířovou.
Doc. MUDr. Leoš Mára 2018–2022 Není v seriálu tak dlouho jako jiné postavy, zato do děje vtrhl s velkou vervou a pořádně rozdmýchal emoce.
Radka Loudová 2018–2022 Příklad postavy, která se v seriálu zpočátku jen sem tam mihla, a nakonec dostala větší prostor.
Klára Stejskalová-Zachová 2019–2022 Jako zdravotní sestřička už sice nepracuje, její postava s námi ale zůstává dál.

Jak dopadli někteří naši oblíbenci?

I když je to smutné, ke každému seriálu – obzvlášť k těm nekonečným – patří i odchod některých postav. Ordinace v růžové zahradě má přece jenom reflektovat reálný život, a k tomu se vážou i tragické události včetně smrti. Některé postavy nás tedy opustily znenadání, bez varování, jiné zase po dlouhé nemoci. Jenže nezbylo nám nic než je oplakat. První velkou ránou byl odchod doktorky Gity Petrové v podání Daniely Šinkorové. Pro tu jsme truchlili společně s Čestmírem Mázlem, jemuž byla tou dobou partnerkou. A tím jeho smůla ani zdaleka neskončila. Později jsme se museli rozloučit i s jeho další ženou, doktorkou Magdou Mázlovou, která zemřela na zástavu srdce. Další oblíbenou postavou byl doktor Dalibor Frynta, jehož představoval Jan Šťastný a kterého divákům vzala rakovina plic. A mohli bychom pokračovat. Růžovka léčí, ale nekoná zázraky, a tak to konec konců v životě chodí. Teď ale jako by chtěli tvůrci diváky podobné ztráty ušetřit a nečekaně do života vrátili jednu z nejdéle účinkujících postav Čestmíra Mázla.

Postavy: ze záporáka klaďasem

Všechny postavy si obvykle projdou určitým procesem, potkají je různé životní, někdy traumatické nebo tragické události, které některé z nich změní skoro od základu. Vzpomínáte si na doby, kdy do seriálového rozjetého vlaku naskočil Robert Jašków neboli Leoš Mára? Od 12. řady můžeme sledovat, jak se jeho postava mění. Ze zpočátku nervózního, nemilosrdného, pomstychtivého člověka, který byl ochotný jít za svým přes mrtvoly, se stal milující partner. A co když si vzpomeneme na doktora Bohdana Švarce, pofidérního, nepříliš šikovného a nedůvěryhodného chirurga s pochybným charakterem, z něhož se během působení v kamenické nemocnici stala komická postava, kterou ale nakonec, potom co ho Heluš opustí, nezbývá než politovat.

Doktoři z Počátků: úspěšný spin-off

I Růžovka má svůj spin-off. Do fiktivních Počátků si v červnu 2013 odskočil jeden z doktorů kamenické nemocnice, Ota Kovář, poté co jeho dcera skončila na invalidním vozíku. Původně tento seriál běžel během prázdnin, kdy měla Ordinace v růžové zahradě jako taková letní pauzu. Dá se říct, že tenhle projekt Ordinaci dočasně nahradil, protože jsme ho mohli sledovat v jejím vysílacím čase, tedy každé úterý a čtvrtek večer. Pro velký úspěch se pak tvůrci rozhodli v natáčení pokračovat, a tak jsme poslední díly Doktorů z Počátků zhlédli až v roce 2016.

sipka SLEDUJTE Ordinaci v růžové zahradě 2 NA VOYO

Kde a jak sledovat Ordinaci v růžové zahradě 2?

Dříve jsme mohli Ordinaci sledovat každé úterý a čtvrtek večer, v hlavním vysílacím čase od 20:20 na televizi Nova. Šestnáctou řadou, po celých patnácti letech natáčení, to mělo celé skončit. A pak se tvůrci rozhodli jinak: Co kdyby seriál běžel dál na Voyo? Tak se také stalo. V reakci na stávající zájem diváků přesunuli seriálovou legendu do budoucnosti a vytvořili z ní jeden z hlavních „produktů“ platformy Voyo. Předplatitelé tedy mohou nerušeně pokračovat ve sledování nových dílů, a to kdykoli se jim zachce.

Nova Plus – Ordinace v růžové zahradě 2: celé díly zdarma online?

Pokud má zrovna Ordinace v růžové zahradě 2 zimní nebo letní pauzu můžete si zatím připomenout starší epizody, které najdete na Voyo, kde se stačí zaregistrovat a využít sedmidenní zkušební verzi a bezplatně si platformu otestovat. Na Nova Plus pod záložkou „pořady“ je možné zdarma zhlédnout reprízy dílů odvysílaných v posledních čtrnácti dnech, dále pak bonusy, zahrnující například exkluzivní rozhovory s herci, a ukázky. Některé scény ze seriálu lze sledovat zdarma také na YouTube.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Takže kde sledovat nové díly ordinace ZDARMA?

Dobrý den, prosím, také mě zajímá zda bude Ordinace v r. 2023 na Nova Lady pokračovat novými díly, které jsou jinak pouze pro předplatitele Voyo? Předem děkuji.

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli bude ordinace v růžově zahradě v roce 2023 na nova lady pořád hrát a jestli to bude zase. Od prvního dílu

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Výměna manželek se vysílá na TV Nova od roku 2005!

Výměna manželek na Nově - celé díly online zdarma, poslední díl

Výměna manželek láká k obrazovkám statisíce lidí. O čem pořad je, jak se přihlásit, jaký je honorář a kde sledovat celé díly online se...

Seriál Sluha národa vedl ke zvolení ukrajinského prezidenta

Seriál Sluha národa - kde sledovat online zdarma, české titulky

O čem je seriál Sluha národa? Jakou roli si v něm zahrál Volodymyr Zelenskyj? Kde se na seriál podívat online? Odpovědi najdete v tomto...

Moderátor pořadu Na lovu Ondřej Sokol

Na lovu - přihláška, hvězdný speciál, lovci, otázky a díly zdarma

Lov začíná, slýcháme z obrazovek skoro každý podvečer. Televize Nova minulý rok odstartovala novou, neotřelou vědomostní soutěž s názvem Na...