Na lovu - přihláška, hvězdný speciál, lovci, otázky a díly zdarma

Lov začíná! slýcháme z obrazovek skoro každý podvečer. Televize Nova minulý rok odstartovala novou, neotřelou vědomostní soutěž s názvem Na lovu. Pokud se chystáte přihlásit, počítejte s tím, že lovec vám bude neustále v patách. Co nás v tomhle pořadu čeká a nemine?

Moderátor pořadu Na lovu Ondřej Sokol Foto: Petr Horník / Právo / Profimedia

Na lovu 2023 – super verze za milion s názvem Superlov

Ondřej Sokol a televize Nova chystají na jaře velkou novinku, přesněji řečeno takovou super verzi pořadu Na lovu, kterou nazývají Superlov. Možná si řeknete, že více napětí pořad už ani vyprodukovat nemůže, ale opak je pravdou, v Superlovu se totiž bude moci jeden soutěžící utkat se všemi lovci najednou. Porazit je se zdá skoro nemožné, ale za pokus to určitě stojí, protože každého komu se to podaří, čeká sladká odměna v podobě výhry až 1 000 000 Kč.

Jak to bude probíhat:

  • Tentokrát není soutěžící v týmu, ale hraje sám za sebe
  • V prvním kole odpovídá na otázky a volí ze tří možností
  • Do druhého kola jde soutěžící s nahranou částkou z kola prvního a tam se utká s pěticí lovců (nebo může zvolit méně riskantní variantu s nižším počtem lovců)
  • Ve finále se střídá v odpovídání na otázky soutěžící s lovci, mají daný časový limit, který se pozastaví, když dotyčný odpoví správně, v opačném případě čas běží, dokud nezazní správná odpověď. Ten, komu první vyprší čas, prohrává.

Na lovu: formát soutěže – česká verze The Chase

Formát pořadu Na lovu není tak nový, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti jde o českou verzi britské soutěže s názvem The Chase, která se v Británii vysílá už od roku 2009, dočkala se patnácti sérií a těší se velké oblíbenosti. Klikněte zde a sledujte všechny díly Na lovu.

O co tedy vlastně jde? Na lovu je soutěž, kde můžete poměřit své znalosti s tak zvanými lovci. V případě české verze jde o čtyři vědomostmi nabité lidi, kteří se po dobu soutěže mění v nemilosrdné lovce honící se za svou kořistí.

Na lovu přihláška: Jak se přihlásit do Na lovu? Utkat s lovcem se může každý

Televize Nova před začátkem natáčení pořadu, jenž sliboval kombinaci zábavy, spousty nových poznatků a napětí, vyzývala diváky, aby se přihlásili do nové vědomostní soutěže a utkali se o pohádkovou výhru. Produkce sázela na českého soutěživého ducha a udělala dobře, protože Češi nezklamali. Koneckonců dostat se do soutěže nemůže být snazší, stačí vyplnit jednoduchou přihlášku na webu Nova.cz.

Na lovu pravidla a herní systém televizní soutěže (Soutěžící a lovec)

Pravidla jsou jednoduchá: Je jeden tým o čtyřech členech, kteří se vzájemně neznají. Každý soutěžící musí během jedné minuty odpovědět na co největší množství otázek. Za každou správnou odpověď získá pět tisíc korun. Pokud odpoví špatně nebo otázku přeskočí, zůstává na nule. Pak se konečně může utkat s lovcem a zahrát si o obnos, který nasbíral v předchozím, minutovém kole. Tato částka se objeví v hracím poli na třetím místě ze sedmi a jde o to uniknout lovci, který je mu v patách.

Soutěžící dostane v téhle fázi na výběr: buď zariskuje, nebo se rozhodne držet se při zdi a hrát v uvozovkách na jistotu. Oba přístupy mají svá pro a proti: Pokud se odváží soutěžící zariskovat, hraje sice o větší obnos peněz, zato se však připravuje o náskok před lovcem, který je jen jedno pole za ním. V opačném případě má soutěžící náskok buď o dvě (jestliže se rozhodne zůstat na původní částce) nebo o tři pole, smíří-li se s nižší částkou. Kdykoli se zadaří správná odpověď, dočká se účastník konejšivých slov: „Krok do bezpečí“. Cílem je posouvat se v hracím poli směrem dolů a nenechat se dostihnout lovcem, to totiž znamená vyřazení ze hry.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Pak nastává finálová štvanice, která se odvíjí od toho, kolik soutěžících zvládne lovci v předchozích kolech uprchnout. V tu chvíli jde už však o týmovou spolupráci. Členové týmu musí do dvou minut správně odpovědět na co největší množství otázek. Vždycky odpovídá jen ten, kdo se předtím přihlásí. Tým má náskok tolika polí, kolik je finalistů, a hrají o součet jednotlivých částek, které si vybojovali v předchozích kolech. Pak nastupuje lovec, jehož cílem je tým dostihnout dřív, než uplyne určený čas 2 minuty. Pokud to však nezvládne, tým si rozděluje získané peníze rovným dílem.

DŮLEŽITÁ ČÍSLA SOUTĚŽE NA LOVU
1 proti lovci hraje jeden tým
4 tým tvoří čtyři hráči, kteří se neznají
5 000 každý ze členů týmu hraje jedno minutové kolo proti lovci a za každou správně zodpovězenou otázku získává pět tisíc korun
7
výsledný obnos peněz se přesune do hrací plochy o sedmi polích a hráč se o ně utká v duelu s lovcem
1 pokud se soutěžící cítí pevně v kramflecích, může zariskovat, zahrát si o větší obnos peněz, ale mít před lovcem náskok jen o jedno políčko
2 jestliže se však rozhodne spokojit s původní částkou, zůstane mu náskok o dvě pole
3 pokud si soutěžící zvolí úplně tu nejbezpečnější variantu, získá před lovcem náskok o tři pole
3 hráči a lovci zodpovídají stejné otázky, přičemž mají na výběr ze tří možností
5 jakmile jeden z hráčů označí svou odpověď, protivník má pouhých pět vteřin na to, aby odpověděl
20 000 pokud lovec porazí všechny čtyři soutěžící a nastane fáze soutěže, která se nazývá „zmrtvýchvstání“, tým si vybere jednoho ze svých členů jako zástupce, který se pak sám ve finálním kole utká s lovcem o předem stanovenou částku dvacet tisíc korun.

Lovci bez pušky: Doktor Vševěd, Kalkulátor, Kvízová dáma, Pan Lišák a Belladona

Jsou z různých oborů, vedou odlišné životy a jejich společným jmenovatelem je neuvěřitelný všeobecný rozhled a množství znalostí, které se zdá být nám, běžným smrtelníkům, nekonečné. Najdeme mezi nimi meteoroložku, učitele matematiky, pracovníka Historického ústavu Akademie věd ČR nebo absolventa Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Ale nic není zadarmo, i hlava plná informací se musí trénovat.

Lovci své mozky pilují na kvízech, chodí na vernisáže a výstavy, a dokonce se vzájemně zkouší. Dle slov Jiřího Martínka jeden druhému pravidelně připravují set pětadvaceti otázek, na něž odpovídají. Některé z nich jste mohli v roli soutěžících ve známých vědomostních soutěžích, jako je Chcete být milionářem?, AZ kvíz nebo Riskuj!

Na lovu lovci: jména Jakub Kvášovský nebo Dagmar Jandová aneb Kdo je kdo?

Nazývá se „liškou podšitou“ a považuje se za introverta, přesto ho vídáme na televizních obrazovkách, kde bez zaváhání odpovídá na otázky. Václav Slabyhoudek, přezdívaný Pan Lišák, miluje knihy a rád se učí novým věcem. Do pořadu se dostal díky účasti v hospodských kvízech.

I Dagmar Jandová si potrpí na kvízy, jak ostatně napovídá její přezdívka: Kvízová dáma. Miluje je už od dětství, díky čemuž se na ně stala expertkou. Kromě toho píše knihy pro děti a učebnice, například vytvořila text k interaktivní knížce Prvouka.

Nespočet knih, především dějepisných a cestopisných, napsal i další z lovců Jiří Martínek alias Doktor Vševěd. Kromě toho se věnuje popularizaci věd. Historik a geograf, vyučující a milující zeměpis, se v pořadu změnil k nepoznání. Přesto ho sem tam někdo požádá o společnou fotografii.

Zeměpisu se věnuje i čtvrtý, poslední lovec Jakub Kvášovský, který ho společně s matematikou vyučuje na základní škole. Zřejmě díky matematickému zaměření si vysloužil přezdívku Kalkulátor. V oblíbené soutěži Chcete být milionářem? si na horkém křesle vypotil sto šedesát tisíc korun.

NEOBLÍBENÁ TÉMATA LOVCŮ
Jiří Martínek alias Doktor Vševěd Technika, medicína
Jakub Kvášovský alias Kalkulátor Jazyky včetně češtiny
Dagmar Jandová alias Kvízová dáma Moderní kultura, sport
Václav Slabyhoudek alias Pan Lišák Přírodní vědy: botanika, anatomie, fyzika
Viktorie Mertová alias Belladonna Sport

Lovec Doktor Vševěd Foto: Petr Horník / Právo / Profimedia

Na lovu Mertová: Na lovu s novou lovkyní, a ne ledajakou! Kdo je Viktorie Mertová?

Málem jsme ji v soutěži viděli v roli soutěžící, během castingu se ale tvůrci pořadu rozhodli jinak. Ukázalo se, že Viktorie Mertová se množstvím znalostí hravě vyrovná lovcům, a tak se přímo nabízelo ji naverbovat do jejich řad. Viktorie poté v rámci castingu vyplňovala jeden test za druhým, až jí konečně nabídli stát se jedním z lovců. A i když je dcera slavných rodičů – herečky Zory Jandové a muzikanta Zdenka Merty – ,ani jí se nervozita nevyhne.

Dle jejích slov v rozhovoru pro TV Nova ji děsí, že před kamerou zapomene i vlastní jméno a že pod tlakem „poplete i to, co by měla vědět“. Ví leccos, ale její silnou stránkou je americká historie a současnost. Jak si nová lovkyně s přezdívkou Belladonna povede, můžete sledovat pravidelně na televizi Nova.

Na lovu otázky: podvod, nebo férová hra?

Možná vás napadne: Jak to že toho ti lovci tolik vědí? Neznají přece jen otázky předem? Tohle vrtá hlavou nejednoho diváka, a tak se na to při pár rozhovorech ptali i moderátora Ondřeje Sokola. Ten odpřisáhl, že podvody v televizních soutěžích jsou v dnešní době, kdy se extrémně hlídá korektnost podobných formátů, naprosté tabu. Lidé by dle jeho slov byli až překvapení, jak moc se dbá na to, aby soutěž probíhala spravedlivě.

Na lovu moderátor: Ondřej Sokol a jeho rychlomluva

Lov začíná! zahajuje Ondřej Sokol obvykle pořad Na lovu, a být moderátorem soutěže tohoto typu není jen tak. Sám Ondřej v rozhovorech uvádí, že si je vědom, jak moc na jeho výkonu záleží, protože úspěch soutěžících z velké části závisí na něm. V kolech, kde jde o to odpovědět na co nejvíce otázek v určitém časovém úseku, musí Ondřej předčítat otázky bleskovou rychlostí a dle jeho slov byly i případy, kdy už měl mžitky před očima. Je tedy třeba být opravdu ostřílený, nezakoktávat se, chrlit ze sebe slova o sto šest a při tom všem pořádně artikulovat.

I přesto prý neváhal, když mu nabídli tenhle nelehký úkol, protože je sám velkým fanouškem podobných soutěží, obzvlášť prý těch britských. Velmi dobře tedy věděl, do čeho půjde, protože The Chase, originální verze pořadu Na lovu, patřila mezi jeho nejoblíbenější.

➤SLEDUJTE POŘAD Na lovu NA VOYO

Pro Ondřeje, který je jako moderátor známý mimo jiné díky show Tvoje tvář má známý hlas, byl výzvou i fakt, že má během natáčení vědomostní soutěže mnohem menší volnost. Do určitého časového úseku se musí vejít všechno, co je třeba, a tak je méně prostoru na improvizaci, i tak si ale dle svých slov natáčení užívá.

Na lovu Hvězdný speciál: Když hvězdy zrovna netančí, snaží se porazit lovce

Letos v únoru se televize Nova rozhodla zaexperimentovat a podrobit souboji s lovci čtyři zástupce z řad veřejně známých tváří. V tomhle netradičním díle nesoucím trefný název Hvězdný speciál se prvně objevili Aleš Háma, Jakub Prachař, Ester Geislerová a David Svoboda a sledovanost se vyšplhala do takových výšin, že se z toho Nova rozhodla udělat pravidelnou záležitost, a tak se můžeme každý týden těšit z jedné mimořádné, hvězdami nabité epizody. Ať slavní soutěžící vyhrají cokoli, obnos vždy putuje na charitu.

Hvězdný speciál: statistiky slavných aneb Komu se vedlo nejlépe

Ani celebrity nevědí úplně všechno a tahle soutěž je toho důkazem. Některým z nich se ale přece jen podařilo dosáhnout překvapivě dobrých výsledků:

TÝM POČET ČLENŮ VE FINÁLOVÉ ŠTVANICI ČÁSTKA VE FINÁLOVÉ ŠTVANICI VÝHRA LOVEC
Ondřej Gregor Brzobohatý, Adéla Elbel, Rey Koranteng, Richard Genzer 3 170 000 Kč Každý soutěžící 56 666 Kč Kalkulátor
Libor Bouček, Jan Koller, Daniela Písařovicová, Petr Kolečko 3 540 000 Kč Každý soutěžící 180 000 Kč Doktor Vševěd
Saša Rašilov, Miluše Bittnerová, Vincent Navrátil, Václav Svoboda 4 325 000 Kč Každý soutěžící 81 250 Kč Kvízová dáma
Jakub Kohák, Vavřinec Hradilek, Tatiana Dyková, Marek Taclík 3 480 000 Kč Každý soutěžící 136 667 Kč Doktor Vševěd
Igor Chmela, Jitka Ježková, Josef Dostál, Michal Malátný 3 300 000 Kč Každý soutěžící 80 000 Kč Kvízová dáma
Jiří Dvořák, Radim Fiala, Daria Hrubá, Aleš Zbořil 3 740 000 Kč Každý soutěžící 216 667 Kč Kalkulátor
Aleš Háma, Kryštof Bartoš, Miluše Bittnerová, Richard Genzer 4 1 000 000 Kč Každý soutěžící 250 000 Kč Doktor Vševěd

Hvězdný speciál: Aleš Zbořil – rekordman soutěže

Pokud bychom měli v týmech slavných vybrat někoho, kdo vyčníval, určitě by to byl legendární moderátor AZ-kvízu Aleš Zbořil. Aleš zúročil roky moderování nejznámější české vědomostní soutěže více než dobře a nahrál výjimečně vysokou částku půl milionu, což není v této novácké hře zvykem. Konečná částka putovala na konto Nadačního fondu dětské onkologie Krtek.

Poslední Hvězdný speciál

5. 11. jsme měli možnost zhlédnout alespoň prozatím poslední Hvězdný speciál soutěže Na lovu. Účastnili se ho Miluše Bittnerová, Aleš Háma, Kryštof Bartoš a Richard Genzer, kteří druhou sérii speciálních hvězdných dílů zakončili skutečně stylově: vysoutěžili si neuvěřitelný jeden milion korun.

Kde sledovat Na lovu? Přímý přenos v TV i záznamy dílů zdarma

Pořad Na lovu 2 si můžete vychutnat každý všední den na TV Nova od 17:25. Pokud ale některý z dílů prošvihnete, nezoufejte, epizodu si můžete pustit online na tv.nova.cz, kde lze sledovat již odvysílané epizody zcela zdarma.

Pokud ale patříte mezi nedočkavé fanoušky, můžete zvolit streamovací službu Voyo a zhlédnout dokonce několik dílů předem. Tato služba je ale placená a pokud váháte, zda si předplatné pořídit, můžete si ji bezplatně vyzkoušet.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Dobrý večer,
v otázkách finálové štvanice hráčů dnes 12.3.2024 zazněla chybná otázka na hlášku z filmu Pupendo (hláška byla doplněna správně), ale ta hláška zazněla ve filmu Účastníci zájezdu. V otázkách by neměly být takovéto chyby.

Dobrý den, našel jsem chybu v odpovědi - otázka na lovu ze dne 01.12.2023, poslední soutěžící - jak se nazývá výrobek z krup a krve na "P" odpověd soutěžícího byla prejt - uznáno jako dobře. Ale není to pravda, prejt je výrobek z vařeného vepřového maso (ovar) + upečena slaná buchta (místo buchty mohou být rohlíky, housky) + koření. Vše se umele v mlýnku (větčí oka) nebo naseká na kostičky (za pomocí kolíbáčů). Prejt se také dává do vepřových střev - jítrnice. Z krup a krve se dělají kroupáky (ve střevech) nebo se obarvené kroupy krví přidávají do vepřového vývaru - zabíjačková polévka (prdelačka).

Dobrý den ,máte chyby v odpovědích .Např. otázka na lovu III ze dne 9/5/23 Jiří Schmitzer hrál ve všech třech filmech a toto není první chyba, co na to lovci.

Dobrý den v soutěži na lovu z 12/4/2023 máte špatnou odpověd na otázku.kde leží Bedřichov, odpověd v Krkonoších je špatně je v Jizerkách.

Chtěla bych se přihlásit do superlovu nevim kde najdu formular

Chtěl bych to zkusit

jak se mohu přihlásit do soutěže ?

Dobrý Kalkulátor

Mám zájem o vše co se týče kalkulatora

Mám zájem o vše co se týče kalkulatora

Všechno je jednou poprvé

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Porota ČeskoSlovensko má talent

Česko Slovensko má talent 2023 online: porota, soutěžící, výsledky

V září začala nová, v pořadí už jedenáctá řada populární soutěže Česko Slovensko má talent a my se nemůžeme dočkat, komu budeme ve finále...

Výměna manželek se vysílá na TV Nova od roku 2005!

Výměna manželek na Nově - celé díly online zdarma, poslední díl

Výměna manželek láká k obrazovkám statisíce lidí. O čem pořad je, jak se přihlásit, jaký je honorář a kde sledovat celé díly online se...

Survivor Česko a Slovensko 2024

Nová řada Survivor 2024 online na Voyo i v TV Nova zdarma

Přečtěte si nejnovější informace o celosvětově proslulé reality show Survivor, která nyní běží na obrazovkách Voyo a TV Nova. Co se dělo...