Můj muž to dokáže: Chilli papričky a ženy u pokerového stolu

Televize Prima začátkem září představila novou zábavnou show Můj muž to dokáže. Pro zúčastněné ženy je to tak trochu sázka na nejistotu, protože musí co nejpřesněji vyhodnotit um svého protějšku. Jak si slavné ženy ve svých odhadech vedly a jaký byl poslední díl?

Můj muž to dokáže

Foto: Profimedia

Můj muž to dokáže: muži za sklem a poker bez pokeru

Aby se u herního stolu se zeleným plátnem sešly čtyři celebrity, nemusí to být nutně kvůli pokeru. Stačí k tomu jedna netradiční soutěž: každá z žen, sázejících se o velké peníze, má svůj protějšek, který dostává přinejmenším neobvyklé úkoly. Muži jsou ve svých vitrínách celkem bezmocní a nezbývá jim než se zadání pokusit splnit.

Tento kuriózní koncept ale není původním českým vynálezem, jde totiž o zahraniční formát, jehož původní obdoba se jmenuje My Man Can. Česká verze tohoto pořadu je jedinečná v tom, že si zasoutěží slavné osobnosti, kdežto v zahraničí o výhru bojují soutěžící z lidu.

Můj muž to dokáže: pravidla soutěže

Pravidla jsou prostá: O tom, kdo vyhraje, se rozhoduje v pěti kolech. V prvních čtyřech se postupně soutěží o 150, 300, 450 a 600 bodů. V každém z kol zazní úkol a ženy, sázejí na svého muže, stejně jako to probíhá u pokeru. Ta, která vsadí nejvíc, vyšle svého parťáka na více či méně podivnou misi a pak už mu jen drží palce. Muž se hrdě utká se svou vůlí, pamětí a někdy i fyzickou zdatností, a pokud úkol splní, získává pár všechny body. V opačném případě se body rozdělují rovným dílem mezi tři zbylé dvojice. Páté kolo patří dvěma úspěšnějším párům a rozhoduje o definitivní výhře. Je zvykem, že hvězdní soutěžící věnují svou výhru na dobré účely.

Zajímavost: Než Adéla Gondíková prozradí znění úkolu, předloží před čtyři hráčky kartu, která jim má napovědět, o co půjde.

Můj muž to dokáže: moderátoři

V roli moderátorů zábavného pořadu jsme mohli sledovat Adélu Gondíkovou a Ondřeje Urbana, jehož známe z rádia Evropa 2 a který se sám nazval pokusným králíkem soutěže. Protože měl být mužům jakýmsi průvodcem, všechny úkoly si vyzkoušel na vlastní kůži a potvrdil, že se u některých pořádně zapotil. Díky vlastní zkušenosti ale věděl, jak nejlépe soutěžícím poradit.

Pro Adélu Gondíkovou představovala soutěž po dlouhé odmlce návrat na televizní obrazovky. Adéla, kterou jsme vídali ve Snídani s novou, v Ordinaci v růžové zahradě a nespočtu dalších pořadů, plní roli pomocné ruky ženské části zúčastněných a hru ozvláštňuje humorem sobě vlastním.

Můj muž to dokáže: soutěžní páry

Na hráčských židlích se prostřídala řada známých tváří se soutěžními partnery, kteří jsou ve většině případů jejich drahou polovičkou i v běžném životě. V prvním díle jsme měli možnost vidět například herečku a zpěvačku Evu Burešovou a porotce kuchařské show MasterChef Česko Přemka Forejta. Eva se toho nebála a byla si svým protějškem jistá. „Přemkovi jde úplně všechno,“ objasnila důvěru v partnera.

Zajímavost: Jak Adéla Gondíková v tomto prvním díle podotkla, sešlo se jich u soutěžního stolu víc – tři z párů byly totiž v očekávání.
Vítězné dvojice
1. díl Zorka a Míra Hejdovi
2. díl Alice Bendová a Michal Topol
3. díl Gabriela Soukalová a Miloš Kadeřábek
4. díl Andrea Schmidtová a Jaro Slávik
5 díl Michaela Tomešová a Roman Tomeš
6. díl Kristýna Leichtová a Daniel Mai
7. díl Agáta Hanychová a Cyril Navrátil
8. díl Linda Rybová a David Prachař
9. díl Lucie Benešová a Tomáš Matohona
10. díl Nela Boudová a Jan Tuna

V pořadu se objevily i další hvězdy jako třeba Kateřina Brožová, Marek Vašut, Aneta Vignerová, Petr Kolečko, Veronika Žilková nebo Maroš Kramár.

Můj muž to dokáže: chilli a jiné bizarní úkoly

Máte rádi pálivé? Možná ano, ale kolik chilli papriček byste dokázali sníst za pětačtyřicet sekund? To si na vlastní kůži v jednom z dílů vyzkoušel Martin Zounar a nevedl si špatně.

Celou soutěž ale zahájila úplně jiná otázka: „Za jak dlouho dokáže váš muž sníst krajíc chleba?“ Bez másla, bez vody, úplně suchý. A kdo že ho do sebe nakonec musel bleskově nacpat? Nejvíce svému muži důvěřovala Eliška Grabcová a udělala dobře, protože Vašek ji nezklamal a chleba do sebe nasoukal rychleji, než tipovala.

Můj muž to dokáže: za vším hledej ženu

Ženy ale musely svým mužům věřit i v odvážnějších disciplínách jako hádání věku nebo skládání plážových lehátek, pletení copánků, projít se v lodičkách a nezabít se při tom nebo sestřelit špuntem od šampaňské pyramidu z plechovek.

Změřte své síly s vítězi a vyzkoušejte si doma nejzajímavější úkoly
Úkol Soutěžící a vítězné skóre
Za jak dlouho sní váš muž krajíc chleba? Václav Noid Bárta: 1 min 13 s
Kolik piv z patnácti dokáže váš muž otevřít zapalovačem a nalít za tři minuty? Michal Topol: 5 piv
Kolik papriček z deseti dokáže sníst váš muž za 45 sekund? Martin Zounar: 2 papričky
Za jak dlouho dokáže váš muž na podpatcích překonat překážkovou dráhu? Ivan Hecko: 1 minuta

Můj muž to dokáže: poslední díl (4. 11.)

4. listopadu jsme na obrazovkách TV Prima zhlédli prozatím poslední díl této show. Představili se nám v něm Sandra Pogodová s tatínkem, Andrea Sestini Hlaváčková a Tomáš Verner,  Anička Slováčková s Milanem Peroutkou a vítězný pár Nela Boudová a Jan Tuna. Ten musel splnit nelehký úkol: přiřadit po kankánovém vystoupení barvy k podvazků k jednotlivým tanečnicím. Vítězové výhru rozdělili mezi obecně prospěšnou společnost Most ProTibet a Donio, konkrétně na podporu Ukrajiny.

Můj muž to dokáže: recenze a sledovanost

A jak si soutěž vedla stran sledovanosti? První díl zhlédlo kolem 800 tisíc diváků, další díly se pohybovaly mezi 470 a 600 tisíci diváky. Názory na pořad se různí. Někteří diváci se podivovali nad tím, proč v české verzi nedostali příležitost soutěžící z lidu, jak je to i u původní, zahraniční verze pořadu. Jiní by „přitvrdili“, pokud jde o úkoly. Na druhé straně je ale i řada diváků, kteří pořad označili za zábavný a vtipný.

Můj muž to odkáže online zdarma

Na televizních obrazovkách už pořad neběží, všech deset dílů si ale můžete pustit v archivu TV Prima, kde najdete mimo jiné i sestřihy, bonusy, články a veškeré informace o pořadu. Stačí se jen bezplatně zaregistrovat na stránkách iprima.cz, najít si soutěž pod záložkou „seriály a pořady“ a pak už jednotlivé epizody sledovat zdarma. Úryvky z pořadu si můžete také pustit na YouTube.

Podívejte se, jak soutěžili Aneta Vignerová a Petr Kolečko:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ordinace v růžové zahradě 2

Ordinace v růžové zahradě 2: Kde sledovat epizody zdarma?

Ordinace v růžové zahradě se stala během již více jak patnácti let diváckou stálicí. Kolik má populární Růžovka epizod? Jak se změnilo...

Výměna manželek se vysílá na TV Nova od roku 2005!

Výměna manželek na Nově - celé díly online zdarma, poslední díl

Výměna manželek láká k obrazovkám statisíce lidí. O čem pořad je, jak se přihlásit, jaký je honorář a kde sledovat celé díly online se...

Moderátor pořadu Na lovu Ondřej Sokol

Na lovu - přihláška, hvězdný speciál, lovci, otázky a díly zdarma

Lov začíná, slýcháme z obrazovek skoro každý podvečer. Televize Nova minulý rok odstartovala novou, neotřelou vědomostní soutěž s názvem Na...