Kdo je MMA bojovník Leo Brichta?

Do klece byste k Leovi asi nechtěli. Leo Brichta je totiž úspěšný český bojovník MMA. Bývalý zápasník Oktagonu aktuálně zápasí v organizaci KSW a na své zápasy může být patřičně hrdý.

Leo Brichta: Životopis, KSW zápasy a kde trénuje Foto: Facebook/Real Fight Arena

Leo Brichta – životopis: Věk, výška

Leo Brichta, který je vystudovaný IT specialista, se narodil 15. října 1997 v Praze a bojovým sportům se věnuje od malička. Měří 1,83 cm, váží 70 kg a bojuje v lehké váhové kategorii.

V osmi letech začal dělat džudo, které ho však moc nenadchlo a od třinácti let trénoval postojové disciplíny. Roku 2013 se stal juniorským mistrem České republiky v Muay thai do 56 kg.

Leo Brichta MMA

Začátky profesionálního MMA se datují do roku 2017, kdy Brichta zvítězil na turnaji GCF 41 – Night of the Legends. Do té doby byl spíše součástí amatérské scény.

Brichta delší dobu působil pod organizací Oktagon MMA a po turnaji Oktagon 28 přestoupil do organizace RFA (Real Fight Arena), zejména kvůli finančnímu ohodnocení. Nyní je v KSW.

Brichta se objevil na jednom z galavečerů Clash of the Stars, kde se utkal s boxerem Lukášem Fajkem a na galavečeru konkurenční organizace Red Face. Jeho jméno je spojováno s přezdívkou Brichta bomby.

Leo Brichta: Instagram, Youtube, podcast

Leo Brichta nezůstává pouze u zápasení, funguje také jako youtuber. S kamarádem má podcast BrichTalk, který moderuje a kam si zve různé hosty.

Mezi pozvanými se objevil například zpěvák Ben Cristovao, influencerka a semifinalistka České Miss Dominique Alagia nebo český rapper Marpo. YouTube bere jako protiklad k zápasení, tedy „jako čistou zábavu a koření do života“.

Brichta je aktivním uživatelem TikToku, kam velmi často přidává ukázky ze svých podcastů a vlogů. Na Instagramu Brichtu sleduje 119 tisíc lidí a téměř 46 tisíc lidí na YouTube.

Leo Brichta – Oktagon, KSW

Před nějakou tou dobou Brichta zápasil v organizaci Oktagon, ve které měl deset zápasů. MMA by se chtěl věnovat, dokud mu bude sloužit zdraví a bude chuť. Nyní působí pod KSW. KSW (Konfrontacja Sztuk Walki) je elitní polská MMA organizace smíšených bojových umění.

Získat titul je pro něj natolik důležité, že dokonce to v něm vyvolalo i pocit vlastenectví. „Vždy jsem byl hrdý na to, že jsem z České republiky, ale v KSW jsem si všimnul, že Poláci jsou extrémně hrdý národ a mohli bychom se učit. Probudilo to ve mně chuť zvítězit nejenom za sebe, ale přitáhnout titul sem do České republiky a posunout české MMA na jinou úroveň, aby se o nás začalo víc mluvit. A abych motivoval český kluky, že cesta vede i ven,“ řekl pro TN.cz.

Leo Brichta – tetování Ela, přítelkyně

Tetování Ela na jeho těle je nepřehlédnutelné a Ela je jméno jeho bývalé přítelkyně. Své soukromí si střeží, tak můžete jen hádat, jestli je zadaný, nebo ne.

Leo Brichta – trénink: Kde trénuje Leo Brichta

Brichta nejraději trénuje doma v ČR, kde má klid na trénink, ale občas jezdí trénovat do Polska. Tvrdí, že tréninku podřizuje celý svůj život a jeho velkou inspirací je Conor McGregor. V tréninku se zaměřuje pouze na to, co bude dělat on než na to, co by mohl udělat soupeř.

Leo trénuje v pražském PriMMAt Gymu. Jeho trenérem je zápasník Pavel Bechtold.

Leo Brichta – zápasy

17. února 2024 Brichtu čeká souboj o pás šampiona polské organizace KSW, konkrétně půjde o turnaj KSW 91, který se uskuteční v Home Credit Areně v Liberci. Jde už o třetí turnaj KSW v České republice. Soupeřem českého bojovníka bude Valeriu Mircea z Itálie.

Přehled zápasů Vítězství
LIGHTWEIGHT - MUŽI KSW (Evropa)
14.10.2023 Szymanski R. vs. Brichta L. Brichta
03.06.2023 Kazieczko M. vs. Brichta L. Brichta
LIGHTWEIGHT - MUŽI RFA (Evropa)
29.10.2022 Brichta L. vs. Loureiro J.
CATCHWEIGHT - MUŽI RFA (Evropa)
12.03.2022 Brichta L. vs. Dadaev T. Brichta
LIGHTWEIGHT - MUŽI Oktagon (Evropa)
25.09.2021 Brichta L. vs. Lapilus D. Brichta
CATCHWEIGHT - MUŽI Oktagon (Evropa)
01.05.2021 Brichta L. vs. Medvedovski K. Brichta
LIGHTWEIGHT - MUŽI Oktagon (Evropa)
30.12.2020 Brichta L. vs. Kohout M. Brichta
21.11.2020 Brichta L. vs. Makarowski M. Brichta
CATCHWEIGHT - MUŽI Oktagon Underground (Evropa)
13.06.2020 Brichta L. vs. Kohout M. Brichta
30.05.2020 Brichta L. vs. Kozubovský M. Brichta
16.05.2020 Brichta L. vs. Šach P. Brichta
LIGHTWEIGHT - MUŽI Oktagon (Evropa)
15.02.2020 Brichta L. vs.Hodor D. Brichta
LIGHTWEIGHT - MUŽI Oktagon (Evropa)
14.09.2019 Paradeiser R. vs. Brichta L. Paradeiser
27.07.2019 Brichta L. vs. Aguiar A. C. Brichta

Leo Brichta Sherdog

Detalnější statistiky a výsledky zápasů Lea Brichty si můžete prohlédnout na zahraničním portálu Sherdog.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Clash of the Stars: Soukup vs. Bejr – program a kde sledovat

Clash of the Stars: Soukup vs. Bejr – program a výsledky

Nedostanete se na dnešní turnaj Clash of the Stars 7, nezoufejte, můžete ho sledovat živě online.

Karlos Vémola a Patrik Kincl se znovu utkají

Oktagon 43: Vémola vs. Kincl 2 – návod na sledování zdarma

Co nevidět budeme svědky bitvy ⚡, na kterou čekáme už dlouho. Zdá se, že odveta Vémola vs. Kincl se konečně uskuteční. ▶️ Jak a kde zápas...

Oktagon 42

Oktagon 42 Bratislava, livestream živě: Kde sledovat zápasy MMA online?

Sousední Slovensko je na nohou. Důvod je jednoduchý.🤼‍♂️ V sobotu 29. dubna se totiž v Bratislavě koná Oktagon 42. Fanoušci MMA se mohou...