Richard Chlad – životopis: Majetek, rodina, svatba, věk

Život miliardáře Richarda Chlada jako by napsal levný scenárista do béčkové komedie plné klišé. Zcela naplňuje představu o boháči, kterému může každý závidět. Je neustále obklopen krásnými ženami a nablýskanými sporťáky, zimu tráví v honosném sídle na tropickém ostrově a v létě se plaví na vlnách Jadranu s krásnou manželkou.

Obecné info - Svatba/manželka - Dům - Auta

Richard Chlad - životopis: Majetek, rodina, svatba, věk Foto: Profimedia

Richard Chlad – český miliardář

Honosné vily, naleštěná super auta, přítomnost krásných žen. Pro většinu mužů představa ráje na zemi, pro miliardáře Richarda Chlada každodenní chléb. Jeho vášeň pro rychlá auta a půvabné ženy je veřejně známá věc a často právě tyto aspekty jeho života plní titulky bulvárních plátků.

Kromě sbírky sportovních aut se pyšní i titulem bývalého automobilového závodníka. Je megapodnikatelem, jehož byznys se točí okolo výherních automatů. Svůj první milion však vydělal přeprodáváním zboží nakoupeného v zahraničí. Následně založil společnost Krijcos, která se zaměřuje na oblast zábavního průmyslu.

Jeho dlouholetou přítelkyní byla modelka Lika Kees, Miss Europe z roku 2016. Vztah skončil v roce 2020 a volné místo po Richardově boku zaujala o 32 let mladší Anna-Marie Kánská, dcera herečky Veroniky Kánské, známé pro svoji roli Blaženy Škopkové ve filmech Slunce seno.

Richard Chlad – info ✅
Datum narození (věk): ⇒ 14. dubna 1962 (61 let)
Manželka: ⇒ Anna-Marie Kánská
Děti: ⇒ 4
Dům: ⇒ Dobřichovice, Tenerife
Společnost/obor: ⇒ Krijcos/zábavní průmysl

Rodina Richarda Chlada: Svatba, manželka

Richard požádal o Aniččinu ruku její rodiče během narozeninové plavby v Chorvatsku v říjnu 2022. Tehdy prohlásil, že svatba nebude žádná megalomanská událost ve stylu balkánských svateb. „Budeme tam jen my dva, svědci a vybereme nějaké příjemné místo,“ řekl miliardář webu expres.cz.

Pro svou svatbu si nakonec vybrali tropické Maledivy, kde si během intimního obřadu řekli své „ano“ v listopadu 2023. Jako svědek přiletěl z Čech Richardův dlouholetý kamarád Martin Pavlík, který se mu stará o auta. S ním na svatbu dorazila i jeho přítelkyně Adriana, lékárnice a dobrá kamarádka Anny.

Miliardář svou nastávající manželku překvapil, když zařídil, aby na svatbu přiletěla i maminka nevěsty, herečka a knihovnice Veronika Kánská. Po obřadu dostali oba novomanželé tradiční květinový věnec na krk. Dnes spolu žijí už tři roky. Obývají honosnou rezidenci v Dobřichovicích, zimu tráví ve vile na Tenerife a v létě pravidelně vyplouvají se svou jachtou na Jadran.

Majetek Richarda Chlada: Dům (Tenerife)

Jelikož Richard nebyl spokojený s politickou situací v České republice, kterou podle něj EU žene do pekel, koupil v roce 2021 honosnou vilu na španělském ostrově Tenerife. Ta musela splňovat jeho přísné nároky na architektonické provedení a úroveň luxusu.

Okouzlila ho moderní novostavba s velkou zahradou, bazénem a tenisovým kurtem v prosluněné čtvrti Adeje, kterou Chlad přezdívá „španělské Beverly Hills“. Luxusní sídlo koupil od polského majitele, který se zrovna rozváděl a rychle potřeboval peníze.

V rozhovoru pro server Expres Richard Chlad prozradil, že cena vily několikanásobně překračovala jeho rozpočet. „Tehdy jsem prodával loď, takže dům nejenže sežral peníze, které jsem za ni dostal, ale musel jsem si na dvě třetiny půjčit v bance. Nedostatek nemovitostí trhem na Tenerife pěkně zamíchal, takže hezké a kvalitní nemovitosti ubyly a ceny šly neuvěřitelně nahoru,“ vysvětlil Chlad.

Po odkupu vily se s přítelkyní Annou pustil do renovace. Richard si potrpí na architekturu, což je poznat v provedení interiéru i exteriéru, které zdobí různé umělecké prvky. Byznysmen myslí na každý detail, přičemž v rozhovoru prozradil, že řadu umělců našel na sociálních sítích.

„Musím říct, že v tomhle neuvěřitelně funguje Instagram. Pokud tam člověk nesleduje jenom nějaké silikonové hrůzy, najde spoustu kvalitních umělců, malířů a výrobců všeho možného. Vytipovali jsme si několik artefaktů třeba od slovenského umělce Ašota Haase, ten dělá krásné věci osvětlené LED technikou, což miluji,“ prozradil byznysmen.

Při zařizování domu miliardář také zjistil, že ceny se na Tenerife pohybují v poněkud vyšších hladinách. Proto si nábytek a různé designové doplňky nechal přivézt z Čech. „Jsme ve Španělsku, na ostrově, a ještě ke všemu na Tenerife, kde vám, obrazně řečeno, za cenu mercedesu prodávají škodovku.

A je jedno, jestli se jedná o nábytek, bílou techniku, vířivku, nebo saunu. Pochopil jsem, že je potřeba si ty věci v klidu vybrat a nakoupit doma. Pak jsme je sem posílali kontejnerem a náklaďákem.“

Majetek Richarda Chlada: Auta (bugatti atd.)

Vášeň k motorovým vozidlům nastartoval v Richardově útlém věku jeho dědeček, když mu daroval krosovou devadesátku. První auto si pořídil ještě před revolucí, kdy po ukončení studia na pražské VŠE pracoval jako provozní v jednom z hotelů na Václavském náměstí.

Ještě za bývalého režimu vlastnil několik mercedesů. Hned po sametové revoluci si koupil Mercedes 500e AMG a v roce 1994 si pořídil velkou speciálně upravenou Corvettu. V tom samém roce jel Richard svůj první automobilový závod v životě. "Rok 1994 byl pro mě důležitý. Začal jsem tehdy aktivně jezdit okruhové závody s Jirkou Kornem,“ napsal Chlad na svém Instagramu.

Kolem roku 2000 Richard zcela popustil uzdu své vášni k autům. Začal ve velkém sbírat supersporty a Ferrari, Lamborghini, Bugatti a spoustu dalších. Dnes je například majitelem jednoho ze dvou vozů Bugatti Veyron v Čechách (v ceně zhruba 28 milionů korun).

sipka Přečtěte si také o mistrovství světa v rally 2024

*️⃣Kdo to je Richard Chlad?

Richard Chlad je český podnikatel, miliardář, bývalý automobilový závodník, milovník žen a vášnivý sběratel aut. Přečtěte si o něm v článku.

*️⃣V čem podniká Richard Chlad?

Společnost Richarda Chlada provozuje výherní automaty, herny, kasina apod. Chlad také investuje, například do energetiky. Zjistěte více zde.

sipka Podobné téma: Článek o americkém miliardáři Elonovi Muskovi

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Feri u soudu

Kauza Feri: Kdo je Dominik Feri a jak probíhá jeho soud?

V současné chvíli sledujeme proces s bývalým politikem a influencerem Dominikem Ferim, obviněným ze znásilnění a jednoho pokusu. Jak...

Youtuber MrBeast: Co dělá a jak vydělal miliardové jmění

Youtuber MrBeast: Co dělá a jak vydělal miliardové jmění

Kolik peněz lze vydělat na youtubových videích? Americký youtuber a podnikatel Jimmy Donaldson alias MrBeast dokázal, že hranice žádné...

Karlos Vémola je velkým milovníkem zvířat

MMA bojovník Karlos Terminátor Vémola - Vémoland a zvířata

Karlos Vémola ⭐ přitahuje obrovskou pozornost médií a fanoušků nejen svými sportovními výkony, ale i mimo klec.✔️ Pořád se kolem něj něco...