MasterChef Česko: Soutěžící a kdo vypadl

Ve středu 23. 8. 2023 startuje na Voyo 7. řada nejoblíbenější kuchařské show MasterChef Česko. Na TV Nova ji uvidíte o týden později. Přečtěte si, kdo se letos „provařil“ do finále a jaké další novinky na soutěžící i diváky čekají.

MasterChef Česko porota Foto: Facebook.com/Masterchefcesko

Hodnocení MasterChef Česko 2023: 8,9/10

  • premiéra: 30. 8. 2023 na TV Nova (online na Voyo již 23. 8.)
  • vysílací čas: každou středu od 20:20

MasterChef Česko – 7. řada, která prošla největšími změnami

Změn, na které se můžete těšit, je hned několik. V letošní 7. řadě uvidíte především díly s již porotou vybranými finalisty (z castingů pouze část). Na soutěžící čekají nové a ještě náročnější výzvy jak v kuchyni, tak venku. Tomu však odpovídá i výhra, která se zvýšila na 2,5 milionu korun. Účastníci soutěže budou také vařit ještě více z lokálních surovin, s ohledem na životní prostředí a plýtvání omezí na minimum.

Televize Nova se rozhodla ponechat již zažitý čas vysílání i osvědčené složení poroty (Kašpárek, Forejt, Punčochář). Soutěž se vysílá každou středu na TV Nova nebo na platformě Voyo.

MasterChef 2023: porotci Radek Kašpárek, Přemek Forejt a Jan Punčochář

Osvědčená porota tří kuchařských es se objeví i v letošní 7. řadě show. A jaký je jejich vztah? Kdykoli se schyluje k natáčení další série MasterChef Česko, v rozhovorech přiznávají, že se na sebe pokaždé těší, protože jejich programy jsou tak nabité, že se v podstatě mimo soutěž nevidí. Pokud byste rádi zjistili, jak vaří, podívejte se, kde najdete jejich restaurace.

Porotci MasterChef Česko: Kde ochutnáte jejich jídlo?
Porotce Restaurace
Jan Punčochář restaurace U Matěje, U Matěje 152/1, 160 00 Praha 6 Dejvice
Radek Kašpárek restaurace Field, U Milosrdných 12, 110 00 Staré Město Praha 1
Přemek Forejt restaurace Entrée, Ostravská 975, 779 00 Olomouc

MasterChef Česko 2023: soutěžící – Kdo se probojoval do TOP 16?

V letošním ročníku soutěže MasterChef Česko již neuvidíte jako v prvních čtyřech dílech castingová kola, kde se zhruba stovka soutěžících snažila probojovat do užšího výběru. Ale především vybranou TOP 16 těch nejlepších.

TOP 16 soutěžících
1. Jakub Menšík
2. Joy Rank
3. Štefan Staník
4. Martina Bartoňová
5. Petr Slíva
6. Tereza Vyhlídalová
7. Adam Rundus
8. Nikola Němcová
9. Petra Kamencová
10. Zdeněk Česák
11. Žaneta Kavala
12. Lukáš Šiml
13. Anna Jarošová
14. Lucia Knihová
15. Jan Albrecht
16. Marek Ciler

MasterChef 2023: Kdo vyhrál 7. řadu?

Ve velkém finále 7. řady pořadu MasterChef 2023 měla za úkol zbývající trojice (Terka, Honza a Kuba) připravit tříchodové menu (předkrm, hlavní chod a dezert), ve kterém měli zachytit cestu soutěží a zároveň vystihnout svojí osobnost.

Terka se rozhodla pro menu v podobě 4 živlů (voda, oheň, země a vzduch), Kuba si zvolil pokrmy z lokálních surovin a Honza si vybral ty, které vystihovaly jeho dětství. Za předkrm v podobě chobotnice dostala od porotců nejvíce bodů Terka. Nejméně naopak Honza.

Hlavní pokrm se opět nejvíce povedl Terce, Kuba a Honza však od poroty dostali stejný počet bodů a skončili tak těsně za Terkou. Všichni se tak mohli podle nového pravidla zúčastnit i poslední výzvy – přípravy dezertu.

V poslední výzvě se bojovalo o všechno. Všichni soutěžící však předvedli skvělé talíře a ještě lepší chutě. Porotci tak měli velké dilema. Nakonec však zvítězil Honza, který podle nich dosáhl nejen ve finálovém kole, ale v celé soutěži největšího progresu.

sipka Na tento i další díly se podívejte zdarma na Voyo

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v šestnáctém dílu?

Šestnáctý, semifinálový díl byl o dobru a zlu. Poslední čtyři soutěžící si museli dvakrát vybírat suroviny, které je měly poslat do finálového kola. V první výzvě se jednalo o andělské a pekelné bedýnky. Pod andělskými se nacházely jednoduché suroviny, které nevyžadovaly velké vaření. Pod pekelnými se skrýval složitý dort z makronek. V této výzvě nikdo neuspěl a tak všichni museli vařit znovu.

Ve druhé výzvě vybírali ze skupiny černých a bílých surovin. Černé představovaly výrazné chutě, které je složitější správně zkombinovat. Bílé naopak jednodušší. V této výzvě uspěl Kuba a Honza. Do vyřazovací výzvy tak musela Terka a Péťa. Tomu nakonec finálové kolo uniklo.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v patnáctém dílu?

Posledních pět finalistů se tentokrát utkalo v další venkovní výzvě – v prostorách karlínské restarurace, bistru a pekárně Eska, během které měli připravit tu nejchutnější snídani ze surovin této restaurace. I přestože ji nejlépe zvládla soutěžící Petra, ve vyřazovací výzvě nakonec vypadla právě ona. Nejlépe se naopak dařilo Petrovi, který získal v této restauraci stáž.

sipka Na tento i další díly se podívejte zdarma na Voyo

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl ve čtrnáctém dílu?

Čtrnáctý díl byl o vaření na téma Kráska a zvíře. Krásku představovala první výzva v podobě přípravy pokrmu, který bude nejlépe vypadat a bude také nejchutnější. To se podařilo nejvíce Terce, a proto postoupila jako jediná do dalšího kola. Zbývající finalisté se museli utkat o postup ve druhé výzve. V ní dostali od Terky na pohled ne moc vábné suroviny, ze kterých museli připravit další chod. Nejméně se tentokrát dařilo Petře a Lucie. Která z nich nakonec postoupila a která musela soutěž opustit, se dozvíte už dnes na Voyo.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl ve třináctém dílu?

Ve třináctém dílu soutěžící taktizovali. Nejprve měli vybrat suroviny pro soupeře, kterého našli pod bedýnkou. Někteří z nich se snažili navzájem potopit, nicméně nakonec se ukázalo, že z nich budou vařit oni sami. Jako obvykle uvařil nejlépe Jakub, na balkon se k němu přidal i Petr. Na zbývající soutěžící čekala vyřazovací výzva v podobě aukce surovin a přihazování času, během kterého ji museli zvládnout. V té se nejméně zadařilo Adamovi.

sipka Sledujte nejnovější díly 7. řady MasterChef zdarma na Voyo

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl ve dvanáctém dílu?

Dvanáctý díl byl o komunikaci, bez které se žádný dobrý kuchař neobejde. Soutěžící měli za úkol uvařit totožný pokrm ve dvojicích. Při jeho přípravě na sebe ale neviděli kvůli naistalované zástěně. Nejlépe si s výzvou poradil Jakub a Petra. Nejméně naopak Anička a Petr. Ty se tak utkali proti sobě v následné vyřazovací výzvě, během které vařili humra podle porotce Jana Punčocháře. S eliminační výzvou se lépe popral Petr, Anička tak musela soutěž opustit.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v jedenáctém dílu?

V jedenáctém dílu si soutěžící, kteří neuspěli v předchozím kole, vytočili podmínky vaření na kole štěstí. Někdo tak získal výhodu žolíka v podobě pomoci od jednoho z porotců, jiný dostal kolíček na nos, aby hůře cítil chutě připravovaných pokrmů.

Komu se vaření nepovedlo, ten musel do vyřazovací výzvy, která byla tentokrát opravdu vypjatá a opět v ní sehrálo štěstí důležitou roli. Finalisté si museli vylosovat dvě suroviny, ukryté pod pokličkami, ze kterých měli připravit jedno slané a jedno sladké jídlo. Jako nejslabší soutěžící s nejmenší dávkou štěstí byl tentokrát Marek.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v desátém dílu?

V dalším, už desátém dílu čekaly na zbývající finalisty hned dvě venkovní, vodácké výzvy. Soutěžící, rozdělení do třech týmů měli uvařit z trvanlivých potravin kvalitní a chutný pokrm. Tato výzva se povedla nejméně týmu Marka, Lucii a Petry. Proto na ně čeká v dalším dílu vyřazovací výzva.

Zbývající dva lepší týmy zabojovaly o postup na balkon. Ve druhé výzvě měli připravit netradiční langoše pro 40 vodáků. A přestože tým Honzy byl jednoznačně během příprav lepší, Adam dokázal svůj tým i přes neúspěchy namotivovat a nakonec zvítězit. Trojice ve složení Adama, Péti a Jakuba se tak příště vyhne vaření a bude celou show sledovat z balkonu.

sipka Na tento i další díly se podívejte zdarma na Voyo

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v devátém dílu?

Devátý díl soutěže byl opět plný překvapení. Prvním z nich bylo vaření se svázanými rukami dvojic finalistů, kteří museli vymyslet a uvařit recept skládající se ze dvou mezinárodních kuchyní. S výzvou si poradil dobře Kuba a Terka, Petr a Petra a Marek a Anička. Zbývající čtveřice se musela o postup poprat ve vyřazovací výzvě. V ní měli za úkol připravit dezert špičkového šéfkuchaře Daniela Combiho, který působí v restauraci Zdeňka Pohlreicha. Kdo soutěž nakonec opustil? To se dozvíte již dnes na Voyo.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v osmém dílu?

V osmém dílu měli za úkol zbývající soutěžící připravit nejlepší street food (rychlé občerstvení). Utkali se ve dvojicích a ten, který připravil jídlo lépe, měl postoupit na balkon. Nicméně porota nakonec všechny překvapila – pětice horších finalistů si zasoutěžila o bagetu Bageterie Boulevard. Vítěznou můžete ochutnat už v průběhu října ve všech restauracích této značky. Čí bude?

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v sedmém dílu?

V sedmém dílu čekala na soutěžící kuriózní výzva v podobě výběru receptu, jehož příprava trvala celou noc! Z ní vyšlo nejlépe 7 finalistů. Zbývající se museli na balkon provařit v další výzvě. Během ní měli za úkol přichystat vybraný pokrm v časovém limitu 15 minut. Nakonec vypadl soutěžící, který byl velkým favoritem. O koho se jednalo, se dozvíte dnes na Voyo.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v šestém dílu?

V šestém dílu museli finalisté ukázat své kuchařské a organizační schopnosti nejen porotě, ale především českému národnímu týmu kuchařů a cukrářů, pro který vařili především. Čekal je tedy dvojnásobný stres. Soutěžící se rozdělili do dvou týmů a měli přípravit tříchodové menu, které se skládalo z ryby, telecího a ovocného dezertu. Jak si s ním oba týmy poradili a kdo tentokrát vypadl? To se dozvíte v šestém dílu pořadu MasterChef Česko 2023.

sipka Na celý díl se můžete podívat zdarma na Voyo

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl v pátém dílu?

V pátém dílu čekala na zbývající soutěžící velmi náročná výzva v podobě upečení napodobeniny složitého dortu s cvrčky. Nejlépe si s výzvou poradily tři dámy: Anička, Žaneta a Martina. Ostatní soutěžící čekaly ještě další dvě výzvy – ochutnávky sladkých pokrmů se zavázanýma očima a příprava slaného jídla s čokoládou. V tomto dílu nakonec vypadl Zdeněk, kterému se příliš nedařilo a chyběla mu i trocha štěstí.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl ve čtvrtém dílu?

Ve čtvrtém dílu čekaly na neúspěšných 7 soutěžících z minulého kola tři výzvy. Tentokrát však již nesoutěžili bok po boku, ale každý sám za sebe. V každé výzvě si pro sebe měli ukrást omezený počet surovin a z nich připravit lahodný pokrm, který jim zajístí postup do dalšího kola.

S první výzvou si nejlépe poradil Adam, který pro porotu připravil kari polévku z dýně. Na balkon se dostal nakonec také Zdeněk s kachním prsem se sušenými meruňkami. Zbývající pětice musela bojovat o postup dále. Ve druhé výzvě se nejvíce dařilo Petrovi a Žanetě. Petr pro porotu přichystal Foie gras s karamelizovanou hruškou. Žaneta si vybrala humra na másle s chřestem a s omáčkou z balsamica.

Zbývající trojice ve složení Terka, Štefan a Anička se utkali v poslední výzvě, opět s omezeným množstvím surovin. A jak to dopadlo? Všichni tři předvedli velmi vyrovnané výkony. Nicméně, dámy byly o něco lepší a tak nakonec vypadl Štefan.

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl ve třetím dílu?

Třetí díl překvapil diváky první venkovní týmovou výzvou. Zbývající finalisté, v čele porotou vybraných lídrů Štefana a Joy, se rozdělili na dva týmy (šedivé a růžové), aby proti sobě soutěžili o automatický postup v následujícím kole. Čekaly je dvě výzvy.

Během první výzvy museli za 30 minut nakrájet najemno co nejvíce cibule. Díky lepší organizovanosti zvítězil růžový tým Joy. Ta díky tomu mohla vybrat soutěžícího z týmu Štefana, který se nebude další výzvy zúčastnit. Aby šedivý tým oslabila, zvolila šikovnou a univerzální kuchařku Terku.

Ve druhé výzvě se museli týmy během 150 minut poprat s uvařením 41 porcí guláše a 41 porcí buřtů na pivě. Oba recepty měli připravit pro návštěvníky pivovaru. Nelehkého úkolu se jako kapitánka lépe zhostila Joy, nicméně vybrala pro svůj tým na přípravu náročnější hovězí maso. Šedý tým se ale dostal do další nevýhody kvůli zranění Adama, který se pořezal během první výzvy. Kromě toho do menu zakomponoval karlovarské knedlíky, které nebyly v zadání úkolu. Jejich přípravu však musel přerušit v momentě, kdy porota vyhlásila dodatečné zadání v podobě upečení preclíků.

A jak to celé dopadlo? Hostům obě menu chutnala, nicméně dali zaslouženě více bodů růžovému týmu Joy a ten tak v následujícím díle automaticky postoupí (nebude se účastnit vyřazovacího vaření). Šedý tým Štefana naopak bude muset o postup zabojovat.

sipka Sledujte nejnovější díly 7. řady MasterChef zdarma na Voyo

MasterChef 2023 – online: Kdo vypadl ve druhém dílu?

Ve druhém díle mělo zbývajících 15 finalistů za úkol připravit recept z kapra, kterého museli před zraky diváků sami zabít, vykuchat a naporcovat. Tuto část výzvy nezvládli paradoxně kluci – Marek a Adam a tak je automaticky čekalo vyřazovací vaření.

Ostatní soutěžící se směle pustili do vaření jimi vybraného receptu. Ne příliš překvapivě se jídlo podařilo nejvíce Jakubovi (stejně jako v prvním díle), který je vášnivým rybářem. Ten se proto objevil na balkoně jako první postupující. K němu přibyl také Honza, Péťa, Anička, Martina, Žaneta, Lucia, Terka a Joy.

Zbývající finalisté museli o postup ještě zabojovat. Čekal je ne zrovna oblíbený recept – tradiční česká žemlovka, se kterou si nakonec nejhůře poradila Nikola. Porotě se nelíbil její přístup (kreativita za každou cenu) a neposlouchání cenných rad, které soutěžícím trojice kuchařů dávala. Nikola se tak stala druhou vypadnuvší finalistkou 7. řady MasterChefa.

sipka Sledujte nejnovější díly 7. řady MasterChef zdarma na Voyo

MasterChef Česko 2023: Kdo vypadl v prvním dílu?

V prvním díle 7. řady soutěže MasterChef Česko 2023 dostala TOP 16 soutěžících za úkol uvařit takové jídlo, které je bude vystihovat. Během 80 minut museli vybrat z regálů všechny potřebné suroviny, ty správně připravit, dochutit a naservírovat.

Nejlepším kuchařem prvního dílu se stal milovník rybaření Jakub a kosmetička Žaneta, které poslala porota na balkon bez váhání. Do dalšího kola postoupil bez problémů také Adam a trojice žen – Petra, Martina a Terka.

Zbylé soutěžící čekal vědomostní kvíz, během kterého museli prokázat své znalosti z gastronomie. Nejrychleji a správně odpověděl Zdeněk, Honza, Štefan, Anička, Joy a Lucia.

Poslední čtveřice (Nikola, Marek, Lukáš a Péťa) musela prokázat svůj um při přípravě jimi vybraných pokrmů z kořenové zeleniny. Síly byly hodně vyrovnané (porota téměř všem vytkla nevýraznou chuť jídel), nicméně soutěž nakonec opoustil Lukáš Šiml, který byl při přípravě druhého pokrmu navíc málo kreativní.

sipka Sledujte nejnovější díly 7. řady MasterChef zdarma na Voyo

MasterChef 2023: Kdy bude – program TV Nova a Voyo

I letošní řadu MasterChef Česko můžete sledovat každou středu v hlavním vysílacím čase od 30. 8. 2023 (ve 20:20) na Nově. Nestihli jste některé díly v televizi? Najdete je na novácké platformě Voyo, kde budete mít k dispozici i pár dílů, na které se můžete mrknout ještě před oficiálním vysíláním v TV. Nemáte s Voyo zkušenosti? Stačí se jednoduše zaregistrovat a sledovat kulinářskou show online a zdarma.

--------------Reklama Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam--------------

Recept na holandský řízek

Začalo vám během čtení kručet v žaludku? Udělejte si doma holandský řízek:

Šťavnatý holandský řízek - suroviny

  • 500 g mletého vepřového bůčku
  • 150 g sýru gouda
  • mléko
  • 3 vejce
  • strouhanka

Šťavnatý holandský řízek - postup

  1. mleté maso vložte do mísy a zalijte mlékem
  2. promíchejte, přikryjte a nechte přes noc uležet v lednici
  3. mléko sceďte, k masu přidejte 1 vejce, sýr, pepř a sůl a promíchejte
  4. vytvarujte řízky, namočte v rozšlehaném vejci a obalte ve strouhance
  5. smažte v pánvi na rozpáleném oleji

MasterChef Česko: Roman Staša – vítěz 2020

Jednou z nejvýraznějších tváří MasterChef Česko je vítěz 4. řady Roman Staša. Do soutěže přišel jako v oboru nezkušený: „Když jsem přišel, nerozeznal jsem houbu od bedly,“ vyjádřil se v jednom z rozhovorů po výhře. Do té doby se jako kondiční trenér a bývalý juniorský hokejista spíše zabýval sportem a na vrchol kuchařské soutěže ho prý dostala jen velmi silná touha.

MasterChef Česko: Besky – vítěz 2021

5. řadu soutěže MasterChef Česko vyhrála krásná a stále usměvavá Veronika Beskydiarová neboli „Besky“. Mohlo by se zdát, že se na vrchol dostala díky svému talentu (což je určitě pravda), stojí za tím ale také roky dřiny a učení. Veronika na sobě před MasterChefem tvrdě pracovala 8 let. Lásku ke gastronomii podpořil také fakt, že jako malá s rodiči hodně cestovala a měla tak příležitost ochutnat různé světové kuchyně. Kromě toho, že miluje vaření, s velkou vášní také peče.

MasterChef Česko 2022 – vítěz Martin Pecina

Vítězem 6. řady MasterChef Česko se stal typograf Martin Pecina. Ve finálové trojce zbyl po boku Terky a Betty. Martin působil po celou dobu soutěže velice klidně, ale přiznal, že občas byl velmi překvapený, když postoupil do dalšího kola. Stejně tak zaskočený byl, když ho vyhlásili jako vítěze celé soutěže.

Ve finálovém kole uvařil vítězné menu o třech chodech, na něž si soutěžící měli ve spižírně nabrat ingredience předem. Martin jako předkrm zvolil jehněčí mozek s čalamádou z šalotek a s kmínovou oplatkou. Jako hlavní chod připravil variaci na zabijačkový guláš. Celou symfonii chutí zakončil pečeným morkem z vlašských ořechů a rozinek.

sipka Sledujte nejnovější díly 7. řady MasterChef zdarma na Voyo

Kde sledovat celé díly MasterChef Česko online a zdarma?

Celé díly ze 7. řady, ale i starší, můžete sledovat na platformě Voyo – prvních 7 dní zdarma.

Jak se přihlásit do MasterChef Česko?

Stačí vyplnit dotazník na oficiálních stránkách tv.nova.cz. Přihlášku je nutné pozorně vyplnit, přiložit svou fotografii a fotografii nějaké vámi uvařeného pokrmu (přihláška bez fotografií je neplatná) a velmi vítané je i video.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Můj muž to dokáže

Můj muž to dokáže: Chilli papričky a ženy u pokerového stolu

Televize Prima začátkem září představila novou zábavnou show Můj muž to dokáže. Jak si slavné ženy ve svých odhadech vedly, jaké měl pořad...

Moderátor pořadu Na lovu Ondřej Sokol

Na lovu - přihláška, hvězdný speciál, lovci, otázky a díly zdarma

Lov začíná, slýcháme z obrazovek skoro každý podvečer. Televize Nova minulý rok odstartovala novou, neotřelou vědomostní soutěž s názvem Na...

Výměna manželek se vysílá na TV Nova od roku 2005!

Výměna manželek na Nově - celé díly online zdarma, poslední díl

Výměna manželek láká k obrazovkám statisíce lidí. O čem pořad je, jak se přihlásit, jaký je honorář a kde sledovat celé díly online se...