Viktor Sheen: Příběhy a sny a ROADTRIP ke slávě

Viktor Sheen je jednou z předních hvězd české rapové scény. Jak se vyvíjela jeho kariéra, než se stal všeobecně známým rapperem, který se chystá vyprodat O2 arenu? A co Viktor dělá, když zrovna neskládá nebo nestojí na stagi?

Viktor Sheen Foto: Facebook/ViktorSheenOfficial

Hodnocení alba ROADTRIP: 9,7/10

  • 12 stop
  • na vrcholu žebříčku nejprodávanějších alb se drželo celých sedm týdnů

Viktor Sheen – rodné jméno, věk, znamení zvěrokruhu, výška, instagram, twitch a další info

Viktor Sheen je jedno z nejznělejších a nejstálejších jmen české rapové scény. Původem je Viktor z Kazachstánu, z něhož se s rodiči přestěhovali do Česka, když mu byly pouhé tři roky. Ačkoli to ještě pár let trvalo, Viktor se začal rapu věnovat velmi brzy – první texty a beaty skládal už v jedenácti letech.

Jeho kariéra je v pouhých devětadvaceti letech na vrcholu a jeho hudba se už dočkala mnohých ocenění včetně toho v rámci ankety Český slavík za Nejstreamovanější českou skladbu roku 2021.

  • Rodné jméno: Viktor Dundič
  • Datum narození: 15. srpna 1993
  • Znamení zvěrokruhu: lev
  • Místo narození: Almaty, Kazachstán
  • Výška: 190 cm
  • Instagram: viktorsheen
  • twitch: sheenviktor

Na začátku své kariéry používal Viktor pseudonym Charles Sheen. Umělecké jméno změnil v roce 2015 a zvolil své skutečné křestní jméno. Důvodem prý bylo, že chtěl, aby ho lidé oslovovali jeho vlastním jménem.

Viktora Sheena však můžete znát ještě pod přezdívkou Ivanoff, pod níž je psaný v některých featech, kde rapuje rusky, a používá ji jako producentský pseudonym.

Rapper Viktor Sheen alba – Příběhy a sny, Projekt Asia a mixtapy

Viktor Sheen začínal jako člen skupin Crap CrewDa Staffers a jeho sólová dráha začínala sérií mixtapů: Pod povrchem, Sektor 5Winning. Plnohodnotné sólové album vydal v roce 2017 pod názvem Jungler, na němž se objevili například také Robin Zoot, Yzomandias a další.

O dva roky později vyšla deska Černobílej svět, která se stala nejprodávanějším českým albem toho roku. V roce 2020 ji prohlásili druhou nejprodávanější. Stejně tak úspěšné bylo album Příběhy a sny.

Zajímavým počinem bylo také album Projekt Asia, které vzniklo v roce 2015 ve spolupráci s dalším rapperem Rennem Dangem.

Viktor Sheen a přehled jeho tvorby:

  • Pod povrchem (mixtape)
  • Sektor 5 (mixtape)
  • Winning (mixtape)
  • Level Up (EP)
  • Projekt Asia (spolupráce s Rennem Dangem)
  • NSD (mixtape)
  • Jungler (první sólové album)
  • Grál (spolupráce s Jicksonem)
  • Černobílej svět
  • Barvy
  • Příběhy a sny
  • ROADTRIP
V roce 2021 Sheena hudební platforma Spotify označila za nejposlouchanějšího českého interpreta roku.

Viktor Sheen na Youtube a nejlepší songy – Rozdělený světy, Až po uši

Mezi hvězdy českého rapu Viktora Sheena vyšvihlo album Černobílej svět, kde se mezi dalšími objevila písnička Až na měsíc, která vznikla ve spolupráci s dalšími rappery jako Nik Tendo, Calin a Hasan a která slavila obrovský úspěch. Videoklip k písni čítá na Youtube v současné době 37 milionů zhlédnutí.

Z hlediska počtu zhlédnutí nebo poslechu na Spotify byly také velmi úspěšné songy Mráz, Zlato nebo další spolupráce jako Deja Vu (Yzomandias) nebo Karusel (Jickson) a spousta dalších.

Viktor má na kontě samozřejmě nespočet featů. Nejčastěji spolupracuje s výše zmíněnými rappery, ale objevil se také na albu DJ Wiche s temnou záležitostí s názvem Tma nebo na albu Real Newz legendárních Kontrafakt (Rytmus, Ego, Dj Anys) v songu Neviditelnej.

Po vydání alba Barvy, byla nominována na vítězství v rámci cen Anděl nejen deska jako taková, ale nominaci získal také videoklip k písni Poslední přání (v kategorii nejlepší videoklip roku).

V písni Peacefull z roku 2013 hostuje tehdejší účastnice soutěže Česko Slovensko má talent Livie Kuchařová.

Na Spotify patří také mezi nejoblíbenější písničky Rozdělený světy, Stíny nebo Virtuální drogy (ft. Calin).

Viktor Sheen, Calin a jejich ROADTRIP

Viktor Sheen společně s rapperem Calinem vydal letos zbrusu nové album ROADTRIP. Deska vyšla začátkem února společně s videoklipem k songu Dívej. Album nebylo oficiálně ohlášeno, a tak ji nikdo neočekával, a o to větší radost fanouškům přineslo.

Vydání alba bylo logickým krokem, protože kluci se společně chystají vyprodat O2 arenu, což se z české rapové scény podařilo zatím jen Marpovi s Troublegangem a Benu Cristovao.

Vytvořit společné album pro ně byl prý „easy move“, protože spolu tráví spoustu času a mají za sebou už nespočet featů. „To spousta lidí neví... ale my jsme kámoši extrémně dlouho,“ pronesl Viktor v podcastu Evropy 2.

Viktor Sheen – koncerty 2023 / Koncert 2023 v O2 areně

Kromě nového alba letos Viktora čeká i šňůra koncertů v rámci letních festivalů, která se potáhne celou Českou republikou (i mimo ni) a vyvrcholí mega koncertem 12. října v O2 areně, kde také proběhne slavnostní křest alba.

VIKTOR SHEEN - KONCERTY 2023
Datum Místo Akce
22. 4. 2023 Hradec Králové, U Pileťáku Majáles Hradec
29. 4. 2023 Praha, Letiště Letňany Majáles Praha
6. 5. 2023 Brno, Výstaviště Majáles Brno
7. 5. 2023 Ostrava, DOV Majáles Ostrava
13. 5. 2023 Plzeň, Bory Majáles Plzeň
26. 5. 2023 Šumperk Majáles Šumperk
30. 6. 2023 Bratislava, Zlaté Piesky Hip Hop Žije
1. 7. 2023 Kolín, Kmochův Ostrov Coolin festival
7. 7. 2023 Jihlava, Amfiteátr Vysočina fest
7. 7. 2023 Polička Den Fotbalu
8. 7. 2023 Chorvatsko Zrće Festival
15. 7. 2023 Šírava, Motel Kamenec Vibe Fest
29. 7. 2023 Liberec, Areál Vesec BENÁTSKÁ!
12. 10. 2023 Praha, O₂ arena Křest alba ROADTRIP

Viktor Sheen shop / merch / mikiny, trička i tašky

S novým albem vyšla i nová kolekce oblečení a doplňků, které zdobí obrázek z alba ROADTRIP. Kromě trik a mikin s kapucí tu objevíte také plátěné tašky. Na oficiálním shopu s merchem jsou stále k dostání i kousky vztahující se k dřívějším albům. Obzvlášť povedený potisk má oblečení odkazující k desce Černobílej svět nebo Barvy. Je tu také kolekce tří mikin společně se třemi alby, která dokonale poslouží jako dárek pro skalní fanoušky.

Viktor Sheen – streamer a gamer na Twitchi

Kromě rapu se Viktor Sheen pravidelně a aktivně věnuje hraní her a jejich streamování. V pořadu Láska na gauči přiznal, že by dokázal hrát klidně dvanáct hodin denně. Lásku k hraní získal už v dětství, kdy hrával společně s tátou. V podcastu také přiznal, že se občas musí od hraní cíleně odstřihnout, aby se mohl naplno věnovat jiným věcem jako třeba tvorbě alba. „Představuju si alternativní vesmír, kde bych u toho takhle seděl určitě (12 hodin denně), ale asi bych nic jinýho neudělal a jenom bych hrál.“

Viktor také využil platformu pro charitativní stream, jehož výtěžek putoval na ochrnuté děti. Podařilo se mu získat několik desítek tisíc korun.

Viktor Sheen rodina, manželka a děti: dcera Viktorie, dcera Adéla a žena Kristýna

Bohužel pro fanynky je Viktor Sheen již ženatý a usazený s manželkou Kristýnou na Kladně. Společně mají dvě dcerky Viktorii a Adélku. Jeho žena si nepřeje publicitu, aby mohla v klidu s dětmi normálně fungovat na veřejnosti, a tak o nich Viktor v rozhovorech moc nemluví.

*️⃣Kde se Viktor Sheen narodil?

Viktor Sheen se narodil v kazašském městě Almaty – tam žil spolu s rodiči jen první tři života, pak se odstěhovali do Čech.

*️⃣Kde bydlí Viktor Sheen?

Viktor Sheen žije se svou ženou a dvěma dcerami na Kladně.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Otakar Marpo Petřina

Otakar Petřina alias Marpo: rapper, bubeník a zápasník v jednom

Hudbě se věnuje celý život a stejně tak odmalička miluje sport. Marpo je zkrátka muž mnoha talentů. Přečtěte si, kdo je Otakar Petřina.

Ben Cristovao

Ben Cristovao životopis a profil, koncerty, alba a přítelkyně

Ben Cristovao od dob své účasti v SuperStar ušel dlouhou cestu a stal se z něj jeden z nejprogresivnějších umělců v Čechách. Kdo je Ben...

Rytmus a Jasmina Alagič

Rytmus životopis: slovenský rapper, jeho kariéra a Zlatokopky

Rytmuse už nevídáme zdaleka jen ve videoklipech, ale pro většinu z nás zůstává hlavně raperem. Čemu všemu se věnuje a jak se vyvíjela jeho...