Kdo to je Filip Turek a jak přišel k majetku?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Filip Turek kandiduje do Evropského parlamentu jako nestraník na prvním místě kandidátky koalice PŘÍSAHA a Motoristé. Přečtěte si, kdo to je, jaké jsou jeho zájmy a čím se živí.

Auta a formuleOtec a majetekPodnikání a kontroverze
PolitikaEurovolbyDebata

Filip Turek: portrét Foto: ČTK / Šimánek Vít

Kdo to je Filip Turek?

Filip Turek je český podnikatel, investor, politický komentátor a bývalý automobilový závodník. Narodil se 15. října 1985 v Praze. Po střední škole studoval obchodní a evropské právo a později také mezinárodní a diplomatická studia na University College Prague (jedna z prvních soukromých vysokých škol v ČR).

sipka Podívejte se, jaké jsou šance kandidátů do europarlamentu podle sázkových kurzů

Podívejte se, jaké jsou šance kandidátů do europarlamentu podle sázkových kurzů

Filip Turek: auta a formule

Podnikatel Turek je zapáleným sběratelem veteránů především britských značek (Jaguar, Aston Martin, Rolls-Royce a Bentley). V roce 2006 se stal zakladatelem a předsedou automobilového klubu příznivců vozů značky Jaguar.

Kromě sbírání aut závodil ve formuli 4. Z celkového počtu 33 závodů v 11 z nich zvítězil. V roce 2017 vyhrál se stájí Chabrmotosport titul Formule 4 Trophy Central Europe 2017.

Filip Turek: otec a majetek – Kdo je jeho otec a jak si vydělal na první auta?

V podcastu Best of u Kulatého stolu prozradil, že v mládí žil bouřlivým životem. Pochází z prostých poměrů a své první peníze na auta si tak musel vydělat z většiny sám. Pracoval jako automechanik, ale vkládal finance také do podnikání jiných. Kromě toho vlastnil bar v Praze.

Na prvního Jaguara mu půjčili chybějící peníze rodiče. Ale podle jeho slov šlo pouze o pár desítek tisíc. Majetek postupně nabyl údajně díky výhodnému prodeji nakoupených aut. Později začal investiční nákupy a skládání portfolia dělat také pro další nadšence. Jeho otec je malíř, který působil na Akademii výtvarných umění v Praze.

Filip Turek: podnikání a kontroverze

Filip Turek vlastnil od září roku 2016 do začátku srpna 2023 pochybnou společnost Zapper-Club s.r.o., která prodávala lidem tzv. protivirové domácí spotřebiče Elzapp. Ty měly pomocí vysílání frekvencí zabíjet v těle viry a bakterie. Podle České obchodní inspekce přístroje však neléčí a na základě posouzení ministerstva zdravotnictví byl společnosti odebrán certifikát.

Turek je známý také udržováním přátelských vazeb s kontroverzním podnikatelem Ivanem Jonákem, který byl v roce 2002 odsouzený k 18 letům vězení za objednání vraždy své manželky Ludviky.

Filip Turek: politika a komentování v televizi VOX.TV a XTV

Od roku 2022 vystupuje ve svých dvou pravidelných pořadech na VOX.TV a XTV, ve kterých stejně jako politička Kateřina Konečná komentuje aktuální politické dění.

Filip Turek: Motoristé sobě

Motoristé sobě (zkratka AUTO, dříve Referendum o Evropské unii a Strana nezávislosti České republiky) je česká pravicová až krajně pravicová politická strana, která vznikla v červnu 2022. Založil ji bývalý český politik a bloger František Matějka, který se v současnosti věnuje činnosti v Národním střeleckém centru (dříve Centrum nezávislosti České republiky).

Cílem tohoto projektu je podle Matějky „pomáhat lidem a státu v oblasti civilní bezpečnosti.“ Filip Turek v minulosti vedl rozsáhlý rozhovor s předsedou strany Petrem Macinkou a je lídrem společné kandidátky do Evropského parlamentu s hnutím PŘÍSAHA.

sipka Podívejte se, jaké jsou šance kandidátů do europarlamentu podle sázkových kurzů

Podívejte se, jaké jsou šance kandidátů do europarlamentu podle sázkových kurzů

Filip Turek: Eurovolby – hlavní body programu Motoristů sobě a PŘÍSAHY

Podívejte se níže do tabulky na společné body programu politické strany Motoristé sobě a občanského hnutí PŘÍSAHA.

Společné body programu strany Motoristé sobě a hnutí PŘÍSAHA
1.) Budu hlasovat PROTI veškerým snahám o narušení práva veta a omezení suverenity České republiky.
2.) Budu hlasovat PRO a aktivně navrhovat striktní a přísnou ochranu hranic před nelegální migrací. Jakákoli podpora masové migrace či následné pokusy o přerozdělování migrantů mezi evropskými zeměmi jsou NEPŘIJATELNÉ.
3.) PODPOŘÍM všechny snahy o zrušení zákazu spalovacích motorů a budu PROTI jakýmkoliv novým pokusům tento zákaz prosadit.
4.) Budu hlasovat a aktivně vystupovat PROTI současné podobě tzv. Zelené dohody pro Evropu (známé jako Green Deal), kterou považuji za ohrožení průmyslu, energetické bezpečnosti a prosperity České republiky i jejích občanů.
5.) Budu vystupovat PROTI veškerým snahám opustit českou korunu a nahradit ji společnou měnou euro.

Filip Turek se v rozhovoru pro ČT24 vyjádřil proti Green Dealu a masové migraci. Jeho hlavní prioritou je také hájení národních zájmů a zastavení federalizace Evropy. Pokud by se dostal do Europarlamentu, prosazoval by zrušení zákazu výroby aut se spalovacími motory.

Filip Turek: debata – Kde si můžete poslechnout jeho názory?

Pokud vás zajímají názory Filipa Turka více do hloubky, poslechněte si některý z rozhovorů na VOX.TV, kde se můžete podívat také na interview s miliardářem Richardem Chladem. Podnikatel Turek vystoupil například i v rádiu Impuls, ale i v dalších podcastech na YouTube.

sipka Podívejte se, jaké jsou šance kandidátů do europarlamentu podle sázkových kurzů

Podívejte se, jaké jsou šance kandidátů do europarlamentu podle sázkových kurzů

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Voličský průkaz 2024: Eurovolby – žádost, vzor, online

Jak a kde zažádat o voličský průkaz

V případě, že chcete volit na jiném místě v rámci České republiky, pak musíte požádat o vydání voličského průkazu. Kde a jak si ho vyřídit?

Jak volit a kroužkovat

Volby do europarlamentu: Jak volit a kroužkovat

Začátek letošního června bude patřit volbám do Evropského parlamentu. Jak volby probíhají a jak správně kroužkovat vám vysvětlíme v našem...

Eurovolby 2024: Kdo kandiduje + volební program

Eurovolby 2024: Kdo kandiduje + volební program

Po pěti letech nás znovu čekají volby do Evropského parlamentu. Mezi kterými kandidáty budeme volit? A jaké jsou jejich priority? ☝