Kdo je Sofian Medjmedj a kde letos vystoupí?

Kdo je vycházející hvězda českého pop rapu Sofian Medjmedj? Přečtěte si, odkud mladý zpěvák pochází, jaké skladby ho proslavily nebo kde bude v roce 2024 vystupovat.

Věk a původSkladbyKoncertyOsobní život

Sofian Medjmedj na pódiu Foto: Facebook/Sofian Medjmedj

Sofian Medjmedj – Jaký je jeho původ a jak se proslavil?

Sofian Medjmedj [Mežmež] je 22letý talentovaný multižánrový zpěvák (pop, rap a RnB) s česko-alžírskými kořeny. Hudbě se začal věnovat ve svých 6 letech. Hrál na housle a později se zamiloval do tvorby Linkin Park. Ve 12 letech začal tancovat street dance a hip hop.

V 15 letech se zúčastnil koncertu Justina Biebera v Praze. Tato zkušenost ho výrazně ovlivnila. Od té doby začal hrát na kytaru a své covery známých písniček sdílel na YouTube, kde měl zpočátku nízkou sledovanost. Sofian se však nevzdal a začal psát také texty – v češtině i angličtině. Kromě toho ladil každý detail, aby dosáhl svého snu a stal se zpěvákem.

Díky píli a vytrvalosti se mu podařilo v roce 2017 vyhrát hudební výzvu od společnosti Vodafone a získat tak možnost spolupráce se zpěvákem Benem Cristovaem. Jejím výsledkem bylo nahrání společné skladby TV Shows, která vznikla ve studiu Abbey Road v Londýně.

Sofian Medjmedj: skladby – První sólový singl a další písně

Poté, co vydal svou první skladbu s Benem Cristovaem a dostal se tak do většího povědomí lidí, přibližně o rok později přišel jeho první sólový singl s názvem Čekám na zázrak. Singl opět sklidil úspěch a tak nic nebránilo tomu, aby se Sofian začal soustředit na svůj první ucelený projekt – studiovou desku.

Ta spatřila světlo světa v roce 2021 (v době pandemie koronaviru) a podle tehdejšího věku umělce nese prostý název 19. Deska vyniká osobními příběhy a uzavřením jedné zpěvákovy kapitoly života. Obsahuje následující skladby:

  • Zpověď,
  • Faded,
  • Broken,
  • P.S.,
  • Svítá (Reginald),
  • Tempo,
  • Vřískot,
  • Mayday,
  • Pod tvou kůží,
  • Poslední cigáro,
  • Pryč.

V minulém roce pracoval na další, trochu odlišné desce s názvem Project | 23, na které se podílel s dalšími umělci  – Adamem Mišíkem, Steinem27, Ewou Farnou, rapperem Hasanem nebo Miraiem. Uslyšíte na ní o poznání více rapu i tvorbu z počátku Sofianovy kariéry. Pro CzechCrunch se umělec o desce vyjádřil následovně: „Chtěl jsem, aby album bylo rozmanité. Zároveň něčím překvapit. Ukázat také trošku lidem, že nesoudím umělce podle žánrů, že je něco cringe, něco trash. Snažím se naopak scénu spojit dohromady.“

Sofian Medjmedj: koncerty – Kde se letos objeví?

Kromě tvorby songů se Sofian věnuje koncertování. Na konci minulého roku se objevil například v pražském klubu Roxy. Na svém oficiálním webu uvádí několik vystoupení pro tento rok. Podívejte se níže do tabulky, kde můžete umělce potkat.

Sofian Medjmedj: koncert 2024
Datum Typ akce Místo konání akce
20. 4. Majáles Hradec Králové
27. 4. Majáles Praha
4. 5. Majáles Ostrava
11. 5. Majáles Brno

Sofian Medjmedj: otec a přítelkyně – Jaký je osobní život umělce?

Zpěvák si zažil traumatické dětství. Jeho otec, který pochází z Alžírska, měl podle Sofiana problémy se zákonem a násilnické sklony. Své těžké dospívání vtiskl umělec do debutového alba 19. V současnosti má s otcem podle vlastních slov normální vztah.

Zda má Sofian přítelkyni nebo ne, vám neprozradíme. V rozhovoru pro iGlanc.cz však zpěvák prozradil, že by nechodil se svou fanynkou kvůli nevyrovnanosti takového vztahu.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Festival České hrady 2023

Festival České hrady 2023: program, vstupenky, účinkující

České hrady jsou jedním z nejnavštěvovanějších českých festivalů. Spousta skvělé hudby se snoubí s krásami historických památek. Kde se...

Hudební festivaly táhnou davy fanoušků

Votvírák: Tradiční začátek letní festivalové sezóny

Už od roku 2007 se pravidelně koná hudební festival Votvírák. Jak festival vznikl a na jaký program a kapely se můžeme těšit letos?

Pražský Majáles

Pražský majáles 2024: vstupenky, program a další města

Blíží se další ročník jednoho z nejoblíbenějších hudebních festivalů Majáles a organizátoři slibují nabušený program, jaký jsme ještě...