12 nejlepších sitcomů: od klasiky až po kontroverzní fenomén

Na zlepšení nálady není nic účinnějšího než skvělý sitcom. Co všechno stojí za zhlédnutí kromě klasik, jako jsou Přátelé nebo Dva a půl chlapa, a co byste si rozhodně neměli jako fanoušci sitcomu nechat ujít?

The Office (Kancl) Foto: Facebook/TheOfficeTv

Hodnocení sitcomu Kancl (The Office): 9,7/10

  • ke zhlédnutí na Netflixu
  • od tvůrců Grega Danielse a Rickyho Gervaise

Přátelé: klasika mezi sitcomy

Kdo neviděl Přátelé, jako by nebyl. Je to skutečně tak, jestliže jste to doteď nestihli, nebo vás od zkouknutí odradil přílišný hype, měli byste to rozhodně překonat. Friends jsou totiž základ a vtipy z Přátel se opakují i v dalších pořadech tohoto typu.

Na šestici přátel žijící v New Yorku vlastně není nic moc zvláštního, ale funguje mezi nimi neuvěřitelná chemie a každý z nich je osobnost. To i z běžných záležitostí, které postavy řeší, dělá komické situace.

Hlavní postavy:

  • Ross Geller: Ross je paleontolog a je na to náležitě pyšný, jsou však situace, kdy se z něj stává malý vzdorovitý kluk a to pak lítají vzduchem neobvyklé zvuky a nadávky v podobě gest, která jste nikdy nikde neviděli. Ross je beznadějně zamilovaný do Rachel a jejich vztahové kotrmelce nás provází celým seriálem.
  • Rachel Greenová: Na začátku rozmazlená tatínkova holčička, která se snaží postavit na vlastní nohy. Je to těžké, ale nakonec se jí to podaří, i když se v jednom z dílů při pohledu na výplatní pásku diví, „kdo je FÚ ap roč jí krade prachy“. Vtip její postavy tkví hlavně v její „princeznovské“ povaze, která ale časem trochu dospěje.
  • Joey Tribbiani: Joey je tak trochu trouba, ale s něžným pohlavím to doopravdy umí. Není někdo, koho byste se zeptali, co napsat do křížovky, v seriálu má ale pár světlých chvil, kdy všechny přechytračí. Například když se mu jako jedinému podaří opravit topení nebo když na Rachelinu otázku, zda je gramatická chyba na všech kopiích, ironicky odpoví: „Ale ne, na xeroxu se jich pár opravilo.“
  • Phoebe Buffey (Bufetová): Phoebe je tak svá a setkání s ní je trochu jako setkání čtvrtého druhu. Její osobitost si ale zamilujete a díky ní se také naučíte spoustu hlášek užitečných do života jako třeba: „Já bych ráda, ale nechce se mi.“ I Phoebe někdy dokáže vzít rozum do hrsti a jít ostatním postavám příkladem.
  • Monica Gellerová: Monika je taková maminka, čemuž odpovídá i její smysl pro pořádek, který jí kolikrát nedá spát – právě v jejích malých posedlostech, do nichž kromě pořádkumilovnosti patří také soutěživost, tkví její kouzlo a vtip.
  • Chandler Bing: Chandler komentuje úplně všechno. Když nemůže něco glosovat, je to, jako byste mu zakázali dýchat. V seriálu mnohokrát zazní, že je to jeho obranný mechanismus a že vtipem bojuje proti trapnosti a pocitům nejistoty. Jde tedy o takovou tragikomickou postavu, která má ale nezaměnitelné hlášky.

Zajímavosti:

  • Chandler Bing se do velké míry podobá svému představiteli Matthew Perrymu, který po dlouhých letech natáčení prozradil, že celý život bojuje se závislostí na alkoholu a na práškách. Na Voyo je momentálně ke zhlédnutí dokument Matthew Perry: Zpověď.
  • Představitelka Moniky měla původně hrát Rachel, Courtney ale nakonec ukecala tvůrce, aby ji obsadili do roli Moniky.
  • Všechny postavy jsou do velké míry inspirované jejich představiteli, možná i díky tomu působí tak autenticky.
  • Představitel Pheobiina přítele Davida byl původně na konkurzu na roli Joeyho, ale nakonec ji nezískal. Shodou okolností je Hank Azaria také v reálu jeden z nejlepších přátel Matthewa Perryho.

V seriálu si zahrála spousta slavných lidí: Julia Roberts, Bruce Willis, Sean Penn, Brad Pitt, Susan Sarandon, Reese Witherspoon, Christina Applegate a další

Přátelé můžete sledovat na HBO Max.

Jak jsem poznal vaši matku: zase trochu jiná newyorská parta

Další newyorská partička, která nás bavila dlouhá léta. Sitcom Jak jsem poznal vaši matku měl sice o jednoho člena méně, ale vliv Přátel je tu i přesto znát. Uslyšíte tu ale i specifické vtipy, které jsou pro seriál typické a které z něj učinily jeden z nejpopulárnějších komediálních pořadů.

Hlavní postavy:

  • Ted Mosby: Ted Mosby je architekt, toužící po vlastní budově v New Yorku a po lásce až za hrob. Bohužel se mu nedaří dlouho najít tu pravou, což je v podstatě leitmotivem celého seriálu.
  • Marshall Erikson: Marshall je prostě svůj, navenek obr, uvnitř však jemný a láskyplný partner. Je nenapravitelným optimistou a skvělým kamarádem pro všechny ostatní postavy.
  • Robin Scherbatská: Robin je tvrdá Kanaďanka, jejímž cílem je stát se slavnou reportérkou. Vztah v jejích plánech do budoucna nefiguruje, ale i tak se jí do cesty sem tam nějaký muž zaplete. Robin je sebevědomá, hrdá a okouzlující, dokáže být ale i nejistá a pěkně praštěná.
  • Lily Aldrinová: Lily je Marshallovou životní láskou, ale je také skvělou kamarádkou. Má občas tendenci brát spravedlnost do vlastních rukou a sem tam se kamarádům plést do života, jinak je ale téměř dokonalá.
  • Barney Stinson: Barney je nejšílenější postavou seriálu. Trochu sebestředný lovec žen, řídící se vlastní knihou pravidel, je většinu času na zabití, ale potrpí si na velká gesta, kterými si přátelé vždycky získá.

Zajímavosti:

  • Představitel Barneyho Stinsona Neil Patrick Harris je ve skutečnosti gay, mezi ním a Cobie Smulders (představitelka Robin) byla ale tak silná chemie, že si Neil prosadil, aby spolu jejich postavy měly vztah, což původně nebylo v plánu.
  • Do role Teda Mosbyho byl zvažovaný i Jason Biggs, kterého známe z komedií Prci, prci, prcičky (kde se mimo jiné potkal s představitelkou Lily Alison Hannigan), ale ten roli odmítl. Později přiznal, že toho lituje.
  • Roli Barneyho Stinsona chtěl také Jim Parsons, kterého známe jako Sheldona Coopera z Teorie velkého třesku. Roli nedostal, ale později přiznal, že by ji nikdy nezahrál ani tak dobře, jako to dokázal Neil Patrick Harris, natož pak lépe.

Další slavní lidé, kteří si tu zahráli: Mike Tyson, Amanda Peet, Jennifer Lopez, Bob Saget, Heidi Klum, Mandy Moore, Britney Spears a další

Sledujte Jak jsem poznal vaši matku na Disney+.

Teorie velkého třesku: sitcom o osobitých vědátorech

Teorie velkého třesku je sitcom o nerdech, který nás naučil, kdo byl Schrödinger a o druzích, jako je Sheldon Cooper. I tady jde o skupinku přátel, ačkoli tihle jsou velmi specifičtí, a jediný, kdo ředí velkou dávku inteligence, je Penny, která tak trochu zastupuje normální smrtelníky. Sheldon, Howard, Leonard a Raj vynikají ve svých oborech, ovšem v životě jsou někdy trochu ztracení a to bývá dost často zdrojem komických situací.

Hlavní postavy:

  • Leonard Hofstadter: Leonard je bezhlavě zamilovaný do sousedky Penny, jenže je ve vztazích nejistý. Mnohem lépe se vyzná ve fyzice a také má návod na to, jak se nezbláznit ze spolubydlícího Sheldona Coopera.
  • Sheldon Cooper: Sheldonův život je ohraničený pravidly – někdy smysluplnými, někdy absurdními – a jen těžko se mu vystupuje z komfortní zóny. Má zrátka rád všechno po svém, a když to tak není, neváhá dát své rozčilení najevo. Parta přátel ho ale trochu polidští a na konci seriálu je o dost normálnější než na začátku.
  • Howard Wolowitz: Howard je střízlík využívající hojně mama hotel a toužící po každé pěkné ženě, která projde kolem.
  • Rajesh Koothrappali: Raj je prostě miláček a je natolik nesmělý, že zpočátku není schopen slova se ženou, alespoň ne za střízliva. Raj pochází z bohaté indické rodiny, která ho zpočátku podporuje, později se ale osamostatní.
  • Amy Sarah Fowlerová: Amy je přítelkyně Sheldona Coopera – jejich vztah je zpočátku velmi nestandardní, a ačkoli by Amy ráda partnerství se vším všudy, musí ve vztahu s Sheldonem projevit extrémní trpělivost, ta se jí ale nakonec vyplatí.
  • Bernadette Marien Rostenkowski: Bernie je malá, ale šikovná. Tahle drobná blondýnka působí velmi nevinně, ovšem když chce, dokáže si všechny rychle srovnat do latě. I přes její jemný vzhled z ní jde větší strach než z jakékoli jiné postavy.
  • Penny: Penny je úplně normální holka z Nebrasky, která víc než vědu řeší muže a touhu stát se herečkou. Vnáší do světa čtyř rozumbradů svěží závan normálnosti a naučí kluky zdánlivě běžným zvyklostem.

Zajímavosti:

Penny je jediná postava, jejíž příjmení není v seriálu řečeno. Fanoušci se však v různých diskuzích shodli, že když si přiblížili na obrazovce Pennyiny dveře, četli na nich jméno „Teller“. Později si Penny vezme Leonarda, takže je Hofstadterová.

Jde o jeden ze seriálů Warner Bros, po kterém bylo pojmenované studio. Další byli například Přátelé nebo Dva a půl chlapa.

Původně seriál nesl název Lenny, Penny a Kenny.

Další slavní, kdo v seriálu hráli: Stephen Hawking, Stan Lee, Wil Wheaton

The Office (Kancl): normální kancl s nenormálními zaměstnanci

Tomuhle zrátka musíte dát šanci. Osobitý sitcom tvůrců Rickyho Gervaise a Grega Danielse je po všech stránkách originál. Zdánlivě normální kancelářská partička se stane hlavními hrdiny dokumentu, v němž všichni říkají, co si myslí a mnohdy zapomenou, že je někdo natáčí a projeví emoce, které měly být skryty.

Hlavní postavy:

  • Michael Scott: Typický šéf, který možná není úplně na správném místě, rozhodně si o sobě ale myslí to nejlepší a snaží se o tom přesvědčit i ostatní. Bohužel pro firmu je mu většinou přednější své zaměstnance pobavit než motivovat k lepší práci.
  • Jim Halpert: Jim je zamilovaný do recepční Pam, ale to je jeho jediná slabina. Bystrý mladý muž si krátí pracovní dobu pranky, kterými si utahuje z kolegy Dwighta, jenž mu to obvykle sežere i s návijákem.
  • Dwight Schrute: Z Dwighta jde trochu strach, když ho neznáte. Mohlo by se zdát, že vás zakope na své farmě, ve skutečnosti je to ale jen svéráz, který má srdce na správném místě – alespoň většinou, pokud zrovna neintrikuje proti Jimovi.
  • Pam Beeslyová: Zamilováníhodná jemná recepční, která občas neví, jak na své podivuhodné kolegy a jejich stejně podivuhodné chování reagovat. Dlouho udržuje vztah se skladníkem a nalhává si, že Jim je jen přítel.

Zajímavosti:

  • V jednom z rozhovorů se herečky, která ztvárnila Pam, zeptali, která postava se nejvíce podobá svému představiteli, a ona bez zaváhání odpověděla, že Creed. Zajímavé je, že se postava a herec i stejně jmenují. To samé ale platí i pro další tři postavy: Angelu hraje Angela Kinsey, Oscara Oscar Nunez a Phyllis hraje Phyllis Smith.
  • V pár epizodách si zahrála i skutečná žena Steva Carella Nancy Walls. Hrála tu HR manažerku.
  • Exteriéry se natáčely skutečně ve městě Scranton, kde je shodou okolností také bar s názvem „The Office“, ten tam však byl už před natáčením seriálu.

Kdo ze slavných se v seriálu objevil: Ricky Gervais, Jessica Alba, Warren Buffet, Bob Odenkirk (znáte třeba z akčního filmu Nikdo, který je ke zhlédnutí na Netflixu), Amy Adams a další.

Máma: abstinence a spousta dětských traumat

Jeden z mnoha sitcomů z dílny producenta Chucka Lorreho, který má na svědomí většinu současných amerických sitcomů. Neotřelý příběh matky a dcery, které k sobě v konečně najdou cestu, ale mají si rozhodně co odpouštět. Matka Bonnie totiž vedla divoký život a to její dceru Christy ovlivnilo tak moc, že skončila úplně stejně. Teď spolu docházejí na sezení anonymních alkoholiků a snaží se prostě přežít další den bez alkoholu.

Hlavní postavy:

  • Bonnie Plunkettová: Ženská od rány, kterou si rozhodně nepřejete naštvat. Je jí všude hodně a nebojí se říct nahlas, co si o vás myslí. Její dcera Christy to s ní nemá jednoduché, ale mnohdy jí její matka svou ostrou povahou dokáže i vytrhnout trn z paty.
  • Christie Plunkettová: Christie to se svými dvěma dětmi zvrtala stejně jako její matka s ní. Do na první pohled jemné blondýnky byste nikdy neřekli, že bývala striptérka, která pozvracela nejednu ulici, teď se ale Christie snaží dát svůj život dohromady, a jakmile se vypořádá se závislostí na hraní, rozhodne se dokonce studovat práva.

Zajímavosti:

  • Bonnie chodí v seriálu s Adamem. Představitelé těchto dvou postav si zahráli pár i ve filmu Generace X.
  • Dvě epizody seriálu režíroval Jon Cryer, představitel Alana Harpera ze sitcomu Dva a půl chlapa.
  • V seriálu hraje také hollywoodský fešák Chris Pratt, kterého známe ze Strážců galaxie nebo z Jurského světa. Chris a představitelka Christy Anna Faris byli ve skutečném životě manželé. Rozvedli se orku 2018.

Jací slavní lidé se v sitcomu objevili: Chris Pratt

Sitcom Máma můžete sledovat na platformě Voyo.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

2 Socky: jak v chudobě neztratit humor

S postavami sitcomu 2 socky se ztotožní nejedna mladá dívka. Max je zkrachovalec odjakživa, ale Caroline se jím teprve stala a Max ji učí, jak žít z ruky do huby. Caroline to ani tak nehodlá vzdát a je odhodlaná udělat díru do světa, a tak spojí svého podnikavého a obchodního ducha s Maxiným umem péct krásné dortíky. Holky se životem protloukají společně a někdy je to vážně k popukání.

Hlavní postavy:

  • Caroline Channingová: Caroline je zpovykaná dcerka bohatého muže, kterému se přišlo na pár podvodů a zpronevěr. Ze dne na den se z Caroline stává opuštěná chudá holka bez rodiny, bez peněz i bez domova a teď je jen na ní, aby se o sebe postarala.
  • Max Blacková: Z historek, které Max vypráví o svém dětství, se zdá, že vyrůstala přinejmenším v drogovém doupěti. Max je ale královnou sarkasmu a ironie a tak je někdy těžké poznat, co z toho, co říká, je pravda, a co ne. Každopádně ale ví, jak vyžít s málem, a ukáže Caroline, jak na to.

Zajímavosti:

  • Představitelka bláznivé sousedky Sophie je Jennifer Coolidge, kterou známe jako Stiflerovu mámu nebo kadeřnici z Pravé blondýnky. Jennifer také nedávno získala cenu Emmy za jednu z mála jejích vážných rolí v seriálu Bílý Lotos.
  • Matku Max Blackové si v seriálu měla zahrát zpěvačka Cher, nakonec z toho ale sešlo.
  • V seriálu hraje herec Nick Zano, jenž tu ztvárňuje přítele Max, s její představitelkou Kat Dennings žije i v reálném životě.

Dva a půl chlapa: dva rozdílní bratři a jeden nenasytný kluk

Kdo by neznal Dva a půl chlapa? Po Přátelích pravděpodobně v našich končinách nejznámější sitcom představil Charlieho Harpera, věčně opilého, bohatého a vysmátého skladatele reklamních znělek, který poskytne azyl svému méně šťastnému, poťouchlému bratrovi a jeho nenažranému synovi.

Hlavní postavy:

  • Charlie Harper: Charlie je zkrátka dítě štěstěny, zas tolik se nesnaží, ale má dům na pláži, spoustu peněz a pro ženy je neodolatelný. Je to šprýmař a nejraději si dělá srandu ze svého mladšího bratra, avšak jsou chvíle, kdy i Charlie uvažuje, zda by přece jen neměl změnit životní styl.
  • Alan Harper: Alan je mnohem více při zemi, jeho finance mu ani víc nedovolují, ale na první pohled ordinérní čtyřicátník se vyznačuje i spoustou podivností, které ho dostávají do bizarních situací. Kdybyste chtěli Alana popsat jedním slovem, řekli byste o něm, že je smolař.
  • Jake Harper: Alanův syn má ze všeho nejraději jídlo. Je trochu jednodušší a vliv jeho strýčka Charlieho na něm začíná být velmi brzy znát.
  • Walden Schmidt: Když Charlie zemře, řeší se, co bude s domem, a v tu chvíli se najednou objeví pohádkově bohatý Walden Schmidt, který dům nakonec koupí a nechá v něm Alana dál bydlet. Walden je sice hezký, urostlý a peněz má na rozdávání, i tak to s ženami moc neumí a tak se ne a ne usadit.

Zajímavosti:

  • Kdo sitcom sledoval, možná si všiml, že Berta oslovuje Alana „Zippy“, má to být narážka na šimpanze Zippyho, který byl v Ed Sullivan Show.
  • V desáté sérii je díl s názvem Bazinga! To je z televize!, který naráží na další oblíbený sitcom Teorie velkého třesku.
  • Představitel Charlieho (Charlie Sheen) byl ze seriálu vyhozený kvůli závislosti na drogách a alkoholu a neshodám s tvůrci. Odchod ale nenesl moc dobře a dával Ashtonu Kutcherovi značně sežrat, že ho nahradil.

Kdo další ze slavných se v sitcomu objevil: Mila Kunis, Megan Fox, Lucy Lawless, Miley Cyrus, Christian Slater, Arnold Schwarzenegger a další

Scrubs: Doktůrci: medicína trochu jinak

Nečeká vás ani Pohotovost, ani Ordinace v růžové zahradě. Samozřejmě i v tomhle doktorském seriálu se zachraňují životy, více než na pacienty se však děj soustředí na postavy a jejich slabůstky. Tvůrci nás nechávají nahlédnout do myšlenek hlavního hrdiny, který má tendenci utíkat před realitou do vlastních fantazií, ovšem kdo by mu to při tom nemocničním frmolu vyčítal.

Hlavní postavy:

  • JD Dorian: Mladý, nejistý doktor, který se své práci teprve učí, má skutečně hroší kůži. Trpělivě snáší poznámky doktora Coxe a z reality uniká pomocí vlastních, nekdy šílených fantazií.
  • Elliot Reidová: Elliot je trochu zmatená a občas se tváří, že neumí do pěti napočítat. Na druhou stranu pochází z prominentní rodiny, což z ní v nemocničním prostředí dělá trochu outsidera. Kdokoli ji ale pozná, oblíbí si ji, a navíc se z ní stane skvělá doktorka.
  • Chris Turk: Sebevědomý chirurg hned na začátku v nemocnici objeví svou životní lásku. Carlu si získá svou bezstarostnou a optimistickou povahou.
  • Carla Espinosová: Carla je trochu generál a často musí být po jejím, také umí být ale jemná, chápavá a starostlivá.
  • Bob Kelso: Bob Kelso je tak trochu zahořklý stařík, který si svou frustraci z osobního života vybíjí, kde může. Obzvlášť vypjaté vztahy mají s doktorem Coxem, který se jen tak nedá.
  • Perry Cox: Doktor Cox je králem sarkasmu a pro osobní urážku nejde daleko. Při střetu s tímto doktorem je třeba se obrnět a nic si nebrat osobně.

Zajímavosti:

  • V seriálu si zahrají také herci z přátel Courtney Cox a Matthew Perry. Zajímavé je, že jedna z postav se jmenuje Perry Cox.
  • Tvůrce Bill Lawrence vytvořil seriál na základě zkušeností jeho kamaráda z koleje, který působil na oddělení interní medicíny.
  • Billy Lawrence prozradil, že pokud by se odvysílala jen jedna série, dozvěděli bychom se na jejím konci, že údržbář byl jen výplodem JDho fantazie. Proto s údržbářem v první sérii nemuví nikdo než on.

Další slavní lidé, kteří si tu zahráli: Matthew Perry, Courtney Cox, Brendan Fraser (nedávno vyhrál Oscara za roli ve filmu Velryba), Michael J. Fox, Tara Reid, Heather Graham, Ryan Reynolds a další

Seriál Scrubs: Doktůrci můžete sledovat na Disney+.

Odbor městské zeleně: i politika může být vtipná

Na tomto sitcomu je pro fanoušky The Office velmi dobře znát, kdo za ním stojí – Greg Daniels, jemuž ale tentokrát sekundoval Michael Shur, který si v Kanclu zahrál Dwightova bratrance. I tady se dočkáme příběhu natočeného ve stylu „mockumentary“. Hlavní hrdinkou je aktivní zastupitelka, která si dá za úkol z jámy udělat hezký park. Její naivita a optimismus jsou nakažlivé, díky čemuž se jí podaří prosadit sestavení speciálního podvýboru.

Hlavní postavy:

  • Leslie Knopeová: Velmi odhodlaná a aktivní začínající politička, která chce jít ve šlépějích ambiciózní matky. Leslie je však oproti své matce mnohem mírnější a někdy až naivní.
  • Ann Perkinsová: Zdravotní sestřička, jejíž přítel zahučí do zmíněné hluboké jámy, která se nechá strhnout Lesliiným entuziasmem a stane se členkou podvýboru.
  • Tom Haverford: Sebevědomý a mnohdy sarkastický Tom je úředník, jak má být.
  • April Ludgate: April je studentka, která je tak trochu bez života. Právě mdlým chováním si ale tato postava získala své fanoušky.

Zajímavosti:

  • První řada měla mít původně 13 epizod, ale představitelka hlavní role nečekaně otěhotněla. Vzniklo tedy jen 6 epizod, což ale možná nebylo na škodu, protože první řada byla paradoxně ze všech nejslabší.
  • Exteriéry, kde je vidět radnice, jsou točené v kalifornské Pasadeně.

Jaké další hvězdy si tu zahrály: Justin Theroux, Lucy Lawless

Seriál Odbor městské zeleně můžete sledovat na HBO Max.

Brooklyn 99: až překvapivě pohodoví policisté

Jestliže si potrpíte na policejní prostředí, tohle je sitcom pro vás. Skupina policistů a přátel z NYPD neřeší jen zločiny, ale také vyplňují čas spoustou výzev a her. Hlavní hrdina drží rekord v počtu zatčení, protože zločince chytá se stejnou lehkostí, s jakou dělá i všechno ostatní. Pro policejní práci naprosto netypická povaha odlehčuje policejní prostředí a vše, co k němu patří.

Hlavní postavy:

  • Jake Peralta: Jake je tak optimistický a vysmátý, až je to u policisty podivné. Tahle postava však dodává seriálu jiskru, bez níž by to sotva fungovalo.
  • Amy Santiago: Amy je typická šprtka a je trochu protipólem Jakea, a protože se protiklady přitahují, tihle dva to po chvilce váhavých tanečků dají dohromady.
  • Rosa Diazová: Rosa je na první pohled jako z kamene. Tvrdá policistka se usměje jen málokdy a čiší z ní skutečný respekt, v několika dílech se ale přesvědčíme, že i ona je jen člověk z masa a kostí.
  • Gina Linetti: Bláznivá postava, kterou potřebuje každý sitcom. Gina sice není policistka, ale přesto je to hlava plná (někdy šílených) nápadů. Je skutečná osobnost, která si ví rady snad se vším.
  • Charles Boyle: Charles není úplně typický detektiv, je ale Jakeův nejlepší přítel, který je oddaný a vždy připravený pomoci.
  • Kapitán Ray Holt: Kapitán Ray Holt je trochu nerd. Více by si asi měl co říct s postavami z Teorie velkého třesku než se svými zaměstnanci, nakonec se mu na ně podaří naladit a vytvoří si s nimi velmi vřelé vztahy.

Zajímavosti:

  • Představitelka Giny Linetti původně dělala konkurz na roli Rosy, kterou nakonec nezískala, místo toho pro ni byla vytvořena role Giny.
  • V seriálu se mluví o tom, že Jake a Gina spolu chodili do školy, to stejné platí i pro jejich představitele.
  • Navzdory tomu, že jde o komediální seriál, i tak herci absolvovali výcvik a učili se, jak zacházet se zbraní.

Další hvězdy, které si tu zahrály: Kyra Sedgwick, Zooey Deschanel, Maya Rudolph

Sitcom Brooklyn 99 si můžete pustit na Netflixu.

Zpátky do školy: návrat do lavic a neobvyklá přátelství

Ve školním prostředí byste možná čekali děti nebo maximálně puberťáky. V tomto sitcomu ale sledujeme skupinku dospělých, které okolnosti donutily vrátit se do školy a doplnit si vzdělání. Hlavní hrdinové utvoří velmi pestrou studijní skupinu, jejíž nejstarší člen je už v důchodovém věku. Každá z postav je úplně jiná, což tradičně tvoří velmi zábavný koktejl.

Hlavní postavy:

  • Jeff Winger: Právník, který přišel o diplom a svůj návrat do školy považuje za absurdní. Je přirozeně vůdčí typ.
  • Britta Perryová: Britta je moc hezká blondýnka, která ale trpí nedostatkem sebevědomí. Její nejistota se odráží úplně ve všem, co dělá.
  • Annie Adisonová: Annie je mladinká a nezkušená, ovšem je plná odhodlání a často funguje ve skupině trochu jako roztleskávačka – dokáže svým entuziasmem vyburcovat ostatní členy k aktivitě.
  • Abed Nadir: Velmi specifický a chytrý mladý muž, který žije ve své hlavě, kde se ukrývá spousta fikčních světů.
  • Troy Barnes: Bývalá středoškolská hvězda. Troy je celkem normální kluk, kterého zajímají stejné věci jako jeho vrstevníky. Kupodivu si ale k sobě najdou cestu s velmi osobitým Abedem.
  • Pierce Hawthorne: Pierce už je ve věku, kdy si servítky rozhodně nebere. Je trochu sexista, trochu také rasista a často je velmi těžké s ním vyjít a nezabít ho přitom.
  • Shirley Bennettová: Shirley je čerstvě rozvedená máma, která se snaží začít znovu. Je věřící a moc hodná, ačkoli i ona občas uklouzne, většinou si svou chybu včas uvědomí.

Zajímavosti:

  • Danni Pudi, který hraje Abeda, je původem z poloviny Polák.
  • Námět seriálu vznikl na základě osobních zkušeností hlavního tvůrce Dana Harmona, který prý navštěvoval komunitní školu kvůli své přítelkyni. Dan Harmon nakonec od seriálu odešel kvůli napjatým vztahům s Chavy Chasem i vedením NBC.
  • S Chavy Chasem byly prý obecně problémy – se svou postavou má zřejmě herec hodně společného a kromě toho, že veřejně show hanil, také se nezdráhal mít před svými kolegy tmavé pleti rasistické narážky.

Další hvězdy, které se v sitcomu objevily: Ken Jeong, Brie Larson, Billy Zane

Sitcom Zpátky do školy můžete sledovat na Netflixu.

Lucky Louie: sitcom, který se kvůli své kontroverznosti další řady nedočkal

Pokud bychom dělali seznam kontroverzních sitcomů, Lucky Louie by byl pravděpodobně na prvním místě. Standup komik Louie C. K. hraje zdánlivě normálního muže, manžela a otce, který se společně se svou rodinou potýká s běžnými problémy, jaké známe všichni. Rodinnou kasu však plní jeho žena Kim, která je zdravotní sestra, zatímco Louie je doma s jejich čtyřletou dcerkou Lucy. Každodenní problémy a nestandardní rodinný model představuje někdy pěkný záhul.

Hlavní postavy:

  • Louie: Louie je především manželem a otcem, který je na rodičovské dovolené a potýká se s vrtochy malé dcerky, která je někdy jak z divokých vajec.
  • Kim: Louiho žena je v mnoha ohledech ta, kdo v rodině nosí kalhoty. Je hodná, spravedlivá a má nervy ze železa.

Zajímavosti:

  • Seriál byl sice úspěšný, ale jeho obsah byl tak kontroverzní, že natáčení stopli hned po první sérii.
  • Sitcom vznikl po záštitou HBO a točil se před živým publikem.

Sitcom Lucky Louie můžete sledovat na platformě Amazon.

Připomeňte si první scénu Ashtona Kutchera v sitcomu Dva a půl chlapa:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dobré ráno, Brno!

Dobré ráno, Brno! Komediální fenomén nově na Voyo

Jan Prušinovský představil novou komediální sérii z prostředí natáčení ranního pořadu. Kde se dá seriál Dobré ráno, Brno! sledovat online?

Václav Matějovský

Václav Matějovský životopis – z malého „Uličníka“ velkým hercem

Mladého herce Václava Matějovského vídáme na televizních obrazovkách čím dál častěji. Kdo vlastně Václav je a čemu všemu se věnuje?

Show Jana Krause

Show Jana Krause: Kde ji můžete sledovat a kolik stojí lístky?

Již téměř 13 let patří k pilířům nejsledovanějších pořadů TV Prima Show Jana Krause, která navazuje na stejně úspěšný pořad Uvolněte se,...