Václav Matějovský životopis – z malého „Uličníka“ velkým hercem

Mladý herec Václav Matějovský je velmi talentovaný, a tak není překvapením, že ho vídáme na televizních obrazovkách čím dál častěji. Kdo vlastně Vašek je a čemu všemu se věnuje?

Václav Matějovský Foto: Profimedia

Václav Matějovský herec – osudová role v nekonečném seriálu

Václav Matějovský pochází z Plzně, kde také studoval, a k herectví se dostal prostřednictvím castingu na roli Mikuláše Seidla v nekonečném seriálu Ulice. Tu získal a poprvé se tak ocitl před kamerou, aniž měl jakékoli zkušenosti. Ty začal sbírat až na střední škole, kde navštěvoval herecký soubor.

Základní informace:

  • Datum narození: 14. 2. 1996
  • Místo narození: Plzeň
  • Výška: 179 cm
  • Studium: Osmileté Gymnázium Františka Křižíka, později DAMU, kterou kvůli pracovnímu vytížení nedokončil

Václav Matějovský Ulice – první zkušenosti před kamerou

Většinou se herci dostanou před kameru po zkušenostech z divadla nebo alespoň nějakého dramatického souboru, ale Vašek Matějovský to vzal takříkajíc oklikou. V roce 2009 se dostavil na casting nekonečného seriálu Ulice, který se vysílá dodnes, a získal roli Mikuláše Seidla (jeho seriálová babička Amálie Seidlová se v seriálu objevuje doteď).

Jako Miki si v seriálu prožil vztah s postavou Michaelou Krausovou a později si založili spolu s Jirkou Hložánkem (v současné době je v Ulici starostou) počítačovou firmu.

Voyo - Nová Ulice

Václav Matějovský a Jakub Štáfek – přátelství i v seriálu i mimo něj

Seriál mu kromě prvních hereckých zkušeností přinesl také přátelství, která trvají dodnes. Například s představitelem Matěje Jordána Jakubem Štáfkem jsou stále přáteli, o čemž svědčí i Václavova role ve filmu Vyšehrad: Fylm.

Že jsou kluci přátelé, je zřejmé i z toho, že Vašek byl jedním z hostů na Jakubově svatbě s jeho dnes již ženou Dominikou. Tehdy to Václav koneckonců nechtěně propálil na sociálních sítích i přesto, že snoubenci chtěli událost udržet v kruhu rodinném a mezi přáteli.

Václav Matějovský: O mě se neboj a další seriály

V poslední době jsme mohli Vaška vidět v novém seriálu O mě se neboj z dílny tvůrců dalších oblíbených seriálů jako Zlatá labuť, Guru nebo Kukačky. Hlavní roli tu hraje Veronika Arichteva (seriál režíroval její manžel). Vašek Matějovský získal roli, jak je jeho dobrým zvykem, na castingu a v podstatě ze dne na den se z něj stal idol.

Další seriálové role:

  • Božena (Karel Havlíček Borovský)
  • Dáma a král (epizodní role)
  • Tátové na tahu

Václav Matějovský filmy – Vyšehrad: Fylm a Teorie tygra

Vašek se může chlubit i pár filmovými rolemi. Kromě zmiňovaného Vyšehrad: Fylm, si zahrál také v úspěšné tragikomedii s Jiřím Bartoškou v hlavní roli Teorie tygra, v komedii Vybíjená nebo romantickém filmu Něžné vlny.

Vašek Matějovský v jednom z rozhovorů srovnával natáčení filmu a nekonečného seriálu typu Ulice. Uvedl, že způsob, jakým vzniká Ulice, je naprosto unikátní, a zatímco u filmu se celý den točí jen pár obrazů, v seriálu jde všechno několikanásobně rychleji.

Václav Matějovský – hlas Love Islandu

Vaška Matějovského – respektive jeho hlas – možná znáte a ani o tom nevíte. Jestliže jste fanoušky reality show Love Island, je to právě Václav Matějovský, kdo vás pořadem provází. Jednou se ve vile dokonce objevil osobně, ale vystupoval tam jako postava ze seriálu O mě se neboj – právník Martin Kalina. Kromě toho že účastníkům coby advokát rozdal pár právnických rad, snažil se je také trochu vyprovokovat.

Matějovský v pořadu Smoothie z pekla odpovídal na peprné otázky Anety Kratochvílové a jedna z nich zněla, kolik peněz dostal za komentování Love Islandu. Vašek nemohl říct konkrétní částku, protože mu to zakazuje smlouva, prozradil však, že šlo o statisíce.

Vašek Matějovský – ranní show ve Fajn Rádio

V reality show Love Island můžeme Vaška poslouchat pravděpodobně díky jeho moderování na Fajn Rádiu, kde má vlastní ranní show. Ta je druhá nejposlouchanější v Česku (asi uhodnete, která je ta první). Kupodivu se Vašek k moderování nedostal ze známosti nebo skrze jinou roli, ale přes inzerát, který prý našel na Facebooku.

Úspěch jeho show mimo jiné tkví v tom, že cílí na mladé lidi nejen tematicky, ale také prostřednictvím podcastů a sociálních sítí. Vašek lidem zprávy prezentuje odlehčenou formou a nadhazuje témata, ke kterým má skutečně co říct.

Václav Matějovský jako favorit reality show Survivor

Vaška Matějovského jsme mohli také vidět v poslední sérii oblíbené soutěže Survivor. Vašek se z ostrova vrátil po třech týdnech celý pochroumaný a musel dávat dohromady nejen koleno, ale také rozhozené zažívání. „Od prvního dne mimo ostrov jsem skoro nespal a důvodem byly zažívací obtíže. To tělo tam dostalo obrovský fyzický a vlastně i psychický záhul. Takže když jsem začal po návratu normálně jíst, tak to tělo nezvládalo a já jsem týden v kuse zvracel...“ svěřil se Vašek posluchačům Fajn Rádia.

Vašek od začátku patřil mezi favority soutěže, avšak k předčasnému odchodu ho donutilo právě zranění. Svůj konec v soutěži prý obrečel.

Václav Matějovský přítelkyně – bude brzy svatba?

Vašek Matějovský se svým soukromým životem nijak zvlášť nechlubí a ani o něm nemluví, pokud se ho někdo vyloženě nezeptá. „V minulosti jsem měl přítelkyni, kde jsem ji označil na Instagramu nebo jsem o ní někde mluvil, a pak jí někdo např. volal a lidi jí psali. Takže tohle odděluju,“ vysvětloval v rozhovoru pro TV Nova.

Fanynky ale logicky zajímalo, jestli někoho má, o čemž jsme mohli donedávna jen spekulovat. Vašek však v prosinci zveřejnil na Instagramu fotku, která potvrzuje, že je Vašek šťastně zadaný.

V rozhovoru pro Super.cz Vašek přiznal, že kdy na otázku, zda má přítelkyni, odpověděl, že to nemůže ani potvrdit, ani vyvrátit, setkal se doma s reakcí, která ho přiměla jít s pravdou ven: „Vole, jestli mě zase zapřeš, tak končíme,“ řekla mu prý jeho přítelkyně.

Václav Matějovský – Instagram a videa

Vašek je samozřejmě činný na sociálních sítích, od kterých si ale čas od času potřebuje dát pauzu. V jednom z rozhovorů přiznal, že ho k tomu vede vědomí, jaký vliv může můžou mít jeho příspěvky na fanoušky, a fakt, že je třeba se zamýšlet nad tím, co člověk zveřejňuje. V poslední době ale Vašek sdílel spoustu fotek a videí ze zákulisí Survivora i z natáčení seriálu O mě se neboj a o tom, že lidi baví, svědčí jeho 137 tisíc followerů.

Václav Matějovský a jeho koníčky

Herectví je pro něho samozřejmě i velkým koníčkem, ale také moc rád fotografuje a pokud jde o filmařinu, zajímá ho i to, jak to funguje za kamerou, ne jen před ní. Během studia se také věnoval psaní povídek a odjakživa má rád sport jako například lyžování, florbal nebo tenis.

Své sportovní založení koneckonců uplatnil i v reality show Survivor, ve které byl považovaný za favorita, dokud nemusel kvůli zraněnému kolenu svou účast předčasně ukončit. Zalíbení také našel v tandemových seskocích padákem, kterých má za sebou přes osm desítek. V rozhovoru pro Super.cz přiznal, že ho to vždycky fascinovalo a lákalo a s výškami nikdy neměl problém, takže je to pro něho splněný sen.

Václav Matějovský: Kde ho uvidíme?

„Spíš mě baví zápornější role,“ svěřil se v rozhovoru pro Super.cz, otevřený je ale prý všem rolím. Po odvysílání seriálu O mě se neboj prý Vašek pár nabídek dostal, ale zatím je nemůže prozradit. Rád by si prý někdy zahrál třeba po boku Toma Cruise. Na to, kde ho v budoucnu skutečně uvidíme, si budeme muset počkat.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Survivor Česko a Slovensko 2024

Nová řada Survivor 2024 online na Voyo i v TV Nova zdarma

Přečtěte si nejnovější informace o celosvětově proslulé reality show Survivor, která nyní běží na obrazovkách Voyo a TV Nova. Co se dělo...

Pavla Vitázková

Herečka Pavla Vitázková se po 16 letech bude rozvádět, s manželem má dvě dcery

Není všechno zlato, co se třpytí. Asi tak by se dala popsat nečekaná zpráva o plánovaném rozvodu herečky Pavly Vitázkové se slovenským...

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová - partneři, rodina, vzdělání, kariéra a děti

Agáta Hanychová je nejen dcera slavných rodičů, ale také influencerka, moderátorka a především matka. Čemu se v současné době věnuje?