Ben Cristovao životopis a profil, koncerty, alba a přítelkyně

Ben Cristovao od dob své účasti v SuperStar ušel dlouhou cestu a stal se z něj jeden z nejprogresivnějších umělců v Čechách. Kdo je Ben Cristovao a kde ho tento rok budeme moci vidět?

Ben Cristovao Foto: Profimedia

Ben Cristovao – věk, výška, rodiče, sestra Bianca, instagram a další základní info

Ben Cristovao je český zpěvák, který se proslavil v pořadu Česko Slovenská Superstar. Jako jeden z mála dokázal využít svého úspěchu v soutěži a vypracoval se na jednoho z nejoblíbenějších interpretů Česka.

Na kontě má mnoho hitů a jeho hudba (a i on sám) se stále vyvíjí, a tak se s každým dalším albem dočkáme něčeho nového – Ben se nebojí žádného žánru a pohání ho chuť zkoušet stále něco nového. Důkazem toho je alternativní pop-rockové album, na kterém pracoval v roce 2022.

  • celé jméno: Ben da Silva Cristóvão
  • datum narození: 8. 6. 1987
  • místo narození: Plzeň
  • výška: 180 cm
  • rodiče: otec Bénis Cristóvão pochází z Angoly, maminka ze západních Čech
  • sourozenci: tři nevlastní mladší sestry (sestra Bianca Cristovao je známou stand-up komičkou)
  • instagram: bennycristo
  • merch: bennycristo.com
Otec Bena Cristovao pochází z Angoly, avšak jejich příjmení Cristovao (správně Cristóvão) je portugalské. V roce 2013 vysvětloval Ben výslovnost svého příjmení v Show Jana Krause.

Ben Cristovao, SuperStar a první album

Ben Cristovao se do povědomí veřejnosti dostal jako jeden ze soutěžících první řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, kde skončil na sedmém místě. Šlo o sérii, kde byli také například Monika Bagárová nebo Jan Bendig.

Už v roce 2010 vydal Ben první album s názvem Definitely Different a o rok později Benny Cristo, kde se objevil mimo jiné duet s Monikou Bagárovou „Chci“.

V roce 2018 si Ben vyzkoušel, jaké to je být v pěvecké soutěži „na druhé straně“ a usedl v Česko Slovenské Superstar do porotcovského křesla.

Benova alba:

  • 2010 – Definitely Different
  • 2011 – Benny Cristo
  • 2012 – Dark Chocolate (Bomby, Tělo, PRDEL, Most)
  • 2014 – Made in Czechoslovakia (např. Sweet Chilli, Úžasná, Postel, Město)
  • 2017 – Poslední EP (např. Poslední, Program, Výhled)
  • 2019 – Kontakt EP (např. Aleiaio, Chybíš)
  • 2021 – JENTAK (např. Stopařův průvodce nebo Vesmír)
  • 2022 – PROTENKONTRAST (Spiderman, Multiverse, Tohle bude bolet a další)

Na posledním albu PROTENKONTRAST Ben spolupracoval s některými významnými osobnostmi česko-slovenské hip-hopové scény, jako jsou například Ego, Rytmus, Calin nebo Majk Spirit.

Ben Cristovao písničky – Bomby, Tělo, Kolotoč, ASIO, Tidal Wave a další

Ben má na kontě nespočet hitů. První píseň, kterou se dostal do povědomí širší veřejnosti a která získala také mnohá ocenění, byly Bomby, které mimo jiné získaly roku 2013 nominaci v kategorii Videoklip rokuanketě Český slavík. O tři roky později nominaci v této anketě proměnil ve vítězství, avšak tentokrát šlo o kategorii Nejstreamovanější česká skladba, v níž zvítězil s písní ASIO.

V českých a slovenských žebříčcích se také umístily písně Tělo, Kolotoč, Těžké váhy, Molly, Nemůžu si dovolit, Poslední, Program a spousta dalších.

Benny Cristo a Eurovision Song (Kemama), semifinále Eurovize (Omaga)

V roce 2020 zvítězil v národním kole Eurovision Song, kde zaválel s písní Kemama. Celoevropské finále bylo ale zrušeno z důvodu koronavirové pandemie, takže se konalo až o rok později. O to více času měl Ben na přípravu, a tak vznikl speciálně pro Eurovizi song Omaga, který se dočkal povedeného videoklipu v režii Jana Stracha. Benovi se ale ani přesto nepodařilo postoupit do finále.

Ben Cristovao – koncerty 2023 (koncert v O2 areně)

V roce 2019 měl Ben Cristovao první koncert v O2 areně, což je meta, které si přeje dosáhnout nejspíš každý hudebník v Čechách. Ben v podcastu PBN přiznal, že to bylo tak hektické a intenzivní, že si show nestihl užít. Během druhého koncertu v aréně v říjnu 2022 se prý snažil vnímat celý večer na sto procent.

Ben Cristovao – koncerty 2023
31. 3. 2023 Retro Music Club Zaječí, Břeclav
20. 5. 2023 Majáles, Opava
27. 5. 2023 Rainbow Run, Ostrava
9. 6. 2023 Dotkni se písku, Pisek
10. 6. 2023 Bezva fest - Slavkov u Brna, Brno
11. 6. 2023 Rock For People Festival, Hradec Králové
16. 6. 2023 KD Klatovy, Klatovy
23. 6. 2023 Fingers club - Mohelnice, Olomouc
24. 6. 2023 Bezvafest, Litoměřice
10. 11. 2023 O2 Arena Praha

Ještě předtím, než se Benovi povedlo vyprodat obří pražskou arénu, míval koncerty například ve Forum Karlín nebo v létě ve Žlutých lázních.

Na začátku své kariéry vystupoval jako předskokan americké skupině Far East Movement nebo americkému rapperovi Pitbullovi.

Ben Cristovao ve filmu – Ordinace v růžové zahradě, Backstage a Jan Žižka

Ben se občas objeví také na televizních obrazovkách nebo v kině. Prvně si odskočil do světa televizních pořadů, když hrál v nekonečném seriálu Ulice, a poté jsme ho mohli vidět v roli Maxe, seriálového syna Jana Čenského, v divácky stále oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě (můžete sledovat na Voyo).

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Ben se pak naplno věnoval hudbě a od herectví na několik let upustil. Až roku 2018 si zahrál roli porotce v hudebním filmu Andrey Sedláčkové Backstage, pro který vznikla také píseň Padam, kterou Ben nazpíval spolu s Márií Čírovou.

Zatím svou poslední roli si Ben střihl v celovečerním historickém filmu Petra Jákla Jan Žižka, kde ztvárnil kumánského bojovníka Ajdara, největšího filmového protivníka Jana Žižky.

Ben se vzdal honoráře za roli v Žižkovi, aby podpořil produkci filmu.

Ben Cristovao sport a tanec – freestyle snowbording a BJJ (Brazilské Jiu-Jitsu)

Ben je odjakživa také sportovec. Už v roce 2009 v medailoncích SuperStar se o něm mluvilo ve spojitosti se snowbordingem, kterému se v mládí věnoval a už tři roky před účastí v soutěži dosáhl prvního místa v Českém poháru série 4x4.

K hudbě, ke které tíhne odjakživa, neodmyslitelně patří i tanec, kterému se Ben vlastně věnuje ještě déle než zpěvu. V dobách SuperStar dokonce patřil do taneční skupiny, s níž aktivně vystupoval.

V současné sobě se věnuje brazilskému jiu-jitsu, ve kterém dosáhl mnoha mezinárodních úspěchů:

Ben Cristovao –  vítězství v BJJ
2016 Bronzová 🏅 ve středně těžké váze (do 88 kg) v souboji zápasníků s bílým pásem na mistrovství Asie
2016 Zlatá 🏅 ve středně těžké váze (do 88 kg) v souboji zápasníků s bílým pásem na Madrid Open
2017 Mistr Evropy

Ben se v tréninku potkal například s Filipem Grznárem (můžete znát z turnajů Clash of the Stars) nebo s bojovníkem UFC Ludovitem Lajošem Kleinem.

V budoucnu se chystá zúčastnit mistrovství světa, ještě předtím chce ale absolvovat pár národních zápasů s novým, fialovým pásem.

Ben Cristovao – práva zvířat, veganství a životní styl

Ben Cristovao aktivně bojuje za práva zvířat – spolupracoval například s organizací OBRAZ (Obránci zvířat) a v roce 2018 namluvil jeden ze spotů s názvem Jak to snáší, které reagovalo na klecový chov slepic. S tím souvisí také Benův životní styl a jeho stravování – Ben je zapřisáhlým veganem.

Ben byl součástí kampaně, která měla lidem ukázat, jakým způsobem se produkty testují na zvířatech. K široké veřejnosti se dostaly „jen“ reakce několika vybraných osob (včetně Bena), které se dívaly na kruté záběry zachycující testování na zvířatech. I bez těchto explicitních záběrů kampaň odvedla svou práci a vzbudila silné emoce.

V současné době Ben také rozjíždí spolu se svým kamarádem a trenérem BJJ Michalem Herčkou podnikání s veganskými produkty pod značkou Timba. Vyrábějí například houbové jerky různých příchutí.

Název značky vznikl na základě přezdívky Michala Herčky (Timbalada), který Bena k veganství inspiroval – jak uvádí v rozhovorech „nastavil mu zrcadlo“. Aby mu ukázal, co ve skutečnosti obnáší jíst maso, vzal ho na svou farmu a nabádal ho, aby si večeři v podobě slepice zabil sám.

Svého času Ben také navštěvoval školy, aby k dětem promluvil o nebezpečí seznamování na internetu.

Ben Cristovao merch – Barbaři, Benny Cristo, Úžasná a The Glowsticks

Ben má také e-shop s textilními produkty nejen pro fanoušky. Na stránkách bennycristo.com najdete nejen trička, mikiny nebo kulichy, ale také obaly na mobil, multifunkční taštičky a další doplňky. Ke koupi je samozřejmě jak pánská móda, tak dámská – jsou tu například i trička a mikiny pro dívky a ženy, které zdobí nápis „Úžasná“.

Na e-shopu je také k mání kolekce Barbaři nebo dokonce oblečení s nápisem The Glowsticks.

Ben Cristovao, Monika Bagárová a další přítelkyně

Zpočátku jeho kariéry jsme Bena vídali po boku Moniky Bagárové. Tento krásný mladý pár spolu vydržel necelé dva roky, ale pak se vztah rozpadl. V roce 2022 se spekulovalo o tom, zda se k sobě Ben s Monikou nevrátili, ovšem brzy se ukázalo, že se jedná o „návrat“ jen po pracovní stránce, protože společně nazpívali novou píseň s názvem Něco víc.

V roce 2018 také randil s modelkou a vítězkou soutěže krásy Miss Face Czech Republic (později Miss Czech Republic), která si zahrála ve videoklipu k písni Nahá, při jehož natáčení to mezi nimi zajiskřilo. Vztah jim sice dlouho nevydržel, údajně se ale rozešli v dobrém.

Ben Cristovao si své soukromí velice pečlivě střeží, ale minulý rok naznačil, že měl ve svém životě výjimečnou ženu, která ho přivedla k józe, meditaci a ukázala mu nový směr. Zároveň v rozhovoru pro Super.cz prozradil, že je vděčný za tuhle novou cestu, ale že už je na ní zase sám.

#️⃣Kdy se narodil Ben Cristovao?

Ben Cristovao se narodil 8. 6. 1987 v Plzni.

#️⃣Kde cvičí Ben Cristovao?

Ben Cristovao patří pod českou akademii Jungle BJJ.

#️⃣Co poslouchá Ben Cristovao?

Ben Cristovao rád poslouchá například Silk Sonic, Stinga, Aerosmith a mnoho dalšího.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Eva Burešová

Eva Burešová životopis: od Talentu až po ZOO

Eva Burešová dnes hraje hlavní role v nejsledovanějších seriálech, kariéru ale začínala účastí v talentové soutěži. Jak vypadala Evina...

Rytmus a Jasmina Alagič

Rytmus životopis: slovenský rapper, jeho kariéra a Zlatokopky

Rytmuse už nevídáme zdaleka jen ve videoklipech, ale pro většinu z nás zůstává hlavně raperem. Čemu všemu se věnuje a jak se vyvíjela jeho...

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová - partneři, rodina, vzdělání, kariéra a děti

Agáta Hanychová je nejen dcera slavných rodičů, ale také influencerka, moderátorka a především matka. Čemu se v současné době věnuje?