Rytmus životopis: slovenský rapper, jeho kariéra a Zlatokopky

Patrika „Rytmuse“ Vrbovského už nevídáme zdaleka jen ve videoklipech, ačkoli pro většinu z nás zůstává především slovenským rapperem, který má na kontě nespočet hitů. Čemu všemu se věnuje a jak se vyvíjela jeho kariéra?

Rytmus a Jasmina Alagič Foto: Profimedia

Patrik Rytmus Vrbovský – věk, místo narození, sestra, bratr a další

Když se řekne „Rytmus“, většině z nás naskočí hity jako Zlatokopky, Deti Stratenej Generácie, Pravdivý príbeh a spousta dalších. Zakladatel slovenské hip hopové skupiny Kontrafakt se za dobu své kariéry stal ikonou a jeho přezdívka pronikla i do dalších odvětví českého showbyznysu, jako je například box , ale známe ho také v roli porotce pěveckých a talentových show. Kdo je Patrik „Rytmus“ Vrbovský a jak se vyvíjela jeho kariéra i osobní život?

  • datum narození: 3. ledna 1977
  • místo narození: Kroměříž
  • založil: hiphopovou skupinu Kontrafakt
  • výška: 180 cm
  • sourozenci: sestra Veronika, bratr Róbert
  • instagram: rytmusking
Rytmus je známý i pod dalšími přezdívkami jako třeba Metamorfolord, Piešťanský krocan nebo Piešťanský mýtus.

Rytmus: Ego, Aneš a Kontrafakt

Většina jeho fanoušků Rytmuse zaregistrovala už jako člena hip hopové skupiny Kontrafakt, která aktivně funguje dodnes, ale její členové si zvládli vedle toho vytvořit i sólovou kariéru.

Pro Patrika ale všechno začalo už v devadesátých letech, kdy se ještě předtím, než objevil rap, věnoval hlavně tanci. Dokázal rapovat převzaté songy v angličtině, ale velmi brzy si začal s rapem pohrávat i ve svém rodném jazyce. Svůj první zářez do světa hip hopu udělal v roce 1994, kdy svou trochou přispěl k projektu Zvuk ulice.

O Rytmusovi se na Slovensku vědělo velmi rychle, jenže aby se posunul dál, potřeboval k tomu schopného DJe, a to ho dovedlo k setkání s DJ Anešem, který na schůzku přivedl i Ega. Společně si velmi rychle vydobyli slávu na Slovensku a potažmo i v Čechách.

V počátcích jejich spolupráce vystupovalo trio pod jménem Déjavú.

Rytmus a Kontrafakt – JBMNT, Si zabil

Po fenomenálním úspěchu singlu Dává mi Kontrafakt vydali album s názvem E.R.A. a pak už se nabaloval jeden úspěch na druhý.

I ti, kdo nejsou fanoušky hip hopu, znají skupinu Kontrafakt a některé songy se dostaly do povědomí široké veřejnosti, jako by šlo o mainstreamový pop. Například track JBMNT člověk svého času slyšel na každém rohu a slova „jebem na to“ se stala v podstatě folklórem, stejně tak jako hláška „Si zabiiiiil“, kterou jsme používali i tam, kde se nehodila.

Kontrafakt má na kontě také nespočet spoluprací s dalšími interprety slovenské a české hip hopové scény, patří mezi ně například: Separ, Ektor, Viktor Sheen, Calin, Čistychov nebo Tina.

Rytmus sólová kariéra – Zlatokopky, Musíš mať nádej

První sólové album vydal v roce 2006 pod názvem Bengoro. Na něm jsou songy jako Temeraf nebo Pravdivý príbeh, a o tři roky později následovalo album Kral, kde je zřejmě ten vůbec nejznámější Rytmusův počin – Zlatokopky –, v němž si zahrála česká modelka a influencerka Agáta Hanychová. Kromě toho jsou tu písně jako Musíš mať nádej nebo Král.

RYTMUS - ALBA
2006 Bengoro
2009 Kral
2011 Fenomen
2016 Krstný Otec

Rytmus a Tina – Všetko má svoj koniec

Rytmus svého času spolupracovat se zpěvačkou Tinou, se kterou mají na kontě pár společných songů, které se staly skutečně mainstreamovými hity jako například Príbeh, Musíš mať nádej nebo Všetko má svoj koniec. V Čechách jsme Tinu poznali také v roli moderátorky, když společně s Leošem Marešem uváděla druhou řadu  Česko Slovenské Superstar.

Rytmus v Talentu, Superstar a Hlasu – porotcem skoro na plný úvazek

Patrik Vrbovský byl porotcem mnoha pěveckých a talentových soutěží. Prvně se v roce 2010 objevil právě v druhé řadě pořadu Česko Slovenská SuperStar (poslední sérii pěvecké soutěže lze sledovat na Voyo) a o dva roky později seděl v porotcovském křesle soutěže Hlas Česko Slovenska, kde se v roli hodnotících ukázali také jeho tehdejší partnerka Dara Rolins, Pepa Vojtek a Michal David.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Rytmus překvapoval také v talentové soutěži televize Prima Česko Slovensko má talent. Ještě předtím než usedl místo Diany Mórové na dva díly do porotcovského křesla, vystoupil v převleku za bratra legendy ČSMT Jozefa Pátroviče, čímž se postaral o pěkný rozruch a ani sám Jozef nevěděl, co si o tom myslet.

Rytmus filmy, dokumenty a seriály – herecké role

Rytmus si také za svou kariéru střihnul pár hereckých rolí. Kromě projektů týkajících se hip hopu a rapu nebo účasti v dokumentech – například v Attila Végh: splněný sen, Separ: Pancier tour nebo vlastních dokumentech Rytmus: Sídliskový sen či Rytmus: Tempos – se Patrik objevil v jedné epizodě seriálu Mesto tieňov a ve filmech Bastardi, Invalida nebo po boku Bruce Willise v návratu legendy Smrtonosná past: Opět v akci.

Letos budeme moci Patrika vidět v jeho další roli ve slovenském akčním thrilleru Fabrika smrti: Mladá krv.

Rytmus vs. Marpo box – zápasník i moderátor Fabriq MMA

Rytmus už je také známá firma ve světě bojových sportů. Premiérový zápas v boxu si odbouchal roku 2018, ale tomuto sportu fandí v podstatě odjakživa. Tehdy se do ringu postavil proti dalšímu hudebníkovi, raperovi a bubeníkovi Marpovi (Otakaru Petřinovi). Český raper měl více zkušeností, a tak šlo pro Rytmuse o nesnadného protivníka, a protože byl Marpo po celou dobu zápasu dynamičtější a agresivnější, porazil Patrika na body.

Rytmus vs. Gábor Boraros – Fight Night Challange 1

O tři roky později se Rytmus ocitl v kleci znova, tentokrát se zkušeným bijcem, „bestií“ českého MMA Gáborem Borárosem (který momentálně čelí obvinění ze zmanipulování zápasu v rámci turnaje Fabriq 2, který Rytmus shodou okolností moderoval). Ani na Gábora Patrik nestačil – do poslední chvíle se nevzdával, ale přestože se držel až do konce na nohou, zápas na body prohrál.

Rytmus vs. Moloch – Fight Night Challange 2

Minulý rok si Rytmus konečně připsal první výhru, která chutnala o to lépe, že šlo o jeho dlouhodobého rivala Molocha, který Patrika opakovaně k boji vyzýval na instagramu. Rytmus nakonec výzvu přijal, ale byl přesvědčený, že se chce Moloch prostřednictvím zápasu s ním jen zviditelnit. Vrbovský Molocha poslal k zemi dvěma knockdowny a nakonec celý zápas na body vyhrál.

Rytmus vs. Petr „Monster“ Kníže – Fight Night Challange 4

Letos Rytmuse čeká další výzva – tentokrát v podobě turnaje Fight Night Challange 4 a zkušeného protivníka Petra „Monstera“ Knížete, který je považovaný za téměř neporazitelného (v postoji je skutečně neporažený) a vítězstvím nad touto legendou se mohou chlubit jen David Kozma nebo Karlos Terminátor Vémola. Zápasu se dočkáme už v půlce května v Mestské športové hale v Trnavě.

Rytmus majetek – luxusní oblečení, drahé hodinky i byt v Dubaji

Rytmus je známý tím, že má rád luxusní věci i dovolené. Kromě drahého oblečení a hodinek si raper potrpí také na nemovitosti a jejich seznam nedávno rozšířil také o byt v Dubaji, kde svých slov s manželkou našli druhý domov. Kromě toho vlastní pár vilu, kde žijou, a Jasmina si také nedávno splnila sen v podobě chaty, po které toužila hlavně kvůli synovi, protože si pro něho prý přeje běžné zážitky, jako jsou třeba procházky po lese nebo jízda na kole. Kromě toho pár vlastní i další nemovitosti, které jim ale slouží jako investice.

Rytmus přítelkyně – sedm let s Darou Rolins

Svého času byli Rytmus a Dara Rolins jeden z nejstabilnějších párů Česko-Slovenského showbyznysu a mnozí si mysleli, že už spolu zůstanou. Po sedmi letech společného života ale přišel rozchod, a jak už to tak u slavných lidí bývá, konec jejich vztahu se neobešel bez mediální bouře. O důvodu rozpadu jejich partnerství kolovaly různé domněnky, ale teprve až po nějaké době Rytmus přiznal, že jim to neklapalo už nějakou dobu před rozchodem.

Rytmus – manželka Jasmina Alagič, svatba a děti

Netrvalo dlouho a Rytmus si našel novou přítelkyni – modelku a moderátorku soutěží Česko Slovenská SuperStar a Česko Slovensko má talent Jasminu Alagič. Nešlo ale úplně o lásku na první pohled, Jasmina s Patrikem se prý mnohokrát předtím potkali během pracovních povinností, ale chvíli trvalo, než v sobě našli osudové zalíbení.

Jejich vztah okamžitě nabral vysoké tempo – ani ne po roce Jasmina otěhotněla a pak pár vzájemnou oddanost stvrdil sňatkem. Jasmina na svět přivedla syna Sanela a stále zamilovaná dvojice si rodičovství skutečně užívá. Další potomci by je prý v budoucnu potěšili.

Podívejte se, jak vypadala příprava svatby Rytmuse a Jasminy:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Petr Kolečko a Denisa Nesvačilová

TMBK: Další trefná koláž – Vignerová, Nesvačilová a kolečko salámu

Tomáš Břínek alias TMBK je velmi dobře známý provokatér. Na jaké události v poslední době svými kolážemi reagoval? A co na to aktéři?

Ektor a Rytmus

Ektor: životopis jedné z nejkontroverznějších postav českého rapu

Český rapper Ektor nedávno vydal dlouho očekávané album Detektor III. Přečtěte si o jedné z nejkontroverznějších postav české rapové scény.

Václav Matějovský

Václav Matějovský životopis – z malého „Uličníka“ velkým hercem

Mladého herce Václava Matějovského vídáme na televizních obrazovkách čím dál častěji. Kdo vlastně Václav je a čemu všemu se věnuje?