Jedna rodina – tři rodiny v jedné aneb seriál ze života

Začátkem ledna televize Nova představila seriálovou novinku Jedna rodina. O čem přesně vypráví, jaké má obsazení, kolika dílů se dočkáme a kde můžete sledovat celé díly online?

Seriál Jedna rodina plný humoru Foto: Facebook.com/tvnovaofficial

Hodnocení seriálu Jedna rodina: 9,3/10

  • každé úterý od 20:30
  • ke zhlédnutí na Voyo
  • komediální seriál plný humorných situací

Jedna rodina – tři domácnosti a jedna rodina

Televize Nova odstartovala nový rok stylově novým komediálním seriálem o třech domácnostech, které ale fungují jako jedna rodina. Někteří se rozešli, někteří zas sešli a tak vznikl maglajz, ve kterém je pořádaná fuška se vyznat. Že už v tom máte guláš teď? Nevadí, vezmeme to popořadě:

  • Filip se rozešel s Petrou a sešel se s Norikou
  • Karel se rozešel s Klárou a sešel se s Petrou
  • A Klára – ta je sama, aspoň prozatím

Z těchto škatulat vznikla spousta dětí a střídavé péče, a tak dospěláci všech tří domácností mají co dělat, aby to všechno ukočírovali – pevný harmonogram určitě pomůže, ale i tak všechny členy rodiny potká spousta humorných situací.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Jedna rodina postavy – každý člen rodiny má svou roli

S postavami tohoto seriálu se velmi rychle ztotožníte. Řeší běžné, každodenní problémy – kdo odveze děti do školy, kdo je přiveze, kdo s nimi udělá úkoly – a snaží se ze všeho toho frmolu nezbláznit.

DOSPĚLÁCI
Karel Tejkal Karel je profesor a byl původně ženatý s Klárou, jenže se zakoukal do Petry, a tak se teď s Klárou střídají v péči o děti. Klára je na své děti hodně opatrná, a tak Karel kolem Kláry chodí po špičkách, aby o děti nepřišel.
Petra Tejkalová Žena v domácnosti, která má geniální podnikatelský plán – prodávat marmelády. Petra je optimistická duše a dřív byla vdaná za Filipa.
Filip Holas Filip byl ženatý s Petrou, jenže pak potkal Noriku a společně přivedli na svět dítě a už spolu zůstali. Filip se snaží pendlovat mezi svou dřívější a novu rodinou.
Norika Holasová Norika je na mateřské dovolené a kromě toho, že kojí, řeší problémy spojené se soužitím s tchánem Bobem.
Klára Tejkalová Klára zůstala na ocet poté, co ji Karel opustil kvůli Petře. Kromě toho je velmi fixovaná na svoje děti a někdy je až trochu úzkostlivá.
DĚTI
Martina Holasová Martina je pubertální a svéhlavá dcera Filipa a Petry, mají ji ve střídavé péči. Martina své rodiče cvičí jako každý puberťák, je ale chytrá a v krajních případech má pro své rodiče i pochopení.
Vašek Holas Pubertální syn Filipa a Petry, kterého mají ve střídavé péči. Pohodový parkourista, který nic neřeší.
Johan Tejkal Syn Karla a Kláry, kterého mají ve střídavé péči. Jedinečné dítě, které sice nemám moc vlohy pro sport, je ale chytré a vnímavé.
Eliška Tejkalová Dcera Karla a Kláry, kterou mají ve střídavé péči. Eliška je malá tanečnice. Mele se v ní soucit vůči matce a touha po krásných šatech.
DALŠÍ POSTAVY
Bob Holas Otec Filipa a velký svéráz. Miluje rock a nesnáší, když se mu říká „dědo“ – je to prostě Bob.
Matěj Ryba Filipův kolega, kterému občas s Filipem přetékají nervy, je to ale kamarád, a tak je vždy připraven vytrhnout Filipovi trn z paty.
Dominik Franěk Přítel Martiny.
Lea Klářina matka. Svérázná a suverénní žena která ví, co chce a snaží se to vštípit i své dceři, která je o poznání upjatější.
Jana Klářina kolegyně a kamarádka.

Jedna rodina obsazení – herci, kteří tomu dali šťávu

Tomáše Jeřábka známe kromě reklamy na Air Bank a dalších seriálových či filmových rolí jako patrona stand-up komedie – Tomáš má humor v krvi. Jeho postava je paradoxně trochu vážnější a jeho vtip vychází spíš z komických situací.

Zajímavost: Filip Blažek se v rozhovoru pro TV Nova vyjádřil, že si střídavou péči nedovede představit a že by ji jako cholerik pravděpodobně nezvládl.

To se ostatně týká většiny postav. Například Kláře, kterou hraje Zuzana Vejvodová, je humor úplně cizí, a právě to do její postavy vnáší specifický druh vtipu – asi jako když Monika v sitcomu Přátelé bavila svou přehnanou pořádkumilovností.

JEDNA RODINA – HLAVNÍ POSTAVY – OBSAZENÍ
Postava Herec
Karel Tejkal Tomáš Jeřábek
Petra Tejkalová Tereza Kostková
Filip Holas Filip Blažek
Norika Holasová Berenika Kohoutová
Klára Tejkalová Zuzana Vejvodová
Martina Holasová Denisa Biskupová
Vašek Holas Sebastian Pöthe
Johan Tejkal Oliver Vyskočil
Eliška Tejkalová Lotti Töpfer
Klářina matka Lea Eva Holubová

Jedna rodina tvůrci

Na scénáři spolupracovalo mnoho zkušených lidí jako například Tereza Dusová, která se podílela například na scénářích úspěšných českých seriálů Terapie nebo Až po uši. Dále pak Magdalena Turnovská, která má za sebou seriál TV Prima Krejzovi, a Lucie Konečná, jež má zkušenost například se seriálem Linka a také jednou epizodou nováckého oblíbeného nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Jedna rodina – nejlepší hlášky

Hned první díly baví skvělými hláškami, kterými perlí všechny postavy seriálu. Níže přinášíme malou ochutnávku:

  • Mně se v noci zdálo, že jsem si vykojila ruku. (Norika)
  • Jsme oběti blbýho vkusu svejch rodičů (Martina)
  • Přece ho nebudeš kojit i se zubama? (Filip)
  • Mami, myslíš, že zvířata potřebujou šprcku? (Johan)
  • Takže ty mi málem zabiješ děti a čekáš, že budu mít dobrou náladu? (Karel) – Dvě děti v tom autě byly moje, tak ono by to bylo fifty fifty. (Petra) – Jo, tak ty děláš humor? (Karel)
  • No a co, já jsem taky příšerný retro, a to snad nemám právo žít, nebo co? (Bob)
  • Ty chceš říct, že naše děti zajímá sex se zvířatama? (Filip)

Jedna rodina počet dílů – kolika epizod se dočkáme?

Kolik bude dohromady epizod, je ještě více ve hvězdách než na začátku. Zdá se, že se tvůrci rozhodli divákům dopřát jakýsi přídavek v podobě devátého dílu. Když se seriál začal vysílat v televizi, počítalo se s osmi díly, vypadá to ale, že po velkém diváckém úspěchu se plánuje i neplánované a můžeme doufat, že těch přídavků bude nakonec víc.

Díly, o kterých zatím víme:

  1. Autosedačka
  2. Dětský sen
  3. Šaty na sambu
  4. Seznamka
  5. Šťastnou cestu
  6. Johan
  7. Harmonogram
  8. Půjčka
  9. Lajkujte!

Jedna rodina – recenze a divácká úspěšnost

Jedna rodina je momentálně nejsledovanější úterní pořad a svědčí o tom i fakt, že se tvůrci rozhodli přidat díl (možná díly) navíc. Seriál je oblíbený především díky komickým situacím a skvělým hláškám. Téma střídavé péče je navíc aktuální a nejeden divák se v postavách snadno zhlédne. Celému dojmu přispívají skvělí čeští herci, díky nimž i zdánlivě obyčejné dialogy vyznívají humorně.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

V záplavě dramatických seriálů, jako je například nekonečný seriál Uliceje Jedna rodina skutečně příjemným osvěžením a doufejme, že ať už nakonec dílů bude, kolik chce, neztratí seriál dech.

Jedna rodina online na Nova Plus a Voyo – celé epizody zdarma

Všechny členy vypečené rodinky můžete sledovat každé úterý v hlavním vysílací čase na televizi Nova. Jestliže některý díl nestihnete, ten poslední je možné vidět zdarma na oficiálních stránkách tv Nova po celý následující týden. Všechny díly jsou ale samozřejmě k dispozici na platformě Voyo, kde můžete zhlédnout všechny díly v jednom sledu a hlavně tu můžete sledovat díly dopředu.

Nemáte s Voyo zkušenost? Můžete si ho vyzkoušet na sedm dní zdarma, stačí se jen zaregistrovat na oficiálních stránkách Voyo.

Po týdenní lhůtě pak můžete za pár korun měsíčně využívat veškeré portfolio Voyo, které kromě originálních seriálů TV Nova – najdete tu i další nový seriál Zlatá labuť – zahrnuje také dokumenty, reality show jako Survivor, ale také nepřeberné množství českých i zahraničních filmů.

#️⃣Kde se natáčel seriál Jedna rodina?

Postavy seriálu žijí v Berouně, který se nachází ve Středočeském kraji, kousek od Prahy. Spousta exteriérů se natáčela opravdu v Berouně, některé ale také v Praze.

#️⃣Kolik má Jedna rodina dílů?

Původně se počítalo s osmi díly, ale zdá se, že tvůrci to zřejmě na základě diváckého úspěchu přehodnotili a dočkáme se i devátého. Uvidíme, kolika díly navíc nás ještě překvapí.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

seriál měl skončit osmým dílem,proč přidávaj další?,at to neni nekonečný jako ulice,jeden nekonečný seroš je až až,všechno má své meze.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Černé vdovy

Seriál Černé vdovy – tři svérázné mstitelky a spousta černého humoru

Nedávno odstartovala na televizi Prima nová, druhá série divácky úspěšného seriálu Černé vdovy. Na co se v nové řadě můžeme těšit?

Herci na tiskové konferenci k seriálu Zlatá labuť

Seriál Zlatá labuť: přepych v centru Prahy a okupace za dveřmi

Televize Nova představila dobový seriál Zlatá labuť. Kdo má seriál na svědomí a jaké je obsazení?

The Last of Us

Seriál The Last of Us: hra, jejíž příběh můžete sledovat na HBO

Nemusíte být nadšeným hráčem, aby vám něco řekl název The Last of Us. Tahle hra je takový fenomén, že ji znají skutečně všichni. A teď její...