Seriál Černé vdovy – tři svérázné mstitelky a spousta černého humoru

Na televizi Prima odstartovala druhá série divácky úspěšného seriálu Černé vdovy v hlavní roli s Jitkou Čvančarovou, Janou Plodkovou a Luciou Siposovou. Na co se v nové řadě můžeme těšit?

Černé vdovy Foto: Marek Patek / CNC / Profimedia

Hodnocení seriálu Černé vdovy: 9,1/10

  • zábavná černá komedie
  • od režiséra Teorie tygra Radka Bajgara

Černé vdovy seriál – nečekaná úmrtí aneb Za vším hledej ženu

Manželství vyžaduje spoustu práce. Někdy je ale potřeba radikálnějších metod, než jsou kompromisy. Své o tom ví vykutálený trojlístek kamarádek: Renata, Johana a Veronika. Každá z nich se svým mužem řeší jiný problém, ale všechny se zdají neřešitelné a fatální. Johana se potýkala s domácím násilím, Renatin manžel jede v bůhví jakých nepravostech a Veronika se snaží zjistit, proč s ní její muž nechce spát – a to, co objeví, by raději nevěděla. Všechny tři mají svých drahých poloviček dost, a tak bude mít jejich společný výlet do romantiky daleko.

Černé vdovy program: vysílání na TV Prima

Televize Prima vysílá kriminální komedii od roku 2019. Předlohou ke scénáři Černých vdov byl finský seriál Mustat lesket. I v rámci druhé řady se dočkáme osmi epizod, stejně jako v případě první série. Každý díl má premiéru na televizi Prima každou středu v hlavním vysílacím čase:

  • premiéra TV Prima: každou středu ve 20:15
  • premiéra Prima Plus: každou středu v 21:20
  • repríza: TV Prima každý čtvrtek v 9:15
  • repríza Prima Plus: každou středu v 12:05
  • repríza: TV Prima každou neděli v 13:55

Černé vdovy postavy – svérázné mstitelky

Hlavními hrdinkami jsou tři kamarádky Johana, Veronika a Renata a samozřejmě jejich manželé – ti se však v seriálu moc neohřejou.

Renata Jůzlová – Renata je především matka a už v podstatě neví, co je to život mimo mateřskou dovolenou. Je skvělá hospodyňka a budí zdání dokonalé ženy, ale i ona má své chyby, typická je pro ni například naivita. Ráda by si někdy otevřela cukrárnu. Renata je o celé akci přesvědčená úplně nejméně, nechá se do situace spíše zatáhnout kamarádkami, a až když je po všem, uvědomí si, že bez svého manžela neumí žít.

Johana Rychnovská – Johana je ta, která dokáže všechno domyslet do dokonalosti. Johana si manželovu smrt přála asi ze všech nejvíc, protože ji celé roky psychicky i fyzicky týral. Když má konečně volnou cestu, začne se plně realizovat a věnovat se kariéře. Brzy však zjistí, že se poněkud přecenila. To samozřejmě nehodlá přiznat nahlas, a tak se za každou cenu tváří sebejistě a předstírá, že má vše plně pod kontrolou.

Veronika Majerová – Veronika je snem každého muže, divoká a sexy. Je ráda středem pozornosti a snaží se všemožně dostat do televize, obvykle prostřednictvím nějaké reality show, čímž její muž pohrdá. Navzdory tomu, že je Veronika přitažlivá, její manžel s ní odmítá spát a Veronika velmi brzy zjistí, co za tím je. Pak už pro ni vztah nemá vůbec význam, jenže stejně jako Renata, i ona zjistí, že i když se ho zbaví, život nebude procházka růžovým sadem.

Další postavy:

  • Kriminalista Olin Nekula
  • Renatin manžel Mirek Jůzl
  • Mirkova milenka Billy
  • Kriminalista Petr Písařík
  • Psycholog Erik
  • Josef Kašpar
  • Renatina matka Aštanga
  • Veroničina spolubydlící Alex
  • Johanin nevlastní syn Filip
  • Renatina dcera Líza

Černé vdovy 2 – na co se těšit v nové řadě?

Děvčatům se před třemi lety jejich mise nepodařila úplně stoprocentně, a teď by se jim to mohlo nehezky vymstít. Nejen že se potýkají s finanční krizí, kterou netuší, jak vyřešit, do života se jim také vrátí Mirek, Renatin manžel, jenž jako jediný ze tří manželů výbuch přežil a který už ví, že se ho snažila společně s kamarádkami zbavit jeho žena. Dámy se tedy dostanou do poněkud prekérní situace a tak jsou nucené improvizovat. Vymyslí nový způsob jak vydělat peníze, a protože už jsou otrlé, nepůjde zrovna o poctivou práci.

Černé vdovy obsazení: známé tváře i nová překvapení

V hlavních rolích vídáme Jitku Čvančarovou, kterou známe z mnoha českých filmů i seriálů jako třeba úspěšného seriálu Kukačky Bisera A. Arichteva (od něhož na televizních obrazovkách můžete sledovat také zbrusu novou sérii Zlatá labuť), Janu Plodkovou, známou z filmů Vratné lahve nebo Protektor, a v českých končinách méně známá Lucia Siposová, kterou jsme však mohli zaznamenat ve filmu Teorie tygra.

ČERNÉ VDOVY – POSTAVY A OBSAZENÍ
Postava Herec
Renata Jůzlová Jana Plodková
Veronika Majerová Lucia Siposová
Johana Rychnovská Jitka Čvančarová
Mirek Jůzl Filip Blažek
Petr Písařík (Pražská kriminálka) Jan Vondráček
Kriminalista Olin Nekula Bolek Polívka
Psycholog Erik Martin Myšička
Renatina matka Aštanga Dana Batulková
Veroničin spolubydlící Alex Jiří Maryško
Renatina dcera Líza Claudie Černá
Daniel Rychnovský Martin Stránský
Josef Kašpar (Sagi) Jan Hájek
Madam Skleník Iva Janžurová
Asistentka Madam Skleník Barbora Bočková
Inženýr Jonáš Pavel Šimčík
Jan Majer
Petr Vršek

Černé vdovy: Radek Bajgar a další tvůrci

Seriál má na svědomí tým scenáristů Pavel Gotthard, Mirka Zlatníková, Michaela Sabo, Milan Tesař a Radek Bajgar, který se ujal také režie. Od Radka Bajgara můžete znát například film s Jiřím Bartoškou Teorie tygra, který zčásti napsal a režíroval, a scénáristicky se podílel také na seriálech Expozitura, Kriminálka Anděl nebo nekonečném seriálu Ulice. V poslední době také spolupracoval na dobové sérii Marie Terezie.

Seriál Černé vdovy recenze – ČSFD, hodnocení a soundtrack

Hned první hodnocení na Česko Slovenské filmové databázi popisuje seriál jako vtipný, trefný a svižný. Herecký trojlístek dohromady skvěle funguje. Diváci si obvykle chválí spojení žánrů komedie a krimi, ačkoli někteří tvůrcům vytýkají zbytečnou opatrnost. Také by většina diváků ocenila více prostoru pro postavu Bolka Polívky. Obecně lidé chválí obsazení, které to zachraňuje, tam kde zrovna pokulhává scénář, a baví tam, kde se děj může zdát předvídatelný. Obecně je však seriál pro mnohé milým překvapením a rozhodně se mu nedá upřít zábavnost.

Divákům se také líbí úvodní znělka seriálu, kterou společně nazpívaly představitelky hlavních postav Jitka Čvančarová, Jana Plodková a Lucia Siposová. Hudbu znělky má na svědomí Jiří Hájek a text k němu doplnila Lucie Paulová.

Černé vdovy online na iPrima.cz – sledujte epizody online

Jestliže jste prošvihli vysílání prvního dílu nové řady, můžete to snadno dohnat. Ke zhlédnutí je v archivu TV Prima na stránkách iprima.cz. Stačí kliknout na záložku seriály a pořady, najít si pořad v abecedním seznamu a spustit. Samozřejmě tu najdete další pořady z dílny televize Prima, jako jsou třeba seriál ZOO nebo Polda, ale také spoustu zahraničních sérií nebo populárních pořadů jako například reality show Like House.

Poslechněte si úvodní znělku seriálu:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Herci na tiskové konferenci k seriálu Zlatá labuť

Seriál Zlatá labuť: přepych v centru Prahy a okupace za dveřmi

Televize Nova představila dobový seriál Zlatá labuť. Kdo má seriál na svědomí a jaké je obsazení?

Tisková konference k závěrečné řadě seriálu Policie Modrava

Policie Modrava – temná tvář Šumavy: herci, poslední díl, celé díly online

Divácky oblíbený krimi seriál Policie Modrava už má na kontě čtyři série a těší se pořád stejné oblibě. Dočkáme se v budoucnu nových dílů?

seriál Docent

Seriál Docent na ČT: epizody, herci, recenze a sledování zdarma

Již v neděli 5. února uvidí diváci premiéru třídílného seriálu České televize s názvem Docent. Kvalita by měla být zaručena. Pod...