Seriál Zlatá labuť: přepych v centru Prahy a okupace za dveřmi

Televize Nova přichází s druhou řadou tematického neotřelého seriálu. Zlatá labuť mapuje život hrdinky Báry, která pracuje v novém pražském luxusním paláci módy.

Herci na tiskové konferenci k seriálu Zlatá labuť Foto: Renata Matějková / CNC / Profimedia

Hodnocení seriálu Zlatá labuť: 9,4/10

  • Každý čtvrtek na TV Nova v hlavním vysílacím čase
  • Krásné kostýmy a povedené kulisy

Zlatá labuť (obchodní dům) děj: přepych a luxus v okupované Praze

Televize Nova přišla začátkem roku 2023 s neotřelou minisérií, jejíž děj se zaměřuje na otevření obchodního domu Zlatá labuť, která je vzorem a symbolem luxusu a ostře kontrastuje s temnotou doby.

Klikněte zde a sledujte všechny díly online na Voyo.

Píše se rok 1939 a Bára Veselá vtrhne do nově otevřeného obchodního domu, když uniká před zákonem. Dívka nemá v životě zrovna štěstí a komplikuje jí ho svérázný přítel Marek – ostatně právě kvůli němu se dostala do tak prekérní situace. Bára je totiž velmi šikovná zlodějka, řízením osudu se ale stává prodavačkou ve Zlaté labuti a stává se z ní Lucie Tichá.

Inspirací zářivému obchodnímu domu byla historie pražské Bílé labutě, jež byla otevřena přesně v té době jako ta seriálová. Minisérie Zlatá labuť ukazuje vztahy v rámci rodiny Kučerů a dalších postav na pozadí dějin Československa, na jehož území se neodvratně řítí nacistická vojska.

Voyo - Zlatá Labuť

Zlatá labuť postavy – Bára Veselá, černé ovce a intrikáni rodiny Kučerů

Bára Veselá poznává díky nově nabyté práci nové kolegyně. Je jimi Eva Dušková, která sní o tom, že se stane slavnou herečkou, a Alena Zimová, která se naopak drží při zemi. Poznáme také rodinu Kučerů, které obchodní dům patří.

Každý z jeho členů je specifický a zastává svou roli: přísný otec Rudolf, jehož usměrňuje maminka Božena. Společně mají tři děti: Rudolfa mladšího, jenž je následkem dětské obrny odkázaný na invalidní vozík, Petra – nejmladšího člena – který má svou hlavu, a cílevědomou dceru Irenu Maškovou, která se potýká s nefunkčním manželstvím.

Zlatá labuť herci: Skvělé obsazení v čele s Danielou Kolářovou

Zlatá labuť disponuje skvělým a zajímavým obsazením a role paní Kučerové se zhostila například Daniela Kolářová kterou jsme mohli vidět v seriálu Sestřičky Modrý kód, Petra Kostku, Kristýnu Ryška, jež kdysi hrála třeba v nekonečném seriálu Ulice.

V hlavní roli se diváci setkávají s Martou Dancingerovou, kterou můžete znát například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

ZLATÁ LABUŤ – POSTAVY A HERCI
Postava Obsazení
Bára Veselá Marta Dancingerová
Eva Dušková Beáta Kaňoková
Alena Zimová Simona Lewandowská
Božena Kučerová Daniela Kolářová
Rudolf Kučera Petr Kostka
Rudolf Kučera ml. Petr Stach
Petr Kučera Adam Vacula
Irena Mašková Kristýna Ryška
Lukáš Mašek Robert Mikluš
Lukáš Mašek Robert Mikluš
Antonín Bouchner Ladislav Hampl
Václav Mach Pavel Řezníček
Evžen Špork Kryštof Bartoš

Jak vznikl obchodní dům Zlatá labuť – Biser A. Arichtev, Jan Coufal, Petr Nikolaev

Pro scenáristu Jana Coufala a režiséra Bisera A. Arichteva to nebyla ani zdaleka první spolupráce. Dobové seriály jsou jejich oblíbenou disciplínou a z jejich společné dílny pochází například fenomén Vyprávěj nebo seriál První republika, které běžely na České televizi. Ve druhé řadě se tým režisérů rozšíří o Petra Nikolaeva.

Filmařské duo má ale také na svědomí minisérii pro platformu Voyo Guru a také poměrně nový romantický seriál v hlavní roli s Václavem Matějovským – jehož teď mimochodem můžete sledovat i v nejdrsnější reality show Survivor – a Veronikou Arichteva (Biserova manželka) O mě se neboj.

Zlátá labuť díly: Počet dílů – první a poslední díl na TV Nova

Seriál Zlátá labuť odstartoval na TV Nova už koncem ledna. Druhá série se 17 díly se po letní pauze vrátila do vysílání 24. srpna 2023. Seriál tak můžeme sledovat každý čtvrtek v hlavním vysílacím čase.

EPIZODY NA VOYO A TV NOVA
1. série (21 dílů)
Díl Na Voyo Premiéra na TV Nova
1. od 26. 1. 2023 2. 2. 2023
2. od 2. 2. 2023 9. 2. 2023
3. od 9. 2. 2023 16. 2. 2023
4. od 16. 2. 2023 23. 2. 2023
5. od 23. 2. 2023 2. 3. 2023
6. od 2. 3. 2023 9. 3. 2023
7. od 9. 3 2023 16. 3. 2023
8. od 16. 3. 2023 23. 3. 2023
9. od 23. 3. 2023 30. 3. 2023
10. od 30. 3. 2023 6. 4. 2023
11. od 6. 4. 2023 13. 4. 2023
12. od 13. 4. 2023 20. 4. 2023
13. od 20. 4. 2023 27. 4. 2023
14. 27. 4. 2023
4. 5. 2023
15. 4. 5. 2023 11. 5. 2023
16. 11. 5. 2023 18. 5. 2023
17. 18. 5. 2023 25. 5. 2023
18. 25. 5. 2023 1. 6. 2023
19. 1. 6. 2023 8. 6. 2023
20. 8. 6. 2023 15. 6. 2023
21. 15. 6. 2023 22. 6. 2023

Zlatá labuť Nova a Voyo – tv program, jak sledovat online, epizody zdarma

Jak už je zvykem, každý díl můžete sledovat s předstihem na platformě Voyo. Stačí se jen zaregistrovat a pak využít možnosti vyzkoušet si Voyo na sedm dní zdarma. Na Voyo najdete spoustu dalších seriálů a filmů jak z produkce televize Nova, tak mnohé zahraniční.

KLIKNĚTE ZDE A SLEDUJTE ZLATOU LABUŤ ZDARMA

Kromě toho je tu ke zhlédnutí spousta dokumentů či rozhovorů s celebritami – nově například rozhovor s představitelem Chandlera Binga z Přátel s názvem Matthew Perry: Zpověď nebo nová dokumentární série Legendární první dámy.

Jestliže patříte mezi fanoušky královské rodiny, také si přijdete na své, Voyo má v nabídce sérii Tajemství královské rodiny, Rozhovor s princem Harrym nebo Princ Harry: vlastními slovy.

Zlatá labuť II. – 7. díl

Rodina izoluje Irenu od obchodních jednání, a dokonce od dětí. Otec, který je ve vážném stavu ji navíc raní. Ireninou jedinou oporou je Alena, která je kvůli Jakubovi a jeho dluzích v neustálém stresu.

Zlatá labuť II. – 6. díl

Irena je pod tlakem rodiny, která chce, aby se šla léčit. Gruber ji vydírá. Lukáš slibuje Ireně podporu pod určitou podmínkou. Elišku zradí člověk, na kterého dlouho čekala. Jak se zachová Irena, když se Alena dostane do ohrožení života?

Zlatá labuť II. – 5. díl

Irena se postaví proti Bouchnerovi, který si užívá svou moc. Martin přichází o Evu. Pulkráb začíná uvažovat o vystěhování.

Zlatá labuť II. – 4. díl

Bára, Alena a Eva to nemají zrovna lehké. Báře se stýská po Petrovi, Eva se bojí o Martina a Alena čelí útoku. Irena se brání Lukášovu obvinění. Bouchner v obchodním domě řádí jako černá ruka.

Zlatá labuť II. – 3. díl

Irena má k dispozici kompromitující materiály, které mohou ohrozit Sofiinu lékařskou pověst. Irena riskuje, aby ochránila Alenu.

Zlatá labuť II. – 2. díl

Petr už nechce dál žít s Markétou a postaví se své rodině. Gruber vydírá Irenu přes Alenu. V Labuti je napaden Pulkráb. Petr chce své zaměstnance ochránit za každou cenu.

Zlatá labuť II. – 1. díl

V Praze propuknou nepokoje a atmosféra v Labuti je napjatá. Gruberovi neúnosně tlačí na Irenu. Eva má strach o Martina. Bude viník znásilnění Marty konečně potrestaný?

Zlatá labuť 1. díl až poslední díl

V prvním díle se Bára v roce 1939 řízením náhody - či osudu chcete-li - dostane do právě otevírajícího obchodního domu Zlatá labuť, když uniká před zákonem, a tíživé okolnosti ji donutí nechat se zaměstnat.

Zlatá labuť – 2. díl

V den, který se zapíše do historie, se otevírá zbrusu nový obchodní dům Zlatá labuť, ale jak majitelé, tak zaměstnanci ještě nemají nejmenší tušení, co se na ně řítí, a tak řeší zdánlivě banální problémy.

Zlatá labuť – 3. díl

Praskne, co je Bára zač a ona dělá, co může, aby své chyby napravila. Rodina Kučerů mezitím hledá obchodního partnera a Irena se to snaží nějak bezbolestně skoulet s novým protektorátním vedením.

Zlatá labuť – 4. díl

Petr by se měl oženit se ženou, kterou mu vybrala jeho rodina, aby si tak rodina Kučerů udržela postavení i majetek. Petr se ovšem začíná zakoukávat do jiné.

Zlatá labuť – 5. díl

O ženu, za niž se Bára celou dobu vydává, se začíná zajímat gestapo, a ve chvíli, kdy by potřebovala pomoc a podporu, Němci se začnou ochomýtat i kolem samotného obchodního domu a všechno se čím dál víc komplikuje.

Zlatá labuť – 6. díl

Petr má Báru skutečně rád, jenže jeho rodina se jednomyslně usmyslí, že si musí vzít Markétu, jenže čím víc Petrovi záleží na Báře, tím více nedostatků vidí ve své budoucí ženě.

Zlatá labuť – 7. díl

Eva konečně získává vysněnou práci v podobě filmové role, zato Bára ta má co dělat, aby se udržela v obchodě. V restauraci se navíc objeví tajemná dáma, která všem pořádně zamotá hlavu.

Zlatá labuť – 8. díl

Irena a Lukáš si prochází manželskou krizí a Markéta tlačí na Petra, aby svatba proběhla co nejdříve, a kromě toho si hrozně přeje dítě. V obchodě dojde ke krádeži a Bára ví, kdo za tím stojí, ale raději si to nechává pro sebe.

Zlatá labuť – 9. díl

Eva tahá informace z německých důstojníků a Bára zjišťuje, že ukradené šperky jsou ukryté někde přímo v obchodní domě. Kde přesně jsou schované ví jenom Marek. Alena představí Jakuba své mamince, protože touží po tom jejich vztah posunout dál.

Zlatá labuť – 10. díl

Lukášovi se konečně podařilo všechny přesvědčit o tom, že on s nehodou Marty nemá nic společného. To však znamená, že vrah se pohybuje stále někde na svobodě a dost možná i přímo v Labuti. V obchodním domě se objeví řádová sestra, s níž se Bára zná ze sirotčince.

Zlatá labuť – 11. díl

O Zlatou labuť se čím dál více zajímají Němci. Kristýna se jen tak ničeho nezalekne, dokonce ani vedoucí Valerie, s níž se neváhá pustit do konfrontace. Stále se pátrá, kdo ublížil Martě.

Zlatá labuť – 12. díl

Marta si konečně uvědomí, kdo může za její nehodu. Krádež šperků v Labuti vyšetřuje gestapo a Marek se dostane do problémů. Eva se nemůže dočkat večera s Martinem.

Zlatá labuť – 13. díl

Lukáš jde po krku násilníkovi, který způsobil Martinu nehodu. Eva dostane nabídku na roli, ale pak zjistí, že to nebude jen tak. Irena možná bude nucena vzdát se své nové lásky a Markéta už se nemůže sňatku s Petrem.

Zlatá labuť – 14. díl

Marta úzkostlivě drží jméno násilníka v tajnosti a má k tomu velmi dobrý důvod. Vznikne konflikt mezi Rudolfem a Irenou, když se ho Irena pokusí obejít a vynechat ho z obchodního jednání.

Zlatá labuť – 15. díl

Markéta dostává dárky, ale ty nejsou od Petra. Při rodinném setkání vychází na povrch Sofiina minulost a je otázkou, jestli to zničí Rudolfovy naděje.

Zlatá labuť – 16. díl

Irenina situace se víc a víc komplikuje, protože Bouchner ji má v hrsti. Dokáže Alena začít nový život? Malý Adam potřebuje pomoc.

Zlatá labuť – 17. díl

Markéta se nehodlá o Petra dělit. Jak to dopadne s malým Adamem a jeho sestrou? je zoufalá. Najde Kristýna někoho, kdo ji podrží a pomůže?

Zlatá labuť – 18. díl

Vyjde Irenin plán, jak se zbavit ředitele Bouchnera? Markéta se snaží s Petrem uzavřít dohodu.

Zlatá labuť – 19. díl

Rudolf soupeří s Irenou a Bára je obviněna z krádeže.V životě Maurerových se objeví Adam a jeho sestra Ester.

Zlatá labuť – 20. díl

Irena se snaží pomoct Aleně a Jakubovi. Není ale jisté, že o to stojí. Martin se opět dostává s Kamilem do křížku. Kam až to může zajít?

Zlatá labuť – 21. díl

Kristýna se objeví zpět v Labuti. Jakub chce zajistit budoucnost pro sebe a Alenu.

Existuje Zlatá labuť? Ano, Zlatá labuť Praha či Králíky nebo pivo Zvíkov Zlatá labuť

Seriálová Zlatá labuť představuje obchodní dům typu pražská Bílá labuť. Podniky s tímto krásným názvem však skutečně existují, například v Praze můžete narazit na historickou památku nazývající se U Zlaté labutě na Malé Straně a v městě Králíky, nacházejícím se v Pardubickém kraji, je dokonce hotel, který se jmenuje přímo Zlatá labuť. Kromě toho si tento krásný název přisvojil i zvíkovský pivovar pro své 11 stupňové pivo.

sipka Přečtěte si také o historickém filmu Muž, který stál v cestě

Zlatá labuť: recenze a hodnocení na ČSFD

Zatím nejsme ani v půlce série, a další díly mohou ještě s hodnocením diváků zahýbat. Po odvysílaných dílech má seriál na Česko Slovenské filmové databázi okolo 50 %.

Někteří seriálu vyčítají šablonovitost, dále pak fakt, že dějiny v příběhu hrají jen doprovodnou roli a že psychologie postav připomíná spíše telenovelu než historické drama. Obecně se ale divákům líbí atmosféra seriálu, kulisy a kostýmy.

#️⃣Kolik dílů má seriál Zlatá labuť?

Podle údajů na ČSFD bychom se měli dočkat v rámci první řady 21 epizod, druhá by pak měla čítat 17 dílů. Více se o seriálu Zlatá labuť dočtete v článku.

#️⃣Kde sledovat Zlatou labuť online?

Seriál Zlatá labuť lze sledovat online na platformě Voyo, kde můžete každý díl zhlédnout s týdenním předstihem.

#️⃣Je Zlatá labuť film nebo seriál?

Zlatá labuť vysílaná na TV Nova a platformě Voyo je seriál. Momentálně vysílaná první série má 21 dílů a plánovaná druhá by pak měla mít 17. Více o seriálu se dočtete v článku.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Tak je to logický že je to seriál.film vypadá jinak!

BISER A.Arichtev je velmi vynikající-co je od něho dá se na to koukat.První rebublika-Vyprávěj.Děkuji Vám Dana

Seriál docela jde, ale kameraman má asi třesavku. Sledovat celý díl je síla, člověk je jak na moři.

kolik bude mít seriál dílů?

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tisková konference k závěrečné řadě seriálu Policie Modrava

Policie Modrava – temná tvář Šumavy: herci, poslední díl, celé díly online

Divácky oblíbený krimi seriál Policie Modrava už má na kontě čtyři série a těší se pořád stejné oblibě. Dočkáme se v budoucnu nových dílů?

Moderátor Jan Rosák

Poklad z půdy: veteš i cennosti za statisíce. Jak se přihlásit?

Našli jste v zákoutích své domácnosti něco, co se tváří drahocenně? Ukažte svou starožitnost porotcům z pořadu Poklad z půdy a nechte se...

Netflix

Top 10 akčních filmů na Netflixu – žebříček těch nejlepších thrillerů

Probíráte se sáhodlouhým seznamem filmů na Netflixu a nevíte, jaký vybrat? Inspirujte se naším žebříčkem nejlepších deseti akčních filmů.