Velvyslancova dcera: dávka romantiky se spoustou zvratů na Voyo

Turecký seriál Velvyslancova dcera už má za sebou druhou sezónu a těší se stále větší oblibě. Nejde jen o příběh plný romantiky, ale také akce a napětí. O čem seriál je a plánuje se třetí série?

Velvyslancova dcera Foto: Facebook/tvnovalady

Hodnocení seriálu Velvyslancova dcera: 9,1/10

  • ke zhlédnutí na Voyo
  • skvělé herecké obsazení a hudba

Velvyslancova dcera – turecký seriál plný romantiky i napětí

Bohatý podnikatel Sancar si má v tureckém městě Mogla brát Menekse. Ta se na sňatek a soužití se Sancarem těší, jenže její ženich nevypadá zrovna nadšeně. Celá událost mu neodbytně připomíná jeho první svatbu před osmi lety, kdy si jako chudý mladý muž bral krásnou velvyslancovu dceru Nare, která však o svatební noci beze stopy zmizela, a tak jejich manželství skončilo dřív, než stihlo začít.

Zajímavost: seriál byl zpočátku v Turecku vnímaný jako kontroverzní, protože řešil těžká témata jako znásilnění, panenství nebo násilí, i tak ale slavil divácký úspěch.

Co Nare dělala celých osm let, nikdo neví, teď se ale chystá z Černé Hory vrátit zpátky do Turecka a osud je znovu svede dohromady. Klikněte zde a sledujte seriál Velvyslancova dcera na Voyo.

Velvyslancova dcera – 1. série, 2. série a změna v obsazení

Poté co Nova Lady odvysílala všechny díly seriálu Velvyslancova dcera, můžete tureckou sérii sledovat na Voyo. Mohlo by se zdát, že jde o běžnou telenovelu, tenhle romantický seriál nabízí ale také spoustu napětí a akce. Diváci už se dočkali dvou sérií, a kdyby hlavní herečku nepostihla vážná nemoc, pravděpodobně by byla třetí série samozřejmostí. Avšak Neslihan Atagül, představitelka hlavní hrdinky v průběhu natáčení zjistila, že trpí vážnou nemocí a musela ze seriálu odejít, aby podstoupila léčbu.

Velvyslancova – proč musela Neslihan Atagül tak narychlo odejít?

Herečka, jež původně ztvárňovala hlavní roli dívky Nare byla nucena ze seriálu odejít až v průběhu druhé řady. Diváci si tedy museli z dílu na díl zvykat na novou tvář. Nic jiného však tvůrcům seriálu skutečně nezbývalo, protože Neslihan Atagül trpěla syndromem propustného střeva a musela se začít okamžitě léčit. Při takovém onemocnění jde o závod s časem, protože místo aby se určité látky odváděly z těla při vylučování, tak jak je to běžné, pronikají do krevního oběhu.

Herečka už je po léčbě a vrátila se zpět k práci, jestli ji však ještě uvidíme v seriálu Velvyslancova dcera, je ve hvězdách.

Neslihan Atagül - původní představitelka Nare Foto: Facebook/tvnovalady

Kdo nahradil původní představitelku Nare?

Neslihan Atagül stihla natočit skoro půlku druhé série, ale na dalších šestnáct dílů ji musel nahradit někdo jiný. Volba padla na Tubu Büyüküstün, která je o deset let starší než její předchůdkyně. Tuba patří v Turecku mezi nejznámější a nejlépe placené herečky. Získala spoustu tureckých hereckých ocenění, avšak role v sérii 20 Dakika jí dokonce vynesla nominaci na Emmy. Na Netflixu ji můžete vidět v dokumentárním seriálu Vzestup Osmanské říše, kde ztvárnila Maru Branković, nebo v romantické sérii Jak jinak.

Velvyslancova dcera postavy – krásná Nare a úspěšný Sancar

Hlavními postavami jsou samozřejmě pár Nare a Sancar, kteří jeden druhého milují už od dětství. Když Nare zmizela, Sancar byl ještě mladý a chudý, ale za osm let se leccos změnilo a on dospěl v úspěšného podnikatele. Nare se naproti tomu potýká s problémy a ty je nakonec svede dohromady.

VELVYSLANCOVA DCERA – DALŠÍ POSTAVY
Menekse Dívka, kterou si má Sancar brát, ale nemiluje ji
Kavruk Místní blázen
Meleke Nareina dcera
Gediz Sancarův přítel a muž, s nímž se Nare pozná v letadle

Velvyslancova dcera herci: některé z nich znáte z Netflixu

Hlavní hrdinku Nare původně hrála Neslihan Atagül, která se nejvíce proslavila rolí v tureckém romantickém seriálu Kara Sevda, který běžel ve 110 zemích světa. Za svou kariéru získala několik ocenění včetně ceny v kategorii „nejlepší herečka“ na Tokijském mezinárodním filmovém festivalu.

Vedle Nare je nejdůležitější postavou seriálu Sancar, jehož hraje Engin Akyürek. Engin je nejen úspěšný herec, ale také autor a scenárista. Nikdy nestudoval herectví, původně studoval historii v Ankaře, přesto je v současnosti jedním z nejúspěšnějších tureckých herců. Zajímavé je, že působí také jako Brand Ambassador, například pro značky Shell a Disney+, kde je koneckonců ke zhlédnutí akční dramatická série Útěk, v níž hraje hlavní roli.

VELVYSLANCOVA DCERA – DALŠÍ ZAJÍMAVÍ HERCI
Uraz Kaygılaroğlu (Gediz) Uraz je herec s bohatou filmografií. My ho můžeme znát z jedné epizody oblíbeného seriálu Love 101, dostupného na Netflixu.
Doğukan Polat (Yahia) Za zmínku stojí film Dárek do cely č. 7, který je dostupný na Netflixu a na ČSFD dosahuje hodnocení 86 %.
Sami Aksu (Necdet) Mohli jsme ho vidět ve francouzsko-belgicko-turecké komedii Kdo zabil paní Winsleyovou?

Velvyslancova dcera – počet dílů

Seriál má na kontě zatím dvě série a dohromady padesát dva epizod. První řada byla v podstatě o půlku kratší než ta druhá, měla sedmnáct dílů. Jestli se v budoucnu dočkáme dalších řad, zatím není jasné, ale určitě by v takovém případě museli tvůrci vyřešit otázku, kterou z hereček si ponechají do role Nare, jestli Tubu Büyüküstün nebo Neslihan Atagül, která je už je schopná zase normálně pracovat.

Velvyslancova dcera – ocenění, která seriál získal

Seriál získal mnohá ocenění hlavně za herecké výkony, které si diváci (nejen ti turečtí) velmi chválí.

VELVYSLANCOVA DCERA – OCENĚNÍ
Rok Organizace Kategorie Kdo cenu získal
2020 3. International Izmir Film Festival Golden Artemis Awards Nejlepší herec Engin Akyürek
2020 3. International Izmir Film Festival Golden Artemis Awards Nejlepší herečka Neslihan Atagül
2020 3. International Izmir Film Festival Golden Artemis Awards Nejlepší herec ve vedlejší roli Uraz Kaygılaroğlu
2020 3. International Izmir Film Festival Golden Artemis Awards Nejlepší herečka ve vedlejší roli Tülin Yazkan
2020 3. International Izmir Film Festival Golden Artemis Awards Nejlepší dětská herečka Beren Gençalp
2020 1. Cinemaport Awards Nelepší seriálová herečka Neslihan Atagül

Velvyslancova dcera – hodnocení ČSFD a recenze

Seriál si na ČSFD vede lépe než jiné, starší telenovely, které jsme hltali v hlavně devadesátkách. Se svými osmapadesáti procenty Velvyslancova dcera předehnala například slavného Divokého anděla s Natalií Oreiro.

Čeští diváci oceňují herecké výkony, které celý seriál povyšují, a také scénář a námět, který nabízí něco mnohem více než přeslazenou telenovelu. Co naopak seriálu vytýkají je pomalý, místy až utahaný děj a v pozdějších dílech přílišné šťourání v psychologii a pohnutkách postav.

Vesměs si však diváci seriál chválí a kromě hereckých výkonů vyzdvihují celkové zpracování, konkrétně například hudbu.

Velvyslancova dcera – vysílání na Nova Lady a celé díly na Youtube

Veškeré díly odvysílala televize Nova Lady, na níž jsme každý den v podvečer mohli sledovat rovnou dva díly. Každé ráno Nova Lady vysílala reprízy seriálu. Je zajímavé, že se k nám seriál dostal poměrně rychle po turecké premiéře, která probíhala v letech 2019 až 2021. Jestliže se učíte turecky nebo jste jednoduše fanoušky tohoto pro nás nezvyklého jazyka, celé díly v původním zněním jsou k dispozici také na Youtube. Bohužel ale bez titulků.

Velvyslancova dcera Voyo – pusťte si oblíbený seriál, když máte chuť

Jestliže o seriálu slyšíte poprvé, ale zaujal vás, máme pro vás řešení – a tím je Voyo. Populární platforma nabízí ke zhlédnutí všechny díly tureckého seriálu. Jediné, co pro využívání služby, musíte udělat, je zaregistrovat se na stránkách Voyo, poté však můžete využít sedmidenní zkušební verze, která je zdarma. Po jejím uplynutí se platí měsíční poplatek 159 Kč, což je jen malá cena za výběr, který Voyo nabízí.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Kromě Velvyslancovy dcery a dalších seriálů, jež vysílá či vysílala TV Nova, jsou tu k dispozici zahraniční filmy a seriály, ale také minisérie, které vznikly čistě pro Voyo, jako například Guru, Iveta nebo Případ Roubal.

Na své si však přijdou i milovníci dokumentů nebo reality shows. K dispozici tu jsou veškeré pořady jako Survivor či Love Island, ale také dokumenty mapující život královské rodiny jako Princ Harry: Vlastními slovy nebo rozhovor s v poslední době velmi diskutovaným Matthewem Perrym, představitelem Chandlera Binga z legendárních Přátel – Matthew Perry: Zpověď.

Podívejte se na ukázku seriálu, která dřív běžela na Nova Lady:

#️⃣Kolik dílů má Velvyslancova dcera?

Seriál Velvyslancova dcera má prozatím dvě série. Ta první měla sedmnáct epizod, ta druhá třicet pět. Dohromady jich má tedy padesát dva.

#️⃣Kde sledovat Velvyslancovu dceru?

Nova Lady již odvysílala všechny díly. Všechny epizody jsou ale k dispozici na Voyo. Stačí se jen zaregistrovat. Pak můžete využít sedmidenní bezplatné zkušební verze a vyzkoušet si, co služba nabízí. Všechny díly jsou také na Youtube, bohužel však jen v původním znění a bez titulků.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Kolik dílů má Velvyslancova dcera , poslední díl byl 144.

Koukám na Velvyslancovu dceru na Voyo na 94 díl. Stále je tam stejná herečka stvarnujici Nare. V kolikátém díle se herečky vymění? Dekuji

Dobrý den, musím říct, že hezčí seriál jsem neviděla. Úžasní herci, krásný děj. Je to napínavé a zároveň smutné. Mohla bych se denně dívat klidně i na více dílů. Děkuji

Moc mě to mrzí že musela nare odejít se seriálu,moc mi ta druhý nesedí a ani nevím jestli máte zemřela se seriálu nebo jak to udělali že musela odejít a on si našel jinou to mi nepřijde fer,vzdit tam není ani pohřeb nare tak jak se sní rozloučily to nechápu .Ani uzz nato nekoukám moc mě to nebaví co odešla nare 😥😫😓😰

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Černé vdovy

Seriál Černé vdovy – tři svérázné mstitelky a spousta černého humoru

Nedávno odstartovala na televizi Prima nová, druhá série divácky úspěšného seriálu Černé vdovy. Na co se v nové řadě můžeme těšit?

Herci na tiskové konferenci k seriálu Zlatá labuť

Seriál Zlatá labuť: přepych v centru Prahy a okupace za dveřmi

Televize Nova představila dobový seriál Zlatá labuť. Kdo má seriál na svědomí a jaké je obsazení?

The Last of Us

Seriál The Last of Us: hra, jejíž příběh můžete sledovat na HBO

Nemusíte být nadšeným hráčem, aby vám něco řekl název The Last of Us. Tahle hra je takový fenomén, že ji znají skutečně všichni. A teď její...