Ektor: životopis jedné z nejkontroverznějších postav českého rapu

Český rapper Ektor nedávno vydal dlouho očekávané album Detektor III. Přečtěte si o jedné z nejkontroverznějších postav české rapové scény. Kdo je Ektor a proč se minulý rok odmlčel?

Ektor a Rytmus Foto: Profimedia

Ektor a jeho začátky: Airon Meidan, Tetris, Original a další alba

V roce 2008 český kontroverzní rapper vydal společně s DJ Enemym své debutové album s názvem Airon Meidan, které sklidilo velký úspěch a započalo Ektorovu kariéru. O tři roky později se fanoušci konečně dočkali i jeho sólového alba s názvem Topství, na němž Ektor spolupracoval s tou dobou už velkými jmény české rapové scény, jako jsou DJ Wich, Hugo Toxxx nebo Strapo.

Do povědomí širší veřejnosti ho ale dostalo až album Tetris, na němž velmi úzce spolupracoval právě DJ Wich a vznikly songy jako Number 1 nebo Loket z vokna. Poté následovala šňůra koncertů, která vyvrcholila křtem v pražském klubu Sasazu.

EKTOR - ALBA
2008 Airon Meidan
2011 Topství
2012 Tetris
2015 Detektor
2016 Detektor II
2017 Alfa
2019 Marko
2020 Original
2021 Original Deluxe
2023 Detektor III

Ektor – jméno (Marko Elefteriadis), věk, Martha a Tena Elefteriadu, sestra a další základní info

Asi všichni Ektorovi fanoušci vědí, že pochází ze slavné rodiny. Někteří už možná zapomněli na kdysi slavné duo Martha a Tena, které svého času zdobily scénu české pop music. Tena je Ektorovou maminkou a Martha tetou. Jeho otcem je slovenský herec Peter Aczel. Ektor má také sestru-dvojče, která dostala jméno Tena po mamince.

  • jméno: Marko Elefteriadis
  • věk: 37
  • místo narození: Dobřichovice
  • původ: z matčiny strany řecký, z otcovy slovenský

Ektor: Texty a hudba – Daň, Teď tady, Emoce na emoce aneb Jak vznikají songy

Ektor prý mívá období, kdy se mu chce psát, ale to, kdy na svých textech pracuje, se podle jeho slov odvíjí hlavně od toho, co mu naposílají producenti. Obvykle ale tohle „plodné“ období trvá tři až čtyři měsíce v roce. Avšak myšlenky, z nichž později vznikají texty, nikdy nezavrhuje a snaží se je naopak rozvíjet.

Poslechněte si jeden z Ektorových nejaktuálnějších songů:

Ektor zmizel: kontroverze, exekuce, soudy a vězení?

Minulý rok v létě začali Ektorovi fanoušci polemizovat o tom, kam rapper zmizel. Dlouho o něm nebylo slyšet a k tomu všemu si smazal instagramový účet. Šuškalo se, že Ektor prodal auto, byt a skončil ve vězení. Ektor posléze v rozhovoru pro Real Talk uvedl, že vězení se nekonalo, a vyprávěl o tom, jak celá fáma vznikla. Poté dodal, že byt sice prodal, ale proto aby ho mohl vyměnit za jiný.

Kolovaly také řeči o tom, že jde o marketingový tah před vydáním nového alba Detektor III, ale i to Ektor v rozhovoru vyvrátil s tím, že pokud by to tak bylo, udělal by to celé jinak a „vytřískal“ by z toho mnohem víc.

Ektor koncert – Detektor III album a tour

Poslední část z trilogie Detektor, na kterou fanoušci nedočkavě čekali, nabízí celkem třináct tracků:

  • Traphouse (prod. SpecialBeatz x Jerry Lee)
  • Přijdu sám (prod. Sean Brown x Achillesbeats)
  • To neni hra (prod. SpecialBeatz x ÜBeatz)
  • Jaxem řek (prod. Hitmakerz Squad)
  • Upgrade (prod. ÜBeatz)
  • Mám nervy feat. Sergei Barracuda (prod. ÜBeatz x Jerry Lee)
  • Ještě chvíli feat. Pil C (prod. SpecialBeatz x ÜBeatz)
  • Se změnili (prod. Sean Brown x Achillesbeats)
  • Hodně Styl (prod. Voodoo808)
  • Pull up feat. Dollar Prync (prod. Hilzz)
  • Novej den (prod. SpecialBeatz x ThaKidGoran)
  • Jako já (prod. Facefront x ÜBeatz)
  • Nikdy zpátky (prod. SpecialBeatz)

U příležitosti vydání alba také probíhá tour po celé České republice.

DETEKTOR III TOUR 2023
Datum Město Podnik
18. 3. 2023 Bratislava EDISON PARK
24. 3. 2023 Hradec Králové DENOCHE
25. 3. 2023 Olomouc S-CLUB
31. 3. 2023 Plzeň PAPÍRNA
1. 4. 2023 Ostrava FABRIC
7. 4. 2023 České Budějovice GERBERA
15. 4. 2023 Brno FLÉDA
21. 4. 2023 Česká Lípa LUXOR
22. 4. 2023 Kolín STARÉ LÁZNĚ
28. 4. 2023 Teplice KOMÍN
5. 5. 2023 Karlovy Vary BROOKLYN

Ektor merch Detektor a eshop

Poměrně brzy Ektor využil své popoularity i k dalším aktivitám, a protože si on sám potrpí na hezké oblečení (svého času měl velkou slabost také pro tenisky), vznikl jeho vlastní merch, kde momentálně kromě dnes už klasických kousků s nápisem Detektor najdete také merch k singlu To není hra z nového alba Detektor III. Koupíte tu nejen oblečení, ale také vinylové desky a cédéčka.

Ektor: majetek, auta a tenisky

Navzdory fámám, které kolovaly minulý rok, se má zřejmě Ektor – alespoň co se po materiální stránce týče – dobře. V současné době si prý hýčká dům, který využívá na odpočinek, setkávání s přáteli i skládání hudby. Jinak ale žije v pražském bytě.

Auta už prý považuje za spotřební věc. „Nemám z toho už takový požitek,“ směje se Ektor v rozhovoru pro Real Talk. „Auta už mě nezajímaj.“

Ektor měl dříve velkou slabost pro tenisky a vlastnil i několik desítek párů, ale už i z toho prý „vyrostl“. Údajně jich míval ale tolik, že je ani nestíhal nosit a měl je nepoužité a nedotčené vyskládané doma. V současné době si dělá radost spíše oblečením.

Ektor přítelkyně – má Marko stálou partnerku, nebo teprve hledá?

Je známý tím, že je lamač dívčích srdcí, ale nikdy nebyl dlouhodobě spojován s žádnou konkrétní ženou. Jediný trvalejší vztah zažil mezi sedmnáctým a osmnáctým rokem života a pak se rozhodl plně zaměřit na kariéru a nejdříve zaopatřit sebe. „Já jsem si dal nějaký cíl... ženská by se mi do toho nehodila, protože vím, že by to těžce nesla asi někdy,“ řekl v rozhovoru pro Real Talk. Zároveň dodal, že momentálně už se na vážný vztah cítí připravený a případnému partnerství je otevřený.

Ektor přiznal, že svého času měl Tinder, přes který bylo pro něj jednodušší se seznamovat, obzvlášť pak v zahraničí, kde není tolik známý. Seznamovací aplikace ho ale prý po nějakém čas omrzela.

Ektor a jeho koníčky – k hudbě patří i tanec

K rapu a obecně hudbě patří i tanec a právě ten také vždycky patřil mezi Ektorovy koníčky. Kdysi aktivně trénoval breakdance, což mu vydrželo zhruba do osmnácti let. Více než taneční sestavy ho bavilo učit se akrobatickým prvkům jako stoj na hlavě či točení na zádech. I dnes si ale rád zatančí v klubu, pokud zrovna hrajou podle jeho představ. Klubovou hudbu prý moc nemusí, ale pokud slyší některý ze svých oblíbených tracků, je na parketě raz dva.

Ektor: instagram, insta stories, EktorTV na Youtube

Minulý rok si Ektor zrušil svůj osobní účet na instagramu, ale digitální pauza trvala nakonec jen sedm měsíců. Tehdy byl prý ze sociálních sítí otrávený a potřeboval si od nich oddychnout, uznává ale, že je to stále nejjednodušší cesta, jak něco dostat k lidem. Teď už je rapper na sociálních sítích znovu aktivní.

I v dobách, kdy byl jeho instagramový účet neaktivní, stále fungoval jeho youtubový kanál EktorTV, skrze který byl stále schopný dostávat svou hudbu k fanouškům. Na tomto oficiálním kanále Ektor zveřejňuje všechny své nové tracky a jeho odběratelé mají jistotu, že jim nic neunikne.

Zajímá vás, jak se Ektorovi daří? Podívejte se na jeho nejnovější rozhovor:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Václav Matějovský

Václav Matějovský životopis – z malého „Uličníka“ velkým hercem

Mladého herce Václava Matějovského vídáme na televizních obrazovkách čím dál častěji. Kdo vlastně Václav je a čemu všemu se věnuje?

Pavla Vitázková

Herečka Pavla Vitázková se po 16 letech bude rozvádět, s manželem má dvě dcery

Není všechno zlato, co se třpytí. Asi tak by se dala popsat nečekaná zpráva o plánovaném rozvodu herečky Pavly Vitázkové se slovenským...

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová - partneři, rodina, vzdělání, kariéra a děti

Agáta Hanychová je nejen dcera slavných rodičů, ale také influencerka, moderátorka a především matka. Čemu se v současné době věnuje?