Výlov rybníka tento víkend: Podívejte se na přehled akcí v ČR

Výlovy rybníků patří mezi tradiční české gastronomické akce, které nejsou jen o samotném lovení ryb, ale také o ochutnávání rybích specialit, klábosení s přáteli, dobrém pivu a doprovodném programu jako je výstava ryb, jejich prodej nebo živá hudba. Podívejte se, kde je výlov rybníka tento víkend.

Výlov rybníka: Průběh a termíny – Výlov rybníka tento víkend: lokality

Rybáři během výlovu rybníka Foto: Profimedia

Kdy a jak probíhá výlov rybníka?

Od září do listopadu, ale také v březnu a dubnu můžete vyrazit na tradiční český výlov rybníka – akci plnou pěkných úlovků, dobrého piva a zábavy v podobě setkání s přáteli a sousedy, rybích pochoutek a doprovodného programu. Ještě jste na žádné takové nebyli? Potom nám dovolte ve stručnosti vysvětlit, jak probíhá.

V první řadě vypustí rybáři vodu z rybníka. Poté už může začít samotný výlov, během kterého loví kapry a další ryby buď do sítí, nebo v lovišti (části rybníka, kde se ryby shromažďují). Následně je přenášejí ve vaničkách do kádí. Potom se třídí, váží a nakonec odvážejí do sádek nebo prodávají na místě výlovu.

Výlov rybníka 2023: Kde probíhá tento víkend?

Výlovy rybníků jsou tradiční podzimní slavností, které se účastní především všichni milovníci ryb a pochoutek z nich. Sezóna probíhá většinou během října a listopadu – v období po vinobraní a před svatomartinskými slavnostmi (často 3. 11. na Huberta). Podívejte se, kde probíhá výlov rybníka tento víkend.

Výlov rybníka: Rožmberk

Ptáte se, kdy bude výlov Rožmberka? Největší rybník v ČR má tuto akci v plánu o víkendu 13. až 15. října 2023. Začíná v 7:00 prvním ranním zátahem, a pokračuje do odpoledne. Kromě samotného výlovu rybníka se můžete těšit na bohatou gastronomii a doprovodný program, který bývá i pro děti. Parkoviště a prodej živých ryb je zajištěný.

Výlov rybníka: Svět

Rybník založený Jakubem Krčínem z Jelčan o rozloze 214 hektarů se bude letos lovit od 6. do 8. listopadu (pondělí až středa).

Výlov rybníka: Vrkoč

Pokud se chystáte na výlov jednoho z největších rybníků v ČR s názvem Vrkoč, který se nachází nedaleko Brna, zapište si do kalendáře víkend 27. až 29. října 2023.

Výlov rybníka: Tovačov

Výlov Hradeckého rybníka v Tovačově na Přerovsku letos proběhne o víkendu 14. až 15. října 2023.

Výlov rybníka: Olšovec

Nedaleko Brna a Vyškova se nachází další velký rybník. Olšovec v Jedovnicích se bude lovit o víkendu 4. a 5. listopadu 2023.

Výlov rybníka: Bezruč

Největší rybník Moravskoslezského kraje, který je dominantou obce Jistebník, čeká výlov 3. až 5. listopadu 2023.

Výlov rybníka: Nezmar

Výlov největšího rybníka severní Moravy proběhne o víkendu 4. a 5. listopadu od 7:00 do 17:00.

Výlov rybníka: Šumvald

Tradiční výlov rybníka Šumvald v Šumvaldě u Uničova se bude konat od 13. do 15. října. Stejně jako loni se můžete těšit na rybí speciality, živou hudbu a nákup vylovených ryb.

Výlov rybníka: Bartošovice

Na výlov rybníka Bartošovice se můžete přijít podívat do stejnojmenné obce. Bartošovický dolní rybník se loví letos v sobotu 28. října od 8:00 do 17:00.

Výlov rybníka: Dehtář

Výlov rybníka Dehtář u Českých Budějovic očekáváme stejně jako v minulém roce na konci října.

Výlov rybníka: Olšina

Výlov rybníka Olšina v Horní Plané naposledy uskutečnil na konci října. Letos se však kvůli dvouletému chovnému cyklu lovit nebude. Místo toho však můžete vyrazit na nedaleký výlov Dolanského rybníku, který se nachází nedaleko Boletic. Proběhne během státního svátku (v sobotu 28. října 2023).

Výlov rybníka: Plasy

Na výlov rybníka Plasy nedaleko Plzně se můžete těšit v sobotu 14. října 2023 od 8:00. Čeká na vás možnost nákupu živých i pečených ryb, pivo, limonáda a další občerstvení.

Výlov rybníka: Betlém

Výlov Betlémského rybníka, který se nachází nedaleko Mariánských lázní, proběhne 4. listopadu 2023 od 8:30. Rybáři budou prodávat tyto druhy ryb: kapr, amur, tolstolobik, pstruh. Kromě toho si budete moci zakoupit tradiční uzenou nebo pečenou rybu.

Výlov rybníka: Hobšovice

Rybník Hobšovice ležící poblíž Kralup nad Vltavou je chráněným územím a přírodní památkou, protože na něm každoročně hnízdí ptáci (např. racci). Jeho výlov by se měl konat jako obvykle na konci listopadu.

Výlov rybníka: Jevany

Jevanský rybník najdete na mapě mezi Kostelcem nad Černými lesy a Říčany. Čerstvé ryby si budete moct přijít koupit v sobotu 18. listopadu 2023. Výlov rybníka začíná od 10:00.

Zdroj:

  • cs.wikipedia.org,
  • kudyznudy.cz,
  • trebonsko.cz.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Screenshot ze hry Last Holiday

Last Holiday hra: recenze, informace, dabing a datum vydání

Znáte tu situaci, kdy mladý městský floutek tráví čas u babičky na vesnici, kde místním jeho drzé chování rozhodně nevoní a nejraději by mu...

demonstrace

Demonstrace Praha 2024: Přehled plánovaných akcí v letošním roce

Demokratický stát se vyznačuje mnoha charakteristickými prvky. Jedním z nich je možnost veřejné demonstrace. V posledních letech se u nás...

ChatGPT

ChatGPT od společnosti OpenAI: Chatbot, který vám vše zodpoví

Velkou vlnu popularity zažívá v současné době ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) od společnosti OpenAI.✔️ Jedná se o umělou...