Prostřeno - přihláška, soutěžící a celé díly online zdarma

Televize Prima vysílá amatérskou kuchařskou soutěž už víc než jednu dekádu a její sledovanost je stále obdivuhodná. Čím si pořad získal popularitu a jak vyhrát deset tisíc korun?

PŘIHLÁŠKASOUTĚŽÍCÍEPIZODY

Prostreno Foto: Facebook/FTVPrimaProstreno

Hodnocení pořadu Prostřeno!: 8,5/10

  • zábavný pořad nahlížející do českých domácností
  • spousta zajímavých receptů a taktizování soutěžících
  • možnost výhry i pro diváky

Prostřeno 2022 a neuvěřitelných 26 řad

Letos máme možnost sledovat již 26. řadu jednoho z nejpopulárnějších kuchařských pořadů v Čechách. Soutěž amatérských kuchařů vznikla jako česká mutace konceptu s názvem „Come Dine with Me“ britské stanice Channel 4. Stejná soutěž se vysílá v mnoha zemích celého světa pod různými názvy. Například na Slovensku je známá jako „Bez servítky“. V Česku se začala soutěž vysílat v březnu 2010 a okamžitě si získala oblibu diváků.

Prostřeno! – fakta
Kde se vysílá Prostřeno? Na TV Prima každý všední den od  17:50
Jak dlouho se protřeno vysílá? 12 let
Kolik řad má pořad Prostřeno? 26 řad
Kolik epizod má jedna řada? zhruba mezi 70 - 130
Kolik soutěžících se obvykle sejde u stolu 5
Maximální výhra až 70 000 Kč

Prostřeno: přihláška

Chcete si vyzkoušet roli hostitele a přesvědčit spolusoutěžící svým kuchařským umem? Stačí se přihlásit. V tuhle chvíli je kromě kuchařské cti ve hře také až 70 tisíc korun. Pokud se chcete účastnit legendárního kulinářského pořadu, máte dvě možnosti, jak se přihlásit:

  • Online na stránkách iprima.cz (pod záložkou „Přihlaste se!“)
  • Vytisknout si na stránkách iprima.cz přihlášku ve formátu PDF nebo Word, vyplnit a poslat poštou

Prostřeno: soutěžící

Každý všední den se u stolu potkává pět soutěžících, které obvykle spojuje kraj, kde bydlí. Soutěžící hodnotí nejen vaření, ale také prostředí, ve kterém je soupeř hostí a způsob, jakým se o ně během celého večera stará. Samotné večeři předchází obligátní „šmejděníčko šmejdění“, kdy mají hosté možnost prohlédnout si, jak jejich hostitel žije. Součástí programu je také zábava, která značně ovlivňuje konečné bodování.

Zajímavost: Takzvané šmejdění je údajně nevychází z původního britského konceptu.

Prostřeno: nezaměnitelné hlasy soutěže

Po celou dobu vysílání soutěž „zpovzdálí“ komentují Jana Boušková a Václav Vydra. Těžko bychom si po té době dokázali v téhle roli představit někoho jiného. Jejich hlasy se staly nedomyslitelnou součástí pořadu. Václav Vydra se v jednom z rozhovorů vyjádřil, že sám moc nevaří: „Zvládnu uvařit špagety,“ okomentoval a dodal, že v jejich domácnosti má pod palcem kuchyni jeho žena a spolumoderátorka Jana Boušková.

Zajímavost: Jana s Václavem namlouvají pořad jednou týdně, všech pět dílů najednou.

Prostřeno – menu

„Meny máme, chutě známe,“ slýcháme často v pořadu. Na začátku každého dílu se soutěžící vyjádří, na co by měli v daný den chuť a pak své preference porovnávají s meníčkem, které jejich hostitel připravil. Meníčko si každý kuchař tvoří sám – někdo vsadí na českou klasiku, někdo zase experimentuje s exotickými jídly. Soutěžící také často hodnotí, jak se k sobě jednotlivé chody v meníčku hodí.

Prostřeno: úkol týdne

Později se k obvyklému programu přidal ještě úkol týdne. Soutěžící dostane od produkce pořadu tajný úkol, jehož výsledek má odprezentovat pokud možno nenápadně během večera tak, aby na něj soupeři nepřišli. Nejednou se však stalo, že hostitel byl v takovém presu, že úkol týdne buď nestihl, nebo záměrně nesplnil. Soupeři, kteří úkol týdne ještě neznají, se během bodování mohou jen domnívat, jestli jejich hostitel úkol splnil, nebo ne.

Prostřeno: vítěz a bodování

Vítězem se stává ten, kdo si vyvaří nejvíce bodů, což mají v režii hlavně ostatní soutěžící. Bodování probíhá tajně po večeři a soutěžící mají prostor taktizovat. Hodnotí soupeře v rozmezí od 1 do 10 bodů. Nejednou se v pořadu objevil odhodlaný stratég, který se rozhodl vyhrát za každou cenu a záměrně dával soupeřům nízký počet bodů, aby si výhru pojistil. To soutěž umožňuje a je na každém, jak se k bodování postaví.

Zajímavost: Plných 40 bodů se podařilo získat doslova jen pár lidem. Poprvé se to povedlo v páté řadě roku 2012 panu Zdeňkovi Ernestovi.

Prostřeno – divácké hlasování

Ovlivnit výsledek soutěže můžete i vy. Každý všední den mezi 18. a 20. hodinou máte možnost sami obodovat soutěžící a jeden z nich pak díky vám může vyhrát 10 tisíc korun. Nepřijdete ale zkrátka, když se takovýmto způsobem zapojíte do soutěže, máte šanci být za svou účast odměněni úplně stejnou částkou – tedy 10 tisíci korun.

Prostřeno – recepty

Na stránkách iprima.cz najdete kromě dalšího i recepty soutěžících, které se tam obvykle objeví záhy po vysílání. Najdete je tu ve stejném pořadí, v jakém se byly vařeny v pořadu, a krásně nafocené, takže není problém tu zpětně dohledat jídlo, které vám padlo do oka.

Tento zdravý dezert ocenili všichni soutěžící. Pochutnejte si na dezertu Obrácená Paříž:

Recept na dezert Obrácená Paříž - suroviny

  • 5 vajec
  • 150 g kokosového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g polohrubé špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 čokoládový pudink
  • 200 ml smetany
  • 100 g čokolády
  • jahodová marmeláda
  • strouhaná čokoláda
  • bílá šlehačka

Recept na dezert Obrácená Paříž - postup

  1. Cukr vyšlehejte se žloutky do pěny.
  2. Z bílků vytvořte hustý sníh.
  3. V misce smíchejte prosátou mouku, čokoládový pudink a prášek do pečiva. Tuto směs pak vmíchejte do vyšlehaných žloutků. Pak přidejte sníh a znovu jemně promíchejte.
  4. Vymažte si plech a vysypte moukou
  5. Vlijte do plechu směs a pečte na 170 °C asi 20 minut. Pak nechte korpus vychladnout.
  6. Z korpusu vykrájejte kolečka, pomažte marmeládou (i z boku). Zbylý korpus rozdrťte a obalte jimi strany dortíku.
  7. Ozdobte dortík pařížskou a bílou šlehačkou.

Prostřeno a Kazma s One Man Show

Mezi legendární díly patří ten, kde jeden z účastníků miloval drůbež a v bytě měl místo postele rakev. Nadával soutěžícím i štábu do nehezkých slov a celkově byl takříkajíc zvláštní. Tento díl viděli i ti, kdo běžně pořad nesledují. Každý si říkal, že to prostě musí být vtip, jenže zdálo se, že alespoň soutěžící Karel to myslí smrtelně vážně. Alespoň dokud se ke všemu v rámci One Man Show nepřihlásil Kazma a jeho tým. Teprve v jeho show jsme se mohli přesvědčit o tom, že to celé bylo skutečně nahrané, televize Prima z toho však byla stejně překvapená jako diváci.

Prostřeno: epizody online zdarma

Po jednoduché registraci na stránkách iprima.cz se vám otevře doslova celý svět pořadu Prostřeno! (a dalších). Najdete tu nejen celé epizody, které si můžete přehrát (zpětně až do 21. sezony), ale také bonusy, recepty, články a sestřihy. Navíc se tu můžete zapojit do diváckého hlasování, účastnit se soutěží o různé ceny anebo se přihlásit do pořadu. Ty nejlepší scény a sestřihy najdete také na YouTube.

Připomeňte si, jak vznikl nejbizarnější díl celého pořadu:

1️⃣Kolik se dá vyhrát v Prostřeno?

Základní výhra v Prostřeno! je 60 000 Kč. Vítěz diváckého hlasování získá 10 000 Kč. Celkově můžete tedy vyhrát 70 000 Kč.

2️⃣Jak vyhrát 10 tisíc korun s Prostřeno?

Na stránkách iprima.cz si vyhledáte pořad Prostřeno! a kliknout na záložku „hlasování“ a každý všední den mezi 18. a 20. bodovat soutěžící.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Proč mi při přihlášení do soutěže nenaskočí obvyklý formulář kde se uvedlo jméno, příjmení , telefon a mailová adresa ? Takhle vlastně nemůžu soutěžit ani hlasovat , když nevíte a neznáte moje jméno ! Tím pádem nemusím tedy pořad sledovat ! Prosím o vysvětlení a děkuji.

Prosím o radu - chtěla bych soutěžícím udělovat body, ale prostě jsem nenašla způsob jak to provést. ... dostanu se k fotkám soutěžících, ale dál nic ...

Soutěžila jsem přes Bett. Kde najdu jestli jsem vyhrála dárek?.

jaricav@seznam.cz

21.2 t.r. spravedlnost od jedné ----spolusoutěžící nebyla vkusná ..... jediný muž v soutěži .. si zasloužil 10 bodů

Proč nejde letos (2023) hlasovat? od pondělí to zkouším a neobjeví se mi po jiné roky obvyklé okno s možností hlasovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Porota ČeskoSlovensko má talent

Česko Slovensko má talent 2023 online: porota, soutěžící, výsledky

V září začala nová, v pořadí už jedenáctá řada populární soutěže Česko Slovensko má talent a my se nemůžeme dočkat, komu budeme ve finále...

MasterChef Česko porota

MasterChef Česko: Soutěžící a kdo vypadl

23. 8. odstartovala na Voyo 7. řada soutěže MasterChef Česko: 2023. Přečtěte si, jaké výzvy na soutěžící v dalším díle čekali a kdo vypadl.

Výměna manželek se vysílá na TV Nova od roku 2005!

Výměna manželek na Nově - celé díly online zdarma, poslední díl

Výměna manželek láká k obrazovkám statisíce lidí. O čem pořad je, jak se přihlásit, jaký je honorář a kde sledovat celé díly online se...