Srovnání nejlepších internetových televizí online

Chcete jít s dobou a dívat se na televizi přes internet? Která internetová televize bude pro vás ta nejlepší? Kolik stojí sledování televizních kanálů online? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v článku spolu s porovnáním nabídek internetových televizí.

Srovnání internetových televizí vám pomůže vybrat si tu nejlepší! Foto: Pixabay

Internetová televize, televize přes internet – sledování TV online

Sledování TV online je stále populárnější. To je důvodem, proč se na českém trhu vyrojilo hned několik nových poskytovatelů této služby. Abyste se zorientovali v jejich nabídkách a vybrali pro vás tu nejlepší, nabídneme vám srovnání balíčků internetové televize od jednotlivých poskytovatelů.

Nejlepší internetová televize

Při výběru té nejlepší internetové televize pro vás je třeba zohlednit několik různých faktorů. Zatímco pro někoho je nejdůležitějším faktorem cena, pro jiné to může být nabídka programů či dokonce počet zařízení, na kterých může internetová televize přehrávat programy zároveň.

Další rozdíl, který ve výběru správné internetové televize hraje roli, je způsob, jakým se přijímá signál TV. Na trhu najdete mnoho streamovacích platforem, jakými jsou například Netflix, HBO MAX, Voyo, a na druhé straně potom IPTV, které vám kromě filmotéky nabídnou také běžné české TV kanály (Nova, Prima, ČT). Proto je důležité porozumět nabídkám služeb poskytovatelů.

Internetová televize – Smart TV, notebook, tablet i telefon

Velkou výhodou internetových televizí je možnost sledovat programy kdekoliv a na různých zařízeních. Nebudete tedy muset sedět doma u televize, abyste se podívali například na nejnovější díl Survivoru. S internetovou televizí si svůj oblíbený program pustíte i na cestách, dokonce i v zahraničí. Většina internetových televizí funguje na všech těchto zařízeních:

  • smart TV
  • počítač nebo notebook
  • tablet
  • telefon (smartphone)

Co to je IPTV

Zkratka IPTV je v angličtině Internet Protocol Television. Ačkoliv název obsahuje slovo internet, nejde o internetovou televizi, která by se dala volně sledovat online. IPTV funguje v uzavřené síti provozovatele stejně jako satelitní či kabelové televize.

K jejímu provozu potřebujete set-top box, který je k přijímání internetového signálu určený. Ten se dá pořídit přímo od provozovatele a vyhnete se tak možné chybě v obchodě, kde byste si mohli omylem pořídit set-top box určený pro příjem zemského digitálního televizního signálu a IPTV by vám přes něj nešla zprovoznit. Vlastníte-li více televizorů, pak budete s IPTV potřebovat set-top box ke každé z nich.

Internetová televize zdarma ke stažení

Je-li pro vás nejdůležitější faktor cena, pak vás nejvíce budou zajímat služby, které jsou zcela zdarma. Tři nejoblíbenější české televizní kanály (Česká televize, Nova a Prima) nabízí sledování pořadů ze záznamu zcela zdarma na svých internetových stránkách. Archiv je ale časově omezený.

Chcete-li si pustit poslední díl svého oblíbeného seriálu, neodkládejte to příliš dlouho, protože by už nemusel být dostupný. Do týdne od odvysílání to určitě stihnete ve všech třech archivech.

U těchto služeb není potřeba nic stahovat. Stačí otevřít stránky dané televize, najít pořad v archivu a spustit video, které se ukládá do mezipaměti počítače. Budete tedy potřebovat dostatečně rychlý internet, aby se video přehrávalo plynule. Tak je tomu ovšem u všech internetových televizí bez ohledu na cenu. Bez rychlého internetu to jednoduše nepůjde.

Levná internetová televize bez set-top boxu

Mnoho diváků volí takovou službu, která se obejde bez set-top boxu. U chytrých televizí totiž většinou stačí nainstalovat aplikaci a set-top box vůbec není potřeba. Výhodou je to, že se vyhnete výměně nefunkčních či zastaralých set-top boxů a ušetříte také za jejich nákup či pronájem.

Méně počátečních nákladů ovšem neznamená, že vás služba vždy vyjde levněji celkově. Velmi levně mohou vyjít například TV od mobilních operátorů, pokud už využíváte další jejich služby.

TV od mobilních operátorů: T-Mobile TV, O2 TV, Vodafone TV (UPC internetová televize)

Čím více služeb využíváte od stejné společnosti, tím lepší nabídku získáte. Finální cena se tedy bude lišit, pokud si pouze zakoupíte například O2 TV základní balíček, od toho, kdy už využíváte například O2 mobilní tarif. Pokud by O2 mobilní tarif platila celá rodina a k tomu by ještě doma měli O2 internet, pak jim TV balíček vyjde ještě výhodněji.

Využíváte-li některého z operátorů pro ostatní služby (paušál, internet), určitě si nechte udělat nabídku přímo od něj. Můžete tak ušetřit nejen za TV, ale také za ostatní služby. Zvýhodněná nabídka platí pro zákazníky s paušálem či internetem pro domácnost, dobíjíte-li si kredit u O2, pak vám to s O2 TV příliš nepomůže.

Nabídky jednotlivých společností jsou velmi podobné. T-Mobile nabízí v základním balíčku nejvíce programů, ale nenabízí set-top boxy k prodeji (pouze k pronájmu). O2 TV pak má programů o trochu méně, ale zase můžete nahrávat až 100 hodin pořadů a set-top box si u nich můžete koupit. U Vodafone TV získáte přístup k videotéce s více než 2 000 tituly v ceně balíčku.

Skylink TV

Balíček online TV od společnosti Skylink nabízí až 74 programů se sedmidenním archivem. Na televizi můžete koukat přes mobil, tablet, počítač nebo smart TV. Současně může TV běžet na 4 zařízeních. Pokud byste chtěli balíček použít i pro starší typ televize, nabízí Skylink dva typy set-top boxů k prodeji, nebo k pronájmu.

Na kolik vás tento balíček Skylink TV vyjde?

  • prvních 7 dní zdarma
  • pak 6 měsíců v akci za 199 Kč měsíčně
  • poté se cena ustálí na 249 Kč měsíčně

Nordic TV

V základním balíčku nabízí digitální internetová Nordic TV 80 programů v HD kvalitě za 225 Kč měsíčně. K tomu získáte přístup k videotéce s 50 filmy zdarma. Při objednávce této služby dostanete navíc první měsíc také zdarma. Na výběr v základním balíčku Nordic TV máte i prémiové dětské a hudební kanály. Pokud byste chtěli nabídku rozšířit, Nordic TV nabízí speciální balíčky:

  • Dětský balíček s 10 dětskými programy za 85 Kč
  • Sportovní balíček se 7 sportovními programy za 145 Kč
  • Přírodní balíček se 7 dokumentárními programy za 95 Kč
  • Filmový balíček s kanály HBO, HBO 2 a HBO 3 za 195 Kč
  • HBO GO videotéka za 145 Kč
  • balíček Vašich 7 za 165 Kč, kde si sami vyberete 7 programů navíc

V základním balíčku Nordic TV umožňuje sledování současně na 2 televizích a 2 mobilech. Pokud potřebujete tuto nabídku rozšířit o jedno zařízení, připlatíte si 85 Kč. Cena za dvě zařízení navíc je 165 Kč.

Kuki TV, Telly TV a Lepší TV – srovnání

V následující tabulce najdete srovnání tří internetových televizí, které jsou čím dál populárnější:

  • Kuki TV
  • Telly TV
  • Lepší TV

Jejich nabídky jsou velmi podobné. Liší se ale v detailech, které pro někoho mohou být rozhodující.

Internetová TV Kuki TV Telly TV Lepší TV
Počet programů ve srovnatelném balíčku 140 126 128
Programy v HD 93 76 76
Počet zařízení 3 fixní a 5 mobilních 4 3
Nahrávání 10 hodin 30 hodin neomezené
Pronájem set-top boxu není v nabídce 90 Kč měsíčně 99 Kč měsíčně
Zakoupení set-top boxu 1 990 Kč 2 500 Kč 1 599 Kč
Nutnost závazku NE NE NE
Funkce "Pauza" ANO ANO ANO
Online support ANO ANO ANO
Hodnocení podpory **** ***** ***

Konec služby Zapni TV

Přestože sledování TV online je stále populárnější a využívá ho čím dál víc lidí, poskytování internetové televize není jednoduché. Konkurenční boj o zákazníky před pár lety nezvládla služba Zapni.TV, která po pěti letech působení na trhu oznámila konec provozu. Ostatním provozovatelům se zatím daří dobře. Nemusíte se tedy bát, že by skončila jedna internetová TV za druhou, jako ohlašovaly konec energetické společnosti v roce 2021.

*️⃣Kolik stojí internetová televize?

Ty nejmenší balíčky, které obsahují od 50–80 televizních kanálů, vás vyjdou přibližně na 100 Kč za měsíc. Rozšířené nabídky se pak pohybují od 150 Kč do 280 Kč. Za ty nejbohatší balíčky programů si pak připlatíte samozřejmě ještě víc.

*️⃣Jaká je nejlepší internetová televize?

Určit nejlepší internetovou televizi celkově je velmi těžké, protože výběr je velmi individuální. Zatímco někdo shání co nejširší nabídku programů, pro někoho jiného rozhoduje cena. Abyste si vybrali tu nejlepší internetovou televizi právě pro vás, zkuste si přečíst srovnání jednotlivých nabídek zde v článku.

*️⃣Co je potřeba k internetové TV?

Ke sledování internetové TV potřebujete zařízení, na kterém chcete televizi sledovat, stabilní a dostatečně rychlé připojení k internetu a v některých případech také set-top box.

*️⃣Jak přijímat internetovou televizi?

Příjem televizního signálu u IPTV probíhá přes set-top box k tomu určený. U většiny internetových televizí vám k připojení bude stačit aplikace, která příjem TV vyřeší za vás.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Netflix

Top 10 akčních filmů na Netflixu – žebříček těch nejlepších thrillerů

Probíráte se sáhodlouhým seznamem filmů na Netflixu a nevíte, jaký vybrat? Inspirujte se naším žebříčkem nejlepších deseti akčních filmů.

Špindíra Lucie Výměna manželek 14. série 6.1 2021 celý díl

Nejlepší díl Výměny manželek online – Špindíra Lucie (Voyo)

Účastnice Výměny manželek přezdívaná Špindíra Lucie šokovala nechutnou domácností prolezlou plísní a zavrženíhodným stylem života. Sledujte...

StarDance 2023

StarDance 2024: nová XIII série, soutěžící, hlasování, kdo vypadl

Na obrazovky ČT 1 znovu zamíří známá taneční show StarDance, která patří mezi nejoblíbenější české pořady. Podívejte se, kdo bude letos...