Seriál ZOO na TV Prima aneb Když je v hlavní roli zvěř

Seriál ZOO si hned první řadou získal srdce diváků a stal se z něj nejsledovanější pořad televize Prima. Jak už to bývá, za dobu natáčení se udála spousta změn – jak vypadá druhá řada seriálu a čí návrat překvapil?

Herci ze seriálu ZOO Foto: Profimedia

Hodnocení seriálu ZOO: 8,9/10

  • každé úterý a čtvrtek ve 20:15 na TV Prima
  • unikátní prostředí ZOO

Seriál ZOO sledovanost – nejpopulárnější seriál na TV Prima

Český rodinný komediální seriál z prostředí zoologické zahrady se vysílá od ledna 2022, kdy nahradil v hlavním vysílacím čase seriál Slunečná. Kromě vysílacího času mají tyhle dva pořadu ještě jednu společnou věc, a to herečku v hlavní roli – Evu Burešovou, mimo jiné partnerku porotce kuchařské show MasterChef Česko Přemka Forejta.

Seriál ZOO se díky své oblíbenosti dočkal už celých dvou sérií a poznali jsme již mnoho nových postav a s některými jsme se museli naopak rozloučit. Připomeňte si základní informace o nejpopulárnějším seriálu televize Prima.

Poznámka: Úplně první díl sledovalo 1,33 milionu diváků starších 15 let.

ZOO seriál – v hlavní roli ZOO Dvůr Králové

Seriál je unikátní zasazením do neobvyklého prostředí zoologické zahrady. V hlavní roli tu také uvidíte spoustu zvířátek, které mají v reálném životě domov v Safari Parku ve Dvoře Králové. A jak se hercům pracuje s chlupatou částí obsazení? Michaela Pecháčková, představitelka Sidonie, si nemohla vynachválit spolupráci se všemi zaměstnanci parku a pokud jde o zvířecí herce, obzvlášť se jí líbilo natáčení s žirafami a opicemi. I režisér Jaromír Polišenský v rozhovorech vyjadřoval vděk vůči pracovníkům parku, bez jejichž pomoci by to nešlo.

Zajímavost: Během natáčení scén se zvířaty se štáb podřizoval režimu zvířat a snažil se do chodu ZOO zasahovat co nejméně.

Jaromír Polišenský v jednom z rozhovorů uvedl, že mnohdy musí točit jednu scénu i několikrát, dokud zvířata nezareagují tak, jak potřebují, a se smíchem dodával, že v tomhle ohledu jsou nejspolehlivější překvapivě hyeny, ty jsou prý pokaždé připravené „na place“.

Tvůrcům seriálu je během natáčení k ruce odborník Jaroslav Hyjánek, který dohlíží na to, aby bylo v seriálu všechno po faktické stránce správně. Někdy však musí dělat kompromisy on i scénáristé – zatímco Jaroslavu Hyjánkovi jde o autentičnost, tvůrci zase musí dbát na to, aby byl děj pro diváky atraktivní, a tak někdy musí zvolit zlatou střední cestu.

Velké slovo má však, pokud jde o témata, která se v seriálu řeší, jako je třeba záchrana některých druhů zvířat nebo jak postupovat při uštknutí hadem – zkrátka témata, o nichž se v ZOO skutečně běžně mluví.

Seriál ZOO postavy – žirafy, hyeny, a hlavně ošetřovatelé a milovníci zvířat

V ZOO se potkáme s dlouhým seznamem hlavních postav a ještě delším těch vedlejších. Nejčastěji ale vídáme Sidonii Annu Novotnou – mladou ošetřovatelkou žiraf, která dala ošetřovatelství přednost před studiem ve slunném L.A. Další hlavní postavou je Viky – chůva Bena a Sofi a zpěvačka v Markově baru. Mezi hlavní mužské postavy patřil v první řadě Petr Kříž – otec Bena a Sofi, soudce a vdovec, později přítel Viky – avšak stabilní hlavní mužkou postavou je Marek Rokl, majitel baru a Vikyin nejlepší kamarád.

Další hlavní postavy:

  • Adam „Haďák“ Hruška – stará se o hady, přítel Sid
  • Albert Polák – Privilegovaný syn pracující v marketingu
  • Lubor Brázda – náměstek toužící po místu Marie Roklové
  • Josef Jírů – stará se o slony a je chovatelem králíků
  • Stáňa Smíšková – ošetřovatelka lemurů
  • Vojtěch Rokl – syn Marie a bratr Marka
  • Alice Novotná – matka Sid a Edy
  • Marie Roklová – ředitelka ZOO a matka Marka a Vojtěcha, se kterým má složitý vztah
  • Anežka Krásná – celosvětově uznávaná odbornice, která si více rozumí se zvířaty než s lidmi
  • Radek Daňhel – celý svůj život podřídil záchraně nosorožců
  • Helena Pechová – ošetřovatelka opic toužící po lásce
  • Franta Kolman – ošetřovatel a průvodce, který se cítí být Casanovou
  • Eduard Novotný – Otec Sid, který ji chce nejdřív za každou cenu dohnat ke studiu, nakonec ji ale nechá, aby si žila po svém
  • Filip Janda – fotograf
  • Karel Charlie Rakušan – vedoucí dvojčat

Seriál ZOO – dvojčata, kam se podíváš

Charlie je odhodlaný bojovník za lidská práva a k ruce má spoustu pomocnic, mezi nimiž najdete nejednu dvojici sester, které jsou si podobné jako vejce vejci. Izy a Tess Janečkovy jsou od sebe skutečně k nerozeznání a na to přijdou i Marek a Vojta, kteří se do nich – nebo spíše do ní – zamilují. Holky však nemůžou přiznat, že jsou dvě, a tak v těch láskách začnou být pořádné zmatky. Izy a Tess ale nejsou jediná identická dvojice v seriálu, a tak je dobré sledovat každý díl, aby se člověk neztratil v ději.

Seriál ZOO herci – v hlavní roli Eva Burešová

V hlavních rolích se tu představili Eva Burešová, Michaela Pecháčková, Štěpán Benoni nebo Robert Urban, ačkoli obsazení je mnohem bohatší:

SERIÁL ZOO – OBSAZENÍ
postava herec
Viktorie Janečková Eva Burešová
Sidonie Anna Novotná Michaela Pecháčková
Petr Kříž Robert Urban
Marek Rokl Štěpán Benoni
Vojtěch Rokl Goran Maiello
Adam „Haďák“ Hruška Šimon Bilina
Albert Polák David Gránský
Lubor Brázda Pavel Nečas
Josef Jírů Oldřich Navrátil
Stáňa Smíšková Vanda Hybnerová
Anežka Krásná Pavla Tomicová
Ing. Marie Roklová Veronika Freimannová
Radek Daňhel Bob Klepl
Helena Pechová Jitka Sedláčková
Franta Kolman Michal Novotný
Eduard Novotný Marek Taclík
Filip Janda Tomáš Klus
Alice Novotná Sabina Laurinová
Karel Charlie Rakušan Marek Němec
Tes Janečková Barbora Černá
Izy Janečková Lucie Černá

ZOO seriál Prima: změny v obsazení – kdo odešel a kdo se zase vrátil?

Eva Burešová během seriálu otěhotněla, a tak na čas divákům z očí zmizela, ale velmi rychle zase ohlásila návrat. Nebyla ale sama, spolu s ní se v seriálu po krátké pauze znovu objevují Tereza Brodská, Robert Urban nebo představitel „Háďáka“ Adama Šimon Bilina, po jehož návratu se strhne drama plné žárlivosti.

Eva Burešová je krásná, talentovaná žena, ale přesto se nemálo setkává s kritikou veřejnosti, a diváci jí nedali zadarmo ani návrat od seriálu. Jakmile se novinka dostala do médií a na sociální sítě, někteří okamžitě začali komentovat Evin (dle některých diváků) příliš brzký návrat po porodu druhého dítěte. Samozřejmě však byli i tací, co její návrat uvítali a vyjádřili se naopak, že to bez ní nebylo ono.

Diváci jsou v každém případě zvědaví, jak to dopadne s postavou Viky, která se vrátila bez Petra a nastěhovala se zpátky do svého starého bytu k Sid. Jak se jejich vztah nakonec vyvine?

Seriál ZOO sledovanost, recenze na ČSFD

První díl seriálu sledovalo přes milion diváků a tato čísla si ZOO drží i ve druhé řadě a i nadále zůstává jedním nejpopulárnějších seriálů vůbec a nejsledovanější seriál ve čtvrtek večer. V tuhle chvíli mu na paty šlape akorát nová série TV Nova Zlatá labuť, ovšem ZOO je stále trochu napřed.

Voyo - Zlatá Labuť

Kromě vysoké sledovanosti se seriál od některých dočkal i kritiky. Například na Česko Slovenské filmové databázi si diváci stěžují, že jde o především o ukázku dramatických vztahů, ve které se sem tam mihne nějaké to zvířátko – a že jde o ordinérní příběh, jenž je zajímavý jen tím, že je zasazený v neobvyklém prostředí.

Seriál ZOO online – Kde sledovat poslední díl? Celé epizody zdarma na iPrima

Nové díly druhé řady seriálu ZOO můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na televizi Prima anebo na iprima.cz, kde jsou k dispozici všechny odvysílané díly zdarma. Stačí jen na oficiálních stránkách TV Prima najít pořad a kliknout na záložku epizody. Kromě celých dílů tu najdete články k pořadu, sestřihy, seznam postav seriálu a bonusy, kde můžete sledovat třeba nepovedené záběry, scény, které se do seriálu nevešly nebo rozhovory s herci.

A co nás čeká v dalších dílech? Mezi Sid a Adama se vloudí žárlivost. Podívejte se na upoutávku:

*️⃣Kolik dílů má seriál ZOO?

První série měla 43 epizod a druhá řada jich dostane pro velký úspěch seriálu ještě více – 52 dílů.

*️⃣Kde se natáčí ZOO?

Většina interiérů se natáčí v ateliérech, exteriéry se zvířaty jsou však točené v Safari Parku ve Dvoře Králové.

*️⃣Kdo hraje v seriálu ZOO?

Hlavní role v seriálu ZOO hrají Michaela Pecháčková, Eva Burešová či Štěpán Benoni, celý seznam herců je ale mnohem delší.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Kdyby ti herci radši podporovali děti v Africe určitě by udělali lépe. Než se tvářit že umí hrát když neumí. Děti v Africe by jim za to byli určitě vděčnější něž natáčet tenhle rádoby serial.

ZOO mám moc ráda čím déle bude vysílán tím lépe mám moc ráda Bena protože je jako můj bráška.Jen holky by měly nosit honosnější náušnice víc by jím to slušelo. Chtěla bych aby ten seriál hrál co nejdéle protože je opravdu hodně dobrý a děti jsou taky hodně dobrý a líbí se mi zvířátka jsou moc hezké.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Seriál Jedna rodina plný humoru

Jedna rodina – tři rodiny v jedné aneb seriál ze života

Začátkem ledna televize Nova představila seriálovou novinku Jedna rodina. O čem přesně vypráví, jaké má obsazení a kolika dílů se dočkáme?

Černé vdovy

Seriál Černé vdovy – tři svérázné mstitelky a spousta černého humoru

Nedávno odstartovala na televizi Prima nová, druhá série divácky úspěšného seriálu Černé vdovy. Na co se v nové řadě můžeme těšit?

seriál Docent

Seriál Docent na ČT: epizody, herci, recenze a sledování zdarma

Již v neděli 5. února uvidí diváci premiéru třídílného seriálu České televize s názvem Docent. Kvalita by měla být zaručena. Pod...