Poklad z půdy: veteš i cennosti za statisíce. Jak se přihlásit?

Kolikrát v domácnosti objevíme něco, co se dědí v rodině po generace, nikdo už neví, na co to kdy sloužilo a roky se na to jen práší. Co s takovými věcmi? V pořadu Poklad z půdy vědí jak na to, vyznají se ve starožitnostech, dokážou odhadnout jejich cenu, a když na to přijde, vaši drahocennost klidně i koupí.

Moderátor Jan Rosák Foto: Marek Pátek / CNC / Profimedia

Hodnocení pořadu Poklad z půdy: 8,2/10

  • Každý den na TV Barrandov od 16:55 a 19:00
  • Skuteční odborníci ze světa starožitností

Poklad z půdy – v hlavní roli šperky, obrazy i auta

Někdy se může zdát brož zděděná po babičce jako drahocennost, ale nejeden účastník pořadu Poklad z půdy se přesvědčil o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. Odborníci občas svými odhady zklamou a občas mile překvapí, ať už vám ale řeknou cokoli, dostanete příležitost svůj poklad nabídnout pětici starožitníků, kteří občas v něčem vidí potenciál a i přes nízký odhad si váš předmět koupí.

Poklad z půdy dnes: TV program, Prima nebo TV Barrandov?

Původně pořad vysílala televize Prima, ale od minulého roku ho můžeme sledovat na TV Barrandov Jaromíra Soukupa, kam se přestěhoval. Kromě toho se ale na formátu pořadu nic nezměnilo, ponechalo si i svého moderátora, odhadce i starožitníky. A pokud tenhle pořad milujete, na TV Barrandov si ho užijete dost – každý den televize odvysílá dva díly za sebou.

Poklad z půdy – přihlášení. Zjistěte, co se vám skrývá na půdě

Chcete zjistit, kolik by vám byli starožitníci z pořadu ochotni nabídnout za vaši drahocennost z půdy? Neváhejte a přihlaste se, je to jednoduché, stačí k tomu jen pár kroků a informací:

  • jděte na stránky barrandov.tv
  • klikněte na záložku Pořady
  • najděte pořad Poklad z půdy
  • klikněte na „přihlaste se do pořadu“
  • vyplňte krátký dotazník a nahrajte fotografii (jedna fotografie je povinná)
  • klikněte na „odeslat“

Poklad z půdy – moderátor Jan Rosák

Moderátorem pořadu je zkušený Jan Rosák, kterého známe z řady jiných populárních pořadů, například z legendární vědomostní soutěže Riskuj!, která běžela několik let na televizi Nova každý podvečer, tak jako v současné době pořad Na lovu.

Byl to právě on, kdo s pořadem přišel, a vrátil se tak po sedmi letech v roli moderátora. Hned první díl se dočkal úžasného úspěchu a nenechalo si ho ujít 512 tisíc diváků, čímž toho večera překonal sledovanost pořadu České televize Reportéři ČT. Větší sledovanost měl ten den jen seriál televize Nova Kriminálka Anděl.

Jan Rosák se vyjádřil, že kromě fascinujících předmětů má na pořadu rád lidské příběhy, které jsou s nimi spojené a jsou mnohdy zajímavější než starožitnosti samotné.

Poklad z půdy starožitníci – Jaká je porota pořadu?

Pořad má pět starožitníků, odborníků, kteří dokážou velmi dobře odhadnout nejen cenu přinesených předmětů, ale především prodejní potenciál. Pokud se jim brož, soška, obraz a další cennosti zamlouvají, sami nabídnou cenu a věc odkoupí.

ODBORNÍCI POŘADU POKLAD Z PŮDY
ODHADCI STAROŽITNÍCI
Jan Neumann Pavel Kuře
Martin Cinolter Daniela Žáková
Jaroslav Krejča Albert Trnka
Simona Šustková Michal Jankovský
Pavel Urban

Poklad z půdy: Daniela Žáková – od obchodu s oblečením ke starožitnictví

Danielu Žákovou k lásce ke starožitnostem přivedla její kamarádka Simona Šustková, která v pořadu působí jako odhadce a jíž Daniela vypomáhala v jejím pražském obchodě. Původně bylo Danieliným oborem oděvnictví, které vystudovala na oděvní průmyslovce a jemuž se i dlouhá léta věnovala. Později si zařídila vlastní obchod s oděvy, ale výpomoci Simoně změnila sortiment a začala se specializovat na starožitnosti.

Poklad z půdy: Michal Jankovský – opatrný nákupčí a nakladatel

Michal Jankovský je duší obchodník a vždycky si dvakrát rozmyslí, než něco pořídí. Koneckonců má ekonomické vzdělání, o starožitnosti se zajímá celý život a po roce 2000 si v Praze otevřel vlastní obchod. Úplně nejradši má předměty z 19. a první poloviny 20. století. Miluje nejen historické předměty, ale má slabost také pro knihy a stojí v čele nakladatelství Fabula.

Poklad z půdy: Pavel Urban – zakladatel Galerie USTAR

V Olomouci studoval ekonomii a management a poté pokračoval na soukromou vysokou školu – Akademii Sting. Rok poté, co dostudoval, založil společně s otcem a bratrem Starožitnosti-Galerie USTAR a otevřel dvě starožitnictví, jedno v Olomouci a druhé v Praze. Společnost také pořádá aukce, kde se objevují skutečně cenné a historicky hodnotné kousky.

Poklad z půdy: „Král veteše“ Pavel Kuře

Původně se vyučil automechanikem, později se ale vydal na obchodní akademii. Jeho vetešnictví původně sídlilo ve Zruči nad Sázavou, své zboží ale později přesunul do již zámku v Martinicích. V době covidu a bezpečnostních opatření musel začít svou sbírku rozprodávat, protože se dostal do finančních problémů. Jak sám uvedl, předměty, jimiž naplnil svůj zámek, nikdy nevedly ke zbohatnutí, ale k věcem si vytvářel vztah, za což si ho občas kolegové dobírali.

Vetešník Pavel Kuře Foto: Profimedia

Poklad z půdy: ředitel aukčního domu Albert Trnka

Albert Trnka v pořadu působí jako odborník na výtvarné umění, jehož dějiny studoval už v mládí na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. V současné době je ředitelem pražské aukční síně European Arts a zároveň předsedou představenstva Komory aukčních síní, uměleckých děl a starožitností ČR. Platí za jednoho z největších znalců výtvarného umění vůbec a je tak jeden z nejvyhledávanějších odborníků v zemi.

Poklad z půdy – náhrdelník, nejdražší věc pořadu

V pořadu se objevují obrazy, šperky, sošky, ale také předměty, které byste možná nečekali, jako třeba motorky nebo auta. Na jaké nejdražší předměty odborníci během natáčení narazili? Jedním z velmi drahých předmětů, který odhadci ocenili na několik milionů, byl náhrdelník, který přinesla paní, jež do pořadu přišla s tím, že by za něj chtěla alespoň dva tisíce korun. V pořadu se také objevila kabelka z padesátých let, která dosahovala neskutečné ceny nebo sbírka per, kterou doporučili odborníci nabídnout v zahraničí.

Zajímavost: V pořadu se také objevil mikrofon, který údajně patřil Édith Piaf

Poklad z půdy – nové díly na TV Barrandov

V únoru minulého roku odstartoval pořad na TV Barrandov novými díly a od té doby je možné pořad sledovat hned dvakrát denně, a to od 16:55 a 19:00.

Na stránkách televize Barrandov pak můžete sledovat díly online ve videoarchivu, je ale nutné se zaregistrovat a zaplatit si předplatné, které si lze pořídit na týden, měsíc nebo na celý rok a to buď pomocí SMS, nebo koupě na eshopu.

Poklad z půdy – online epizody zdarma a soutež

Než se pořad přesunul na TV Barrandov, vysílala ho TV Prima, která ho zakončila pátou řadou. Na Prima Love můžete každou neděli dopoledne sledovat staré díly, které jsou pak ke zhlédnutí také na iprima.cz pod záložkou „nedávno odvysílané“. Tam také najdete sestřihy z pořadu a související články mimo jiné s obsahem, který se do pořadu nevešel. V současné době běží na Prima Love čtvrtá řada pořadu.

Dokud byl pořad ještě vysílaný na TV Prima, byla s ním spojená soutěž ve spolupráci s Českou mincovnou, která se specializuje na sběratelské i investiční zlato a další kovy. V rámci soutěže se hrálo o různé, většinou stříbrné mince. Šlo jen o to správně odpovědět na otázku týkající se obvykle českých dějin.

#️⃣Kdy a kde se vysílá pořadu Poklad z půdy?

Několik let se pořad vysílal na TV Prima, v současnosti ho ale můžete sledovat na TV Barrandov, kde vysílají každý den hned dva díly za sebou - 1. díl od 16:55, 2. díl od 19:00. Reprízu starších dílů pak můžete zhlédnout každé nedělní dopoledne na TV Prima Love od 11:45.

#️⃣Jak se přihlásit do pořadu Poklad z půdy?

Stačí jít na stránky barrandov.tv a pak vyplnit základní informace. Podívejte se, jak se přihlásit krok za krokem:

  • na stránkách barrandov, tv klikněte na záložku Pořady
  • najděte pořad Poklad z půdy
  • klikněte na „přihlaste se do pořadu“
  • vyplňte krátký dotazník a nahrajte fotografii (jedna fotografie je povinná)
  • klikněte na „odeslat“

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Pozůstalost obrazu nalezen na půdě

Dobrý den,

přihlásila jsem do pořadu stříbrné příbory a stále se nikdo neozývá.
eliska.traganova@seznam.cz 775 675 975

Děkuji

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Utajený šéf

Utajený šéf aneb mise v přestrojení: celé díly online na Voyo

Chtějí vědět, jak to v jejich firmě chodí, a tak se v přestrojení vydávají mezi své zaměstnance. Co všechno se dá vidět v pořadu Utajený...

Výměna manželek se vysílá na TV Nova od roku 2005!

Výměna manželek na Nově - celé díly online zdarma, poslední díl

Výměna manželek láká k obrazovkám statisíce lidí. O čem pořad je, jak se přihlásit, jaký je honorář a kde sledovat celé díly online se...

Aneta Krejčíková alias Gábina Pumrová

Ulice seriál na TV Nova: herci, postavy, novinky a epizody online zdarma

Seriál Ulice nás na obrazovkách TV Nova provází už nějaký ten pátek. Co všechno se změnilo, jací herci jsou v seriálu nejdéle a co je v...