Jaromír Soukup životopis: podnikání, majetek, partnerky

Známe ho především jako mediálního magnáta, bez jehož tváře už si nedokážeme TV  Barrandov představit. Kdo je Jaromír Soukup, jaké má vzdělání a jak vypadá jeho soukromý život?

ŽIVOTOPISPOLITIKATV BARRANDOVDĚTI
PARTNERKYMAJETEK SOUKUP VS. BEJR

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová Foto: Profimedia

Jaromír Soukup – životopis

Jaormír Soukup je český podnikatel, mediální magnát, moderátor a řadí se mezi tuzemské miliardáře. Má vystudovanou právnickou fakultu pražské Karlovy univerzity, kterou absolvoval v roce 1993. Ještě před ukončením studia Jaromír Soukup stihl založit mediální agenturu Médea, pod niž spadá v současné době mnoho firem zabývajících se poradenstvím, výzkumem trhu a vztahy s veřejností. V roce 2000 pak založil vydavatelství Empresa Media.

sipka Vsaď si na Clash of the Stars 7 a získej registrační bonus zdarma.

Vsaď si na Clash of the Stars 7 a získej registrační bonus zdarma

Jaromír Soukup: základní informace
datum narození 22. února 1969
místo narození Mariánské lázně
alma mater Univerzita Karlova v Praze

Jaromír Soukup a TV Barrandov: mediální magnát a moderátor

O dvanáct let později Jaromír Soukup koupil TV Barrandov a stal se jejím generálním ředitelem. Celých pět let se držel v pozadí, ale v roce 2017 odstartoval na obrazovkách své televize pořad Týden s prezidentem Jaromíra Soukupa, v jehož rámci vedl pravidelně rozhovory s Milošem Zemanem. Do roku 2018 vzniklo na TV Barrandov neuvěřitelných 11 pořadů, které Jaromír Soukup moderoval, jako třeba Aréna Jaromíra Soukupa, Kauzy Jaromíra Soukupa nebo dokonce Vaření se Soukupem. Na to všechno vznikl ještě Jaromír Soukup Shop, který slibuje zboží všeho druhu a za výhodné ceny.

Pořady na TV Barrandov pod taktovkou Jaromíra Soukupa:

  • Duel Jaromíra Soukupa (úterý a čtvrtek 21:15)
  • Hovory Kalousek Soukup (čtvrtek 20:30)
  • Instinkty Jaromíra Soukupa (pondělí 21:15)
  • Prezident anebo Co byste měli slyšet od hlavy státu (pondělí - středa 20:50)
  • Týden podle Jaromíra Soukupa (úterý 20:10)
  • Nebezpečné vztahy (každý den 18:00)
  • Moje zprávy (každý den 19:25)
  • VIP svět (několikrát denně)
    • 1990 – člen Občanského fóra
    • 2006 – spoluvytvářel ekonomický program Strany zelených
    • 2009 – na 9. místě kandidátky Demokratické strany zelených kandidoval ve volbách do Evropského parlamentu
    • 2010 – finanční podpora strany Věci veřejné ve formě výhodných cen propagace, PR a inzertních ploch
    • 2012 – podpora Jana Fischera v jeho kandidatuře na prezidenta
    • 2019 – zakládá stranu List Jaromíra Soukupa
  • Zajímavost: Jaromíru Soukupovi byla v roce 2018 udělen Zlatý citrón (anticena předávání audiovizuálních cen Trilobit) za "za neuvěřitelné konferování „diskusních“ pořadů v TV Barrandov, které jsou bizarním koktejlem diletantství a účelového politického aktivismu".

    Jaromír Soukup, Doktorka Kellerová a Premiér

    Jaromír Soukup nezůstal jen u moderování a objevil se dokonce v seriálech TV Barrandov. V Doktorce Kellerové, kterou hrála jeho tehdejší partnerka Kateřina Brožová, si střihl roli trenéra boxu.

    Na podzim roku 2019 se na obrazovkách TV Barrandov objevil nový seriál, prezentovaný televizí jako sitcom – Premiér. Tam Soukup účinkoval v hlavní roli, jak už sám název napovídá, premiéra Pavla Diviše. Mělo se jednat o satiru české politické scény, ale na pořad se svalila smršť kritiky nejen ze strany odborníků, ale také veřejnosti. V současné chvíli má seriál na ČSFD hodnocení 2 %.

    Jaromír Soukup – politika

    Jaromír Soukup se v politice více či méně angažuje už od devadesátých let. Spolufinancoval mimo jiné kampaň Strany zelených a za druhé vlády Mirka Topolánka byl nominovaný do funkce náměstka osmé ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR Dany Kuchtové.

    Jaromír Soukup v politice: kandidatura na prezidenta

    Krátce poté, co založil Jaromír Soukup stranu List Jaromíra Soukupa, ve vysílání na TV Barrandov uvedl, že hodlá v roce 2023 kandidovat na prezidenta. Podobně jako zanikla jeho strana, jejíž zrušení po uplynutí šestiměsíční lhůty pro dodání potřebných podkladů navrhla sama Vláda ČR, vyšuměla i jeho kandidatura do prázdna a nakonec veřejným oznámením začala i skončila.

    Jaromír Soukup: jeho majetek a dluhy

    Jaromír Soukup je známý mimo jiné tím, že koupil byty v jedné z nejdražších staveb v České republice, pražském V Toweru na Pankráci, kde pořídil bydlení sobě i svým dětem. Údajně jde celkem o čtyři bytové jednotky, tedy dvě patra budovy. Dle slov samotného Soukupa mu také říká pane byt v 35. patře mrakodrapu na Manhattanu. Zimní dovolené pak tráví ve svém domě v Rakousku a na prázdniny u moře si pořídil vilu ve Španělsku. Jaromír je také vlastníkem mnoha pozemků v Čechách. Zároveň má však kvůli svému neúspěšnému podnikání velké dluhy.

    Jaromír Soukup a box: Médea Boxing Team

    Mezi Jaromírovy koníčky patří box a tak nepřekvapí, že kromě jiného vlastní také pražský boxerský klub Médea Boxing Team, mezi jehož jedničky patří profesionál v supertěžké váze Ondřej Pála. Tým vznikl v roce 2000 a o dva roky později otevřeli první tělocvičnu, kde dle slov Jaromíra Soukupa začali trénovat na profesionální úrovni. Zápasníky svého času trénoval také Rosťa Osička. V současné době tým trénuje Jurij Krivoručko.

    Jaromír Soukup: svatba, manželka, děti

    Jaromír Soukup byl ženatý s ekonomkou Monikou Drlíkovou, která je mimo jiné sestřenicí podnikatele a politika Martina Nejedlého. S Monikou kromě dvou dětí Natálie a Lukáše přivedli společně na svět i účetní společnost Soukup, s. r. o.

    Jaromír Soukup: dcera Natálie Soukupová a syn Lukáš Soukup

    S bývalou manželkou Monikou Drlíkovou má Jaromír Soukup dvě děti Lukáše a Natálii, kteří už jsou dospělí – Lukášovi je 27 a Natálii 21 let. Lukáš je momentálně manažerem otcovy reklamní agentury Médea Group, spravuje akvizice TV Barrandov a v různých postaveních figuruje v mnoha dalších otcových firmách. Dcera Natálka miluje koně a aktivně se věnuje parkuru.

    Jaromír Soukup a další slavné partnerky

    Jaromírovou první slavnou partnerkou byla herečka Kateřina Brožová, kterou známe z mnoha českých seriálů a v poslední době jsme ji mohli vidět například v jedné z epizod soutěže Můj muž to dokáže, a s níž se Jaromír v roce 2016 dokonce zasnoubil. Dříve než došlo na svatbu, stihl se pár v roce 2018 rozejít. O dva roky později se bulvárem prohnala zpráva, že Soukup randí s operní a muzikálovou pěvkyní Terezou Mátlovou. Páru to ale dlouho nevydrželo a po čtyřech měsících přišel rozchod. Důvod si ale nechali pro sebe a tak můžeme jen hádat, co za odloučením stálo.

    Soukup a Hanychová: Spekulace ohledně konce turbulentního vztahu

    V červnu minulého roku veřejnost šokovaly titulky o novém vztahu českého showbyznysu mezi Jaromírem Soukupem a Agátou Hanychovou. Mnozí považovali zprávu za „kachnu“, nicméně sama Hanychová médiím později potvrdila, že spolu s randí. Prý se tak stalo po Agátině účasti v jednom ze Soukupových pořadů. Neviděli se sice ani zdaleka poprvé, ale tentokrát zkrátka přeskočila jiskra. Než se z toho stihli všichni nevěřící Tomášové vzpamatovat, pár oznámil po třech měsících vztahu, že spolu čekají dítě.

    Podívejte se na setkání Jaromíra Soukupa a Agáty Hanychové v pořadu INSTINKTY Jaromíra Soukupa:

    11. dubna 2023 se dvojici narodila dcera Rozárka a Soukup se tak stal potřetí otcem. Nicméně 4 měsíce po porodu se začalo v médiích šuškat o krizi, kterou pár procházel. Důvodem byl předčasný návrat Jaromíra z dovolené ve Španělsku, kde byl společně s Agátou a dětmi. V tu dobu už modelka v médiích přiznala, že si od sebe museli odpočinout. O pár dní později už nic netajila a na rovinu řekla, že se rozešli. Jejich turbulentní vztah trval rok a tři měsíce.

    Krátce před rozchodem zadržela Soukupa policie kvůli údajnému užívání a držení drog. Výsledky testů ale podnikatele osvobodily. Spekuluje se však o tom, že pravým důvodem rozchodu jsou obrovské dluhy Soukupovy TV Barrandov a společnosti Médea, která je od konce srpna 2023 v exekuci. Soukup svou špatnou náladu kvůli finančním problémům údajně přenášel i na Hanychovou a její děti. Ta se proto rozhodla vztah ukončit a vyvarovat se toxickému prostředí.

    Jaromír Soukup: zápas s Psychopatem Bejrem

    Soukup je známý také svou profesionální kariérou boxera. 27. ledna si opět vyzkouší své dovednosti. Podle boxerských pravidel vyzve v turnaji Clash of the Stars 7 problémového YouTubera Psychopata Bejra. Více informací o zápase najdete v tomto článku.

    #️⃣Kolik má Jaromír Soukup dětí?

    Jaromír Soukup má dvě děti z manželství s Monikou Drlíkovou, syna Lukáše, který jde v otcových šlépějích, a dceru Natálii, která se věnuje parkuru. S poslední partnerkou Agátou Hanychovou má dceru Rozárku.

    #️⃣Jaké měl Jaromír Soukup slavné partnerky?

    Jaromír byl zasnoubený například s herečkou Kateřinou Brožovou, se kterou ale na svatbu nakonec nedošlo. Po ní pár měsíců randil s operní a muzikálovou zpěvačkou Terezou Mátlovou. V současné době je s bývalou modelkou a influencerkou Agátou Hanychovou.

    #️⃣Jaký má Jaromír Soukup majetek?

    Jaromír Soukup vlastní několik nemovitostí, kromě jiného byty na Pankráci, byt na Manhattanu, vilu ve Španělsku, dům v Rakousku a mnoho dalších pozemků.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová - partneři, rodina, vzdělání, kariéra a děti

Agáta Hanychová je nejen dcera slavných rodičů, ale také influencerka, moderátorka a především matka. Čemu se v současné době věnuje?

Radovan Vávra

Radovan Vávra: životopis, investice, akcie a rozhovory

Kdysi bankéř, dnes investor a podnikatel. Radovan Vávra, muž s širokým rozhledem, který se nebojí říct věci nahlas. Kdo je Radovan Vávra a...

Jaroslav Vajgl

Těhotnej kuchař: český TikToker - životopis, recepty a videa

Stal se fenoménem české internetové scény. Kdo je Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař a jak celý nápad s krátkými videorecepty vznikl?