Libor Bouček životopis: Oblíbený moderátor, skvělý dabér a hrdý otec

Libor Bouček je jeden z nejvyhledávanějších moderátorů Česka. Kromě toho je ale také příležitostným hercem a velmi oblíbeným dabérem. Kde všude ho můžeme vidět (a slyšet)?

Moderátor Libor Bouček Foto: Profimedia

Libor Bouček – věk, výška, jazyky, vzdělání, instagram a další informace

Libora Boučka známe především jako moderátora mnoha českých oblíbených pořadů a sem tam ho zahlédneme i v malé roli v seriálu či filmu, možná si ale někteří ani neuvědomují, jak často slýcháme jeho hlas v televizi – Libor je totiž také hojně obsazovaným dabérem a svůj sametový hlas propůjčil nejednomu filmovému či seriálovému krasavci.

  • věk: 42 let
  • výška: 189 cm
  • jazyky: angličtina, němčina, francouzština
  • vzdělání: DAMU (katedra Produkce)
  • instagram: liborboucek

Když byl Libor Bouček malý, přál si být v budoucnu strojvedoucím. Jako dítě totiž bydlel u železnice a pozorování vlaků bylo jeho oblíbenou kratochvílí.

Zhruba v osmnácti letech kdesi prohlásil, že by chtěl být ředitelem televize – i tento sen ho ale časem opustil, když si uvědomil, co všechno tato pozice obnáší.

Libor Bouček: moderátor Evropy 2, show Vyvolení, Miss a mnoha dalších pořadů

Už je to spousta let, kdy se Liborova tvář prvně objevila na televizních obrazovkách. Že už si ani nevzpomenete, o jaký pořad přesně šlo? Není divu – Libora jsme v počátcích jeho moderátorské kariéry vídali v hudebním, dnes již zapomenutém pořadu T-Music.

Jeho kariéra nabrala velmi rychlé tempo, a tak poté moderoval v Česku jednu z nejúspěšnějších reality show Vyvolení. Později došlo i na populární hudební soutěže jako Česko Slovenská Superstar (2011), Hlas ČeskoSlovenska (2012) nebo Eurovision Song Contest (2019).

Přenosy některých soutěží Libor moderuje pravidelně jako třeba Českou miss, kterou uváděl celkem šestkrát, nebo anketu Český slavík Mattoni – vyhlášením hudebních cen diváky provázel v letech 2010, 2011, 2014 a 2015.

Jeho hlas známe také z rádií – do roku 2020 jsme ho slýchali na Evropě 2, svého času moderoval na Frekvenci 1 a v současné době moderuje na rádiu Expres FM. „Já rádio miluju, to je jediný médium, který přežije navždy,“ prohlásil Libor v podcastu Face to Face.

Také si vyzkoušel, jaké to je být porotcem, konkrétně se téhle role ujal v reality show Like House – prý mu dala mnohem víc, než by čekal, a v rozhovorech přiznával, že je to pro něj velmi poučný formát.

Libor Bouček na CNN Prima News, pořad Nový den

Také ho pravidelně vídáme na CNN Prima News v pořadu Nový den. „Bylo pro mě vtipný být u momentu..., kdy si sundal Roman Šmucler (během covidu) ve studiu roušku,“ nastínil Libor jednu z mnoha zajímavých situací, kterých byl díky natáčení Nového dne svědkem. Tvrdí, že je pro něj obecně zajímavé sledovat dění ve veřejném prostoru v podstatě z první řady. Obzvlášť pak před volbami nebo jinak napjatými obdobími.

V pořadu už je jako doma, a tak společně s kolegy oslavil své kulaté, čtyřicáté narozeniny v přímém přenosu a gratulace ho dojaly k slzám.

Libor Bouček v Máme rádi Česko – pořad a desková hra

Pravidelně Libora vídáme ve vědomostní soutěži Máme rádi Česko, kde své znalosti porovnávají veřejně známe osobnosti. Moderování pořadu si dle svých slov ještě stále moc užívá, a dokonce je tím, kdo tvoří otázky.

V soutěži jsme mohli sledovat třeba Terezu Kostkovou, Leonu Machálkovou, Zdeňka Pohlreicha, Michala Malátnýho, Danu Batulkovou, Petra Kolečka, Dagmar Patrasovou, Bena Cristovao a spoustu dalších.

V rozhovoru ve Face to Face zazněla úvaha, zda by se neměla účast umožnit i lidem z řad veřejnosti, aby si mohli zasoutěžit – zájemci by se tedy mohli v budoucnu dočkat příležitosti zúčastnit se Máme rádi Česko.

Pokud si chcete vyzkoušet, jak byste v soutěži obstáli, můžete si pořídit deskovou hru na motivy pořadu se stejným názvem Máme rádi Česko.

Libor Bouček a moderování sportovních událostí

Nejvíce prý Libora Boučka baví moderování sportovních událostí, protože jednoduše miluje sport a atmosféru sportovních utkání: „Sport generuje emoce... a být zprostředkovatelem těch emocí je tady (u sportovních akcí) snazší, protože oni tam přirozeně jsou,“ vysvětlil v rozhovoru s Reném Kekely své zalíbení v moderování akcí podobného druhu.

Sportovní pořady, které Libor moderoval:

  • UEFA EURO 2008
  • UEFA EURO 2012
  • 100th Davis Cup Final (2012)
  • finále Fed Cup (2012)
  • Davis Cup 2011
  • Fed Cup 2012
  • Mistrovství světa v ledním hokeji 2015
  • Sportovec roku 2016
  • Studio Ligy mistrů na Prima Cool 2012–2015
  • 2018 Sto let sportu – vyhlášení největších momentů
  • 2018 Sto let sportu – galavečer českého sportu
  • Prague Playoffs 2019
  • Program ELH na Spartě

Libor Bouček a Betano – spolupráce s jednou z největších sázkovek

V současné době moderuje například Ligu mistrů na O2 TV Sport, a protože má Libor Bouček obecně blízko ke sportu, není překvapením, že spojil své síly s jednou z největších českých sázkových kanceláří – Betano.

Nově teď tedy na Liborovu tvář narazíte na stránkách Betana, kde spolu s ním budete moci objevit Vegas bonus bez rizika.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Libor Bouček jako příležitostný herec – Rafťáci, Slunečná či Krejzovi

Sem tam si Libor odskočí i do světa herectví. Mohli jsme ho vidět například ve filmu Rafťáci po boku Vojtěcha Kotka a Jiřího Mádla, mihnul se i v úspěšném seriálu Slunečná (v hlavní roli s Evou Burešovou), kde si zahrál sám sebe. Mohli jsme ho také sledovat v několika epizodách seriálu Krejzovi.

V televizních seriálech a filmech se však Libor Bouček objevuje jen sporadicky a ve většině případů představoval sám sebe: „Já jsem byl spíš reklamní nosič než herec,“ přiznal ve Face to Face. Sám o sobě říká, že je příšerný herec a rozhodně nemá v plánu se v této profesi nějak realizovat.

Libor Bouček dabing – Od Chirurgů až po Avengers

Dabing prý naopak miluje a po letech zkušeností i cítí, že je to jeho parketa. Jestliže jste fanoušci kultovního seriálu Chirurgové, pak znáte Libora Boučka jako dabéra více než dobře – v tomto populárním seriálu propůjčil hlas jednomu z doktorů Alexi Karevovi.

Pravidelně jsme ho mohli slýchat i v Gilmorových děvčatech, kde daboval postavu Deana Forestera, vysokého hezouna, jenž randil s Rory Gilmorovou, kterou mu pak přebral Lukův synovec Jess.

V poslední době jste ale Libora Boučka mohli zaznamenat ve všech filmech Marvelu, kde se objevuje Steve Rodgers alias Kapitán Amerika, jemuž svůj hlas pravidelně propůjčuje.

Libor Bouček a jeho přítelkyně, svatby a manželky

Libor Bouček je momentálně ženatý s bývalou miss a ekonomkou Gabrielou Bendovou. Vzali se roku 2019 a mají spolu syna Alberta. Pro Libora je manželství s Gabrielou v pořadí třetí – poprvé se oženil s moderátorkou Mariannou Ďurianovou (2006–2007) a podruhé s tenistkou a právničkou Janou Hlaváčkovou (2009–2013). „Uznávám manželství jako princip... ve chvíli, kdy někoho miluju, chci mu to dát najevo i právně,“ vysvětlil Libor Bouček v podcastu Face to Face svůj postoj k manželství.

Libor Bouček děti – syn Albert

„Já měl dneska čtyři pressa a to jsem byl doma hodinu,“ komentoval s úsměvem Libor Bouček v pořadu 7 pádů Honzy Dědka čerstvé zkušenosti s otcovstvím. „Jsem stejně zamilovaný jako každý jiný otec,“ dodal pak už zcela vážně a přiznal, že má (asi jako každý čerstvý rodič) tendenci o synovi neustále mluvit. „Je to odpovědnost, ale je to čistá radost,“ pronesl pak v rozhovoru pro Face to Face. „Uvědomuju si odpovědnost a začínající věčný strach o tohoto tvora,“ doplnil.

Libor Bouček má velký smysl pro humor, důkazem je jeho rozhovor v 7 pádů Honzy Dědka:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Depeche Mode a Memento Mori Tour

Depeche Mode: koncert v Praze 2023 – Memento Mori Tour

Koncem července se Praha konečně dočká koncertu hudební legendy Depeche Mode. Skupina vystoupí v rámci Memento Mori Tour, se kterou...

Ed Sheeran

Ed Sheeran se otevře v dokumentu na Disney+. Co všechno odhalí?

Už 3. května si předplatitelé Disney+ budou moci pustit čtyřdílný dokument o jedné z nejzářivějších hudebních hvězd současnosti Edu...

Ben Cristovao

Ben Cristovao životopis a profil, koncerty, alba a přítelkyně

Ben Cristovao od dob své účasti v SuperStar ušel dlouhou cestu a stal se z něj jeden z nejprogresivnějších umělců v Čechách. Kdo je Ben...