Plesy Praha: Kam si jít zatančit?

Plesová sezona brzy začíná. Podívejte se, kam si můžete jít zatančit v roce 2024. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější pražské akce.

Česko-slovenský plesKvětinový ples ŽofínLucerna: plesy
Žofínský gala ples

Taneční páry na plese Foto: Profimedia

Plesy Praha 2024 – Kam vyrazit za tancem?

V Praze je spousta možností, kam můžete vyrazit za kulturou a zatančit si. Klasikou jsou maturitní plesy v Lucerně, ale také hasičské nebo myslivecké plesy či plesy městských částí. Mezi ty nejznámější a podle nás nejzajímavější však patří následující akce.

Česko-slovenský ples 2024

Desátý ročník Česko-slovenského plesu proběhne v sobotu 17. února 2024 v Obecním domě. Tématem, kterým budou historické milníky obou zemí, vás provede slovensko-maďarská herečka Vica Kerekes a český herec a zpěvák Petr Vondráček. Připomenete si dvousté výročí narození skladatele Bedřicha Smetany a poslechnete hudební vystoupení Petry Janů, Petera Nagyho, Ondřeje Gregora Brzobohatého nebo Kristíny.

Pokud se chcete tohoto VIP plesu zúčastnit, počítejte s přísným dress code, kterým je black nebo white tie (muži musí mít smoking nebo frak, ženy šaty nad kotníky nebo až na zem). Počítejte s tím, že bez předepsaného oblečení vás na ples nepustí! Cena vstupenky se pohybuje v rozmezí 7 500 až 19 500 korun.

Tip: Na plesy v Ostravě se podívejte tady.

Květinový ples – Žofín

Květinový (Zahradnický ples) se uskuteční 5. a 6. dubna 2024 od 20:00 v paláci Žofín. Je určený především pro milovníky krásných rostlin, které jsou dominantou výzdoby kulturní události. Těšit se můžete také na vystoupení Heidi Janků, Bohuše Matuše nebo skupiny A.T.U.S. Duende, ale i dalších umělců. Večerem vás provede Alexander Hemala. Květinový ples pořádá pražská botanická zahrada. Cena jedné vstupenky činí 890 až 1 620 korun.

Lucerna: plesy 2024

V roce 2024 proběhne také řada plesů v Lucerně. Pokud budete v následujících letech maturovat a máte kamarády nebo známé či členy rodiny v posledním ročníku některé pražské střední školy nebo odborného učiliště a víte, že jejich maturitní ples proběhne právě v Lucerně, přijďte se na ně podívat! Kromě kulturního zážitku získáte představu o tom, jak by měl vypadat váš ples.

Žofínský gala ples

Na vítěze soutěže StarDance a mistry Evropy ve standardních tancích se můžete těšit 7. prosince 2024 od 19:00 v paláci Žofín. Tento ples se hodí i pro ty z vás, kteří nemají partnera nebo partnerku. K tanci vás vyzvou právě profesionální tanečníci. Díky nim si kulturní událost opravdu užijete a ještě si zlepšíte své taneční schopnosti! Jediné, co pro to musíte udělat, je zakoupit si vstupenky k tzv. „roztančeným stolům“.

Víte o dalších zajímavých plesech v Praze? Potom neváhejte a podělte se o ně s námi v komentářích!

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Seznamovací aplikace Tinder

Nejlepší české seznamky - srovnání online seznamek: Jak se seznámit?

Dříve se četly seznamovací inzeráty a navštěvovaly seznamovací akce pro nezadané. Dnes jde najít lásku online. Jaké jsou nejlepší seznamky?

Jarní únava

Jarní únava: Jak se projevuje, jaké jsou příčiny a co nám proti ní pomůže

Jarní období je charakteristické delšími slunečnými dny, v rámci kterých se příroda probouzí k plnému životu. 🌞Paradoxně se však velká část...

Velikonoce

Velikonoce 2024: Jak uplést pomlázku a slavit tradice?

Nejvýznamnějším křesťanským svátkem jsou Velikonoce. V našem článku se dozvíte, proč se vlastně slaví, jaké zvyky a tradice se s nimi pojí,...