Plesy Ostrava: kdy a kde se uskuteční v letošním roce?

Plesová sezona někde už začala, jinde odstartuje až v průběhu ledna. Jaké vás čekají plesy v Ostravě v roce 2024 se dočtete v tomto článku.

Diskoples – Ples hitů – Maškarní karneval pro děti – COOL PLES PLES ELEGANT – Oldies plesPles Ostravy-Jih – Ples Divoké kočky

Mladé taneční páry při tanci Foto: Profimedia

Na jaké plesy se můžete letos v Ostravě těšit?

Vánoční a novoroční oslavy nejsou jediné události, na které se můžete během zimy (případně i jara) těšit. Od ledna (někde ještě během Vánoc) do března se konají myslivecké, hasičské, obecní, maškarní nebo maturitní plesy.

V Ostravě je naplánováno pro sezonu 2024 hned několik zajímavých plesů. V první polovině ledna si můžete přijít zatancovat do kulturního domu Akord, kde vám zahrají nestárnoucí hity diskoték. Nudit se nebudou ani děti. Pro ně se chystá maškarní karneval.

Ve druhé polovině února na vás čeká Oldies ples, na kterém uslyšíte hity od revival kapely ABBA a BONEY M nebo ples městského obvodu Ostrava-jih. Začátkem dubna nebude chybět ples známé travesti skupiny Divoké kočky. Podrobnější informace o jednotlivých plesech v Ostravě najdete níže.

Plesy Ostrava 2024: Kdy a kde se uskuteční?

Výše jsme vám nastínili, na jaké plesy můžete v sezoně 2024 vyrazit. Nyní se podívejte kde přesně a kdy se jednotlivé kulturní akce v Ostravě uskuteční.

Diskoples aneb hity, které nestárnou

První ples sezony 2024 v Ostravě se nazývá Diskoples a bude se konat v pátek 12. ledna od 20:00 v kulturním domě Akord. K tanci vám zahraje nestárnoucí hity známý ostravský DJ Zdeněk Trembač (jako jeden z mála ještě z gramofonových desek). Součástí plesu je tematický program. Cena vstupného činí podle umístění sedadel 300 až 350 korun. Pokud byste na tento ples rádi vyrazili, nemeškejte! Zbývá posledních pár volných míst!

Ples hitů – Ostrava

O den později – v sobotu 13. ledna 2024 od 19:00 proběhne v ostravském kulturním domě K-TRIO známý Ples hitů, na kterém opět zahraje největší pecky od 80. let do přelomu tisíciletí DJ Zdeněk Trembač. Kromě tance se můžete těšit na akrobatické vystoupení páru Duo Mika nebo bohatou tombolu. Vstupné činí 200 až 220 korun. I tento ples je už nyní téměř vyprodaný, proto s nákupem vstupenek nečekejte!

Maškarní karneval pro děti

Jak jsme slibovali výše, ani děti nebudou o plesovou zábavu ochuzeny. V neděli 14. ledna 2024 v 15:00 je vezměte na maškarní karneval do klubu Akord, kde si užijí karnevalový průvod masek, písničky, soutěže a především spoustu tance a legrace. Karnevalem bude provázet Zdeněk Kačor. Vstupné stojí 150 korun, pro děti do 2 let je akce zdarma.

COOL PLES 2024

Na další ostravský ples se můžete těšit v pátek 26. ledna 2024 od 19:30 v prostorách komplexu Rock and Roll Garage. Vystoupí na něm Olga Lounová s kapelou. O doprovodný program se postará mistr ČR v moderní magii Ondřej Sládek, který vás překvapí novými kouzly a iluzemi. Ples bude moderovat DJ Tomáš Boldi. Součástí bude také bohatá tombola, fotokoutek a večeře z kuchyně Rock & Roll Garage Club Ostrava. Cena vstupenky je 690 korun.

PLES ELEGANT 2024

Pokud preferujete komornější a formálnější plesy, na kterých si díky snížené účasti tanečníků dobře zatančíte, vypravte se do klubu Akord v sobotu 10. února 2024 na 18:00. PLES ELEGANT připomíná staré, dobré časy, kdy byly plesy vrcholnou společenskou událostí.

Rozhodnete-li se na tento ples vyrazit, dodržte předepsaný dress code – black tie (tmavý oblek či smoking pro muže, róba pro ženy) v barvách plesu, kterou bude modrá a zlatá. Plesem bude doprovázet taneční orchestr Dolbend a moderátor Vojtěch Lipina. Vstupenka vás vyjde na 1 500 korun. V ceně je welcome drink, večeře, drobné občerstvení, dárek a překvapení.

Oldies ples

V roce 2024 vás čeká 12. ročník Oldies plesu, na kterém se můžete těšit na známé skladby ABBY a BONEY M v podání stejnojmenných revival skupin. K tanci vám zahraje Pitris Jiříček Band. Na uvítanou dostanete welcome drink, nebude chybět ani bohatá tombola s hlavní cenou, kterou je dovolená v Chorvatsku! Přijďte si užít zábavu v oldies kostýmu do klubu Akord v pátek 16. února od 20:00. Cena plesu činí 650 korun bez večeře a 870 korun s ní.

Reprezentační ples Ostravy-Jih

V pátek 23. února 2024 v 18:30 se bude konat už 31. ročník tradičního reprezentačního plesu městského obvodu Ostrava-Jih. Ve velkém sále kulturního centra Akord vystoupí například Marta Jandová, Legendy se vrací nebo Jerry Erben Swing. Těšit se můžete také na welcome drink a večeři. Za vstupenku zaplatíte podle místa 700 až 800 korun.

Ples Divoké kočky

Podle našich informací poslední ostravský ples proběhne 5. dubna 2024 od 18:30 v klubu Akord. Tento ples připravuje travesti skupina Divoké kočky. Jako host vystoupí Olga Lounová.

Tip na závěr: Nejste z Ostravy a přece byste si rádi vyrazili zatancovat? Potom se podívejte sem na plesy v dalších českých městech.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Otázky na Nikdy jsem pro páry, děti a 18+

Otázky na Nikdy jsem pro páry, děti a 18+

Hra Nikdy jsem může pořádně rozproudit zábavu a prolomit ledy.🥂 Pokud ovšem máte ty správné otázky. Čtěte dál a budete mít slušně nabito.

Sokolský slet 2024: Datum, program, skladby, historie

Všesokolský slet: Největší oslava sportu na světě (2024)

V roce 2024 propukne po šesti letech největší oslava sportu. Všesokolského sletu v Praze se zúčastní desítky tisíc cvičenců z Česka i ze...

Zábavné hry a vtipné úkoly na párty

Zábavné hry a vtipné úkoly na párty

Pokud byste si chtěli narozeninovou nebo silvestrovskou zábavu zpestřit, vyzkoušejte některé z vybraných her a vtipných úkolů.