Jak správně vybrat RC autíčko pro vaše dítě?

RC auta neboli auta na dálkové ovládání jsou skvělými hračkami jak pro děti, tak i pro dospělé. Nicméně pro děti bude ten zážitek o poznání silnější. Jenže ne každé autíčko se hodí pro každou věkovou kategorii, a právě proto jsme si pro vás dnes připravili tento článek. Přinášíme vám hned několik tipů, podle kterých můžete vybrat to správné auto právě pro vaše ratolesti.

Jak správně vybrat RC autíčko pro vaše dítě? Foto: Aboltin - stock.adobe.com

Dodržujte věkové omezení

U výběru RC auta pro vaši ratolest si nejprve zkontrolujte věkové doporučení. Většina modelů na dálkové ovládání je určena pro děti ve věku od 8 let. Samozřejmě existují také jednodušší modely, které jsou vhodné pro mladší děti. Důležité je zajistit, aby hračka byla přizpůsobena věku a dovednostem vašeho dítěte. Tím se minimalizuje bezpečnostní riziko a zároveň pro ně bude zábavnější, když bude odpovídat jejich schopnostem.

Vyberte vhodný typ

Existuje hned několik variant autíček na dálkové ovládání, přičemž každé přináší odlišné zážitky. Vybírejte tedy podle potřeby:

  • Jednoduchá auta – Vhodné převážně pro mladší děti a začínající. Zpravidla bývají tato RC auta na dálkové ovládání jednoduše ovladatelné a dobře se na nich učí.
  • Offroad – Tyto modely jsou ideální pro děti, které chtějí zkoumat terén mimo asfaltové cesty. Hlavním znakem bývají větší pneumatiky a robustnější konstrukce, takže vydrží mnohem více a snesou nejednu bouračku.
  • Závodní – Tento typ je, jak samotný název napovídá, navržen pro rychlost a obratnost na závodní dráze.

Velmi podstatná část – ovladač

Ovladač je klíčovým prvkem hraní s těmito auty. Ujistěte se, že je vhodný pro velikost a dovednosti vašeho dítěte. Děti s menšími rukami budou potřebovat logicky menší ovladač, který jim pohodlně padne do ruky. Zároveň mějte na paměti, že složitější modely mohou být, a také často jsou, pro mladší děti velmi obtížné na pochopení.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rybáři během výlovu rybníka

Výlov rybníka tento víkend: Podívejte se na přehled akcí v ČR

Podívejte se, kde je výlov rybníka tento víkend. Přijďte ochutnat rybí speciality a dobré pivo, poklábosit s přáteli a užít si doprovodného...

Celovečerní film Kazmy Kazmitche ONEMANSHOW: The Movie

Celovečerní film Kazmy Kazmitche ONEMANSHOW: The Movie

Celovečerní film ONEMANSHOW: The Movie, za kterým stojí Kamil "Kazma" Bartošek, vstoupí do kin 17. srpna 2023. ☝ Co o něm dosud víme?

Youtuber MrBeast: Co dělá a jak vydělal miliardové jmění

Youtuber MrBeast: Co dělá a jak vydělal miliardové jmění

Kolik peněz lze vydělat na youtubových videích? Americký youtuber a podnikatel Jimmy Donaldson alias MrBeast dokázal, že hranice žádné...