Celovečerní film Kazmy Kazmitche ONEMANSHOW: The Movie

Celovečerní film ONEMANSHOW: The Movie, za kterým stojí internetový moderátor, bavič a producent Kamil "Kazma" Bartošek, vstoupí do kin 17. srpna 2023. Obsah filmu je držen v přísné tajnosti, zatímco Kazma v rámci svébytné propagace předvádí svou typickou mystifikační show.

Premiéra - Trailer - Infiltrace na KVIFF
Tajemné symboly po ČR - ČSFD

Celovečerní film Kazmy Kazmitche ONEMANSHOW: The Movie Foto: Profimedia

Kazma a jeho celovečerní film v kinech (Bontonfilm 2023)

Moderátor a bavič Kazma Kazmitch (Kamil Bartošek) je známý díky svému internetovému pořadu One Man Show. Z původní talk show, kde si Kazma střílel z různých osobností i sám ze sebe, se později stala reality show stojící na sofistikovaných žertech.

Nejednou tak napálil veřejnost i známé osobnosti. Vzpomeňme například na dvojníka Jima Carreyho na předávání cen Český lev (2015) nebo na nastrčeného herce v pořadu Prostřeno. Jeho novým projektem však tentokrát nemá být žádné internetové video, ale rovnou celovečerní film s názvem ONEMANSHOW: The Movie, který vstoupí do kin 17. srpna 2023. O čem ale bude zůstává tajemstvím…

Co víme o Kazmovo filmu ONEMANSHOW: The Movie

Veřejnosti byly poskytnuty střípky informací, ze kterých spíše plynou další otázky. Samotný obsah filmu je držen v přísné tajnosti a má být odhalen až při projekci v kině. Distributor filmu, společnost Bontonfilm, v oficiálním popisu uvádí:

„Přísně utajovaný projekt, na kterém Kazma a jeho tým pracovali přes 4 roky, vstupuje historicky poprvé jako ONEMANSHOW v celovečerním formátu do kin. Unikátní film mění dosud zaběhnutá pravidla kinematografie a jako jediný na světě bere diváky za hranice filmového plátna do opravdové reality.“

Film by dle popisu měl unikátním způsobem kombinovat fikci s realitou. Mohl tedy být některý z Kazmovo projektů, na kterých v posledních čtyřech letech pracoval, součástí ještě většího projektu – filmu ONEMANSHOW: The Movie?

Zveřejněna byla také informace o rozpočtu filmu, což jen umocnilo zvědavost. Kazma a jeho tým totiž pracovali s mimořádně tučným rozpočtem, který činil 72 milionů korun. Proč vznik filmu stál tolik peněz, když se běžný český hraný celovečerák natočí za polovinu?

Propagace filmu probíhá v Kazmovo pojetí poměrně netradičně, ať už jde o tajemné symboly, které zaplavily Česko, nahrávku traileru, která unikla ze střižny, nebo infiltraci na karlovarský filmový festival…

Trailer k filmu One Man Show: The Movie

Oficiální trailer k filmu ONEMANSHOW: The Movie, jehož část v červnu údajně unikla ze střižny a objevila se na sociálních sítích, představil Kazma začátkem července na karlovarském filmovém festivalu. Kazma je však známý recesista a představení filmu se tak neobešlo bez jeho tradiční rebelie. Na festival se totiž tajně infiltroval…

„Musím zmizet, než přijde pan Bartoška“ aneb Kazmova infiltrace na KVIFF

Novináři a filmoví kritici se shromáždili na tiskové konferenci v rámci 57. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech, kde jim měl být představen válečný film z 2. světové války, Tajný zákop. V rolích nacistických důstojníků se měli objevit známí herci jako Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Jiří Bartoška, Ondřej Sokol nebo Kryštof Hádek.

Trailer k tomuto snímku byl publikován několik dní předem na youtubovém kanále distribuční společnosti Bontonfilm, přičemž někteří o jeho opravdovosti spekulovali. Navíc se o filmu mezi tvůrci vůbec nevědělo.

Místo hvězdných herců se na tiskové konferenci zjevil Kazma, který přítomnému osazenstvu vysvětlil, že válečný film Tajný zákop vůbec neexistuje. Na festival se pod jeho záminkou infiltroval, aby představil svůj film ONEMANSHOW: The Movie.

Skrze externí produkci Kazma obsadil známé herce do filmu Tajný zákop, se kterým naoko neměl nic společného. Natočena byla pouze jedna scéna, ze které byl posléze sestříhán trailer. O tom, že herci ve skutečnosti točí pro Kazmův projekt neměli během natáčení tušení. Na ČSFD najdete dokonce profil k filmu Tajný zákop s popisem děje a dalšími informacemi.

Každopádně scéna neexistujícího filmu Tajný zákop nebyla natočena jen pro účel infiltrace na festival, ale do filmu ONEMANSHOW: The Movie nějakým způsobem zapadá. Jde tedy spíše o jakýsi film ve filmu.

Tajemný symbol a „hacknutí“ na rockový festival a zápas MMA

Propagace filmu ONEMANSHOW: The Movie se nese v duchu Kazmových typických mystifikací, které se postupně vysvětlují. V červnu se v médiích a na sociálních sítích diskutovalo o původu zvláštního trojúhelníkového znaku, který se objevoval na mnoha místech po celé republice.

Symbol, který lidé vídali bez jakékoli vysvětlující informace na billboardech, plakátech nebo třeba na samolepkách nalepených na pouličních lampách a dalších veřejných místech, přirozeně vyvolal rozruch a otázky.

Tajemný symbol se dokonce náhle objevil na hlavním pódiu hudebního festivalu Rock for People v Hradci Králové. Nikdo nechápal, když se na velkých obrazovkách podél pódia během koncertu kapely Slipknot spustil odpočet následovaný záhadným symbolem křížku s obráceným trojúhelníkem.

Podobná situace nastala během zápasu Clash of the Stars v O2 areně, kde se na velké obrazovce zjevil záhadný symbol a následně se spustil odpočet. Působilo to jako dílo nějakého hackera, kdy samotná ochranka nevěděla, co dělat. Po odpočtu se objevil nápis „let's rock“ a sdělení, že se vše dozvíme v pravou chvíli.

Teorii, že za symboly stojí známý mystifikátor Kazma, podporoval fakt, že se stejný znak objevil ve videích publikovaných na síti TikTok skrze účet, který Kazma v minulosti využíval. Nyní, po uveřejnění plakátu a traileru k filmu ONEMANSHOW: The Movie, je původ znaku jasný. Avšak jaký je jeho význam a jak konkrétně souvisí s Kazmovo filmem, se dozvíme až v kině.

Vstupenky na ONEMANSHOW: The Movie – CineStar, Cinema City atd.

Kazma je zpět a v plné parádě, což dokazuje fakt, že žádné informaci, kterou tento šoumen publikuje, nemůžeme věřit. Možná jste ani nevěřili, že se vůbec 17. srpna filmu ONEMANSHOW: The Movie dočkáte.

Toho se však obávat nemusíte. V podcastu Čestmíra Strakatého Kazma diváky ujistil, že film existuje a do kin dorazí v avizovaném termínu. „Můžu všechny ubezpečit, že 17. srpna v kinech uvidí opravdový, plnohodnotný, stominutový film.“

Předprodej vstupenek byl zahájen již 17. července, přičemž na film si můžete zajít do jakéhokoli kina v sítích Cinema City, CineStar a dalších multiplexů po celé České republice i Slovensku.

One Man Show: The Movie na ČSFD

Na Česko-Slovenské filmové databázi najdete profil jak „falešného“ filmu Tajný zákop, tak i snímku ONEMANSHOW: The Movie. Informací zde však mnoho nenajdete, spíše jen další spekulace v diskuzní sekci.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Stand-up show Kozub: Bez urážky! (Recenze, Voyo, ČSFD)

Stand-up show Kozub: Bez urážky! (Recenze, Voyo, ČSFD)

Záznam ze stand-up show Kozub: Bez urážky! zamířil na platformu Voyo. Podívejte se na bohatou přehlídku těžce nekorektního a brutálně...

StarDance 2023

StarDance 2024: nová XIII série, soutěžící, hlasování, kdo vypadl

Na obrazovky ČT 1 znovu zamíří známá taneční show StarDance, která patří mezi nejoblíbenější české pořady. Podívejte se, kdo bude letos...

O čem je česko-slovenský fantasy seriál Vědma z dílny Voyo?

O čem je fantasy seriál Vědma a kde ho sledovat online?

Pokud milujete fantasy, rozhodně si nenechte ujít česko-slovenský seriál Vědma, který je u nás v tomto žánru, mimo pohádek, průkopníkem. O...