Moderátor Ondřej Sokol: Osobní a pracovní život

Charismatický a vtipný extrovert i zadumaný introvert. Ondřej Sokol se do srdcí diváků zapsal především moderováním zábavních televizních show, ale i zajímavými rolemi v řadě úspěšných filmů. Kdo je ale Ondřej Sokol doopravdy? Málokdo už třeba ví, že jeho dětství nebylo vůbec jednoduché a že mu život komplikuje vzácná choroba…

Partnerka - Rodiče - Nemoc - Pořady - Filmy

Moderátor Ondřej Sokol: Osobní a pracovní život Foto: Profimedia

Osobní život Ondřeje Sokola

Pojďme nakouknout do soukromí charismatického moderátora, režiséra a herce Ondřeje Sokola. Člověka, který přirostl k srdci milionům televizních diváků, ovšem málo z nich zná jeho osobnost pod slupkou extrovertního baviče…

Ondřej Sokol: Partnerka/manželka, děti

V roce 1998 se Ondřej Sokol oženil s Kateřinou Lojdovou, známou dabérkou, která svůj hlas propůjčila například hollywoodské herečce Keiře Knightley. Jejich dvě děti se jmenují Ester a Adam. Rozvedli se v roce 2011.

Současnou o jednadvacet let mladší partnerku Nikolu, která je učitelkou v mateřské školce, požádal Ondřej o ruku v roce 2019 v londýnském mrakodrapu. Dosud však ke svatbě nedošlo. Z předchozího vztahu má Nikola jedno dítě, takže pár vychovává tři děti. Společného potomka prý neplánují.

„Protože nejmladší je prvňák, máme dost i těch dětských starostí. Což nezamezuje tomu, že nepřemýšlíme, jestli budeme mít ještě čtvrté dítě, ale to už je poměrně velké číslo,“ prozradil Sokol v loňském díle pořadu Showtime.

Ondřej Sokol: Rodiče a sourozenci

Jednou z prvních útrap, se kterou se musel Ondřej v životě vypořádat, bylo vyrůstání bez otce. Ten osmiletého Ondřeje opustil a emigroval do Kanady. „Táta mi chyběl strašně, ale zase tím, jak byl „fiktivní“, jsem si do něj situoval veškeré vlastnosti, které jsem chtěl, aby můj táta měl.

Byla to pro mě naprosto mytická postava, takže se dá vlastně říct, že jsem měl jako dítě ideálního otce, který uměl úplně všechno,“ řekl Sokol v rozhovoru pro dáma.cz.

Ondřej tak vyrůstal se svou maminkou a babičkou. S otcem se setkal až po revoluci a dnes se už prý stýkají jen málo.

Ondřej Sokol: Nemoc / Aspergerův syndrom

Navzdory svému povolání, které mimo jiné vyžaduje perfektní komunikační a sociální dovednosti, trpí Ondřej tzv. Aspergerovým syndromem (jedna z poruch autistického spektra). Ten se projevuje například úzkostmi, depresemi, výbušností či lpěním na zavedených rituálech.

Lidé s tímto syndromem mívají také problémy s navazováním mezilidských vztahů a postrádají sociální cítění. Zároveň ale bývají nadprůměrně inteligentní a obvykle disponují skvělými vyjadřovacími schopnostmi.

Sám Sokol se svěřil, že občas se sebou a svým syndromem bojuje. Vše ale překoná především díky své rodině. „Mívám blbý období, kdy se mi nechce ven. Mám takový spíš jako strach se vidět s lidmi a je to potom těžký chodit ven, zvlášť v tomhle povolání, musím říct, že to není příjemný,“ přiznal Sokol.

Ani Ondřejovo dětství se neobešlo bez zdravotních komplikací. Trpěl totiž oční vadou, kvůli které musel nosit velké brýle, za které byl u svých dospívajících spolužáků terčem posměchu. Kromě absence jeho milovaného otce, který ho opustil, se tak malý Ondřej musel vypořádat i s šikanou.

Žádné útrapy mu však nezabránili v tom, aby se stal obrovsky úspěšným ve své profesi a jedním z nejznámějších osobností českého showbyznysu. Přesně podle hesla – „co tě nezabije, to tě posílí“.

Ondřej Sokol (info)
Věk: 51 let (nar. 16.10. 1971)
Výška: 1,86 m
Děti: Ester a Adam
Partnerka: Nikola
Instagram: www.instagram.com/sokolondrej/

Ondřej Sokol – pořady / seriály

Sokol je velmi aktivní jak v oblasti divadla, kde režíroval spousty představení pro mnohá významná divadla, tak i v televizním a filmovém průmyslu. Veřejnosti je nejvíce známý jako moderátor a účinkující v zábavních pořadech, přičemž v posledních letech ho diváci pravidelně vídají v roli moderátora pořadu Na lovu…

Ondřej Sokol: Na lovu (moderátor)

Sokol je stálicí velice oblíbeného vědomostního pořadu Na lovu, kde moderoval všechny epizody od roku 2021, kdy měla soutěž na TV Nova premiéru. Málokdo by si dokázal představit lepšího moderátora než Ondřeje Sokola.

Mnozí soutěžící se přihlásí právě kvůli tomuto sympatickému a charismatickému moderátorovi. Rovněž skvěle funguje chemie mezi Sokolem a jednotlivými lovci.

Přečtěte si více o pořadu Na lovu ZDE

Ondřej Sokol: Partička (účinkující)

Mezi lety 2011-2015 účinkoval Sokol v improvizačním pořadu Partička společně s Richardem Genzerem, Jiřím Suchánkem a Igorem Chmelou. Když jeho účast v Partičce náhle skončila, zaskočil mnohé diváky. Pořad byl následně zrušen a chvíli jej vysílala konkurenční televize Barrandov pod názvem La Parta.

O důvodu Sokolovo odchodu se v médiích spekulovalo a nic nebylo jasně potvrzené. Každopádně televizi Prima se údajně nelíbilo, když Sokol začal moderovat zábavní pořad Tvoje tvář má známý hlas od konkurenční televize Nova. Spekulovalo se také o konfliktu Ondřeje s Michalem Suchánkem.

Ondřej Sokol: Tvoje tvář má známý hlas (moderátor)

V roce 2016 začala televize Nova vysílat hudební show Tvoje tvář má známý hlas, přičemž Sokol moderoval všechny řady s výjimkou sedmé. Jeho kolegou byl Aleš Háma, se kterým vytvořil sehrané a vtipné duo, jenž se na úspěchu pořadu samozřejmě podílelo velkou měrou.

Ondřej Sokol: Celebrity (stand-up komik)

Letos se Ondřej Sokol představil ve zcela novém kabátku a připsal si další titul, tentokrát stand-up komika. Jeho devadesátiminutová show nesla název Ondřej Sokol: Celebrity a zhlédnout ji můžete online na platformě Voyo.

Sokol se s vámi v tomto stand-up comedy představení podělí o své zážitky ze soukromí, uslyšíte historky z natáčení i o to, co vše zažil při moderování.

Ondřej Sokol: Devadesátky (herec)

Do podsvětí 90. let se Sokol vydal v kriminální šestidílné minisérii Devadesátky. Seriál z produkce České televize rekonstruoval ikonické případy z devadesátých let, přičemž zárukou faktické přesnosti a autenticity byl scenárista Josef Mareš, který se jako kriminalista na vyšetřování skutečných případů podílel.

Seriál sklidil nadšené ohlasy stejně jako předchozí spřízněné Případy 1. oddělení od stejných tvůrců. „Byla to krásná práce. Skvělý scénář, Petr Bebjak je výjimečný režisér, Martin Žiaran je výjimečný kameraman.

To, že něco takhle rezonuje společností, se vám za umělecký život tolikrát nestane. Čím je člověk starší, tím je vděčnější za to, když se to stane,“ uvedl Sokol pro Super.cz

Ondřej Sokol: Rédl (herec)

Do devadesátých let se Sokol vrátil i v čtyřdílné minisérii Rédl (2018), kterou pro Českou televizi režíroval Jan Hřebejk. Kriminální thriller je zasazen do éry rozdělení Československa a sugestivně vykresluje atmosféru společnosti, která se snaží vypořádat s vlastní minulostí.

Sokol si zahrál hlavní roli vojenského prokurátora Romana Rédla, který v roce 1992 bojuje proti organizovanému zločinu na pozadí odsunu sovětských vojsk z východní Evropy.

Ondřej Sokol: Ordinace v růžové zahradě (herec)

Poté, co si odbyl několik menších filmových a televizních rolí, nastoupil v roce 2006 jako jedna z hlavních postav (Prokop Hrubý) do seriálu Ordinace v růžové zahradě. Zde účinkoval až do roku 2011.

Do seriálu se vrátil v roce 2018, ovšem poněkud netradičně. V jedné epizodě si totiž zahrál sám sebe. Tvůrci seriálu propojili fikci s realitou a vytvořili příběh, ve kterém se kameničtí záchranáři dostanou na natáčení show Tvoje tvář má známý hlas, kde došlo k nehodě.

„V tomto díle nemám nic společného s Prokopem Hrubým. Dokonce se ani nepotkám s žádným doktorem, se kterým jsem byl v kontaktu. Je to dobrodružný projekt a kdoví, jak to dopadne. Myslím, že scénáristé mě chtěli vidět trpět a plakat,“ popsal tehdy Sokol.

Ondřej Sokol: Filmy a hodnocení na ČSFD

První hlavní roli v celovečerním filmu ztvárnil v roce 2002 v adaptaci knihy Vladislava Vančury, romantickém dramatu Útěk do Budína. Další filmová role přišla až v roce 2011, kdy ho do romantické komedie Perfect Days – I ženy mají své dny obsadila režisérka Alice Nellis.

Následovala řada filmů, kde ztvárnil větší i menší role a jeden režijní počin – krimikomedie Krásno z roku 2014. Zatím posledním filmem, kde můžete Sokola vidět, je dobrodružná komedie Buď chlap!, která do kin vstoupila letos. Zde si zahrál po boku Jakuba Prachaře a Terezy Ramby pod režijním vedením Michala Samira (tvůrce minisérií Gumy či Iveta na Voyo).

Film Žánry Hodnocení na ČSFD (%)
Buď chlap! (2023) Dobrodružný / Komedie 45
Nikdy neříkej nikdy (2023) Komedie / Romantický / Drama 64
Slovo (2022) Drama 57
V létě ti řeknu, jak se mám (2022) Komedie 30
Všechno nebo nic (2017) Komedie / Romantický 51
Zahradnictví: Dezertér (2017) Drama / Komedie 62
Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) Drama 55
Dvojníci (2016) Komedie 56
Řachanda (2016) Pohádka 35
Vybíjená (2015) Komedie / Drama 40
Andělé všedního dne (2014) Drama 54
Krásno (2014) Krimi / Komedie 55
Zakázané uvolnění (2014) Komedie 41
Perfect Days – I ženy mají své dny (2011) Komedie / Romantický 58
Útěk do Budína (2002) Drama / Romantický 60

Televizní filmy s Ondřejem Sokolem:

  • Den, kdy nevyšlo slunce (2001)
  • Occamova břitva (2012)
  • Nejlepší přítel (2017)
  • O vánoční hvězdě (2020)
  • Krakonošovo tajemství (2022)

Zdroje: csfd.cz, wikipedia.org, ahaonline.cz, extra.cz

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová: Rozchod, zásnuby a svatba

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová: Rozchod, zásnuby a svatba

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová se po červnových zásnubách na Maledivách tajně vzali v Itálii.

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová

Jaromír Soukup životopis: podnikání, majetek, partnerky

Známe ho především jako mediálního magnáta, bez jehož tváře už si nedokážeme TV Barrandov představit. Kdo je Jaromír Soukup, jaké má...

Radovan Vávra

Radovan Vávra: životopis, investice, akcie a rozhovory

Kdysi bankéř, dnes investor a podnikatel. Radovan Vávra, muž s širokým rozhledem, který se nebojí říct věci nahlas. Kdo je Radovan Vávra a...