Hra League of Legends: Informace, návody, pravidla a e-sport

Naprostým fenoménem ve světě PC her je multiplayer League of Legends (LoL). Však se také v rámci e-sportů řadí mezi ty vůbec nejhranější. Nejlepší světoví hráči vydělávají tolik peněz, že se mnohdy zajistí do konce svého života. Jak a kdy vlastně tato hra vznikla?

PRAVIDLAPROGAMINGKE STAŽENÍ STREAMNA MOBILU

League of Legend Foto: Facebook/ League of Legends

League of Legends hra: historie

LoL spatřila poprvé světlo světa 27. října 2009. Jedná se o free-to-play akční strategii inspirovanou populární modifikací pro Warcraft 3, která nese název Defense of the Ancients, neboli DOTA. Vývojářem a hlavním distributorem hry, jež je určena pro MacWindows je společnost Riot Games z Los Angeles.

League of Legends patří mezi nejhranější počítačové hry v historii s více než 70 miliony registrovaných uživatelů. V souvislosti s faktem, že se jedná o hru se zaměřením na PvP (hráč vs hráč), se nemůžeme divit, že se velmi brzy po uvedení vytvořila početná kompetitivní scéna.

ZAREGISTRUJTE SE A VSAĎTE SI NA ZÁPASY LEAGUE OF LEGENDS!

PC hra League of Legends: pravidla a cíle ve hře

Princip LoL stojí na soupeření dvou týmů po pěti (případně po třech) hráčích. Vítězství je dosaženo zničením hlavní budovy soupeře, které se říká Nexus. Každá z arén nabízí několik paralelních cest, které vedou do srdce základny soupeřů.

Stěžejní roli představují řadoví vojáčci - minions. Ti jsou pro dosažení vítězství naprosto nepostradatelní, jelikož přitahují pozornost obraných věží. Platí tedy jednoduché pravidlo, čím více minionů, tím větší šance na úspěch.

Za zabíjení nepřátelských minionů získáváte zlato, za které se nakupují předměty, díky nimž se zlepšují schopnosti hráčova hrdiny.

Pokud se týmu podaří zničit tři věže na jedné lince a zároveň inhibitor, získá takzvané superminiony, kteží jsou daleko silnější a dokáží přetlačit miniony soupeře.

LoL představuje takzvanou MOBA hru (multiplayer online battle arena).

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

League of Legends, E-sport, progaming

Profesionální hráči LoL si přijdou na slušnou sumu peněz od organizací, které reprezentují. Další příjmy pak získávají za vyhrané turnaje a z výnosů ze streamování. Popularita hry vyústila v založení regionálních lig. V těch se nejúspěšnější týmy konfrontují stejně jako v ostatních sportech.

Mezi nejznámější ligy patří NA LCS, EU LCS, LCK (Korea), LPL (Čína) a LMS (Tchaj-wan). Na konci každé sezóny se nejlepší týmy z regionálních lig utkávají na světovém šampionátu, kterému se říká Worlds. Mezi další světové turnaje patří také MSI (Mid-Season Invitational) nebo IEM (Intel Extreme Masters).

NEJPRESTIŽNĚJŠÍ LIGY LEAGUE OF LEGENDS
NA LCS
EU LCS
LCK
LPL
LMS
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÉ TURNAJE LEAGUE OF LEGENDS
Worlds Shampionship - Worlds
MSI (Mid-Season Invitational)
IEM (Intel Extreme Masters)

Hra League of Legends, download, čeština, kde stahovat zdarma?

LoL si můžete snadno stáhnout přímo z oficiálních stránek hry. Pro náš region je určena verze, jež je označená jako Severní a východní Evropa (Čeština). K dispozici je verze pro Mac i pro Windows. Hra je plně v češtině. Na stejné webové stránce si můžete založit také hráčský účet. Pokud si chcete zahrát League of Legends, tak se bez něj zkrátka neobejdete. Registrace je velmi jednoduchá, postupné kroky uvádíme níže.

  1. ✔️Zadáte platný e-mail
  2. ✔️Zvolíte datum narození
  3. ✔️Vyplníte uživatelské jméno a heslo

League of Legends hra: postavy, šampióni

Největší přehled všech šampiónů v češtině najdete na oficiálních stránkách hry. Na výběr budete mít z více než 140 postav, tudíž si můžete vybrat přesně tu, která vám nejvíce vyhovuje. Poměrně snadno lze rozpoznat všechny důležité přednosti, které se následně naučíte naplno využívat.

League of Legends: stream, Twitch

K samotné hře neodmyslitelně patří také její živé streamování. Celou řadu zajímavých hráčů můžete sledovat především na Twitchi. Toto cestou si mnoho lidí vydělává na živobití, a to i v případě, že nemají podepsané profesionální smlouvy s některým z týmů.

Hra League of Legends na mobilu

Jestliže si chcete LoL zahrát na svém chytrém telefonu, tak klidně můžete. Na tuto platformu se hra dostala ke konci roku 2020, jedná se však o jinou verzi, která se nazývá League of Legends: Wild Rift.

Kromě mobilních telefonů a tabletů si ji můžete "zapařit" i na herních konzolích.

League of Legends: wallpaper, obrázky na plochu

Pokud patříte mezi oddané fanoušky hry LoL, možná budete chtít mít na ploše obrázek s její tématikou. V takovém případě se nabízí dvě možnosti. Buď můžete jednoduše napsat do vyhledávače heslo "League of Legends wallpaper" a následně si stáhnout některý z obrázků, který se ve výsledku objeví.

Sofistikovanější variantou je pak stažení oficiální aplikace, díky které budete nepřetržitě dostávat nové wallpapery. Aplikace je dostupná pro Mac i pro Windows. Její nespornou výhodou je, že vám nový obrázek zcela automaticky stáhne v přesném formátu, jenž nejlépe vyhovuje vašemu displeji.

1️⃣ Můžu si hru League of Legends stáhnout zdarma?

Ano, hru lze stáhnout zdarma na jejich oficiálních stránkách. Pro náš region je určena verze Severní a východní Evropa (Čeština).

2️⃣ Jak si založím hráčský účet?

Registrace se provádádí na oficiálních stránkách hry. Tam zadáte váš platný e-mail, datum narození a následně vyplníte uživatelské jméno a heslo.

3️⃣ Lze si League of Legends zahrát také na mobilu?

Ano, v roce 2020 vyšla hra i v jiné verzi pro mobilní telefony. Zde se jmenuje League of Legends: Wild Rift

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Madmonq

Energetický zázrak jménem Madmonq: složení, hodnoty, recenze

Mezi gamery jde o celkem rozšířenou věc. Je ale Madmonq určený skutečně jen hráčům? Co je Madmonq, co přesně dělá, jak dlouho působí a kde...

Jiří Babica

Counter Strike s Jiřím Babicou? Připravte si několik set korun

Množství zážitků, které si můžete objednat na slevových portálech je takřka neomezené. Některé jsou opravdu atraktivní, jiné přinejmenším...

Screenshot ze hry Last Holiday

Last Holiday hra: recenze, informace, dabing a datum vydání

Znáte tu situaci, kdy mladý městský floutek tráví čas u babičky na vesnici, kde místním jeho drzé chování rozhodně nevoní a nejraději by mu...