Nejlepší české seznamky - srovnání online seznamek: Jak se seznámit?

Dříve se četly seznamovací inzeráty, jezdilo se na seznamovací víkendy pro nezadané, absolvovaly seznamovací večery v hezkých podnicích. Dnes nám stačí počítač a internet, jen jde o to zvolit tu správnou cestu. Jaké jsou nám k dispozici seznamky a která z nich je ta nejlepší?

BADOOTVOJE RANDEŠTĚSTÍ.CZE-DARLING
TINDERYELLOWBAR –  SEZNAMKA.CZELITE DATE

Seznamovací aplikace Tinder

Foto: Profimedia

Hodnocení seznamky Yellobar: 8.9/10

  • jednorázový nízký poplatek
  • minimum falešných profilů

České seznamky – záchranné lano v době uspěchané

Jste po náročném rozchodu, ale nehodláte sedět v koutě a užírat se, jen pěkně rychle zpátky do sedla. Jenže jak na to? Obzvlášť pak v dnešní době, kdy mají lidé sotva čas se pořádně najíst, natož pak randit? Jak se náš čím dál uspěchanější svět stále zrychluje, my se mu přizpůsobujeme a to platí i v případě seznamování. A co dnes nejde online, jako by nebylo, a tak se můžete s potenciálními protějšky oťukávat, i když zrovna jedete ve vlaku do práce nebo když stojíte ve frontě na úřadě.

Jak vybrat seznamku?

Hledáte partnera a máte spoustu konkrétních nároků, které se zdá nemožné naplnit. Naše doba online seznamek přináší v tomto ohledu velké výhody, protože můžete použít filtry, které vám pomůžou vysněného partnera specifikovat a najít a které v reálném životě bohužel postrádáme. Když se registrujete do některé ze seznamek, neměli byste se tedy bát být pokud jde o kritéria trochu přísní a snažit se svůj profil a požadavky vyplnit co nejdetailněji a nejpřesněji.

Co je nezbytné pro nalezení toho pravého partnera na internetu:

  • ujasněte si (potažmo potenciálním partnerům), o jaký typ vztahu stojíte
  • vyplňte profil co nejdetailněji, pokud možno pravdivě
  • Nahrajte si co nejlepší fotku (ostrou, kvalitní a takovou, na níž jste si podobní)
  • uveďte speciální preference, pokud nějaké máte (tím si ušetříte spoustu zklamání)

Na co si dát při seznamování online pozor:

❗ Než se zaregistrujete na seznamce, přečtěte si na ni recenze (jsou seznamky, které se snaží na lidech co nejvíce vydělat, ale ve skutečnosti nefungují).
❗ Na rande choďte pouze na veřejná místa (po písmenkách můžete mít pocit, že zrovna tenhle člověk je vaše spřízněná duše, ale nikdy nevíte).
❗ Buďte k lidem upřímní (i vy chcete, aby vám na rande přišel člověk, kterého jste viděli na fotce, buďte fér a nebojte se ukázat svou pravou tvář - obrazně i doslova).

Nejlepší české seznamky – recenze, diskuze

Seznamek je v době internetové habaděj, jenže pokud nejste zrovna začátečníci, určitě se vám stalo, že jste se někde zaregistrovali, těšili se na výsledky, ale místo toho přišlo zklamání, protože seznamka nefungovala, jak byste si představovali.

Je třeba si dávat pozor také na podvodné seznamky, které mají za cíl jen co nejvíc vydělat na lidech. Jak najít seznamku, která funguje? Zkuste dát na zkušenosti ostatních a dříve, než se pustíte do registrace, přečtěte si recenze a diskuze. Možná vám to zní jako zbytečné zdržování, ale věřte, že vám to může ušetřit spoustu komplikací a zklamání.

Srovnání nejlepších seznamek a seznamovacích appek

Každá seznamka či seznamovací aplikace má svoje specifika, a tak těžko generalizovat a určovat, která z nich je nejlepší, protože každý hledající má jiná kritéria výběru. Podívejme se na výběr těch, které obecně platí za účinné a trochu si je rozeberme:

  • Badoo
  • Tvoje rande
  • Štěstí.cz
  • eDarling
  • Tinder
  • Yellobar
  • Seznamka.cz
  • Elite Date

Badoo

Badoo patří dlouhodobě mezi nejpopulárnější seznamovací aplikace. Pravděpodobně za to může fakt, že ji lze využít bezplatně a navíc je zde rozmanitá škála lidí jakéhokoli věku, ale i typu. Najdete tu jak uživatele hledající flirt, tak ty, co touží po dlouhodobém vztahu.

Funguje to velmi jednoduše. Seznamovací aplikace Badoo vám na základě vašich preferencí nabízí potenciálně vyhovující protějšky a vy dáte like těm, kdo se vám skutečně zamlouvá. Jestliže on udělá totéž a dojde takzvaně ke shodě, nestojí nic v cestě tomu, abyste se dali do řeči.

✔️ na Badoo je obrovské množství uživatelů, a čím větší výběr, tím větší pravděpodobnost úspěchu

❌pro muže může být nevýhodou, že je tu méně uživatelů něžného pohlaví

Tvoje rande

TvojeRande.cz hlásí hned na úvodní stránce 120 000 uživatelů. Použití je velmi jednoduché, vyplníte krátký dotazník, přesněji řečeno inzerát a pak už se stačí jen seznamovat. Registrace je tu zcela zdarma. Podobně jako u jiných seznamek jde i tady o vzájemnou shodu, která vám otevře dveře ke komunikaci.

✔️ profily a fotografie procházejí autorizací, neměli byste tu tedy narazit na neseriózní profily

❌ má velmi jednoduchý koncept, nečekejte tedy žádné algoritmy, které vyberou partnera za vás

Štěstí.cz – osudová seznamka

Tato seznamka je vhodná pro ty, co nechtějí odpovídat na všetečné otázky internetového robota a jednoduše prozradit jen to, co chtějí. Napíšete svého druhu inzerát, kde můžete zmínit, v podstatě cokoli vás napadne a pak stačí buď čekat, až vás na jeho základě někdo osloví, nebo být svého štěstí strůjcem a někomu napsat jako první.

✔️ při registraci probíhá ověření pomocí emailu nebo SMS, což omezuje množství falešných profilů

❌ výběr je čistě ve vašich rukou, není zde žádný algoritmus, který by odvedl kus práce za vás (což může někdo považovat i za výhodu)

eDarling

Tato seznamka se specializuje na vážné vztahy a je nastavená tak precizně, aby vám do cesty přivedla co nejkompatibilnější protějšky. Potenciální partnery vám vybírá na základě osobnostního testu v kombinaci s vašimi vlastními kritérii. Právě proto patří mezi ty dražší seznamky, nabízí sice i základní bezplatnou verzi, ta je ale hodně omezená a nakonec určitě sami usoudíte, že bez VIP členství to není ono.

✔️ jde o renomovanou seznamku, vhodnou pro náročné

❌ dražší členství

Tinder

O Tinderu slyšel asi i ten, kdo nikdy o žádnou seznamku nezavadil ani pohledem. Kromě velmi jednoduchého způsobu seznamování jde také o velmi úspěšný projekt, o kterém je napsaný nejeden dlouhý článek. Tinder si uživatele získal svou jednoduchostí a rychlostí seznamování a tak trochu ostatním seznamovacím aplikacím určil trend. Popularitu si také získal díky tomu, že jeho bezplatná verze je plně použitelná a jedinou její nevýhodou je větší množství falešných profilů. Podle některých uživatelů a uživatelek patří Tinder mezi seznamky, které fungují zdarma. Partnera nebo partnerku pro život si na něm našli.

✔️ je celosvětová a dokáže vyhledat uživatele ve vašem okolí

❌ protože je registrace zdarma, je pravděpodobnější narazit na falešný profil

Yellowbar

Tato seznamka na to šla od základu trochu jinak. Místo členství za různé měsíční poplatky, účtuje sice poplatek během registrace, ten je ale jednorázový – jde o 299 Kč, což je výrazně méně ve srovnání s některými VIP účty jiných seznamek, které se ještě ke všemu dost často platí měsíčně. Taková výše poplatku vás tolik nezabolí, ale zároveň může posloužit jako odrazující prvek pro ty, kdo rádi vytvářejí podvodné účty.

✔️k tomu, abyste se mohli začít seznamovat, je třeba jen pár základních údajů, dále už si vybíráte dle vlastních preferencí

❌ již zmíněný poplatek, který může ale ve výsledku být výhodou

Seznamka.cz

Seznamka.cz patří mezi nejuniverzálnější seznamky vůbec. Může to souviset také s tím, že je na trhu už skutečně dlouho, a to od roku 1998. Lze tu hledat všechny druhy vztahů, nejen těch romantických, ale můžete tu najít také přátele nebo lidi se stejnými koníčky, což můžete specifikovat jediným kliknutím hned na úvodní straně. Lze tu například specifikovat, kolem jakého sportu by se měl váš budoucí partner motat – od fotbalu po bojové sporty.

✔️neplacená verze je v podstatě plně funkční, když si připlatíte, zbavíte se reklam

❌žádný výběr na základě dotazníku, tento krok je zcela na vás

Elite Date

Tato seznamka to s vámi myslí skutečně dobře a podle toho všechno funguje. Velkou výhodou je, že kdosi na „druhé straně“ kontroluje každého, kdo se registruje, což může znít strašidelně, ve skutečnosti tím ale zamezuje falešným a podvodným profilům. Hned na úvodní straně webových stránek najdete lištu, která vás odkáže na recenze těch, co mají se seznamkou zkušenost.

✔️profily jsou neveřejné, tudíž je neuvidí nikdo cizí, kdo není na seznamce registrovaný

❌je v podstatě nemožné obejít se bez měsíčního členství, dokud si ho nezaplatíte, seznamka vám ukáže jen rozmazané fotky uživatelů

Nejlepší seznamka zdarma

Kromě eDarling, Elite Date nebo Yellobar je všechny zmíněné seznamky možné využívat zdarma a při tom si plně užívat základních funkcí. Mezi ty nejoblíbenější a nejvyhledávanější patří pravděpodobně Tinder, který lze využívat celosvětově, a protože je registrace zdarma, vybíráte z obrovského množství uživatelů. Všechny tyto výhody nesou i svá rizika, například se pravděpodobně nevyhnete zkušenosti s falešným profilem, přesto se Tinder těší stále větší oblibě.

Nejlepší seznamovací aplikace

Některé seznamky je možné využívat jen v rámci internetového prohlížeče, jiné mají i svou aplikaci, kterou si můžete stáhnout do mobilu. Na Google Play lze stáhnout třeba Tinder, který je primárně aplikací, Badoo, TvojeRande.cz, Štěstí.cz, eDarling nebo Elite Date.

Hodnocení aplikace v Google Play
Seznamovací aplikace hodnocení (počet hvězd z pěti)
Badoo ⭐⭐⭐⭐(3,8)
Tvoje rande ⭐⭐⭐⭐ (4)
Štěstí.cz ⭐⭐⭐ (3,3)
eDarling ⭐⭐⭐ (2,9)
Tinder ⭐⭐⭐ (3,3)
Yellowbar
Seznamka.cz
Elite Date ⭐⭐⭐ (2,5)

Seznamky pro náročné nebo se speciálním zaměřením

Klasické seznamky nemusí splňovat kritéria všech. Od toho vznikly i ne zcela běžné seznamky, cílené na lidi s netradičními zájmy nebo požadavky. Existuje například i seznamovací aplikace, která spojuje lidi podle toho, co nenávidí. Naopak si pak můžete najít seznamku, jež se zaměřuje na lidi, se kterými máte společné koníčky, například sportovní seznamka. Různé seznamovací skupiny vznikají také na sociálních sítích, kde najdete třeba i takovou pro odpůrce očkování proti covidu 19. Existuje také seznamka speciálně pro gamery, která slibuje posunout se v seznamování o level výš.

Česká seznamka pro seniory

Vznikla také řada seznamek které se zaměřují na starší ročníky. Jejich nevýhodou bývá nižší počet uživatelů, u většiny se dá ale registrovat bezplatně. Mezi takové patří například zralalaska.cz, která se nazývá největší seznamkou pro seniory a kde jednoduše začínáte tím, zda jste muž či žena a dále se dostáváte ke svým kritériím. Další seznamku, kterou můžete vyzkoušet, je seznamkaproseniory.cz, ta vám najde potenciální spřízněné duše rovnou ve vašem okolí.

Pak je tu ještě seznamka meetic.cz, která je určena mimo jiné zralým ženám a mužům. Pokud máte do důchodu daleko, ale od puberty ještě dál a toužíte po někom ve svém věku, je to seznamka právě pro vás.

Česká seznamka pro zadané

Obvykle se profilují jako seznamky pro únik ze stereotypu. Ano, i takovéhle seznamky existují. Nejdůležitější u typu těchto seznamek je samozřejmě diskrétnost a anonymita. Výhodou určitě je, že jsou tu lidé v zásadních věcech, jako jsou například jejich závazky, zcela upřímní. Uživatelé mohou po seznámí udržovat čistě virtuální vztah nebo se setkávat osobně. Aby byla seznamka diskrétní, prověřuje své uživatele, ale také je s tím obvykle spojena nutnost platit si VIP členství.

Online seznamovací agentury, speed dating a akce pro nezadané

Jsou tací, kterým seznamování online zkrátka nesedí. Možná jste jednoduše věrni dřívějším způsobům a možná vás děsí jistá dávka anonymnosti celého procesu. Takovýto způsob randění může někomu také připadat nebezpečný. I pro zastánce osobních setkání existuje spousta variant.

Lze například oslovit seznamovací agenturu, případně si rovnou vybrat z akcí, které nabízí. Často jde o tak zavné seznamovací večery, kdy se u stolečku potkáte s několika potenciálními partnery a s každým z nich máte pár minut na to si o sobě něco říct.

Zajímavým počinem ve světě podobných seznamek je Seznamka Žwakovi. Kromě všeobecně oblíbeného speed datingu agentura pořádá akce pro vysoké nebo pro rodiče s dětmi. Můžete se tu také seznamovat během procházky nebo zmrzlinového večera, setkat se s milovníky dobrého jídla a pití, sportu – ať už jde o hokej, lyžování či tenis – nebo cestování.

Co si myslí o seznamkách párový terapeut Jan Vojtko? Podívejte se na rozhovor:

#️⃣Jaká je nejlepší seznamka zdarma?

Záleží na vašich požadavcích, mezi obecně nejoblíbenější ale patří seznamovací aplikace Tinder, kde se lze registrovat zdarma a jsou vám k dispozici všechny základní funkce.

#️⃣Jak najít seznamku bez podvodných profilů?

Žádná seznamka vám asi nemůže stoprocentně zaručit, že mezi jejich uživateli nejsou podvodné profily. Dá se ale předpokládat, že jich bude méně u seznamek, kde je třeba platit nějaký poplatek, jako jsou například eDarling nebo Elite Date.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Hledám přítelkyni rok mladší mám 36 rok černovlasí blondinu stihli netlustu chci už mít aji rodinu teda jo

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Agoda

15 nejlepších cestovních aplikací: objevte užitečné travel appky

S nepřeberným množstvím cestovních aplikací všeho druhu už se dneska neztratí ani největší zabloudilec. Co je ve světě cestovních apek...

Top 10 youtuberů v Česku za rok 2022

Top 10 YouTuberů v Česku za rok 2024: Kdo vydělává nejvíc?

Jsou mladí, pohlední a talentovaní. Hobby se jim stalo více než dobře placenou prací. Kdo jsou nejúspěšnější čeští YouTubeři a v čem...

Určitě máte ve svém okolí někoho, kdo svůj protějšek poznal v aplikaci Tinder

Tinder aplikace - recenze a zkušenosti s online seznamkou

Podle výzkumů až 45 % lidí hledá vztah přes seznamovací aplikace na internetu. Tinder je v tomto jedničkou na trhu. Vše o aplikaci Tinder...