Popeyes v ČR: pobočky a menu, slevové kupóny a aplikace

Po světě už jsou otevřeny téměř čtyři tisíce poboček a v minulém roce zakotvil i v Čechách. Co je Popeyes, s jakou nabídkou láká zákazníky a dokáže konkurovat v Čechách již zavedeným značkám jako McDonald’s, KFC a Burger King?

Pobočky Praha - Popeyes v Brně - Menu

Popeyes Foto: Profimedia

Popeyes v ČR

Řetězec čítající něco přes 3 800 poboček po celém světě nemá tak dlouhou tradici jako fast foody, na které jsme zvyklí, přesto se v Americe těší obrovské oblibě a směle konkuruje značkám jako KFC, McDonald’s nebo Burger King. Popeyes se v posledních letech nebývale daří, a tak není divu, že expanduje. Letos se v Česku dočkáme prvních dvou poboček...

Co o Popeyes víme:

  • vznikl v roce 1972 v New Orleans
  • vychází z tradiční louisianské kuchyně
  • vlajkovou lodí Popeyes je Cajun Chicken Burger
  • ve světě má již více než 3 800 poboček

Od Burger King k Popeyes

Hospodářské noviny již v minulém roce informovaly o tom, že se franšízant Rex Concepts CEE chystá v Čechách během letošního roku uvést do provozu několik restaurací značky Popeyes. Firma patří do holdingu McWin, za nímž stojí Henry McGovern, známý především jako zakladatel společnosti AmRest, která střední Evropě přinesla značky jako Burger King, Starbucks, KFC nebo Pizza Hut.

Zajímavost: Společnost hodlá i nadále rozšiřovat značku Burger King, a tak se pravděpodobně v budoucnu dočkáme dalších poboček.

Kde jsou pobočky v ČR?

Momentálně se McWin zaměřuje na představení Popeyes v České republice a Polsku, kde hodlají také ještě společně s Rumunskem rozšiřovat již zavedenou značku Burger King. Plánem je během 10 let na území těchto tří zemí otevřít celkem 600 nových restaurací značek Popeyes a Burger King. Kde se v České republice budou nacházet?

Popeyes Praha

První pobočka Popeyes, která vznikla na Václavském náměstí v přízemí Domu módy, kde ještě nedávno sídlila banka Sberbank, otevřela dveře prvním zákazníkům začátkem listopadu 2023. Dvoupatrová restaurace nabízí na ploše sedmi set metrů čtverečních sto míst k sezení.

Druhou pobočku otevřelo Popeyes v prosinci u dálnice D7 (exit 9) v novém retailovém parku nedaleko Stehelčevse na Kladensku. Tato pobočka pojme přes šedesát strávníků plus dalších 24 míst nabízí zahrádka. Vzhledem ke svému umístění u dálničního tahu samozřejmě nechybí drive-thru.

V polovině roku 2024 pravděpodobně dojde k otevření nové pobočky v obchodním centru Máj v Praze. To je však podmíněné rekonstrukcí obchodního centra.

Popeyes v Brně a dalších krajských městech

Během podzimu minulého roku měla původně otevřít i nová pobočka v centru Brna, která bude dokonce třípodlažní. V tomto případě však došlo k odkladu, a první strávníky tak pozve nejdříve během letních měsíců.

V roce 2024 by měly v Čechách vzniknout celkem čtyři pobočky a počet zaměstnanců Popeyes je v plánu navýšit z aktuálních stovky na tři sta. Další pobočky budou vznikat v krajských městech, na dálničních tazích i různých odpočívadlech, přičemž do deseti let by jich v Česku mělo fungovat šedesát.

Popeyes: menu Praha

A na jaký sortiment se můžeme těšit? Popeyes vychází z tradiční louisianské smažené kuchyně. Tento řetězec je oblíbený díky vyhlášeným smaženým kuřecím křidélkům a kouskům, které nabízejí jako součást burgerů, ale i samostatně.

Už podle popisu to evokuje oblíbené kuře z Kentucky, to louisianské má ale jinou recepturu, a tak bychom se měli dočkat úplně nových chutí. Podívejte se na menu do tabulky...

Kuřecí křidélka
Luisianská křidélka (pikantní) 3 kusy za 89 Kč
5 kusů za 145 Kč
Menu + 60 Kč
Klasická křidélka (Classic Wings) 5 kusů za 95 Kč
8 kusů za 145 Kč
Menu + 60 Kč
Signature Chicken
2 kusy 109 Kč
3 kusy 149 Kč
Menu + 60 Kč
Sendviče a Wrapy
Chicken Sandwich 119 Kč (v menu +60 Kč)
Chicken Sandwich Deluxe 139 Kč (v menu +60 Kč)
Classic Chicken Wrap 119 Kč (v menu +60 Kč)
Coleslaw Chicken Sandwich 129 Kč (v menu +60 Kč)
Kuřecí nugetky

 

Chicken Tenders

3 kusy za 89 Kč
5 kusů za 139 Kč
Menu + 60 Kč
Fillet Nuggets 5 kusů za 79 Kč
8 kusů za 119 Kč
Menu + 60 Kč
Dětské menu / Boxy
Nola Box (179 Kč) 3 kusy Fillet Nuggets
3 kusy Classic Wings
1 kus Chicken Tenders
Hranolky
Variety Box (389 Kč) 2 kusy Signature Chicken
4 kusy Chicken Tenders
4 kusy Classic Wings
8 kusů Fillet Nuggets
2x hranolky
Poppy Kids Meal (120 Kč) 4 kusy Chicken Nuggets
Hranolky
Džus

Popeyes menu ceny

Ceny v Popeyes jsou srovatelné s jinými fastfoodovými řetězci (menu stojí okolo 200 korun). Vysokých cen se tedy obávat nemusíte, v Popeyes totiž dobře věděli, že vstupují na konkurenční trh a že Češi jsou na ceny citliví. Otevření první pražské restaurace Popeyes dokonce doprovázela zajímavá akce – prvních sto návštěvníků mohlo ochutnat Chicken Sandwich zdarma.

„Tři nejhorlivější fanoušci, kteří udrží přední pozice ve frontě, si budou moci užívat kuřecí sendvič každý den po celý rok. To znamená, že dostanou poukázku na 365 sendvičů zdarma,“ uvedla mediální zástupkyně Popeyes Markéta Kaclová.

Název Popeyes: Francouzská spojka a Gene Hackman

Když prvně uvidíte název amerického řetězce, možná vám jako první na mysli vytane Pepek námořník (v originále Popeye the Sailor). Ve skutečnosti je jméno fast foodu inspirované postavou z kultovního oskarového filmu Francouzská spojka. Řetězec je pojmenovaný po Jimmym „Popeye“ Doyleovi, jednom z newyorských detektivů, kteří jsou na stopě drogovému gangu, v podání Genea Hackmana.

Gene Hackman Foto: Profimedia

Popeyes Cajun Chicken Burger

Mezi nejoblíbenější produkty Popeyes patří vyhlášený Cajun Chicken Burger. Ten je specifický tím, že se maso marinuje celých dvanáct hodin ve směsi cibule, česneku a červeného a černého pepře. Podává se v měkké kulaté bulce společně se salátem, rajčetem a speciální pikantní omáčkou s chilli papričkami.

Popeyes: netypická jídla a přílohy

K tradičnímu smaženému kuřeti nabízí Popeyes mnoho druhů příloh. Nechybí obligátní hranolky s kořením Cajun, bramborová kaše přelitá cajun omáčkou, česneková rýže, zelný salát coleslaw, který známe například z KFC. Pokud jde o maso, u Popeyes vás čeká více než jen kuře, v jejich nabídce najdete také kalamáry a další mořské plody. Jaké nabídky se dočkáme v Čechách, je zatím ale ve hvězdách.

Popeyes a lousianské „biscuits“

Novinku ve světě fastfoodového jídla pro nás budou pravděpodobně představovat louisianské „biscuits“. Máslové bochánky připomínají na první pohled křehké fornetti, akorát bez náplně. Patří mezi stálou nabídku příloh a jsou natolik oblíbené, že je lidé zkouší péct i doma.

Popeyes aplikace a kupóny

V zemích, kde jsou již pobočky otevřené, mají zákazníci možnost využít aplikace, která dokáže najít vzhledem k vaší poloze nejbližší pobočku a samozřejmě si jejím prostřednictvím lze objednat jídlo online. V rámci aplikace se také dají získat slevové kupóny, které jsou k dostání i na oficiálních webových stránkách. S velkou pravděpodobností se v budoucnu těchto výhod dočkáme i v Čechách.

Popeyes a jeho raketový vzlet

Řetězci Popeyes se v posledních letech nebývale daří a plánované otevření poboček v České republice je jen kapkou v moři úspěchů tohoto fast foodu. Řetězec patří ve Spojených státech už dlouho mezi nejoblíbenější, společnost však chtěla nasytit poptávku i mimo Ameriku a pojmout další světové klíčové trhy, a tak nedávno úspěšně započala podnikání i ve Španělsku, Švýcarsku nebo Velké Británii.

Nové pobočky Burger King a Popeyes: restaurace budoucnosti

Nové restaurace zákazníkům poskytnou několik možností, jak si své oblíbené jídlo vychutnat. Budete moci využít digitální kiosky, kde si „naťukáte“ objednávku sami, aniž byste museli vystávat ve frontě na pokladnu, nebo mobilní objednávky a dnes již samozřejmého rozvozu, abyste si mohli jídlo sníst v klidu domova. Co je ale pro fast foodové řetězce netypické, je možnost obsluhy u stolu.

Popeyes: historie a vznik

Popeyes vznikl v 70. letech v New Orleans. Zajímavé však je, že úplně první restaurace, otevřená 12. června, nesla název „Chicken on the Run“. Majitelem byl Al Copeland, který chtěl konkurovat smaženému kuřeti z Kentucky. Jeho první restaurace ale dlouho nepřežila, zkrachovala po několika měsících. Doslova o pár dní později Copeland zkusil štěstí s novým názvem Popeyes Mighty Good Chicken a pak už to šlo jako na drátkách.

Popeyes a důležitá data
1972 otevřena první pobočka pod názvem Chicken on the Run
1975 změna názvu na Popeyes Famous Fried Chicken
1976 expanze restaurací napříč Lousianou
1984 expanze do Kanady
1985 otevření 500. pobočky
2000 expanze do Austrálie

Popeyes: konkurence McDonald’s a KFC?

Mluví se o tom, zda nebude Popeyes představovat čáru přes rozpočet pro populární řetězce jako KFC a McDonald’s. Podobné obavy panovaly v roce 2008, když na český trh vstoupil Burger King, jehož sortiment je velmi podobný tomu, co nabízí McDonald’s, ten to však očividně ustál a zdá se, že tyto dva fast foody dokážou vedle sebe přežít. Popeyes může nejspíš konkurovat spíše KFC, protože v obou případech je hlavním produktem smažené kuře.

Popeyes Biscuit Challenge

Již zmíněná příloha je v Popeyes sice velmi populární, nutno však podotknout, že jde o těsto a tak je dobré je zapíjet. V Americe vznikla výzva, při níž se lidé do sebe snaží nasoukat co největší množství „biscuits“, aniž by je zapíjeli:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Mizerie. Opakovat nebudu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Agoda

15 nejlepších cestovních aplikací: objevte užitečné travel appky

S nepřeberným množstvím cestovních aplikací všeho druhu už se dneska neztratí ani největší zabloudilec. Co je ve světě cestovních apek...

Alex Cverna je hlavní jednou z hlavních hvězd turnaje FIght Night Challenge 3

Fight Night Challenge 3: Čepo vs. Vičič – program a informace

Třetí ročník boxerského galavečeru Fight Night Challenge svede proti sobě v ringu známé tváře hudební i bojové scény. Do akce se chystá...

MasterChef Česko porota

MasterChef Česko: Soutěžící a kdo vypadl

23. 8. odstartovala na Voyo 7. řada soutěže MasterChef Česko: 2023. Přečtěte si, jaké výzvy na soutěžící v dalším díle čekali a kdo vypadl.