Dáme jídlo mění barvu i název, rozvážet bude růžová Foodora

Už od května nás čeká Dáme jídlo v úplně novém kabátě. V růžové barvě se budou ulicemi Česka prohánět kurýři donáškové firmy s názvem Foodora. Proč ke změně došlo a jaké novinky přijdou spolu s novým designem?

Foodora Foto: Profimedia

Hodnocení rozvážkové firmy Dáme jídlo (Foodora): 9,7/10

  • rychlý rozvoz
  • široký výběr

Z Dáme jídlo Foodora. Proč „dámejídlo“ mění tvář?

Dáme jídlo bude od května vypadat kompletně jinak. Kromě nového názvu Foodora dostane zcela nové logo, design a zbarvení připomínající kouzelný prášek ibalgin. Změny se budou týkat všech území Česka, Slovenska a Maďarska, avšak ve Skandinávii už novou podobu oblíbené služby dobře znají.

A proč k těmto změnám vůbec dojde? Společnost DámeJídlo, jež spadá pod německou firmu Delivery Hero SE (pod kterou patří například i asijská Foodpanda), se rozhodla pro sjednocení v rámci evropského trhu.

Ředitel Dáme jídlo Adam Kolesa v rozhovoru pro HN prozradil, že firma vložila do kampaně, jež veřejnost upozorní na změnu brandu, desítky milionů korun a dodal, že věří, že si zákazníci novou tvář firmy oblíbí.

Foodora: růžová aplikace a spousta výhod

Jako první si změny všimnou uživatelé aplikace Dáme jídlo, která by se měla automaticky zaktualizovat zhruba v polovině dubna (u majitelů iPhonů 11. 4. 2023, u uživatelů Androidu 17. 4. 2023).

Se změnami v designu přijde i řada nových vylepšení a akcí pro zákazníky:

  • rychlejší doručení
  • zlepšení zákaznické zkušenosti
  • širší nabídka restaurací a obchodů
  • rozšíření rozvozových zón
  • předplatné foodora PRO (díky němu můžete získat bezplatné doručení, slevu 15 % a další výhody)
  • slevové akce (jako třeba 1+1 jídlo zdarma)

Damejidlo.cz, Dáme Jídlo, Dame jídlo, dame jidlo – fenomén v rozvozu

Firma DámeJídlo vznikla už roku 2012 díky iniciativě podnikatele Tomáše Čupra a k řadě dalších firem spadajících pod Delivery Hero se připojila o dva roky později. Firma se čím dál více rozrůstala a započala i spoustu v českém i světovém prostřědí unikátních projektů.

Jedním z výkonných ředitelů, který do své funkce nastoupil v roce 2018, byl například Filip Fingl, který do té doby působil jako ředitel strategie ve firmě Mall Group.

Dáme jídlo a důležitá data:

  • 2012 – založení firmy podnikatelem Tomášem Čuprem
  • 2014 – připojení k Delivery Hero
  • 2019 – koncem tohoto roku začala firma DámeJídlo rozvážet v 21 městech ČR jídlo z amerického fastfoodového řetězce McDonald´s (jednalo se celkem o 80 provozoven)
  • Toho roku také v Praze vznikly dva gastroprovozy
  • 2020 – založili unikátní projekt Dáme market, quick commerce službu, která vám doručí zboží od pečiva, přes zeleninu až po dětskou výživu.
Služba Dáme market je speciální v tom, že svým zákazníkům garantuje doručení do 20 minut od chvíle, kdy si zboží objednají.

Dáme jídlo je všude (Praha, Ostrava, Brno, Liberec, Pardubice a další)

Dáme jídlo je vůbec největší platforma na rozvoz jídla v České republice a rozváží doslova ve všech koutech země. V současné době firma pokrývá více než dvě stovky českých měst a spolupracuje s 6 000 českými restauracemi a obchody a tím firma určitě nekončí, hodlá se nadále rozrůstat.

Burger s hranolkama je prostě klasika Foto: Pixabay

Dáme jídlo – McDonald, KFC, zkrátka na co si jen vzpomenete

V roce 2019 začalo Dáme jídlo spolupracovat s největším světovým fastfoodovým řetězcem vůbec, s McDonald´s. Rozváželo rovnou z 80 provozoven na území České republiky. Samozřejmě ale nejde o jediný fast food, z něhož vám Dáme jídlo přiveze, co vás napadne – objednat si můžete také KFC, z Bageterie Boulevard nebo třeba Pizza Go Home. Objednat se tu dá každopádně v podstatě cokoli od burgerů, přes pizzu až po zeleninový salát nebo sushi.

DámeJídlo je jediná rozvážková služba, která kdy doručovala v rámci rozvozů s fastfoodových řetězců McDonald´s i Happy Meal.

Dáme market: potraviny, drogerie i vitaminy

„Na Dáme market rozvážíme čerstvé potraviny, nápoje, drogerii, biopotraviny, dětskou výživu, krmivo i hračky pro vaše mazlíčky a spoustu dalšího do pár minut!“ informují v Dáme jídlo na oficiálních stránkách. Stačí jen navštívit webovky www.damejidlo.cz (nebo si můžete stáhnout aplikaci), zadat adresu (tak si ověříte, zda u vás tato služba funguje) a objednat – nákup by vám měl dorazit do dvaceti minut od zadání objednávky.

Co lze v Dáme market pořídit:

  • pečivo
  • ovoce, zelenina
  • maso
  • trvanlivé i mražené výrobky
  • alkoholické i nealkoholické nápoje
  • vitaminy či náplasti
  • drogerie a kosmetika

A nově také:

  • hotovky
  • potřeby pro miminka
  • granule a pamlsky pro domácí mazlíčky

Dáme jídlo – věrnostní program, sleva a slevové kupony, doprava zdarma

Pokud se rozhodnete vyzkoušet službu Dáme market, můžete jako nový zákazník získat přímo od Dáme jídlo slevu 200 Kč. Poté se můžete také připojit k věrnostnímu programu a sbírat s každým nákupem body, které pak uplatníte v podobě kuponů.

V případě rozvozu jídla z restaurace, Dáme jídlo nabízí novým zákazníkům u první objednávky dopravu zdarma.

Dáme market však také pravidelně připravuje pro své zákazníky slevové akce. V současné chvíli mají například v nabídce i produkty, na něž je až padesátiprocentní sleva.

Dáme jídlo: brigáda, volná místa – staňte se (nejen) kurýrem

Líká vás práce v Dáme jídlo? Jen do toho. Protože se firma neustále rozrůstá, jistě vás přivítají s otevřenou náručí. „Jsme v TOP 3 v rámci spokojenosti zaměstnanců z více než 50 marketů, na kterých Delivery Hero působí,“ avizují na oficiálních stránkách. Můžete se najít v mnoha odděleních od HR, přes marketing až po logistiku.

Foodora - staronová donášková služba Foto: Pixabay

#️⃣Co je Dáme jídlo?

Dáme jídlo je firma specializující se na rozvoz jídel z různých restaurací. Nově také pod značkou Dáme market rozváží i potraviny, drogerii a kosmetiku.

#️⃣Co je Foodora?

Foodora je nový název zavedené platformy na rozvoz jídel Dáme jídlo.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Dnes jsem přišla skoro o 140 Kč..nedodali jste mi polévku,ale vyúčtovali..z Kaskády v Ostravě,Karolína...😡

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Festivaly

Festivaly 2023: Od Votvíráku přes KVIFF až po Signal

Ani letos nás nemine festivalová sezona plná skvělé hudby, výborných filmů, ale i chutného jídla. Kam letos vyrazit za zábavou?

Hudební festivaly táhnou davy fanoušků

Votvírák: Tradiční začátek letní festivalové sezóny

Už od roku 2007 se pravidelně koná hudební festival Votvírák. Jak festival vznikl a na jaký program a kapely se můžeme těšit letos?

Horoskop duben 2023

Horoskop na duben 2024: Co vám hvězdy přichystaly na začátek jara?

Začátek jara většině znamení vlije novou krev do žil a všechno nám půjde mnohem více od ruky. Co v dubnu přinesou hvězdy jednotlivým...