Proč si pořídit iPhone 13 a iPhone 13 mini?

Jedinečný design, štíhlé tělo, vlastní operační systém, důmyslné zabezpečení. Ano, přesně to jsou charakteristické znaky telefonů značky Apple, které jsou doladěné do posledního detailu. I když už jsou iPhone 13 a jeho zmenšenina iPhone 13 mini v prodeji nějaký ten pátek, stále patří mezi vyhledávané modely, protože jejich cena razantně klesá.

Proč si pořídit Iphone? Foto: Alim Yakubov / Shutterstock.com

Pořídit si nejnovější iPhone není zrovna levnou záležitostí. Jestliže jste milovníkem těchto telefonů a nemáte na to, abyste si pořídili nový model, přinášíme vám informace o předloňských novinkách, které jsou už cenově mnohem dostupnější.

iPhone 13 je ukázkou toho, jak fungují prosby zákazníků

Telefony od Applu se od sebe vzhledově nijak zvlášť neliší, model iPhone 13 však nějaké povrchové úpravy má. Tou první je notch, který je u telefonu iPhone 13 o něco menší než u jeho předchůdce. Možná tak společnost vyslyšela přání svých zákazníků, kteří si na velký notch neustále stěžovali. Přáli si notch zmenšit, u iPhonu 13 bylo jejich přání vyslyšeno, a to až o 20 %.

Kromě toho si můžete všimnout uspořádání kamer na zadní straně telefonu, což je dobrou zprávou pro ty, kteří rádi fotí telefonem – iPhone 13 totiž obsahuje větší čočky, což je pro dokonalou fotografii jen krok kupředu.

Baterie telefonu iPhone 13 vydrží o hodně déle

Společnost Apple si dala skutečně záležet na potřebách zákazníků. Dalším důvodem, proč si tento telefon zakoupit, je větší výdrž baterie. Ta vydrží až o 2,5 hodiny déle než iPhone 12.

Fotografie jsou mnohem kvalitnější

Telefon je vybaven dvěma hlavními fotoaparáty, širokoúhlý fotoaparát byl zvětšen o 47 % a jeho světelnost se zvýšila na f/1.6, ultra širokoúhlý fotoaparát na f/2.4, zorné pole má 120 stupňů. Samozřejmostí je také stabilizace posunu senzoru. Tímto telefonem nepohrdnou ani ti, kteří milují speciální efekty. Filmový režim Cinematic Mode umožňuje průběžné přeostřování různých osob v záběru.

iPhone 13 navenek i zevnitř

U telefonu iPhone 13 neprošla úhlopříčka 6,1" 460 PPI, podpora HDR10 nebo Dolby Vision žádnou změnou. Novinkou však je maximální svítivost, která dosahuje až 1 000 nitů. U některých telefonů narazíte na špatnou viditelnost na denním světle, u iPhonu 13 se vám tento problém nestane.

Menší verze iPhone 13 mini

Dáváte přednost menším telefonům, které snadno strčíte do kapsy? Apple se totiž vyznačuje tím, že v posledních letech si dává záležet na tom, aby nový model telefonů měl dvě velikosti.

Vzhled i funkčnost na prvním místě

Úhlopříčka displeje iPhonu 13 mini je 5,4". I v tomto případě platí zmenšení výřezu o 20 % jako u jeho větší verze. Výrobci mysleli na všechno, i na to, aby telefon zabezpečili a ochránili před možnými pády. Displej je pokryt keramickým sklem s vysokou odolností. I společnost jako je Apple myslí na životní prostředí, což dokazují recyklované materiály, ze kterých je telefon vyroben.

Malý navenek, velký uvnitř

Změnami prošla i hardwarová výbava telefonu. Jas se zvýšil až o 800 nitů, u HDR až o 1200 nitů. Dobrou zprávou je, že také výkon telefonu byl o něco navýšen, a to pomocí čipu, který je vyrobený pomocí 5nm technologie. Procesor se skládá z šesti jader, dvě jsou určena pro vysoký výkon a čtyři úsporná. Grafická jednotka se skládá ze 4 jader. Tato kombinace slibuje mnohem rychlejší práci s telefonem. Samozřejmostí je také vlastní operační systém iOS 15.

Focení je jedna radost

A co by to byl v dnešní době telefon bez fotoaparátu. iPhony se vyznačují a chlubí dokonalými fotografiemi. Na to mysleli výrobci i při výrobě iPhone 13 mini. Hlavním charakteristickým znamením je dvojice čoček. Horní čočka je ultra širokoúhlá s 120° úhlem záběru, ta spodní má 12 megapixelů, je taktéž širokoúhlá a má vylepšenou optickou stabilizaci obrazu.

iPhone 13 mini je zcela přizpůsoben používání sítě 5G

Dnes už jsou téměř všechny telefony připojeny k síti 5G, což je také podstatný fakt při inovacích. Systém antén v iPhonu 13 mini byl sestaven tak, aby dosahoval těch nejvyšších rychlostí. Kromě toho se nemusíte bát, že vám brzy dojde baterie, její výkon je až o hodinu a půl delší než u jeho předchůdce. Toho docílíte módem Smart Data, který funguje automaticky a ví, kdy je potřeba použít síť 5G a kdy LTE.

Obsah, jak u iPhonu 13 a iPhonu 13 mini, zůstal stejný jako u předešlých generací. Součástí balení je USB-C/Lightning kabel a nástroje pro vytažení SIM slotu.

Pokud vám tedy nezáleží na tom, mít nejnovější model iPhonu, iPhone 13 i jeho zmenšenina jsou trefou do černého, co se týká výběru. Splňují jak veškeré požadavky uživatelů Applu, ale také jejich cena v posledním roce razantně klesá – nejvíce u iPhonu 13 mini. Původní cena iPhonu 13 byla 30.490 Kč, dnes tento telefon seženete už kolem 20. 000 Kč. Stejně na tom je iPhone 13 mini, kdy jeho původní cena byla 23.990 Kč, dnes je k dostání za necelých 18. 000 Kč.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost