Zemětřesení na Písecku: Jižní Čechy pocítily dunění a otřesy

Jižní Čechy zasáhly ve čtvrtek 7. března otřesy země. Zemětřesení o síle 3,4 za sebou pravděposobně nezanechalo žádné škody, na vlastní kůži ho ale pocítili tisíce lidí.

Zemětřesení na Písecku: Jižní Čechy pocítily dunění a otřesy Foto: Profimedia

Zemětřesení v jižních Čechách: Lidi vystrašila, velká rána, hukot a otřesy domů

Otřesy země zaznamenaly ve čtvrtek okolo 11:43 hlavně lidé na Písecku a Strakonicku, autor tohoto článku dokonce i na Prachaticku a na sociálních sítích se objevují i komentáře od lidí ze středních Čech, kteří se ptají, zda došlo k nějakému výbuchu. Lidé mohli slyšet dunění a pociťovat lehké otřesy budov, ve kterých se nacházeli. Autor článku si původně myslel, že jde o nákladní vlak, další svědci popisují, že jim zemětřesení připomínalo průjezd těžkého kamionu. Poblíž epicentra byla slyšet i obrovská rána.

Podle evropského seismologického centra mělo zemětřesení epicentrum třináct kilometrů pod zemí pod obcí Mirotice, která se nachází asi patnáct kilometrů severozápadně od města Písek. Na Richterově stupnici dosáhlo síly 3,1, šlo tedy o zemětřesení malé, nezpůsobující žádné škody.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Cítila jsem to. 10 km jz od Třeboně.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Netflix

Top 10 akčních filmů na Netflixu – žebříček těch nejlepších thrillerů

Probíráte se sáhodlouhým seznamem filmů na Netflixu a nevíte, jaký vybrat? Inspirujte se naším žebříčkem nejlepších deseti akčních filmů.

Protest zemědělců Praha (19.2.2024): Traktory v Praze, problémy v dopravě

Stávka zemědělců 7.3. – aktuálně: Mapa, doprava a trasy

Čtvrtek 7.3. 2024 se uskuteční další protestní akce zemědělců a bohužel se neobejde bez komplikací. Co můžete očekávat? Kudy pojede kolona...

Při autonehodě se snažte zachovat chladnou hlavu, abyste byli schopní situaci řešit co nejlépe

Dopravní nehody dnes aktuálně - mapa nehodovosti

Co přesně znamená pojem dopravní nehoda? Jak se při autonehodě chovat a kdy volat policii? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte v...