Personalizované šperky plné vzpomínek – zvolte gravír dle vaší volby

Šperky patří mezi oblíbené dárky. Jsou elegantní, hodí se pro různé příležitosti a mohou mít i osobní význam. Pokud chcete darovat osobitý dárek, nabízí se gravírované šperky. Ty představují krásnou vzpomínku – vyrýt do nich můžete v podstatě cokoliv, získají tak specifický význam a okouzlí ještě více.

Personalizované šperky plné vzpomínek – zvolte gravír dle vaší volby Foto: Wendy2001 / Adobestock.com

Možnosti gravírování

V dnešní době je pro gravírování využívána moderní metoda – s pomocí laseru je do šperku vypálen zvolený text nebo motiv. Celý proces je poměrně rychlý, lze takto na prsteny či řetízky s přívěsky přenést různé designy. Ovšem existuje i ruční metoda, během které profesionál s využitím nástrojů vlastnoručně vyrývá daný motiv. Náročnost je zde vyšší, na druhou stranu může jedinečný rukopis gravírníka ještě zvýšit hodnotu šperku.

Důležitý je také výběr vhodného šperku. Nabízí se různé materiály, ale záleží i na samotném designu. Zdobené prsteny, zejména ty s centrálním kamenem, je třeba gravírovat ručně. Co se týká jednotlivých druhů šperků, prsteny a přívěsky jsou oblíbenou volbou, ovšem nabízí se třeba i náramky či manžetové knoflíčky. Lze tedy snadno vybrat dle individuálních preferencí – darujte šperk jako dárek k různým příležitostem nebo udělejte radost sobě.

Výběr motivu

Rozhodnout se, co na šperk necháte vygravírovat, je klíčové. Právě to dokáže z běžného modelu vytvořit dokonale personalizovaný šperk na míru. Velmi oblíbeným motivem jsou různá data významných životních událostí. Páry často volí datum, kdy se seznámili, či třeba výročí. Na snubních prstenech je mnohdy datum svatby. Ovšem nabízí se i další možnosti, například datum narození dítěte – jde o skvělý dárek ke dni matek.

Poměrně univerzální design představují iniciály nositele – jsou nenápadné a vejdou se i na decentní prstýnek. Případně můžete nechat vygravírovat rovnou celé jméno, k tomu se hodí prsteny, ale i náhrdelníky a náramky. Snažte se vybírat tvar šperku dle toho, co na něj chcete nechat vygravírovat.

Přívěsek s iniciály Foto: Eppi.cz

Pokud hledáte něco ještě lepšího než datum nebo jméno, zvolte originální gravír mapy. Na přívěsek lze elegantně přenést výřez mapy označující významné místo. Může jít třeba o lokalitu, kde jste potkali svou drahou polovičku. Kreativitě se meze nekladou. Jde o netradiční motiv, kterým rozhodně mile překvapíte.

Inspirace je rozmanitá – vyberte text, který má pro obdarovaného osobní význam. Například oblíbený citát, verš či slovo s hlubším významem, jako je láska, naděje nebo rodina. Zajímavou volbou je chemický vzorec, například oxytocin je považován za hormon lásky, dopamin za hormon štěstí.

A jestli hledáte něco nenápadnějšího, zvolte jednoduchý symbol. Může jít o srdce jako univerzální symbol lásky, ale vybírat lze i dle osobních zájmů. Pro věřícího kříž, pro milovníka vesmíru hvězdu. Pokud si s návrhem dáte záležet, získáte unikátní šperk.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Popeyes

Popeyes v ČR: pobočky a menu, slevové kupóny a aplikace

V Čechách zakotvil jeden z nejoblíbenějších amerických fast foodů – Popeyes. Podívejte se, kde si můžete vychutnat tradiční louisianské...

Svatý Valentýn, svátek zamilovaných

Valentýn: Kdy se slaví den zamilovaných a jaké tradice zahrnuje?

Každoročně slavíme kromě Vánoc, narozenin a svátků také Den svatého Valentýna a každoročně jsou tací, co ho nechtěně zazdí. Kdy se vlastně...

Taneční páry na plese

Plesy Praha: Kam si jít zatančit?

Plesová sezona brzy začíná. Podívejte se, kam si můžete jít zatančit v roce 2024. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější pražské akce.