Facebook výpadek dnes (5. 3. 2024), nefunguje ani Instagram

Sociální sítě Facebook, Instagram a Threads se v úterý potýkají s obrovskými problémy. Řada uživatelů se nedokáže ani přihlásit. Co se stalo?

Na Facebook se nejde přihlásit Foto: uihere

Facebook ani Instagram nefungují

Sociální sítě, které vlastní společnost Meta, Facebook, Instagram a Threads, postihl v úterý 5. března 2024 odpoledne velký výpadek. Problémy s přihlášením, případně načtením aktuálních příspěvků hlásí uživatelé z Evropy, Asie i Ameriky. Nefunguje ani chatovací aplikace Messenger.

„Jsme si vědomi, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme,“ uvedl okolo páté hodiny odpolední šéf komunikace Meta Platforms Andy Stone na konkurenční sociální síti Twitter.

Problémy s přihlášením na Facebook a Instagram

Po 17. hodině začalo uživatelům přihlášení opět fungovat, problémy ale zcela nezmizely. Uživatelé byli sociálními sítěmi vyzváni ke změně hesla, někomu ale nepomohlo ani to, zatímco některým lidem se podařilo na několikátý pokus přihlásit.

V současné době není jasné, zda jde o technický výpadek, či hackerský útok. Nevíme ani, zda jsou v ohrožení soukromá data uživatelů postižených sociálních sítí.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Velikonoce

Velikonoce 2024: Jak uplést pomlázku a slavit tradice?

Nejvýznamnějším křesťanským svátkem jsou Velikonoce. V našem článku se dozvíte, proč se vlastně slaví, jaké zvyky a tradice se s nimi pojí,...

Netflix

Top 10 akčních filmů na Netflixu – žebříček těch nejlepších thrillerů

Probíráte se sáhodlouhým seznamem filmů na Netflixu a nevíte, jaký vybrat? Inspirujte se naším žebříčkem nejlepších deseti akčních filmů.

demonstrace

Demonstrace Praha 2024: Přehled plánovaných akcí v letošním roce

Demokratický stát se vyznačuje mnoha charakteristickými prvky. Jedním z nich je možnost veřejné demonstrace. V posledních letech se u nás...