Dvojčata Vladimíra Dlouhého hrají v seriálu Ulice: Jak zapadnou do nové třídy?

Seriál Ulice běží na televizních obrazovkách již dlouhých 18 let. Během této doby se v něm objevila široká škála známých i méně známých herců. Aktuálně mohou diváci nekonečného seriálu TV Nova sledovat také šestnáctileté syny zesnulé herecké legendy Vladimíra Dlouhého a herečky Petry Jungmanové Jana a Jiřího.

Synové Vladimíra Dlouhého Foto: Profimedia

Seriál Ulice: Dvojčata zamířila na gymnázium

Synové slavného otce, dvojčata Jan DlouhýJiří Dlouhý v Ulici přestoupili do Magdiny (Veronika Čermák Macková) třídy na gymnáziu. Také tam představují bratry, tentokrát Marka a Matěje Dvořákovi. Oba chlapci si novou roli nemůžou vynachválit.

Voyo - Nová Ulice

"Zvažoval jsem všechny možné cesty, ale moc dlouho jsem neváhal, protože jsem byl z role nadšený," říká Jiří Dlouhý. Podobně to vidí i jeho bratr Jan. "Nabídka z Ulice mě překvapila. Ze začátku jsem si nebyl jistý, jestli bychom měli tak pravidelný natáčecí rozvrh přijmout, když jsme prvním rokem na pražské konzervatoři, kde se zameškání vyučovacích hodin bere jako fatální čin. Rozhodli jsme se, že budeme točit hlavně o víkendech, tak jsem nabídku s klidem přijal," vysvětluje.

Rodinné herecké geny Dlouhých

Otec chlapců Vladimír Dlouhý se nesmazatelně zapsal do českých filmových a seriálových dějin. Z dlouhého seznamu jeho rolí můžeme vybrat například pohádku S čerty nejsou žerty, filmy Báječná léta pod psa, Swingtime, Jedna ruka netleská, Hlídač č.47 či Kajínek. Televizní diváci si pak Dlouhého jistě pamatují také ze seriálů Arabela nebo Dobrá Voda.

Nejen filmy s Vladimírem Dlouhým si můžete vychutnat na platformě Voyo, kde najdete také spoustu zajímavých seriálů.

Vladimír Dlouhý byl také mimořádně úspěšný na divadelních prknech. Během své kariéry působil nejprve v Divadle Na zábradlí, poté v Městských divadlech pražských a nakonec ve Vinohradském divadle. Jeho život skončil 20. června 2010, když podlehl rakovině žaludku.

Herecké předpoklady mají Jan a Jiří také z matčiny strany. Petra Jungmanová je držitelkou Ceny Thálie a v seriálu Ulice působí v roli Marty Seidlové, po rozvodu Kohákové. Když začala v seriálu účinkovat, byli chlapci ještě hodně malí.

Synové slavných rodičů byli do Ulice vybráni po úspěšném konkurzu, když údajně zabodovali na kamerových zkouškách.

Když už mluvíme o hereckých genech, nemůžeme opomenout ani jejich strýce Michala Dlouhého, který je rovněž populárním hercem. Známe ho například z filmů Sametoví vrazi, Hranaři, Jan Hus nebo Lída Baarová.

Nejznámější filmy s Vladimírem Dlouhým
Film Režisér Rok vzniku
Už zase skáču přes kaluže Karel Kachyňa 1970
Hop - a je tu lidoop Milan Muchna 1977
S čerty nejsou žerty Hynek Bočan 1984
Bumerang Hynek Bočan 1996
Knoflíkáři Petr Zelenka 1997
Báječná léta pod psa Petr Nikolaev 1997
Jedna ruka netleská David Ondříček 2003
Swingtime Jaromír Polišenský 2007
Hlídač č.47 Filip Renč 2008
Kajínek Petr Jákl 2010

Seriál Ulice: Zapadnou mezi spolužáky v nové třídě?

V Ulici se bratři Dlouzí stali jako Matěj a Marek Dvořákovi spolužáky Žofie Duškové (Kateřina Ujfaluši), Svatky Novotné (Kristýna Hocková) a dalších. Přestože kluci nejsou jednovaječná dvojčata, budou si je zpočátku všichni plést.

Jak se vyrovnají s prostředím v nové třídě mohou diváci sledovat každý všední den od 18:30 na TV Nova, případně na Voyo.

Nejznámější seriály s Vladimírem Dlouhým
Seriál Režisér Rok vzniku
Arabela Václav Vorlíček 1980
Dobrá Voda František Filip 1982
Sanitka Jiří Adamec 1984
Přísahám a slibuji František Filip 1990
Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek Václav Vorlíček 1993
Krev zmizelého Milan Cieslar 2006

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pavla Vitázková

Herečka Pavla Vitázková se po 16 letech bude rozvádět, s manželem má dvě dcery

Není všechno zlato, co se třpytí. Asi tak by se dala popsat nečekaná zpráva o plánovaném rozvodu herečky Pavly Vitázkové se slovenským...

Marek Adamczyk

Kukačky: seriál o záměně v porodnici na ČT 1 i celé díly online

Na ČT 1 můžeme sledovat, jak pokračují osudy dvou rodin, jimž jedna chyba nenávratně změnila životy. O čem vypráví druhá řada úspěšného...

Herci ze seriálu ZOO

Seriál ZOO na TV Prima aneb Když je v hlavní roli zvěř

Seriál ZOO si hned první řadou získal srdce diváků a stal se z něj nejsledovanější pořad televize Prima. Co nám přinese druhá řada seriálu?