Tvůrci GTA 6 zveřejnili první trailer. Budete koukat!

Podívejte se na první trailer ke hře Grand Theft Auto VI a na další informace, které jsou zatím k dispozici k jedné z nejočekávanějších her posledních let.

GTA 6 – trailer, mapa, uniklá videa a datum vydání Foto: Twitter/RockstarGames

Grand Theft Auto 6: Oficiálnímu traileru předchází uniké video

Šestý díl série Grand Theft Auto je jednou z nejočekávanějších her současnosti. Hráči ale zatím měli k dispozici jen neoficiální leaky a obrovskou hromadu spekulací. Jedinou oficiální informaci dosud bylo jen to, že studio Rockstar Game na pokračování legendární série pracuje. Nyní tvůrci čekání na první informace protrhli. Už na začátku listopadu oznámili, že ještě v prosinci ukážou první trailer. A v první prosincový den na svém twitteru zveřejnili suchou informaci, že první trailer spatří světlo světa v úterý 5. prosince 2023 v 15:00 středoevropského času.

Částečně je zvládnul předehnat účet na Tiktoku s názvem @azzarossi, který zveřejnil několikavteřinové video, které má pocházet ze hry. Za účtem, který je v tuto chvíli už smazaný, měl stát kamarád syna zaměstnance Rockstar Aarona Garbuta. I kvůli tomuto úniku se zřejmě tvůrci rozhodli vypustit oficiální trailer o něco dříve.

GTA 6 Vice City? Leaky i grafika tomu odpovídají

Všechna dosud uniklá videa i oficiální trailer potvrzují spekulace, že šestý díl GTA bude zasazený do stejných kulis jako GTA: Vice City. Odehrávat by se měl v místech inspirovaných Miami jeho a okolím. Podle traileru to ale nebude v 80. letech, ale v době, která je mnohem blíže současnosti.

GTA 6 – mapa

Autoři hry zatím nezveřejnili žádné informace o mapě, takže na internetu najdeme jen různé fanouškovské pokusy o rekonstrukci mapy na základě uniklých videích. Zdroj posledního leaku @azzarosi tvrdí, že mapa GTA VI bude asi dvakrát větší než mapa GTA V (jen její pevninská část má asi 50 kilometrů čtverečních). Mapa má obsahovat tři velká města, čtyři menší a velké jezero uprostřed. Do 70 procent všech budov by mělo jít vstoupit.

GTA 6 – datum vydání

Jediná oficiální zmínka o datu vydání se objevuje v závěru nově zveřejněného traileru. Bez dalších podrobností se máme těšit na rok 2025.

GTA 6 – postavy

Podle dosud dostupných informací, které potvrzuje i zveřejněný trailer, by hlavní role v GTA VI měla sehnat dvojice – muž a žena. Půjde tak o první hru série s hratelnou ženskou postavou. Spekulovalo se o tom, že by její předlohou mohla být Alexandra Echavarri, v jejímž životopisu se objevila role hlavní postavy ve hře od Rockstar Games.

GTA 6 na PS4 nebo PS5 a dalších platformách

Zástupci Rockstar Games zároveň s trailerem oznámili, že GTA VI vyjde v první řadě pro nejnovější generace konzolí (PS 5 a Xbox Series X/S). Za připomenutí stojí, že i GTA V se nejdříve nechalo hrát pouze na konzolích a verze pro PC byla k dispozici až o několik měsíců později.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Online stírací losy, které vyhrávají nejvíce

Online stírací losy, které vyhrávají nejvíce

Bavíte se se stíracími losy a hledáte ty, ve kterých lze vyhrát nejvíce? Nebo vás zajímají ty nejlevnější? Všechny odpovědi naleznete v...

God of War Ragnarök

God of War Ragnarök: Recenze, grafika a informace o akční adventuře

Fanoušci dobrodružné akční adventury God of War se na podzim loňského roku dočkali po čtyřech letech dlouho očekávaného pokračování. ✔️God...

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2: kdy vyjde? Novinky, recenze, informace o hře

Populární hra Counter Strike (CS): Global Offensive oslavila v loňském roce již desáté narozeniny. Fanoušci slavné série kompetitivních...