Bazén na zahradě už dávno není jenom pro bohaté

Pokud máte dům se zahradou, pak jste si určitě minimálně jednou v životě řekli, že by se vám na ni krásně vyjímal bazén. Nechcete ale investovat velké částky nebo nemáte dost volného místa?

Bazén na zahradě Foto: Evgeniya Yantseva / Shutterstock.com

V tom případě by pro vás měly být nejlepší volbou nafukovací bazény. Vzhledem k obrovskému výběru modelů a nejrůznějších tvarů ani nemusí jeho nákup znamenat velký zásah do vašeho rozpočtu. Navíc, pokud není vaše zahrada vyloženě celá z kopce a máte zde dostatečně rovnou plochu na podložení, pak nemusíte kromě ceny za bazén investovat ani korunu navíc. Stačí najít vhodné místo, kde svítí sluníčko a máte hotovo. Ovšem jednu položku ještě doporučujeme dokoupit. Když už nic víc, pořiďte si k vašemu novému bazénu alespoň filtraci.

Jakou konstrukci zvolit?

Co se týká samotné nafukovací konstrukce, tu můžeme rozdělit do dvou typů. Podle toho, k čemu chcete bazén využívat:

  • celonafukovací,
  • bazény s nafukovacím okrajem.

První typ se dodává spíše v menších velikostech a je vhodný pro děti. Navíc naprostá většina celonafukovacích bazénů nemá možnost instalace filtrace, což je i jeden z důvodů, proč se nedělají zbytečně velké. Po pár dnech byste museli neustále měnit vodu, a to není ekonomické a už vůbec ekologické.

Druhý typ má nafukovací pouze okraj a zbytek, tedy strany bazénu, je vyroben z PVC. V závislosti na kvalitě může mít až 3 vrstvy, což vám zajistí delší životnost, ale rovněž se tím zvedne cena. Vyrábějí se většinou ve větších kruhových rozměrech a jsou vhodné pro celou rodinu.

Jak se můžete sami přesvědčit, nafukovacích bazénů je k dispozici tak obrovské množství, že si zkrátka musí vybrat i ten nejvíce nerozhodný člověk. I když se ale jedná o relativně levné nafukovací bazény, vždy pamatujte, že není rozumné kupovat hned ten nejlevnější. Obzvláště pokud jej chcete používat dlouhodobě, pak vám doporučujeme podívat se po kvalitních a ověřených výrobcích.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost