Ewa Farna – životopis zpěvačky, rodina a děti, koncerty, texty a Český Slavík

Pamatujeme ji jako třináctiletou dívku, které se kariéra rozjela rychlostí blesku. Ewa čapla jedinečnou příležitost za pačesy a vypracovala se v jednu z nejúspěšnějších českých a polských zpěvaček a nejinspirativnějších lidí vůbec.

Ewa Farna Foto: Profimedia

Hodnocení dokumentu Ewa Farna 10: Neznámá známá: 9,4/10

  • Shrnutí Ewiny kariéry od počátků
  • Nahlédnutí do Ewina soukromí i myšlenek

Ewa Farna – věk, místo narození, rodiče, sourozenci, začátek kariéry, instagram

Ewa Farna prožila dětství ve vesničce česko-polského pohraničí, která se jmenuje Vendryně, narodila se však v Třinci. Je nejstarší ze tří sourozenců.

Zpívala v podstatě odjakživa, ale její talent byl objeven, když jí bylo pouhých jedenáct let, producentem Leškem Wronkou a už ve třinácti vydala svůj debutový singl Měls mě vůbec rád, který se stal okamžitě hitem.

  • datum narození: 12. srpna 1993
  • místo narození: Třinec
  • instagram: ewa_farna93

Už v patnácti letech Ewa vyrazila na své první turné. Ewa ale není zdaleka jen zpěvačka. Je také autorkou a producentkou a společně s kamarádkou rozjely nový projekt značky MMNT (moment), který je zaměřený na výrobu přírodních vonných svíček.

Ewa Farna se vydala na dráhu zpěvačky nejdříve v České republice, v Polsku zahájila pěveckou kariéru zhruba o rok později.

Ewa Farna – alba a nejznámější písničky (od Měls mě vůbec rád po Vánoce na míru)

Hned prvním singlem udělala Ewa díru do žebříčků hitparád. Píseň Měls mě vůbec rád slavila obrovský úspěch nejen u diváků, ale také u kritiky, a alba, na němž vyšla, se prodalo přes 70 tisíc kusů.

O rok později vyšel singl Ticho a také Ewa nazpívala úvodní píseň k seriálu Ošklivka Katka s názvem Jaký to je. V roce 2008 spatřila světlo světa píseň Boží mlejny melou.

V roce 2014 uchvátil Ewiny fanoušky hravý song Leporelo a o dva roky později překvapila písní Na ostří nože, která zabodovala také videoklipem, kde se objevila celá řada známých tváří jako Jaromír Jágr, Libor Bouček, Adam Mišík, Jiří Mádl, Tomáš Klus, Ben Cristovao a další.

Od roku 2017 je také Ewa a její píseň Vánoce na míru neodmyslitelnou součástí vánočních svátků.

Ewa Farna a její alba:

  • Měls mě vůbec rád (2006)
  • Ticho (2007)
  • Sam na sam (2007)
  • Blíž ke hvězdám (2008)
  • Cicho (2009)
  • Virtuální (2009)
  • EWAkuacja (2010)
  • Live (2011)
  • 18 Live (2011)
  • (W)INNA? (2013)
  • Leporelo (2014)
  • Ewa Farna: G2 Acoustic Stage (2015)
  • Inna (2015)
  • Umami CZ (2021)
  • Umami PL (2022)

Ewa Farna a Slavík, cena Anděl a další ocenění

Mnozí umělci si na prestižní ceny musí nějakou dobu počkat, Ewa ale začala sbírat ocenění hned v počátku své kariéry. Už v roce 2006, kdy vyšla její debutová píseň, vyhrála v kategorii Objev roku ankety Český slavík. Rok na to se v této anketě umístila v kategorii Zpěvačka roku na čtvrtém místě, ovšem o rok později už dosáhla na stupně vítězů a umístila se na třetím místě, které se jí pak podařilo obhajovat po několik ročníků.

Další ocenění:

  • 2007 – Objev roku Hudebních cen Óčka
  • 2007 – dvakrát platinová deska za album Měls mě vůbec rád
  • 2007 – „Objev Ro(c)ku“ v anketě časopisu Rock&Pop
  • 2009 – Nejlepší interpret na internetu roku
  • 2010 – zpěvačka roku v rámci cen Anděl
  • 2016 – zpěvačka roku v anketě Žebřík
  • 2017 – 1. místo v hudebních cenách Žebřík za rok
  • 2017 – 3. místo v hudebních cenách Žebřík za rok 2016 za skladbu roku (Na ostří nože)
  • 2017 – 1. místo v hudebních cenách Žebřík za rok 2016 za zpěvačku roku

V roce 2021 se konečně Ewě podařilo dosáhnout na první místo v anketě Český slavík. V roce 2022 se umístila na druhém místě, zato však vyhrála v kategorii Zpěvačka roku hudebních cen Anděl.

Ewa do dnešního dne nasbírala celkem 68 hudebních cen.

Ewa ovládla i letošní předávání sošek ankety Žebřík, v níž byla oceněna jako nejlepší zpěvačka (na druhém místě se umístila Eva Burešová).

Ewa Farna v Superstar – porotkyně v českých i polských soutěžích i moderátorka

Nabízelo se, že se jako jedna z předních českých a polských zpěvaček dříve či později ocitne v porotcovském křesle některé z pěveckých soutěží. Tak se stalo v roce 2013, kdy po boku ostříleného porotce Paľa Habery a skladatele Ondřeje Soukupa hodnotila výkony soutěžících v Česko Slovenské SuperStar. V roce 2021 se pro změnu v téhle soutěži objevila v roli moderátorky finálových kol.

Roku 2014 Ewa pokračovala v dráze porotkyně a hodnotila výkony soutěžících v polském X Factoru.

V roce 2019 se Ewa ujala moderování předávání hudebních cen Anděl. Kvůli koronavirové pandemii byl toho roku celý pořad předtočený, ale o rok později si Ewa vyzkoušela v rámci stejné ankety i živé vysílání.

Ewa Farna v Playtvákovi a „Boky jako skříň“

Na popularitě Ewa získala také svou cover verzí písně All About That Bass od Megan Trainor, ve které zpívá o tom, že má boky jako skříň a je s tím v pohodě. Tahle cover verze vznikla v rámci jejího seriálu na internetové televizi Playtvák, kde mohli Ewini fanoušci sledovat útržky z jejího soukromého života, ale také právě nové verze cizích i vlastních písní.

Ewa Farna – UMAMI

Roku 2021 vydala Ewa po několika letech další album s názvem Umami, kterým oslavila celých patnáct let na scéně. Ewa v něm řeší osobní témata a hudební kritici často označovali právě toto album za její nejzdařilejší.

První zcela „dospělá“ deska otevírá spoustu aktuálních témat, jako je uspěchaná doba, v níž žijeme, nebo to, jak nás dokážou rozčilovat malichernosti, především ale přináší Ewin osobní pohled na věci a přístup k životu.

Ewa Farna 10: Neznámá známá a Forum Karlín

V roce 2016 Ewa slavila deset let kariéry a při té příležitosti uspořádala koncert ve Foru Karlín, kde po jejím boku vystoupilo několik hostů jako například Tomáš Klus nebo Klára Vytisková.

Tou dobou se také dočkal premiéry dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá, který je ke zhlédnutí na Netflixu, zaměřující se právě na Ewinu desetiletou dráhu zpěvačky, na začátky její kariéry, ale i soukromý život.

Na vzniku Ewina dokumentu se podílel i kontroverzní producent a influencer Kazma.

Ewa Farna a koncerty 2023

Letos Ewa Farna slaví další podstatné jubileum - tento rok v srpnu totiž oslaví své třicáté narozeniny a to už si zaslouží pořádnou oslavu. Proto si Ewa naplánovala dva velké koncerty, jeden v České republice a jeden v Polsku.

EWA FARNA „30“
Datum Místo
14. října 2023 (20:00) O2 arena Praha
28. října 2023 (20:00) Klub Progresja Varšava

Ewu tento rok můžete vidět i v rámci letních festivalů jako třeba Majáles, Colours of Ostrava a další.

Ewa Farna merch, charitativní sekáč a MMNT

Ewa je především hudebnice a zpěvačka, je ale také schopnou producentkou, sama si skládá písně a k tomu všemu se dala také na podnikání – společně s kamarádkou rozjely výrobu přírodních vonných svíček pod značkou MMNT (moment).

Kromě toho Ewa nabízí na oficiálních stránkách i vlastní merch – momentálně tu najdete kousky odkazující na album UMAMI (trička, mikiny, ponožky, ale také třeba termohrnek nebo placky).

Na Ewiných oficiálních stránkách naleznete také kategorii „Můj charitativní sekáč“, kde můžete zakoupit kousky z Ewina šatníku, které na sobě měla během vystoupení nebo jiných akcí. Výtěžek z prodeje putuje na konto neziskové organizace BORŮVKA O.P.S.

Ewa si také vyzkoušela, co obnáší dabing - svůj hlas propůjčila postavě Ash v animovaném hudebním filmu „Zpívej“, a to jak v jeho české verzi, tak polské.

Ewa Farna a její „Tělo“ na Times Square

Ewa dosáhla nevídaného úspěchu, kterým by určitě nepohrdl žádný umělec. Píseň Tělo a obecně album UMAMI se stalo tak trochu manifestem současné generace a kromě jiného nabádá posluchače k vřelému vztahu k vlastnímu tělu a k přijetí změn, které provází určitá životní období.

I díky tomuto přístupu se Ewa ocitla v playlistu Equal platformy Spotify bojující za rovnoprávnost žen v hudebním průmyslu a při této příležitosti se Ewa objevila na nejžádanějším newyorském reklamním prostoru přímo na Times Square.

Ewa Farna „zhubla a odhalila se nahá“ aneb Ewa, bulvár a její váha

Jak začala Ewa dospívat, začalo se v bulváru čím dál víc diskutovat o její váze. Ewa si s tím nikdy ale hlavu nelámala, a proto se fanoušci nejednou dočetli o tom, že se nebojí i přes pár kil navíc ukázat nahá. Ve skutečnosti se nikdy nikde Ewa zcela nahá neobjevila a obvykle šlo o zveličení nějaké celkem běžné fotky ne jejích sociálních sítích. Nebojí se však občas obléknout nějaký extravagantní kousek, kterým sem tam něco málo poodhalí.

Ewa Farna svatba, manžel a děti

V září 2017 si po čtyřech letech vztahu vzala svého partnera – kytaristu, který hrával v její skupině – Martina Chobota. O dva roky později se jim narodil syn, kterému dali jméno Artur, a v březnu 2022 porodila dcerku Ellu.

Než se Ewa usadila s Martinem Chobotem, měla pár vztahů zahrnující i slavné muže jako Tomáš Klus nebo Marcus Tran.

#️⃣Kde se narodila Ewa Farna?

Ewa Farna se narodila v Třinci v srpnu roku 1993.

#️⃣Kde bydlí Ewa Farna?

Ewa Farna žije ve Všenorech, vesnici kousek za Prahou, v rodinném domě.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Monika Bagárová

Monika Bagárová životopis: SuperStar, vztahy, dcera a Něco víc

Moniku Bagárovou jsme poznali v pěvecké soutěži jako mladou talentovanou zpěvačku. Dnes je to dospělá žena, úspěšná hudebnice a šťastná...

Ben Cristovao

Ben Cristovao životopis a profil, koncerty, alba a přítelkyně

Ben Cristovao od dob své účasti v SuperStar ušel dlouhou cestu a stal se z něj jeden z nejprogresivnějších umělců v Čechách. Kdo je Ben...

Eva Burešová

Eva Burešová životopis: od Talentu až po ZOO

Eva Burešová dnes hraje hlavní role v nejsledovanějších seriálech, kariéru ale začínala účastí v talentové soutěži. Jak vypadala Evina...