Festival Let It Roll Open Air 2023: Vstupenky, program a interpreti

Jeden z největších drum & bassových festivalů světa proběhne i letos v areálu v Milovicích. Let It Roll oslaví již svůj 15. ročník, v rámci kterého se na přelomu prázdnin představí fanouškům více než 140 zahraničních interpretů. Na jaké žánrové hvězdy se můžete těšit a kde nejvýhodněji pořídíte vstupenky? Vše se dozvíte v našem článku.

INTERPRETIPROGRAM VSTUPENKY UBYTOVÁNÍHISTORIE

Let It Roll Foto: Facebook/ Let It Roll

Let It Roll Open Air 2023 Milovice: Kdy se koná populární festival?

Prodloužený víkend, jenž bude napěchovaný elektronickou hudbou, proběhne od 3. do 5. srpna v areálu bývalého letiště v Milovicích ve středních Čechách. Let It Roll přiláká každoročně desetitisíce návštěvníků takřka z celého světa.

Festival patří k předním českým i světovým hudebním akcím. Fanoušci ho vyhledávají kvůli hvězdným interpretům a zároveň také díky propracované vizuální stránce. Let It Roll se může pyšnit několika prvenstvými v souvislosti s největší festivalovou stage v Evropě, která zabírá plochu několika panelových domů.

Let It Roll Open Air 2023 drum & bass: Jaké hvězdy vystoupí?

Patnáctý ročník oblíbeného festivalu nabídne návštěvníkům více než 140 zahraničních interpretů. Milovníci drum & bass si tedy příjdou opravdu na své. K hlavním hvězdám letošního ročníku patří Chase & Status, Andy C, Bru-C, Dimension, Wikinson nebo Sub Focus.

Na milovické letiště přijete také jeden z aktuálně nejpopulárnějších producentů Hedex, který ve Velké Británii vyprodává klubové akce. V rámci své umělecké tvorby se věnuje zejména jump upu.

Příznivci tvrdšího a agresivnějšího zvuku neurofunku jistě ocení přítomnost legendárního holandského tria Black Sun Empire, stejně jako dalších představitelů tohoto subžánru, kterými jsou například Ed Rush, Audio, Optical nebo Phace.

NEJVĚTŠÍ HVĚZDY FESTIVALU LET IT ROLL OPEN AIR 2023
Chase & Status
Andy C
Bru-C
Dimension
Wikinson
Sub Focus
Hedex
Black Sun Empire
Ed Rush
Audio
Optical
Phace
Culture Shock
Delta Heavy
Friction
Metrik
Jade
Kemal
State Of Mind
The Upbeats
Buunshin

Let It Roll 2023 Milovice: Hudební vydavatelství a značky

Momentálně už je zveřejněn také seznam zahraničních hudebních vydavatelství a značek, které pro jednu noc převezmou dramaturgii některého z šesti designových festivalových pódií, případně se představí ve formě speciálního průřezového vystoupení v režii několika interpretů, kteří danou značku reprezentují.

LET IT ROLL OPEN AIR 2023: ZAHRANIČNÍ ZNAČKY
Blackout Music
Eatbrain
High Tea Music
Hospital Records
Rough Tempo
Shogun Audio
Symmetry Recordings
UKF
Virus Recordings

Let It Roll Open Air 2023 program: Rekordní počet umělců na Opening Show

Také při letošním ročníku festivalu nebude chybět spektakulární Opening Show. Tentokrát by na ní měl pracovat historicky největší počet umělců. Konkrétní jména by měli pořadatelé prozradit již brzy. Kromě toho je naplánováno mnoho dalších novinek, které by měly Let It Roll posunout ještě na vyšší úroveň.

Festival Let It Roll 2023 vstupenky, cena: Kolik stojí lístek?

Hned na začátku je potřeba zmínit, že vstup na festival není povolen osobám mladším 18 let. Pokud tedy nejste plnoletí, musíte si počkat na nějaký další ročník. Prodej vstupenek probíhá prostřednictvím sítě GoOut. K nákupu lístků doporučujeme využít tyto webové stránky Standardní vstupenkou na festival je takvaný Festival Ticket, za který zaplatíte 2 900 korun.

Další typy vstupenek jsou již v tuto chvíli bohužel vyprodané. Při nákupu vstupenky je nutné uvést jméno. Ve chvíli, kdy budete vstupovat do areálu festivalu, bude důležité, aby jméno na vstupence odpovídalo jménu uvedeném v platném ID návštěvníka.

Změnu jména je možné provést online, a to nejpozději 14 dní před začátkem festivalu. Za tento úkon zaplatíte 150 korun. Přímo na místě pak 300 korun.

Berte také na vědomí, že po opuštění areálu pozbývá vstupenka platnosti.

Let It Roll 2023 ubytování: Kde složit hlavu po propařené noci?

Nejtradičnějším festivalovým přístřeškem je pochopitelně stan. Ten si můžete postavit ve festivalovém kempu. Vstupenku do kempu pořídíte za 750 korun. Pokud budete chtít mít vyhrazený prostor pro sebe nebo své přátelé, můžete využít takzvanou parcelu pro stany. I ta je ale samozřejmě zpoplatněná.

Jestliže se chystáte jet na festival úplně nalehko, můžete si koupit stan přímo na místě. Tent Inn pro dvě osoby stojí 2 050 korun. V areálu festivalu pak seženete také doplňkové zboží, jako například nafukovací matraci či peřinu.

Pokud raději preferujete pohodlí hotelového pokoje, zabookujte si včas ubytování v okolí festivalu. K dopravě můžete pochopitelně využít taxi, případně kyvadlovou dopravu, která bude jezdit z vlakového nádraží v Milovicích.

Let It Roll Open Air historie: Z pražských klubů k velkému open airu

Historie festivalu Let It Roll sahá až do roku 2002. Tehdy se uskutečnil první Let It Roll v někdejším pražském klubu Mlejn. Postupně se akce přesouvala do větších prostor, jakými jsou například známý klub Abaton nebo Harfa. V těchto dobách chodilo na festival zhruba 500 lidí. Zájem však rostl, a tak se přesunul do větších pražských hal.

Přelomový byl rok 2008, kdy proběhla open air premiéra Let It Rollu ve Starých Žďánicích u Pardubic. V té době již dorazilo na akci přibližně 3 000 fanoušků elektronické hudby.

Po několika povedených ročnících se v roce 2013 festival přestěhoval do Benešova. Z lokálních poměrů se stal z Let It Rollu největší Drum & bassový festival světa, který každoročně navštěvují desetitisíce lidí.

K poslednímu přesenu festivalu došlo v roce 2015. Od té doby se letní Let It Roll koná v areálu bývalého vojenského letiště v Milovicích nedaleko za Prahou.

1️⃣ Kdy se koná Let It Roll?

Festival proběhne od 3. do 5. srpna 2023.

2️⃣ Kolik stojí lístek na festival?

Takzvaný Festival Ticket koupíte za 2 900 korun.

3️⃣ Kde se můžu ubytovat?

K dispozici bude festivalový kemp. Další variantou jsou hotely v blízkosti Milovic.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Festival České hrady 2023

Festival České hrady 2023: program, vstupenky, účinkující

České hrady jsou jedním z nejnavštěvovanějších českých festivalů. Spousta skvělé hudby se snoubí s krásami historických památek. Kde se...

Pražský Majáles

Pražský majáles 2024: vstupenky, program a další města

Blíží se další ročník jednoho z nejoblíbenějších hudebních festivalů Majáles a organizátoři slibují nabušený program, jaký jsme ještě...

Festivaly

Festivaly 2023: Od Votvíráku přes KVIFF až po Signal

Ani letos nás nemine festivalová sezona plná skvělé hudby, výborných filmů, ale i chutného jídla. Kam letos vyrazit za zábavou?