Hurghada: Vstupní brána k podvodnímu ráji Rudého moře

Že v Egyptě není nic jiného než poušť a sucho? Tak tohle je pravda jen z části. Stačí se totiž ponořit pod mořskou hladinu a objevíte pestrobarevný podvodní ráj plný života. A nemusíte mít ani potápěčské vybavení. K objevování krás Rudého moře vám postačí maska a šnorchl.

Hurghada: Vstupní brána k podvodnímu ráji Rudého moře Foto: Rostislav Ageev / Shutterstock.com

Dokonalou vstupní branou k fascinujícímu podvodnímu světu Rudého moře je Hurghada. Tato destinace na východním pobřeží Egypta je atraktivní díky velkému množství korálových útesů a pestrému mořskému životu. Buďte si jisti, že na setkání s místními obyvateli moře, jako jsou papouščí ryby, murény, rejnoci, delfíni, želvy, ale i žraloci, nikdy nezapomenete.

6 důvodů, proč se potápět v Hurghadě a okolí

1. Jedinečné podvodní divadlo

Pestré a živé korálové útesy rozehrávají pod mořskou hladinou dechberoucí představení plné tvarů a barev. Fakt, že se pod vodou můžete setkat s malými rybkami i velkými predátory, přidává potápění na adrenalinu.

2. Skvělá viditelnost

Úchvatný podmořský život si užijete díky skvělé viditelnosti. Rudé moře se chlubí čistou vodou, která dopřává potápěčům mimořádný zážitek.¨

3. Teplá voda

Pod vodou tu rozhodně nebudete mrznout. I bez neoprenových obleků se zde dá potápět po většinu roku. Teplá voda vám tak umožní prodloužit si pobyt pod hladinou.

4. Úžasné lokality

V moři objevíte poklady, které zůstávají běžným turistům skryty. Těšit se můžete například na potopené lodě a vraky.

5. Moře pro začátečníky i  pokročilé

Ať už jste zkušený potápěč, nebo začátečník, Rudé moře vás přivítá s otevřenou náručí. Nabízí totiž potápěčské lokality pro všechny úrovně.

6. Super zázemí

Oblast kolem Hurghady má dobře vyvinutou potápěčskou infrastrukturu. Setkáte se zde s profesionálními průvodci a místní potápěčská centra vám poskytnou bezpečné zázemí a servis.

Tipy na potápěčské lokality v Hurghadě

Potápění v Hurghadě láká dobrodruhy ze všech koutů světa. Vždy je ale třeba brát v úvahu úroveň vašich zkušeností a případně se vydat pod hladinu ve společnosti profesionálů z diving center. S nimi můžete zamířit třeba na lokalitu známou jako The Big Brother Island. Potápět se zde budete kolem dvou vraků (Numidia a Aida) pokrytých korály. Několik potopených lodí objevíte také v lokalitě Abu Nuhas a vrak parníku na dně moře objevíte také v lokalitě Rosalie Moller Wreck. Toužíte-li spatřit delfíny a želvy, vydejte se do Shaab El Erg. Pro všechny úrovně potápěčů jsou skvělé lokality Giftun Island, Careless Reef a El Fanadir. Začátečníci se budou cítit sebejistě v mělkých zátokách jako Sharm El Naga nebo Turtle Bay.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Nejlepší vánoční vtipy: Černý humor, kreslené a dětské

Nejlepší vánoční vtipy: Černý humor, kreslené a dětské

Chcete pobavit své známé na vánoční svátky?☃️Zkuste se inspirovat vánočními vtipy, které kolují po internetu.

Počasí na svátky: Budou letos bílé Vánoce?

Počasí na svátky: Budou letos bílé Vánoce?

Dočkáme se v prosinci 2023 konečně ladovské zimy, nebo budou opět Vánoce na blátě?

Sokolský slet 2024: Datum, program, skladby, historie

Všesokolský slet: Největší oslava sportu na světě (2024)

V roce 2024 propukne po šesti letech největší oslava sportu. Všesokolského sletu v Praze se zúčastní desítky tisíc cvičenců z Česka i ze...