Wollner se prý ničeho nedopustil, komise ČT ted prošetří Fridrichovou

Sexuální obtěžování, bossing a také šíkana, to vše se na začátku nového roku navalilo na respektovaného šéfredaktora reportážní publicistiky České televize Marka Wollnera, kterého z těchto praktik obvinily jeho kolegyně Markéta Dobiášová a Nora Fridrichová. Wollner byl kvůli těmto nařčením dokonce odvolán stažen z vysílání. Nyní se pro něj však začalo blýskat na lepší časy. Komise České televize totiž rozhodla, že Wollner nespáchal žádný trestný čin.

Marek Wollner byl očištěn Foto: Profimedia

Marek Wollner vs. Nora Fridrichová

Byla to právě dramaturgyně pořadu 168 hodin a dnes již bývalá kamarádka Marka Wollnera – Nora Fridrichová, která se rozhodla podat podnět kvůli údajně nevhodnému chování investigativního novináře, jehož proslavil zejména pořad Reportéři ČT. Z dalšího natáčení oblíbeného pořadu byl následně Wollner dočasně odstaven. Z informací serveru Hlídací pes potom vyplynulo, že proti němu před vyšetřovací komisí vypovídalo 13 lidí.

Marek Wollner – komise ČT

Dnes již víme, že komise ČT rozhodla ve Wollnerův prospěch. Co však nevíme jsou jména tří členů komise, která případ zkoumala. Známé jsou zatím pouze spekulace, že by se mohlo jednat o ombudsmana ČT a dva právníky České televize.

„Zpráva neobsahuje informace, které by vedly k podezření, že mohl být spáchán jakýkoliv trestný čin", informoval v úterý Radu České televize generální ředitel Petr Dvořák, jenž se však ze samotného jednání omluvil a nechal svá slova přetlumočit ředitelem korporátních vztahů, komunikace a obchodu Vítem Kolářem. Ten také uvedl, že práce vyšetřovací komise je tím pádem ukončena.

Wollnerův protiútok

Marek Wollner cítí velkou křivdu, a proto má v plánu žalovat některé lidi, kteří před zmíněnou komisí vypovídali v jeho neprospěch. Již minulý týden se nechal slyšet, že je schopen všechna pro něj nepříznivá svědectví vyvrátit.

A co na to Nora Fridrichová? Nadšením teď asi úplně neoplývá. Každopádně předmětem šetření komise ČT nyní bude ona, a to kvůli podnětu Marka Wollnera, který přešel do protiútoku a obvinil dramaturgyni a moderátorku pořadu 168 hodin z bossingu vůči svým podřízeným. I zde tedy platí známé přísloví: „Kdo s čím zachází, s tím také schází.“

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová - partneři, rodina, vzdělání, kariéra a děti

Agáta Hanychová je nejen dcera slavných rodičů, ale také influencerka, moderátorka a především matka. Čemu se v současné době věnuje?

Volba prezidenta 2023

Jak volit ve volbách prezidenta ČR 2023 - návod jak a kde volit

Už za pár dní nás čeká druhé kolo prezidentských voleb. Kde a jak si zvolit novou hlavu státu? Přečtěte si návod, jak správně hlasovat.

Poplatky za maďarské dálnice jsou vázané na SPZ vozidla

Maďarská dálniční známka online - poplatky a mapa

Chystáte se navštívit Maďarsko a zajímá vás cena za využití tamních dálnic? 🚗 Jak se platí maďarské mýtné a jaké jsou aktuální ceny se...