Seriál Sluha národa - kde sledovat online zdarma, české titulky

O čem je seriál Sluha národa? Jakou roli si v něm zahrál Volodymyr Zelenskyj a jak tento příběh ovlivnil Ukrajinu? Kde se na seriál podívat online? Odpovědi na tyto i další otázky najdete v tomto článku.

Seriál Sluha národa vedl ke zvolení ukrajinského prezidenta Foto: Pixabay

Hodnocení seriálu Sluha národa: 9,5/10

  • Politická satira se skvělým obsazením
  • Komedie, ze které kvůli aktuální situaci na Ukrajině mrazí

Sluha národa, Služebník lidu - seriál, který ovlivnil historii Ukrajiny

Seriál Sluha národa (také Služebník lidu nebo Sluha lidu) vznikl v roce 2015. Tento satirický seriál ukazuje propastný rozdíl mezi běžnými lidmi a smetánkou Ukrajiny. Humorně se opírá do těžkých témat, zkorumpovaných politiků a věčným konfliktem s Ruskem. Volodymyr Zelenskyj si zahrál hlavní postavu, která se nečekaně stane prezidentem Ukrajiny.

Čtyři roky po odvysílání první série tohoto seriálu byl Volodomyr Zelenskyj opravdu zvolen prezidentem v čele politické strany Služebník lidu. Ve světle dnešních událostí na Ukrajině může být shlédnutí jinak humoristického seriálu bolestivé. Určitě ale stojí za to si ho pustit.

Sluha národa obsazení - Volodymyr Zelenskyj v hlavní roli

Hlavní roli ztvárnil současný prezident Ukrajiny, Volodymyr Zelenskyj. Tehdy ještě jako herec, producent a komik předvedl skvělý výkon, srovnatelný s nezapomenutelným Rowanem Atkinsonem v roli Mr. Beana. Zelenskyj nebyl pouze hlavním hrdinou této politické satiry, podílel se také na produkci a je jedním z autorů námětu.

Název Sluha národa, Sluha narodu
Země Ukrajina
Režie Alexej Kirjuščenko
Scénář Michail Savin, Jurij Mikulenko, Volodymyr Zelenskyj
Hlavní role Volodymyr Zelenskyj
Počet sérií 3

O čem je seriál Sluha národa

Hlavním hrdinou je Vasyl Holoborodko. Středoškolský charismatický učitel dějepisu, kterému se příliš nedaří v soukromém životě. Žije se svými rodiči, kde se ocitl po rozvodu. Do školy jezdí na kole a nikdy neměl ambice na to, aby vkročil do politiky. Tam se bez vlastního přičinění ocitne, když u jeho dveří zazvoní ukrajinský premiér, aby mu oznámil, že vyhrál prezidentské volby.

Do pozice nejdůležitějšího muže Ukrajiny ho dostanou jeho studenti. Ti zveřejní video, ve kterém Vasyl hovoří o tom, že příští prezident bude jenom další bastard. Video, ve kterém se učitel vyjadřuje ke korupci, se stane virálním a studenti pomocí crowdfundingu dostanou svého oblíbeného učitele dějepisu nejprve do voleb a později i do pozice prezidenta.

Seriál (film) Sluha národa dostupný v Čechách - česky online

Ukrajina se ocitla uprostřed válečného konfliktu a prezident Zelenskyj je novodobým hrdinou nejen ve své zemi. Díky tomu se seriál Sluha národa dostal na obrazovky televizí v několika evropských zemích:

  • kanál Arte v Německu
  • Channel 4 v Anglii
  • ANT1 v Řecku
  • PRO TV v Rumunsku
  • Markíza na Slovensku

Nyní je možné se na tento seriál podívat i u nás, a to hned několika způsoby.

Seriál Sluha národa - YouTube, Netflix, Voyo, kde sledovat česky

Sluha národa je k vidění na YouTube zcela zdarma v původním znění. Na výběr máte z anglických a polských titulků. Do svého programu zařadil Sluhu národa také Netflix, bohužel ale ne pro českou verzi. Abyste se k seriálu na Netflixu dostali, musíte nejdříve přepnout v nastavení do anglické verze. České titulky nejsou bohužel k dispozici.

Jelikož se nyní vysílá Sluha národa na slovenské Markíze, je dostupný také na Voyo. Není ale jisté, kolik dílů Voyo nabídne. Nyní se mohou všichni předplatitelé této streamovací platformy podívat na 8 dílů první série (z celkových 23 epizod). Seriál je v původním znění s českými titulky. Pokud na Voyo zatím nemáte účet, pak můžete využít 7 denní zkušební dobu, která je zcela zdarma.

Seriál Sluha národa (Servant of the People) - hodnocení na ČSFD

Kritici z řad diváků na ČSFD hodnotí seriál velmi kladně. První série si získala hodnocení 70 procent. Vzhledem k tomu, že se na Sluhu národa dívá čím dál více lidí, hodnocení budou jistě přibývat. Druhá a třetí řada už s hodnocením padá níž, jak už to ostatně u seriálů bývá.

Ukázka ze seriálu Sluha národa - video

V následujícím videu se podívejte na trailer seriálu Sluha národa.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Třetí řada reality show Like House odstartovala 7. března

Like House 3 na TV Prima - soutěžící, díly online a zajímavosti

O čem je reality show👍 Like House👍? Kdo se zapojil do třetí řady? O jakou výhru soutěžící usilují a kde to vše sledovat? Veškeré informace...

Srovnání internetových televizí vám pomůže vybrat si tu nejlepší!

Srovnání nejlepších internetových televizí online

Která internetová televize je nejlepší? Kolik zaplatíte měsíčně za TV přes internet? Co je to IPTV? Odpovědi na tyto a další otázky najdete...

Peče celá země - nové díly na ČT online

Peče celá země - nové díly na ČT online, výsledky

Peče celá země se vrací! Zajímají vás nejen recepty, ale i průběžné výsledky soutěžících? To vše včetně receptu na rakvičky najdete ve...