Silvio Berlusconi má leukémii, bývalý italský premiér leží na JIPce

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi se potýká se zdravotními problémy, byla mu totiž diagnostikovaná leukémie. Lékaři z Milána sice tvrdí, že nemoc není v akutním stádiu, přesto byl ale Berlusconi převezen do nemocnice.

Silvio Berlusconi je vážně nemocný Foto: Profimedia

Rakovina není v akutní fázi, Berlusconi však leží v nemocnici

S dýchacími potížemi se někdejší italský premiér potýká již delší dobu. O tom, že má leukémii, se však Berlusconi dozvěděl až ve čtvrtek. Nemocnice San Raffaele v Miláně v oficiálním prohlášení uvedla, že rakovina šestaosmdesátiletého politika není v akutní fázi. To však nevylučuje, že mohl být Berlusconi nositelem nemoci po nějakou dobu.

"Silvio Berlusconi je v současné době hospitalizován na jednotce intenzivní péče kvůli léčbě plicní infekce," sděluje nemocnice ve svém prohlášení.

Návrat do politiky se zdravotními komplikacemi

Berlusconi se do vrcholné politiky vrátil v roce 2022, jelikož získal pozici v italském Senátu, v němž zastupuje severní obec Monza. Více než s politickými konkurenty ale v poslední době bojuje se zdravotními problémy.

V roce 2021 byl například hospitalizován kvůli léčbě příznaků na Covid-19. Koronavirem se pak nakazil také vloni. V roce 2016 musel podstoupit operaci srdce.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Donald Trump u soudu

Trump uplácel jako divý, teď čelí obžalobě. Jak se k obvinění staví?

Donald Trump si včera vyslechl obžalobu, podle níž si v roce 2016 zaplatil mlčení tří lidí a tím ovlivnil tehdejší politické dění. Jak si...

Česká pošta

Česká pošta zruší 300 poboček: Které pošty zavřou? A co se stane se zaměstnanci?

Česká pošta plánuje k 1. červenci tohoto roku zrušit tři stovky poboček a v souvislosti s tím také 950 pracovních míst. Celá věc...