Kdo je Kateřina Konečná a čím si získává své příznivce?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Politička Kateřina Konečná opět kandiduje do Evropského parlamentu. Přečtěte si, proč si vybrala KSČM, jaké jsou její názory na Ukrajinu, Putina a Rusko a čím si získává své příznivce.

ŽivotopisKSČMUkrajina, Putin, RuskoVýroky
Evropský parlamentRozhovorBez obalu – Dezinformace

Kateřina Konečná Foto: ČTK / Weber Pavel

Kateřina Konečná: životopis političky

Politička Kateřina Konečná se narodila 20. 1. 1981 v Novém Jičíně. Vystudovala dvě vysoké školy – Ekonomicko-správní fakultu a Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a Vysokou školu finanční a správní. Od roku 2002 do roku 2014 byla poslankyní Parlamentu ČR za Moravskoslezský kraj a členkou KSČM. V říjnu 2021 se stala předsedkyní této strany.

sipka Vsaďte si na svého favorita u Tipsportu ještě dnes

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Ing. Bc. Kateřina Konečná
Narození 20. 1. 1981 v Novém Jičíně
Profese politička (předsedkyně KSČM, poslankyně Europarlamentu)
Manžel Zdeněk Trefil
Děti syn
Vzdělání Ekonomicko-správní fakulta a Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně
Vysoká škola finanční a správní Praha
Členství v politických stranách KSČM (od roku 2002)

Kateřina Konečná: KSČM – Proč si vybrala tuto politickou stranu?

Pochází z komunistické rodiny. Její otec, Karel Konečný vykonával před sametovou revolucí funkci tajemníka pro zemědělství na OV KSČ v Novém Jičíně. V rozhovoru pro Parlamentnilisty.cz však Konečná sdělila, že její vstup do KSČM ovlivnily také vnější okolnosti – nesouhlas komunistů s bombardováním Jugoslávie v roce 1999 nebo se zvyšováním školného. Když proto členové strany hledali mladého člověka, neváhala.

V rozhovoru dále uvedla, že „KSČ pro lidi znamenala i sociální jistoty, normální život.“ Ale v případě, kdy by komunisté začali opět prosazovat omezování svobody, ze strany by vystoupila.

Kateřina Konečná: Ukrajina, Putin a Rusko – rozporuplné názory

Poslankyně Konečná je spojována s rozporuplnými názory na otázky ruské invaze na Ukrajině. 17. března 2024 prohlásila, že si přeje mír za každou cenu. Ve stejnou dobu obhajovala v debatě na CNN Prima News ruskou demokracii a údajnou transparentnost ruských voleb. V březnu 2022, měsíc poté, co pro TV Prima sdělila, že na Ukrajinu nemají být poslány žádné zbraně, se při hlasování o rezoluci Evropského parlamentu proti útoku na Ukrajinu zdržela.

Kateřina Konečná: výroky, kterými šokovala i pobavila

Politička je známá také svými kontroverzními výroky. Podívejte se do tabulky na některé z nich.

Výroky političky Kateřiny Konečné
„Nevnímám NATO jako záruku bezpečnosti. V posledních 15 letech vyvolává konflikty a je spíše útočícím živlem, než usmiřujícím.“ (červenec 2014 pro Hospodářské noviny)
„Musíme vést třídní boj a zničit kapitalismus.“ (duben 2019 pro iDnes.cz)
„Byla jsem proti. Je mi upřímně jedno, odkud budeme plyn odebírat, ale musí to být za cenu, kterou občané a jejich peněženky unesou.“ (v reakci na zákaz dovozu fosilních paliv z Ruska pro Novinky.cz)
„A na median dosáhne kdo?“ (v reakci na komentář uživatele sociální sítě X ohledně posuzování mezd podle mediánu).

Kateřina Konečná: Evropský parlament – Jaké jsou body programu?

Předsedkyně KSČM vede levicovou až krajně levicovou koalici Stačilo!, kterou tvoří Komunistická strana Čech a Moravy, Spojení demokraté – Sdružení nezávislých, Česká strana národně sociální a nezávislé osobnosti. Se stranou letos kandiduje do Evropského parlamentu.

Součástí programu strany je mj. například:

  • zachování české koruny,
  • zdravotní péče dostupná pro všechny,
  • konec dvojí kvality potravin.

Celý program včetně ostatních kandidátů za koalici Stačilo! najdete na této webové adrese: https://programydovoleb.cz/volby/evropske-volby/161/strana/163.

sipka Klikněte ZDE a vsaďte si na svého favorita u Tipsportu

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kateřina Konečná: rozhovor pro Český rozhlas

Před pár dny si do éteru pozval političku Konečnou Český rozhlas, aby ve stručnosti představila hlavní body programu koalice. Těmi je mír, Green Deal a migrace. Za jakou cenu chce míru dosáhnout nebo jaký je její postoj k migračnímu a azylovému paktu, se dozvíte na webové stránce: https://www.irozhlas.cz/volby/rozhovor-s-katerinou-konecnou-lidryni-stacilo-koalice-kscm-sd-sn-a-csns_2405130600_ano.

Kateřina Konečná: Bez obalu – videa o aktuálním politickém dění

Poslankyně Konečná má na YouTube vlastní pořad Bez obalu, ve kterém komentuje aktuální politické dění. Nedělá jí přitom problém zkritizovat ostatní politiky. Na paškál si nedávno vzala například ekonomku Danuši Nerudovou. Ta kandiduje do Evropského parlamentu za Starosty a nezávislé.

Kateřina Konečná: dezinformace a poskytnutí rozhovoru pro proruskou sektu

V debatě Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News, která proběhla v únoru 2022, označil senátor Pavel Fischer výrok Konečné: „Já jsem ráda, že to říkáte, protože americký zbrojní průmysl se bezpochyby těší, jak se těší ke každé válce.“, za dezinformaci.

Předsedkyně KSČM a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná poskytla loni v září společně s dalšími politiky (např. JUDr. Jindřich Rajchl) rozhovor pro hnutí AllatRa, které je podle ukrajinských úřadů mezinárodní zločineckou organizaci působící ve prospěch ruských tajných služeb. Na hnutí navazuje projekt Tvořivá společnost.

V rozhovoru Konečná kritizuje Českou televizi, a naopak vyzdvihuje ruskou státem kontrolovanou televizi RT. Pro Seznam Zprávy poté Konečná uvedla, že pozadí Tvořivé společnosti v době natáčení rozhovoru neznala.

sipka Klikněte ZDE a vsaďte si na svého favorita u Tipsportu

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Eurovolby 2024: Kdo kandiduje + volební program

Eurovolby 2024: Kdo kandiduje + volební program

Po pěti letech nás znovu čekají volby do Evropského parlamentu. Mezi kterými kandidáty budeme volit? A jaké jsou jejich priority? ☝

Jak volit a kroužkovat

Volby do europarlamentu: Jak volit a kroužkovat

Začátek letošního června bude patřit volbám do Evropského parlamentu. Jak volby probíhají a jak správně kroužkovat vám vysvětlíme v našem...

Eurovolby 2024: Podívejte se na průzkum volebních preferencí!

Eurovolby 2024: Podívejte se na průzkum volebních preferencí!

Průzkum volebních preferencí je důležitým nástrojem pro odhad výsledků v nadcházejících volbách. Podívejte se, jak si která strana u voličů...